Keresés

Részletes keresés

forgione1 Creative Commons License 11 órája 0 0 25570

Tyű, micsoda verbális csörték menntek itt. Mint 500 éve.

 

Nyilván picit ismered a Bibliát:

 

Isten országában a Mennyben fellázadt egy (lucifer) és követőket szerzett magának.

Eredménye, hogy kilettek dobva a Mennyből.

 

Azt mondja Jézus az evangéliumban hogy a tanítvány nem lehet különb a Mesterénél.

 

 

Ezért aztán Jézus alapította egyházban is fellázadt egy (luther) és követőket szerzett magának.

Eredménye, hogy kilettek dobva a Isten egyházából.

 

 

A két esetben az a különbség, hogy a Mennyből kidobott bukott angyalok nem mehetnek vissza soha.

De ez egyházból kidobott embereknek van visszatérési lehetőségük amennyiben bűneiket bánva megtérnek.

 

Másik különbség, hogy a Mennyben maradt angyalok akik Isten mellett döntöttek már örökre ott is maradnak, hiszen már döntöttek és nincs kísértés, ami megfertőzné őket.

Az egyházban maradt hívek szintén döntöttek az Igazság mellett, csakhogy őket folyamatosan éri a kísértés, így vannak akik kiszakadnak onnan..... "Aki áll vigyázzon nehogy elessen"

 

Ha megnézed lucifer és luther neveit akkor láthatod, hogy kezdetük és végük azonos. Ez a sorsukra is érvényes. Egyformán Isten színe előtt kezdtek és egyformán az örök pokolban végzik ahogyan követőik is - lázadásuk eredményeként. Csupán a közbenső létük különbözik.

 

Szóval nincs itt semmiféle verbális csörte, hanem lázadás Isten ellen és azok következményei.

 

sátán szeretne minél több lelket maga mellé állítani nyálas hazugságokkal, ármánnyal, fondorlattal. Ezért vannak itt szolgái a bárányok közt, miközben a felebaráti szeretetre apellálnak, Jézust emlegetve. Szavaik hazugok és álságosak! Céljuk kiragadni az akolból Isten bárányait.

 

Mi nem megyünk hozzájuk téríteni, én nem megyek reformációs topikokba, hogy fikázzam hitüket.... ők viszont gátlástalanul jönnek, mint báránybőrbe bújt farkasok és fitymálják a pápánkat, egyházunkat, Jézus tiszta és Igaz ígéreteit, édesanyját Máriát, szentjeinket, akik életükben életszentséget értek el a híveket szolgálva. 

 

Idejönnek és lábbal tiporják a legnagyobb szentséget az Oltáriszentséget.

 

Mi nem megyünk oda elmondani, hogy csonkolt Bibliát mutogatnak, hogy válásukkal házasságtörésben élnek stb.

De aki idejön, annak szeretettel hirdetjük Isten Igazságait, apostoli hagyományokat.

Előzmény: pk1 (25561)
Rozálka3 Creative Commons License 23 órája 0 0 25569

Isten a szeretet???

forgione1 Creative Commons License 1 napja 0 0 25568

egy akol legyen és egy pásztor.

 

Ezzel egyetértek, Jézus mindig is erről beszélt.

 

Csak te ott kevered ezt az egészet, hogy a kibékülés alatt hited megtagadást is feláldoznád, csakhogy béke legyen. sátán is békén hagy, amint azt teszed amit ő akar.

 

Isten Igazságát mi hirdetjük, ebbe az akolba kell jönniük a protestáns irányzatúaknak, mégpedig úgy, hogy hamisságait, bűneiket feladják, megbánják és megtérnek.

 

Nem úgy, hogy mi kötünk kompromisszumot és mi fogadjuk el az ő hamisságait. Egyetlen bűnüket se fogadhatjuk el és nem nézhetjük el, hogy jól van az úgy. 

Pityu ide nem békét hoz hanem hamisságait hirdeti, miközben gyalázza Máriát, egyházunkat, pápánkat. Nincs olyan bejegyzése amiben ne lenne méreg! Mindig belecsempész valami katolikus ellenes dolgot! Tegye, csak ne ebben a topicban! Itt ő csak vendég, de úgy viselkedik mint aki házirendet és hitvallást alkot számunkra.

 

Ez a nagy közös összeborulás csak addig Istennek tetsző amíg mi semmit nem vetünk el a hitigazságainkból. Nekik kell megtérni és nem nekünk elfogadni az ő hazugságaikat!

 

Te is csak addig és akkor vagy Pityu szemében jó keresztény amíg mindent elfogadsz ellenkezés nélkül amit ő mond. Még most sem veszed észre, hogy ő hódítani jön és nem  Isten Igazságára kíváncsi? sátán hazugságaira akar rávenni, rendkívül alamuszi módon nyálas köntösben!  Ne dőlj be neki!

 

Az is kamu önáltatás a részedről, hogy fejlődik a hitben. Valójában semmit nem fejlődik, ugyanazt mondja mint 8 évvel ezelőtt. Lepereg róla minden Igazság, hiába bizonyítottuk itt számára már sokadjára. Akkor kicsit csendben marad, majd jön vissza és ott folytatja mérgező tevékenységét ahol abbahagyta, mintha misem történt volna. Te pedig újra és újra bedőlsz neki csakhogy ne keljen olyat mondanod ami neki nem tetszik. Ha mégis mondasz akkor egyből jön tőle az ejnye bejnye Rozálka, amire füled farkad behúzod és inkább kedveskedsz neki valami protestáns sületlenséggel. Nem kell hódolnod a gonosznak Tesó, se jópofizni. Mert ugye minden hamisság a gonosztól származik, nem az ember találja ki.  

Előzmény: Rozálka3 (25566)
Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 25567

Javítás:  >>A szentlélek, Jézus és az atya<<

 

A Szentlélek, Jézus és az Atya

 

Előzmény: Rozálka3 (25566)
Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 25566

Lehet, hogy a begyepesedett, szűklátókörű, régimódi, fundamentalisták azt szeretnék, hogy ne legyen kibékülés, de a karizmatikusok az más tészta.  Őket a Szentlélek támasztotta életre.  Az ökumenét szorgalmazzák.  Ahogyan a Szentlélek is.

A szentlélek, Jézus és az atya is azon van, hogy egy akol legyen és egy pásztor.  Ennek a feltétele a megbocsájtás és a kibékülés.

 

Aki ezt akadályozza az Isten egyesítő ereje ellen van.

 

Légy nyitott a Szentlélekre!  :)  Tanulj meg olvasni az idők jeleiből. 

Előzmény: forgione1 (25559)
forgione1 Creative Commons License 1 napja 0 0 25565

Értelek, Te magadat a fórumozó katolikus hölgyek kivont karddal meredező védőszentjének tudod be

 

Erre a cinikus iróniára nem akartam reagálni, dehogy ne keltsen benned hiányérzetet olvasd el újból amit írtam.

Nem én védelmezek kivont karddal, hanem ezer olyan angyal, melyek közül egynek a szavára is beleremeg az egész világmindenség.

 

Hitem által könnyedén kérhettem Jézus nevében ezt az extra védelmet Tesókám számára, hiszen Isten számára 1 lélek is többet ér az egész világnál.

 

De sátánnak is nagyon kell Tesókám lelke, hiszen már azt hitte megszerezte és minden fondorlatot bevet, hogy visszakapja. Dolgozik is az ügyön erősen, de esélye sincs.

Ujjgyakorlataidnak tehát valóban semmi értelme. Ettől azért ne add fel, így érdekes és szórakoztató :-) 

 

Előzmény: magyarpityu (25562)
forgione1 Creative Commons License 1 napja 0 0 25564

Jézus Krisztus parancsolatainak megtartása számomra nem keserves erőlködés....

 

Nem a megtartása erőlködés számodra, hiszen nem tartod meg egyiket sem, hanem annak a látszatának fenntartása.

 

Szentlélek elvezet mindarra, amit Atyám jó terve szerint meg kell értenem

 

Jézus azt ígérte, hogy a Péterre alapított egyházát fogja vezetni a Szentlélek és nem téged se pedig valami reformációs katyvaszt 1500 év múlva :-)

 

Látod megint az evangéliumra hivatkozol csakhogy hamisságot belemagyarázva Jézus tiszta szavaiba, ígéreteibe!

 

Ahogyan teszed ezt a szobrokkal kapcsolatban is, ugyanis Isten (Atya) a bálvány istenségek imádatát tiltotta meg (melyek lehetnek földön, víz alatt vagy égben) de Önmaga ábrázolását és imádatát nem.

 

Ahogyan angyalok és szentek ábrázolását sem, sőt nemhogy nem tiltotta hanem maga Isten parancsolta meg! Két angyalszobrot kellett készíteni Isten szentélyébe (Kiv 25,18); egy rézből készült kígyószobrot kellett készíteni, ami isteni jelként szolgált, és aki „feltekint rá, az életben marad” (Szám 21,8). A salamoni Templom – Isten parancsára - tele volt mindenféle angyal-, és állatképekkel, de számos Jézus-korabeli zsinagógában több szentkép volt a falon ószövetségi személyekről, angyalokról, stb., mint egy katolikus templomban.

 

A reformáció rákfenéje csupaszította le falakat és tette olyan fehérre mint a Jézus példázatában említett sírokat, hogy kívülről hófehér, de belül teli van undokságokkal.

 

 

Előzmény: magyarpityu (25562)
magyarpityu Creative Commons License 1 napja 0 0 25563

De kár, hogy nem láttam hamarabb... Olykor bennem is felmerül, vajon nem csak ujjgyakorlatozok itt a fórumon, miközben a trollokat tornáztatom, ahelyett, hogy valami hasznosat csinálnék? Vajon mindez Isten dicsőségére válik-e, vagy csak a hiúságomat hizlalom? (Ez a kérdés nagyon költőire sikeredett.) Már visszatörölni nem lehet a korábbi posztomat, de megfontolom, amit felvetettél, köszönöm! Rád is érvényes az előző hsz-om utolsó mondata (neked is Isten áldását kívánom)!

Előzmény: pk1 (25561)
magyarpityu Creative Commons License 1 napja 0 0 25562

Kedves Forgione1!


Jézus Krisztus parancsolatainak megtartása számomra nem keserves erőlködés és megfelelési kényszer szorongatása, hanem Isten kegyelméből örömmel és hálával tehetem ezt, mert Jézus Krisztus a magáénak mond, belépett az életembe és formál az Atya Isten jó akarata és felőlem elvégzett terve szerint. És persze sokszor elbukok ebben, de bukásaimat is vihetem Krisztus keresztjéhez, nála letehetem, hogy újra indulhassak vele.


Fontosnak élem meg Jézus Krisztus parancsolatainak megtartását, és ennek elválaszthatatlan része, hogy nem imádok és nem tisztelek sem emberkéz alkotásait, sem ereklyéket, sem az élő Istent nem imádom és nem tisztelem emberkéz alkotásaiban! Mivel egyedül Krisztus a közbenjáróm, ezért nem kérem Mária közbenjárását és oltalmát, egyúttal nem reménykedek a szentek segítségében vagy bármiféle védelmében és közbenjárásában. Mivel az Atya Isten az én Atyám, ezért nem szólítom atyámnak sem a lelkipásztoromat, sem semelyik egyházi vezetőmet. Mivel egyedül a Szentírást tartom Isten tévedhetetlen és igaz Igéjének, ami tekintély életemre és hitemre nézve, ezért mindenféle emberi tanítást megvizsgálhatok az Ige világosságában, hogy ami igaznak bizonyul, azt megtartsam, ám ami gonosznak tűnik, attól őrizkedjek. Nagy szabadság ez, de egyben felelősség is, ám nem vagyok ebben egyedül hagyva, Isten ígérete igaz, Szentlélek elvezet mindarra, amit Atyám jó terve szerint meg kell értenem, és így, de csakis így, hálából felelősen járhatok a számomra elkészített jó cselekedetekben Atyám dicsőségére. Hogy ez számodra gyűlöletes és gúny tárgya, ezzel neked kell számot adnod legelőször a lelkiismereted előtt, aztán felekezetedből való ismerőseid előtt, végül majd Jézus Krisztus előtt.


Tudod Te is, hogy az Igét én a Szentírásból értelmezem, és ehhez Szentlélektől várom, kérem, és kapom a segítséget és bölcsességet, míg Te felekezeted hagyományai alapján magyarázod az Igét vallási tanítóitok útmutatásait követve, ezért nagyon különbözik az igeértelmezésünk. Nem volna ezzel baj, ha helyén tudnád ezt kezelni!


Értelek, Te magadat a fórumozó katolikus hölgyek kivont karddal meredező védőszentjének tudod be, nekem ezt nem tisztem minősíteni, ezt majd Rozálkával és Izabellel beszéld meg!


Áldott napot kívánok mindenkinek!

Előzmény: forgione1 (25560)
pk1 Creative Commons License 1 napja 0 0 25561

Tyű, micsoda verbális csörték menntek itt. Mint 500 éve.

Előzmény: forgione1 (25560)
forgione1 Creative Commons License 1 napja 0 0 25560

Azám, Te mit gondolsz erről?

 

Több mint 7 éven át hallottad itt tőlünk az Igazságot mégis ragaszkodsz a hamissághoz.

Pápához - Péter mindenkori utódjához való viszonyulásod, akit Jézus nevezett ki egyházfőnek mindent elmond, hogy valójában kit szolgálsz. Hiába Jézuskázol nyálasabbnál nyálasabb beszédeidben miközben szembeköpöd Őt. Persze azért néha megfeledkezel magadról és kimutatod valós éned vicsorgó fogaiddal.

 

De tudod hiába minden megjátszott erőlködésed, Jézus megmondta, hogy csak az szereti Őt, aki megtartja parancsolatait. Tehát a szép beszéd nem ér semmit..... 

 

Te Jézus egyetlen parancsolatát sem tartod meg. Egyet sem!!!!

A pápával kapcsolatban "A pápa egy hitehagyott vallás emblematikus figurája" most bemutattad, hogy Jézus rendelkezéseit is sárba tiporod.

 

Jézus Péterre alapította egyházát, megígérte, hogy azon a pokol kapui se vesznek erőt. Ő mindvégig egyházával marad.

 

Vagyis amikor a pápát kritizálod, akkor Jézus személyes választását és ígéreteit ócsárolod. Ezek után pedig nem csak hiteltelen, de röhejes is, ahogy az evangéliumra próbálsz hivatkozni :-))) Pont annak tartalmát másítod meg, ami nem más mint sátán módszere, hiszen ismerjük a pusztai megkísértés történetéből, ahol sátán az Írásra hivatkozva, annak más értelmezést adva hazudik. A módszer Jézusnál nem jött be, nálam se jön be jól tudod :-)

 

Olvassuk az evangéliumból, hogy sátán csak egy időre adta fel a küzdelmet, utána újra és újra próbálkozott.   Te is ezt teszed. Ha lebuksz kicsit elmész, majd jössz vissza. Ez megy mióta csak itt vagy :-) Persze nem én vagyok a célpont hanem Tesókám, de őt nem adom :-)))

Mindegy mennyire fonod be és szerzel ezzel jogot a további kötelékekre, soha nem lesz patás uradé, ugyanis ez már lejátszott meccs. Tesókámra ezer angyal vigyáz kivont karddal és ha eljön az óra, akkor ezek a pengék cérnaszálként vágják el minden köteléked! 

 

Előzmény: magyarpityu (25555)
forgione1 Creative Commons License 1 napja 0 0 25559

Lényegtelen, hogy a kis mezei hívő minek tartja. Az az ő dolga. Lelke rajta.

 

Pont ők nem tartják annak, hanem központilag mondják, tanítják ezt nekik. A főnökség :-)

 

vezetők kibékültek és elfogadják a pápát.

 

Ezt már mondtuk neked, hogy fals infó.....

Előzmény: Rozálka3 (25554)
pk1 Creative Commons License 2 napja 0 0 25558

OK. Tehát akkor a csillagokat nem cserélik keresztre a a templomok tetején, és a lelkészeknek sem kell elválniuk feleségüktől.

Előzmény: Rozálka3 (25549)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 25557

"Amennyire megtalálod az utat testvéreidhez , annyira leszel igazán ember , s egyben Istenhez is így jutsz el" / Boros László / .


Az emberi élethelyzetet háromféle irányból is meg lehet közelíteni .
Van eredeti Isten-kapcsolatunk , melyet az Úr Jézus emberként is bemutatott-valósított .
Aki engem látott , az Atyát is látta / Jn 14.9 / .


Az embertársakkal való kapcsolatokban már ez az Isten-kapcsolat hatékony !
Amit egynek a legkisebbek közül tettetek , nekem tettétek / Mt 25.40 / .
S így találjuk meg tartós-végérvényes , örök életre képes önmagunkat is .
Nemcsak kenyérrel él az ember / Lk 4.4 / .


Ha valaki az Isten-kapcsolatát nem létezőnek tekinti , ezzel megcsonkítja a saját létezését , mert puszta e világiságra zsugorítja azt . Ráadásul , az emberi kapcsolatai is óhatatlanul beszűkülnek , mert tartósan és egyetemesen szeretni Jézus nélkül nem lehet . Elvégre miért legyen valaki jó a nem-rokonszenves emberekkel , ha csak ez az egy földi élet van ? Szép jelszavakat persze nem-hívők is szoktak hangoztatni , de gyakorlati-következetes szeretethez ez kevés , mert nincs kihez bűnbánatban megtérni .
A nagy megtérők : például Charles Foucault , Andre Frossard és sokan mások a tanúi ennek !

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 25556
magyarpityu Creative Commons License 3 napja 0 0 25555

Szia Forgi!

Szólj Pityunak is, hogy térdre és gyűrűcsók :-) - írod

Köszi, ezt inkább meghagyom neked :))

Nem tartjuk se démonnak, se Antikrisztusnak a pápát, ne magadból indulj ki, te sátánozol folyton! A pápa egy hitehagyott vallás emblematikus figurája, közéleti személyiség, politikai és hatalmi tényező, a világhoz tartozik minden vallásos külsőség ellenére. Hívő keresztyénnek nincs mit foglalkozni vele. Mi hívő keresztyének a ránk bízottak felé kell szolgáljunk az evangélium hirdetésével, leginkább úgy, hogy szeretetben éljük meg a hitünket, és nem a különbözőségekre nézünk. Igen, a nem Krisztust követő katolikusok felé ugyanúgy tartozunk a Jézus Krisztusról szóló örömhír továbbadásával, mint bárki felé, aki nem ismeri Jézus Krisztust, akármilyen felekezethez tartozik, ha tartozik valahova, és ha nem, akkor is ugyanúgy. Krisztust képviseljük, ezért ugyanazt mondjuk mindenkinek, hiszen a bűneink miatt megfeszített Krisztusról teszünk bizonyságot, ezt éljük mindenki elé, de kinek-kinek másként téve bizonyságot megmentő és megtartó Urunkról, keresve a közös pontokat, de mindig az Igéhez, és csakis az Igéhez ragaszkodva. Ezt nem lehet szeretetlenül, ítélkezve, gyűlölettel telten! Számodra is áldás lenne, ha letennéd a gyűlölködésedet, és nem riadoznál folyton démonoktól meg sátáni erőktől! Az evangélium számodra is szabadítás, még ezekből is!

A videóban sok igazság van kimondva, sajnos szeretetlenül és ítélkezve, és így az egész nem ér semmit! Vannak butaságok is a videóban. Szíven ütött egy mondat, amit valamelyik amerikai karizmatikus megagyülekezet prédikátorának a haláláról mondott: szívszorítóan kicsinyes istenképről tett bizonyságot, mintha ezek az Igétől elhajlott irányzatok Isten tervét komolyan fenyegetnék, és Isten kétségbeesetten kipöckölne közülük egyet-egyet, hogy nehogymár... Szánalmas!

Hálás vagyok, amiért vannak az Úr iránt elkötelezett, Krisztushoz ragaszkodó hívő keresztyének, akik nem közömbösen, de nem is gyűlölködve és ítélkezve viszonyulnak a Krisztust még nem ismerőkhöz, vagy tévtanítások miatt félrevezetettekhez, és valóban a szívükön viselik embertársuk megtérését, hogy megismerjék és kövessék az Igazságot, azaz Jézus Krisztust, és benne nekik is az Atya áldásaiban gazdag, boldog életük, sőt, örök életük legyen Krisztusban, és lehessünk testvérek! Azám, Te mit gondolsz erről? Hulljon a férgese? Örülsz neki, ha egyesek számára már most végleg bezárulna a kegyelem? Milyen keresztény, milyen ember vagy akkor? Szerintem ezeket fontold meg, és ne elégedj meg vallásod tanítónak hitetésével, se a magad elgondolásaival, hanem keresd Te is Isten akaratát!

Előzmény: forgione1 (25550)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 25554

>>>A pápát eleve démonnak, Antikrisztusnak tartják<<<

 

Lényegtelen, hogy a kis mezei hívő minek tartja. Az az ő dolga. Lelke rajta.

A lényeges az, hogy a vezetők kibékültek és elfogadják a pápát.

A Lutheránusokkal megszületett az egyezség. Onnantól meg már nincsen reformáció.

 

>>>a keresztségünket sem fogadják el<<<

 

Ez is lényegtelen. :)

 

Nem az a kérdés, hogy ők mit nem fogadnak el, hanem, hogy mi elfogadjuk e az övékét?

 

>>>nem még a pápát, hogy az alá tartozzanak.<<<

 

Nem a kis mezei hívő dönt, hanem a főnökség.

Egy vállalatnál sem a segédmunkás hozza a döntéseket hanem a vezérigazgató.  A segédmunkásnak meg ha nem tetszik kilép.

 

>>>Jézus megmondta: sátán nem tér meg!<<<

 

A sátán nem is, de az ember igen!  Mert az ember kegyelmet kap Istentől.

Isten az aki helyreállít. Isten az aki jobb belátásra bír. Aki látást ad a vakoknak és halló fület a süketeknek.

Előzmény: forgione1 (25550)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 25553

A SÁTÁN NYOLC BOLDOGSÁGA....avagy minek örül az ördög

 

1. BOLDOGOK azok, kik túl fáradtak, elfoglaltak vagy túlságosan szórakozottak, hogy hetente egy órát a templomban töltsenek a keresztény testvérekkel....-ők az én legjobb munkásaim!

 

2. BOLDOGOK azok a keresztények, akik arra várnak, hogy megkérjék őket valamire, és akik elvárják a köszönetet...-ők a hasznomra válnak!

 

3. BOLDOGOK azok, akik érzékenyek, mert egy kis szerencsével ők el fognak maradozni a miséről...ők az én misszionáriusaim!

 

4. BOLDOGOK azok, akik nagyon vallásosak, de mindenkinek az idegeire mennek...-ők örökre hozzám tartoznak!

 

5. BOLDOGOK legyenek azok, akik bajt okoznak...őket az én gyermekeimnek nevezem!

 

6. BOLDOGOK azok, akiknek nincs idejük imádságra...ők számomra könnyű zsákmányt jelentenek!

 

7. BOLDOGOK azok, akik folyton panaszkodnak...én mindig meghallgatom őket!

 

8. BOLDOGOK vagytok ti, akik ezt olvasva azt gondoljátok, ez valaki másra vonatkozik, nem pedig rátok!

forgione1 Creative Commons License 3 napja 0 0 25552

Teljes mértékben egyetértek, mint úgy veled szinte mindig :-)

Előzmény: isabellee (25543)
forgione1 Creative Commons License 3 napja 0 0 25551

Jézus szavában az a csodálatos, hogy minden korban igaz, nem avul el, nem válik régimódivá, mindig aktuális.

Előzmény: pk1 (25530)
forgione1 Creative Commons License 3 napja 0 0 25550

Mindenki a pápa fönhatósága alá tartozik!

 

Szólj Pityunak is, hogy térdre és gyűrűcsók :-)

 

A pápát eleve démonnak, Antikrisztusnak tartják, még a keresztségünket sem fogadják el nem még a pápát, hogy az alá tartozzanak.

 

Jézus megmondta: sátán nem tér meg!

 

Előzmény: Rozálka3 (25531)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 25549

Ilyesmit nem mondtam. :)

Előzmény: pk1 (25547)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 25548

Hallgasd meg ennek az elejét.  Ez a koma megmagyarázza.

 

https://youtu.be/58qb08Au_NA

Előzmény: magyarpityu (25546)
pk1 Creative Commons License 3 napja 0 0 25547

Nincs többé két szín alatti áldozás, aszondod? Luthert és Kálvint boldoggá avatják?

Előzmény: Rozálka3 (25531)
magyarpityu Creative Commons License 3 napja -1 0 25546

Mi ellen győzött a protestantizmus? Mi ez már megint? Kedves Rozálka, Jézus Krisztus győzött!

 

Áldott napot nektek!

Előzmény: Rozálka3 (25531)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 25545

"Te Uram , azt akarod , hogy igenis őrzői legyünk testvéreinknek , hogy mindnyájan felelősséget érezzünk egymás iránt" / Wilma Kammermeier / .


Természetesen , az őrzés nem lehet gyámkodás , a felebarát önállóságának , végső felelősségének megszüntetése .


Egy fiatal lány például , abortuszra készült . El is mondta ezt egy papnak . A lelkiatya elmagyarázta , miért lenne ez súlyos bűn , segítség kilátásba helyezésével bátorította is a gyermek megtartására , de egyben azt is érzékeltette , hogy a végső döntés nem hárítható másra .


Maga az úr Jézus is az emberi önállóságot támogató-erősítő szolgálatként értette küldetését .
Ember , ki tett engem bíróvá , vagy végrehajtóvá közöttetek ? Aztán így szólt hozzájuk : vigyázzatok , és őrizkedjetek minden kapzsiságtól / Lk 12.14-15 / .


Zúgolódva mondták : bűnös embernél száll meg ! Zakeus azonban odaállt és azt mondta az Úrnak :Uram , íme vagyonom felét a szegényeknek adom / Lk 19.7-8 / .


Az őrzés a szubszidiaritás , tehát kisegítés elvén alapul : csak akkor szabad beavatkozni , ha a másik ereje csakugyan elégtelenné vált egy ügy elintézésére .

Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 25544

Ismered azt a Piedónés filmet, hogy Kincs ami nincs?   Ez pont az a szitu.

 

A kis kínai még a háború befejezte után 40 évvel is háborúzik egy szigeten egymagában.  Azt hiszi, hogy még tart a háború. Senki nem értesítette, hogy a háborúnak VÉGE. 

 

Ugyan így van a katolikusok és a protestánsok közötti "háborúval" is.   A béke nyilatkozatot már 30 éve aláírták  csak a híveket felejtették el értesíteni róla.  Azok azóta is háborúznak.  :))

Előzmény: isabellee (25543)
isabellee Creative Commons License 3 napja 0 1 25543

Nem kell minden hulyeseget elhinni.

 

Az internetet lehet jol es rosszul hasznalni. A rossz hasznalat az, amikor mindig, mindent elhiszunk, ami megjelenik.

 

A jo internet hasznalat az, amikor az internetet ugy hasznaljuk, mint egy konyvtarat. Sok informacio elerheto, de tudnunk kell, hogy mit, hogyan hasznalunk, mik a hitelesek, stb.

 

 

 

 

Előzmény: Rozálka3 (25540)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 25542
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 25541

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!