Keresés

Részletes keresés

dadadada1987 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 59

Így van :( a hitel tényleg a szegények ostora. De például, hogyha van egy kis megtakarításod a hitel visszafizetése mellett az egyenlítő hitellel még jól is járhatsz. Mivel az a megtakarítás megvár a számládon, de lerövidítheted a futamidőt. Pont a svájci hitelesek akik most kényszerűlnek lépni.

Előzmény: nagyanyo05 (57)
rolle89 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 58

Ami azt illeti, ott tárolod a pénzed, nem tudod addig se használni, mondjuk évekig, egyrészt, másrészt ez szerintem maximum annak érheti meg, aki tudja, hogy végig fizetni fogja a törlesztést, és nem fog előtörleszteni, mert ha amúgy lehet, hogy a második esettel jobban járna.

Viszont, szerintem egy átlag keresettel rendelkező, átlag hiteles végig fogja ezt fizetni, és akkor még nyerhet is vele pár hónapot, akár még lehet is értelme, de csak ebben az esetben...

Előzmény: predator24 (55)
nagyanyo05 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 57
A hitel a szegények ostora:(
Előzmény: nagyanyo05 (56)
nagyanyo05 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 56
Sose vettem föl hitelt:) Inkább kivártam:) S lám olcsóbb is lett:D
predator24 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 55
Én nem vagyok nagyon szakavatott a témában, de sztem nincsen olyan, h egy bank csak azrt kínál kedvező feltételű hiteleket, h az ügyfelek jól járjanak neki meg ebből nincsen semmilyen haszna. Ez nagyon idealista lenne. Jelen esetben, az egyenlítő hitelnél arról van szó, h a bank véleményem szerint a mostani piaci viszonyokhoz képest kedvező konstrukciójú hitelt nyújt, de ezzel ő is jól jár, mivel a lényeg az, h a számlán lévő megtakarított pénzedhez ne nyúlj hozzá, amíg törleszted a hitelt, így rövidül a futamidő, de ezáltal a banknak is több forgatható pénze van. Így mindenki jól jár. A lényeg, h nyiss számlát a banknál + ott az egyenlítő hitel, és ezzel jól jársz.Sztem
Kelen22 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 54
Igen, ez jól hangzik, de valahol kell lennie valami átverésnek, olyan nincs, hogy egy pénzintézet, amelynek az az érdeke, hogy megrövidítsen, hirtelen csak kitalálja, hogy hoppá, miért is ne adjunk egy csomó kedvezményt a hiteleseinknek. Számomra ez hihetetlen, de ha ez tényleg ilyen király, világosítsatok fel pls!
Előzmény: hastetheday (53)
hastetheday Creative Commons License 2010.11.03 0 0 53
Akkor lesz csak rövidebb, ha a megtakarításodat gyűjtöd és nem nyúlsz hozzá, hagyva hogy minél nagyobb összeget és ezáltal nagyobb kamatot érjen el amivel már drasztikus futamidő csökkenést lehet elérni. Nem utolsósorban, a hitel végezetével ott pihen egy jelentős összeg a számládon. :)
Előzmény: zoldbeka55 (52)
zoldbeka55 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 52
Én is laikus vagyok, kb 1-2 hete bújom a netet meg minden létező helyet valami hitellehetőség érdekében. Az általad említettet én is kiszúrtam, hogy na, valami kevésbé átlagos, és eléggé igyekeztem megérteni a lényegét, mert így pénzügyi ismeretek hiányában nem annyira egyszerű, de nekem az jött le, hogy ha oda megy számlára a pénzed, akkor azzal csökken a kamatteher, és így anélkül fogy gyorsabban az adósság, hogy előtörlesztési díjat kéne fizetni, meg bankbarohangálni-ügyintézni, és rövidebb lesz a futamidő, meg így, amit kifizet az ember az is... Úgyhogy megfontolandó opció szerintem...
Előzmény: evanagy55 (51)
evanagy55 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 51
Látom sokan vagyunk, akik hitelt akarnak felvenni. Én egy lakáscsere előtt állok, így utánanéztem kicsit milyen hitelek vannak jelenleg a piacon, melyik lehet a legkedvezőbb. Először, ha jól tudom most nem lehet devizában hitelt felvenni magánszemélyeknek, de lehet, h ebben tévedek. Ha mégis lehetne, akkor ezt senkinek sem ajánlanám mivel mostanában elég nagy árfolyam-ingadozások voltak. Említettétek az új BB-os hitelt, az egyenlítőhitelt, ami nekem is megtetszett (már a reklámja is nagyon jó volt :D). Felmentem az oldalukra, próbáltam utána olvasni hogyan is működik, meg van egy hitelkalkulátor is, ami segíthet, h mely konstrukciók a legmegfelelőbbek neked. Van vki, aki el tudná magyarázni mi pontosan a hitel lényege, mrt félek, h nem minden részletet értettem meg jól?? + ha tudtok vmi jobbat azt is szívesen venném!
ezer köszi
nagybek_ Creative Commons License 2010.10.29 0 0 50
Tyűha ha ez így igaz, akkor most már tanácstalan vagyok, mert nemtudom, hogy mi lenne a kézen fekvő megoldás számomra, mivel a meló helyet is lehet váltanom kell, de ha váltok nem tudom mire számítsak (lesz e másik?)
mert ha lerövidítem a futam időt akkor nyilván többet fizetek vissza, de ha a futam időt növelem akkor kevesebbet törlesztek de akkor az meg hosszútávú üzlet.
Azt hiszem sürgősen tanácsadóhoz fordulok megint.
Vagy például amíg nem tisztázom anyagi biztonságom felfüggeszthető a hitel?
és utána térnék rá az egyenlítőhitelre amivel "végleg" elfelejthetném ezt az egész rémálmot?
Előzmény: hastetheday (47)
alexandra232 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 49
Nekem hitelt kell felvennem. Nem repdesek az örömtől, de ez van. Hosszas mérlegelés után is ez tűnik a legjobb lehetőségnek. Komolyan mondom...amit a bankok kavarnak, az már túlzás. Egyszerűen nem igazodok el az "akciókon", amiben én, mint paranoid lény megint csak valami átverést látok. Ez a tipikus, elvileg nem módosíthat szerződés egyoldalúan, majd egyszer csak a duplájára nő a THM. Tágra nyílt szemekkel csodálkozunk, hogy ez hogy történt, mikor a bank alkalmazott előeszi a szerződést, és az apró betűs részben lévő apró betűs rész alatt, még kisebb betűkkel megvan a szerződésben, hogy egy kizárólagos esetben mégis csak módosíthat. Na jó, ez most csak egy irreális példa, de én kb. így képzelem el a bankok hozzáállását.
Akkor most mi legyen? Mondjon valaki nekem, legyen kedves, egy olyan hitelintézetet, ahol már régóta ügyfél, és még nem csalódott benne? Vagy lehetetlent kérek?
hastetheday Creative Commons License 2010.10.27 0 0 47
:) Igazad van kicsit off topic de ha már itt tartunk akkor azért röviden:
az a lényeg, hogy a hiteled mellé kapsz egy számlát ahova a havi fix összegű megtakarításod kerül (vagy akár egyszeri megtakarítás). Ennek van egy betéti kamata, ami megegyezik a felvett hitel kamatával. Aztán ebből lesz törlesztve a hitel, és ez miatt ez a betéti kamat átalakul kamatkedvezménnyé, ami meg kamatadómentes, így nem a törlesztőrészlet csökken hanem a futamidő.
Én így értettem meg egyelőre, ha esetleg valaki jobban átlátja a helyzet, javítson ki.
Előzmény: barna_medve84 (46)
barna_medve84 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 46
Én a svájciakat óva inteném attól, hogy forintalapú hitelt vegyenek fel, úgy hallottam, a forint erősödése várható hosszú távon, míg a svájci jegybank kamatdöntései is bizonytalanságokat okoznak. Aztán, ha rosszul alakulnak a dolgok, még a végén el kell árverezni a milkatehenet meg a nesquicknyuszit és akkor ki fog csokitojást tojni?

Komolyra fordítva az előttem hozzászólóknak - bár a topikcím értelmezése kicsit félrement, de megértem, hogy a sok zavaros konstrukció böngészése közben az olvasási készség ellanyhult (a szerződéskötésig érdemes felrázni azért ;) ), nehéz mit mondani erre az egyenlítőre, mert annyi mindentől függ, számoljátok ki a , elég jól működik, aztán máris tudjátok hasonlítani a mostani hitelhez (aminek a részleteiről eddig szintén nem esett szó, így aztán főleg nehéz mit mondani rá) ;)
nagybek_ Creative Commons License 2010.10.27 0 0 45
Üdv!
Én is hasonló cipőben járok, nekem is van egy meglévő hitelem (lakásvállalás)
és a munka helyemen megvonásokra került sor, most a megtakarításomat is élem fel.
Eléggé félek bankot váltani, nem is sok időm van rá sajnos.
Próbálok minél kedvezőbb megoldást találni, tényleg jól hangzik ez az egyenlítő hitel, de nem tudom kétségeim vannak, persze ebben a mai világban kinek ne lenne, próbálom eltartani a családom, sajnos kezdek ott tartani, hogy már semmi sem biztos.


Előzmény: evanagy55 (42)
Antirászista Creative Commons License 2010.10.22 0 0 44

"Nemes magyar hagyomány frankor nyomtatni :-))"

 

Kékfrank?

Előzmény: RogerWilco (28)
alexandra27 Creative Commons License 2010.10.22 0 0 43
Próbáltál már bármilyen hiteltanácsadást kérni? Szerintem ez lenne a legjobb döntés. Így fórumon elég nehéz tanácsot adni ilyen témában. Ahhoz ismerni kéne minden részletet az anyagi körülményeidről.
Előzmény: evanagy55 (42)
evanagy55 Creative Commons License 2010.10.22 0 0 42
Most először értettem meg a BB egyenlítőjének hitelét, én azon gondolkodtam, hogy a jelenlegi hitelemet váltanám ki egy kedvezőbb hitel konstrukcióval de egyedül nevelő családanyaként megtakarítást szinte képtelen vagyok félrerakni. Ha esetleg megdupláznák a fizetésemet gondolkodás nélkül vállalnék, de egy rossz döntés után nem merek megkockáztatni még egy ilyen lépést.
Demokrapia Creative Commons License 2010.10.19 0 0 41
Szerintem a legjobb vatikáni eurót venni, majd másnap drágábban eladni.
Előzmény: Törölt nick (12)
zoldbeka55 Creative Commons License 2010.10.18 0 0 37
Huhh, köszi szépen, hogy elmondtad ezt! :) Sajnos igazán járatlan vagyok a pénzügyi területen, amíg nem kerültem abba a helyzetbe, hogy hitelre van szükségem, addig sajnos nagyon nem foglalkoztam vele, aztán most egyből mindent tudnom kéne, hogy ne dőljek be mindenféle kacifántos feltételeknek... Akkor legalább már egy variációval kevesebb, csak a többit kell valahogy átlátni... Hát az sem épp egyszerű, mert nyakig ülök a mindenféle hitelizék, bankmicsodák meg mittudoménmik dolgában, netet bújok, próbálok tájékozódni, de nem könnyű... :S Esetleg valakinek hasznos tippje van hitelhez (kb 10 millió kéne), akkor írjon légyszi!
Előzmény: MartonkaFull (34)
Uff Creative Commons License 2010.10.18 0 0 36

Én is ismerkedtem vele.

 

Az alábbi dolgokat tartsd szem előtt ezzel kapcsolatban.

 

Ez a megoldás a korábbi rosszul végződött biztosítással kombinált jelzáloghitel olyan változata, amiben a unit-linked biztosítás helyét a bankbetéted váltja fel.   Ez lehet pozitív fejlemény a te szempontodból, mert az kapcsolt értékpapírok árfolyamváltázásának kockázatát, azaz azok potenciális értékvesztését kiküszöbölheted itt.

 

A THM itt sem jobb, mint egy klasszikus jelzáloghitel esetén. Amíg le nem telik a futamidő, addig a költségeid - kerekítve -  azonosak egy sima jelzáloghitelével.

 

Előnyöd akkor lehet belőle, ha

- a választott futamidőd során relatív sok betétet és/vagy folyószámlaállományt  tudsz folyamatosan tartani a BB-nél. Akinek nincs, vagy nem várható, hogy lesz folyamatos megtakarítása, annak felejtős ez a megoldás.   

- lejáratig fenntartod és egyenletesen törleszted a hiteledet, ez esetben akár évekkel hamarabb "fogy el" a futamidőd a szerződésben rögzített, általad választott futamidőnél.   

  

 

Kockázatod abban van, hogy - ahogy a unit-linked biztosításos 1.0 ás verziónál is -  a bank nem garantálja a betéti és hitelkamat az indulási időponttal megegyező arányát. Így a bank csökkentheti a betéti kamataidat és növelheti a hitelkamataidat, erre a banknak a szerződés szerint joga van fél évente. Így már benne vagy a buliban, amikor a bank ezt meglépheti és ekkor neked már nagyon körülményes és drága lehet kitáncolni.  Pl. ha a BB 5 év múlva már nem tartja igazán jövedelmezőnek ezt a konstrukciót a maga szempontjából, akkor gazdasági kényszerrel könnyen elérheti, hogy jobbnak lásd feladni ezt a hiteledet, mert ha nem, akkor drága mulatsággá válik a továbbiakban.  

 

 

A másik, amire ügyelj az, hogy a bank a szerződésben sehol nem hajlandó rögzíteni azt a matematikai algoritmust, amellyel a mindenkor fennálló tőketartozásodat meghatározza. (azza a gügye érvvel, hogy az átlag ügyfél azt úgysem érti) Így ha lejárat előtt akarsz végtörleszteni, teljes bizonytalanságban maradsz és ki vagy szolgáltatva a banknak.   Márpedig ennek a konstrukciónak az lenne a lényegi eleme, hogy hamarabb fogy el a hiteltőkéd.

 

Ha a bank ezt a két hiányosságot nem hajlandó a szerződésben pótolni, akkor túlzott kockázatot vállalsz, ha ezt választod egy klasszikus konstrukcó helyett.  

Előzmény: zoldbeka55 (23)
nemnemsoha1 Creative Commons License 2010.10.18 0 0 35
Juhé jön az Euró! Viszont a bankok majd szépen ott is kialakítják a stratégiájukat hogyan vegyék hülyére a jó népet és szépen folytatják az eladósítását a ország lakosságának. Amíg nincs kontroll, amíg a média ilyen kiváló manipulatív eszköz, amíg sok ember elképesztő helyzetekbe kerül addig bizony a bankok és hiteleik virágozni fognak!

MartonkaFull Creative Commons License 2010.10.15 0 0 34
Hát már ezen különösebben nem kell gondolkodnod, ugyanis deviza alapú hitelt már nem is lehet felvenni július 1-től :)
Majd a jövőben max engedélyezik, de szerintem legközelebb akkor amikor bejön az euró, és az már nem csak deviza lesz :D
Tehát az egész kérdés sorozatot egy csapásra értelmét vesztette, bocsánat hogy össze kellett törjem az elképzelésedet, de máskor kicsit olvass utána a dolgoknak ;) Vagy egy bankban kérdezősködj, hidd el fognak segíteni ;)
Előzmény: zoldbeka55 (33)
zoldbeka55 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 33
De akkor most miben lenne érdemes hitelt felvenni? Forintban vagy svájci frankban inkább? Tudom, hogy nagyon megváltozott az árfolyam, és ezért magas lett a törlesztőrészlet, de akkor most minden svájci-frank alapú hitelnek - az újaknak is - magasabb a törlesztőrészlete, mint a forintalapúnak?

Illetve növekedik még vagy megállt már a növekedésben a törlesztőrészlet és az árfolyam? Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ha most felveszem, járhatok-e úgy, mint azok, akik több éve felvettek svájci frank hitelt és most remeghetnek az árfolyam miatt?
Mert, azért ha be is vezetik nálunk az eurót, a svájci frank az még mindig másik pénz lesz, és akkor is kell majd átváltani, nem?
Előzmény: zoldbeka55 (23)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.12 0 0 32

Ühümm, mivel a svácinak 1srófra jár az agya.
/ja és nekem is :-)/
Előzmény: RogerWilco (31)
RogerWilco Creative Commons License 2010.10.12 0 0 31
Mármint arról, hogy egy cég mit és honnan szerezzen be? Mert ugye a topiknyitó azt állítja...
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.12 0 0 30

"A legnagyobb botorság pedig az "összehívják a tanácsot""
No itt te tévedtél - mertha akarnak népszavazást tartanak.
kökemény democsokrácia 500 éve.
Előzmény: RogerWilco (27)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.12 0 0 29

" Nyomtatunk. :-)" No azt nehezen, rohadtul megvan védve papir + hologram. :-((
Előzmény: Kagakusha (22)
RogerWilco Creative Commons License 2010.10.12 0 0 28
"És honnan szerzel hozzá svájci frankot? "

Nyomtatunk. :-)


Nemes magyar hagyomány frankor nyomtatni :-))
Előzmény: Kagakusha (22)
RogerWilco Creative Commons License 2010.10.12 0 0 27
Az általad "Ha..." kezdetü mondatokban csak egy hiba van - szimplán nem igazak. A legnagyobb botorság pedig az "összehívják a tanácsot"
Előzmény: attilabacsi (-)
S3 90Ah Creative Commons License 2010.10.12 0 0 26
Ja, kevésbé huzatos helyre költöztek, mint a mi elődeink. Sose járt arra Front, csak, ha magukat szórakoztatták.
Előzmény: kölcsönzői jelmez (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!