Nagyon durva, hogy ez 15 éves felvétel. Nekem nagyon friss az egész. Főleg EZ meg a 2010-es párhuzamos Megasztár évad. Valahogy akkor nagyon intenzív dolog volt ez, nagyon sokan nézték és beszéltek róluk.
Lassan 15 éve (!!) van annak, hogy feltűnt Nádor Dávid az Against All Odds című Phil Collins- slágerrel. Miközben ő tolta, Sebestyén Balázs a backstage-ben egy babakocsit tologatott. Ő lehetett Nádor Lilla, akinek több remek felvétele fent van TT-oldalán. :))
Sajnos. Már a nem is annyira régi nagyágyúk is szenvednek. A Margaret Island fel is adja a küzdelmet, októberben vége. Kíváncsi leszek hogy merre mennek tovább - rebesgetik hogy Viki műfajt fog váltani.
A Blahalouisiana esetében is amolyan kérlelésféle jött a FB-cspoportjukban Jancsó Gábortól hogy járjunk a koncertjeikre, hallgassuk őket. Ez alapján náluk is megcsappanhatott a közönség száma. "Boomer" előadók lettek.
Eközben olyanokra tódulnak a fiatalok mint Pogány Induló, aki egyre inkább bebizonyítja hogy mennyire káros a saját közönségére is (részegen örjöng, drogozást reklámoz).
Mirtse Korinna volt a legutóbbi felfedezésem Sára előtt nem olyan régen, őt meglepő helyen találtam (Kuhár Bence ajánlotta egy videójában). Évekkel korábban a Rockstarban hallottam először Marik Lauráról, a fiatal angol-ének szakos tanárnőről, akinek mára elég szép követőtábora lett tiktokon.
Bár ő eléggé elveszett, de Balázs-Földi Virág is kellemes volt pár éve.
Abigél kellemetlen, falunapi haknikon szenved, mint annak idején Tóth Andi. Annyi különbséggel, hogy neki keménymagja sincs, így a felvételeken lézengenek csak az emberek. A többiekről? Sehol semmi.
Végre nem csak én fedezem fel. Az utóbbi időben az internet bugyraiban sokkal több érdekes előadót találtam mint ezekben a trashműsorokban.
Ahol még sokszor találtam érdekességeket, az a Rockstar magazin. Általában mainstream kedvencekről szóló cikkek miatt vettem meg, de szinte mindig találtam egy érdekesebb előadót a mainstreamen kívülről aki felkeltette a figyelmem.
Ha minden igaz, idén három tehetségkutatóval árasztják el a közbeszédet a ker. csatornák. Én ehelyett szeretek szétnézni a közösségi média felületein, hátha találok valódi gyöngyszemeket.
YT- és TikTok-dolgai alapján elmondhat, hogy Gombkötő Sárinak van jófajta ízlése és erős muzikális készsége. Vannak a fentieknél jobb számai, de kell a slágeres vonal is. :)
ja, pedig jól indultunk, de amióta 31 éve az SZDSZ lefeküdt a szociknak, azóta egyre szörnyűbb erkölcstelenségekről hisszük el, hogy csak egy megbocsátható stikli. Biztos vagyok benne, hogy Antallnak volt igaza, ezt a legelején elcsesztük.
Akkor ezt is pont annyiszor fogom nézni, mint az X-et. Bájbáj és Áronka személye önmagában garancia arra, hogy semmi velük kapcsolatos műsort ne nézzek. Még az ózdi észkombájnt is tegyék be, hogy senki se lógjon ki a zsűrinégyesből, hogy stabil legyen az alacsony színvonal.
Lejtmenetben ez a csatorna, ahogy máshol is már megírtam.
de úgy is mondhatnám, hogy a fiataloknak szüksége lenne "wholesome" közegre, tehetséget valóban díjazó versenyekre, tehetséggondozásra, mert nagyon káros ha ezt nem kapják meg... :'(
Bukta volt, alkalmi munkázott utána, de az évtizedek alatt végül mégiscsak befutott karriert (San Remo fesztiválon 7. lett, míg az annak idején őt bíráló mentor kiesett ugyanakkor :D)
De ami szerintem a legnagyobb teljesítmény, hogy nem helybeliként meghívást kapott, és ilyen jól helytállt a tarantella esten 2022-ben: https://www.youtube.com/watch?v=dypsbQCdC9U
Szerintem ez a produkció egyszerűen csúcs...
Azért osztottam meg, mert ez megint egy olyan történet, ami azt bizonyítja, hogy az X képtelen a valódi tehetségek felfedezésére, mentorálására... Sokkal több időt kéne rászánni egy-egy tehetség kikupálására, és versenyben megmutatására, ahhoz hogy valóban értéket teremtsen. Tudom, a nézőknek erre nincs igénye - de hátha mégis? Részemről például rongyosra néztem a második klipet, annyira felráz és felvidít. (Most is ez megy a háttérben...)
Csak azért mondom, hátha kedvet kapnak a szerkesztők felfedezni egy kicsit a minőségi örömzenélés témát és hosszabb távban gondolkodni a mentorálást, frankó ösztöndíjakkal vagy valami ilyesmi.