Keresés

Részletes keresés

DIDORO Creative Commons License 2010.08.24 0 0 864
Mi bajod az EU-smatricával????
kerekerdö Creative Commons License 2010.08.24 0 0 863
Először is gratulálok fiataljainknak a csodálatos eredményekhez !

http://szingapur2010.hu/

Továbbá a topik témájához álljon itt ez a vélemény:

"„Ajóbolgárúr” esete a bocskaival és az atillával

Csak legyinthetnénk a klubrádiós-betelefonálós Bolgár György legújabb agymenésén, amikor a Szingapúrba készülő ifjúsági olimpiai válogatott formaruháján ironizál. De kinek van kedve nevetni, amikor a nemzetidegen baloldal megint a hagyományos öltözetnek ront neki?

Nem hinnénk, hogy Bolgár György nem a Fidesz beépített embere lenne, hiszen pályáját figyelve mindig akkor szólal meg karcosan, sértőn és bántóan, amikor a Fidesznek egy kis nemzeti levegőre van szüksége.
Éppen ezért javasoljuk, a legközelebbi Kossuth-díj értékelésénél a bizottság tegyen indítványt az amúgy is lejáratódott Kossuth-díjnak Bolgár Gyuri bácsi részére történő átadására - ám most pénz nélkül, hiszen a sanghaji expóval összefüggésben azt már többszörösen és kamatos kamattal, halmozottan átvette. Eladhatatlan, raktáron felfekvő, olvashatatlan könyvének állami felvásárlásával és a látogatók részére ajándékként történt átadásával.

A Népszava pénteki számában írt jegyzetében „ajóbolgárúr” legnagyobb baja az, hogy a szingapúri ifjúsági olimpiára készülő válogatottnak ünnepélyes keretek között adták át az olimpiai formaruháját.

Nem! Nincs semmi baja a „ajóbolgárúrnak” az olimpiai eszmével, az számára is eléggé globalista ahhoz, hogy azt szeresse, ám mivel Schmitt Pált meglehetősen rühelli a balos mikrofon-virtuóz és megélhetési rettegő, hát úgy gondolta, a formaruha erre a legmegfelelőbb alkalom, amikor egy baloldali-fülest lekeverhet a fideszes és Orbán barátságát élvező új köztársasági celebnek.
Mert „bolgárúr” nagyon jól ismeri a szólást: az ellenségem ellensége a barátom, így tehát az ellenségem barátja az ellenségem.

Ugyanis Schmitt, még a MOB elnökeként megrendelte az olimpikonos uniformisát, most pedig ezt írta az ünnepségen részvevőknek:

„Kedves fiatalok! Szeretném, hogy az Ifjúsági Olimpiai Játékok résztvevőiként büszkén viseljétek hazátok formaruháját, amely úgynevezett Attila-kabát. Ez a zsinóros kabát több száz éve a magyar nemzeti viselet meghatározó része, amelyhez hasonlót viselt Kossuth és Széchenyi, Deák és Petőfi. Ruhátokat a játékok utána civil életben is viselhetitek akár farmerrel is a hétköznapokon. Sok sikert kívánok.”

Ezeken a sorokon kezdett el ismét rakoncátlankodni a szemérmetlen magyargyűlölő műbolgár.

Ezt írja ugyanis nagyívű „Páratartalom bocskaiban” című írásában a gyurcsányi népellenes cselekményeket minden esetben helyeslő újságírócska, aki valószínűleg abból él, hogy az ország háromnegyede már annyira utálja, mint a három hete napon álló szakállas pinceféceszt:

„Ha még az is eszünkbe jut, hogy a két világháború között az Ébredő Magyarok vagy a Vitézi Rend szólította fel tagjait a zsinóros ruha viselésére, a rendszerváltás óta pedig a magyarkodó szélsőjobb bocskaizik ezerrel, akkor legalábbis elgondolkodtató, mit akar a magyar olimpiai mozgalom.”

Majd még hozzáteszi: „Hogy akarjuk útját állni a fránya globalizációnak, a mocskos multiknak, ha megadjuk magunkat a Levi's-nak vagy a Lee-nek? Miért nem igazi magyar pantallót ajánlunk a zsinóros mentéhez?”
Mert ezek szerint „ajóbolgárúr” szerint a farmerek nem illenek a bocskaihoz. De nem ám azért, mert - tényleg - stílustalan lenne egy ünnepi viseletet (ezt az ünnepi viseletet) egy kopott, szakadt blue jeans-szel viselni, hanem mert ő, aki szabászatból is doktorált, ebben az összeállításban a multi-ellenesség és az globalizmus összecsapását szeretné láttatni.

Már csak az a kérdés: „abolgárnak” - aki, valljuk be nem is egy „bolgár”, mert ettől a megjelöléstől a bolgárok is meredeken elzárkóznának – mi lenne a jó? Mit viseljenek a magyar olimpikonok? Tunikát? Tógát? Sábeszdeklit? Gimnasztyorkát? Pufajkát dobtárassal?

De ha már belemegy „abolgár” ruházati kérdésekbe, legalább neki illett volna elmélyednie a kérdésben, bár tudható: nem ez volt a célja, hanem, amit egy névtelen gondolkodó így fogalmazott meg egyszer: „a magyar baloldal, amikor csak tehette, rárontott nemzetére”. Így az „abolgár” sem tesz mást, mint „ront”. Rontom-bontom! Úgy megszokta, hogy felejteni sem tudja - hisz ezt énekelte és ma is ezt énekli - „rontása tört ránk a zúgó viharnak”.
Mert ez az izé keveri a szezont a gőzekével.
Halvány fogalma sincs, mit viselnek az olimpikonok.
De honnan is tudná?
Magyar kultúrából sosem készült fel, nem is érdekelte - pedig itt él vagy kétszáz éve a családja - így lehetett ő a magyar nyelven beszélő nemzetidegenek egyik megélhetési harsonája!

Hát! Akkor ide figyelt „tebolgár”! Elmagyarázzuk, de jövő héten már neked kell elmesélni, egyedül, minden segítség nélkül a Der Standardnak vagy a Neue Zürcher Zeitungnak!

Mindkettő magyar viselet. A legősibb a bocskai, ami nem a „dolmányból” fejlődött ki, mint tudálékosan megjegyzed, mert a dolmány - a hosszú felső kabát - az maga a bocskai. De hogy te is megértsd, úgy is nevezik: kismagyar, kis magyar dísz(ruha), magyar zakó, magyar úri viselet, magyar szmoking vagy bocskai (esetleg: bocskay).
Érted bolgár?
Semmi köze ennek semmiféle Vitézi Rendhez, Anti-Bolsevista Comitéhez. Az Ébredő Magyarokhoz meg főleg nem. Ahhoz van köze, aminek neked sosem lesz: a magyar méltósághoz, a magyar történelemhez, a hagyományokhoz, ami téged mindig annyira irritál. Pedig Tevje barátod is erről énekelt: tradition. Ha van is köze a fenti szervezetek által viselt ruházatnak a bocskaihoz, akkor is csak annyi, hogy valóban, a Vitézi Rend is bocskait szokott viselni.
Az Ébredő Magyarokat meg jobb lenne, ha nem emlegetnéd, mert ha eggyel is találkoznál, biztosan nem köszönnéd meg.

Mondd bolgár: ha ennyire rosszul érzed magad itt, miért nem húzol el a náthásba? Hja, hogy itt vannak a befektetéseid? Egyszer pedig, majd döntened kell.

De ha már az újságírás területére „tévedtél”, miért nem azt vetted észre, hogy Schmitt elírta a ruhadarab nevét? Mert nem ám Attila a ruha neve, hanem atilla. Így! Egy T-vel és két L-lel. Mert akkor fel kellett volna készülni? Amit te nem tettél meg?

Mert ha megtetted volna, akkor azt is tudtad volna, hogy az olimpikonokon nem bocskai van, ugyanis annak egyenes a derék szabása.
Ha viszont megnézed az olimpikonok formaruháját, bizony ennek az oldalvonala karcsúsított és az alja kiszélesedik. Az atilla ugyanis lovasruhából alakult ki. Csak derékvonalig szűk utána „szoknyásan” bővül. Tudod, a lóról így könnyebb le- vagy felszállni.
És tudod a „ló” az az a négylábú emlős, amin a magyarok bejöttek a Hazába, és amint lovagolni szoktak - tudod - csatákba, meg ilyesféle zajos helyekre bóklásztak rajta. A magyarok. Akikhez, ezek szerint, te soha nem tartoztál és soha nem is fogsz.

Ha már gusztustalankodsz, miért nem olvasod el hozzá az olimpikonok véleményét is? Játszol, mint a rosszul nevelt gyerek a vasárnapi ebéddel?
Tudod, ezt mondta az egyik, Kulcsár Julika, futónő: „A nagy olimpia résztvevői is elégedettek lennének ilyen szereléssel.” Véleményét az ifjú teniszbajnoknő Babos Tímea is megerősítette: „Csodálatos ez a felszerelés. Ebben igazán öröm lesz játszani… A magyaros formaruhát pedig azt hiszem valamennyien nagyon büszkén viseljük majd.”

Bolgár-bolgár, ha majd megtervezted az olimpiai zsipecét, az ötkarikás bekesét vagy kapotét, mármint a magyar olimpiai csapat részvevőinek, majd szólj. Majd legyártatjuk – legfeljebb ha nem veszik át - majd azt is szóróajándékként terjesztjük Sanghajban. Csak hogy te jól járj… Mert ugye ez a baj? Hogy kihagytak. Nyolc (tizenkettő - hatvannégy?) évig pedig megszoktad, téged semmiből nem hagyhatnak ki.
De most nem kihagytak? Nem lehet, hogy egyszerűen nem vagy való bocskai közelébe? Atilla közelébe meg főleg. Tudod: a „ló” miatt… Meg a „magyar” szó miatt…

(Chubakka - Szent Korona Rádió)

Ajánló: Aki megtagadja a régmúlt hagyományait, annak jövője sincs! - Nemes Mihály: A magyar viseletek története (x)
takacsi Creative Commons License 2010.08.17 0 0 862
Elegáns ez a magyar viselet.
Jól öltözteti a srácot is és a lányokat is.
Le a kalappal a megálmodója előtt.

Szerintem sem lett volna jó Lenin sapkában és krumplilevesben menni....

Értem már miért kérték a vendéglátók is a hagyományos, nemzeti viseletet és nem a Lenin sapkát....
Előzmény: Psycho Dad (840)
rarabel Creative Commons License 2010.08.17 0 0 848

Itt van még egy:

 

 

Ennek még plecsnijei is vannak, biztosan a minidúcsétől kapta!

Összeáll ám itt lassan az orbánfasiszta-fidesznáci elnyomó katonai egyenruhát viselő szélsőségesek sora:

Deák,Kossuth,Petőfi, Széchenyi!

;P

Árpibácsi szavaival élve:
"Ejrópa, segííííccccccccccsssssssss!"
;)

Előzmény: Törölt nick (846)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 846

 

Kossuthnak szebb volt a zsinórozása :)

Előzmény: rarabel (834)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 843

Sujtások: 1849, Trianon, 1945, 1957.

+Rákosi, Kádár, Biszku, Aczél, Lázár György.

Eccetera.

Előzmény: Amocsok (828)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 841

Petõfi Sanyi bátyámnak is volt egy hasonló.

Majd lepetrovicsozzák hamarosan.

Ezért.

Előzmény: rarabel (834)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.17 0 0 840
Uglik-Kiss evezésben a harmadik legjobb idővel a döntőben.

sesebese Creative Commons License 2010.08.17 0 0 839

Thx.

És gratulálok Boginak!

Előzmény: Psycho Dad (838)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.17 0 0 838
Kapás Boglárka, 200 méter pillangó.

http://sportgeza.hu/sport/2010/08/16/megszereztuk_elso_aranyunkat_az_ifjusagi_olimpian/

Érdekesség, hogy ezzel az eredménnyel az úszó EB-n is ötödik lett volna! remélem még sokat hallunk róla az elkövetkező években!
Előzmény: sesebese (837)
sesebese Creative Commons License 2010.08.17 0 0 837
Írd ki a nevét is, lécci. Megérdemli.
Előzmény: Psycho Dad (836)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.17 0 0 836
Tegnap az első magyar arany is meglett.
Előzmény: Psycho Dad (822)
Navorsky Creative Commons License 2010.08.16 0 0 835

„ajóbolgárúr”...

Előzmény: Törölt nick (807)
rarabel Creative Commons License 2010.08.16 0 0 834

A rohattjobboldalifidesz2/3dosfasisztáját nékije;P!

rarabel Creative Commons License 2010.08.16 0 0 832

Húúú, wazze, mindig montam, hogy ezek a magyarok faszisták és nácikok, mer a Petőfi, madách, Deák, Kossuth nevűeken is a bocskai ruha volt felvétel tárgyát képezte, legalábbis a korabeli ábrázolaások szerint.

Rohattnácifidesznyikhotistarasszistafúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjjj!
Ejrópasegíííííííííccccccccsssssssss!

Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.16 0 0 831
Miért kéne ehhez szadeszosnak lenni? Kívülről sokkal több dolgot könyebb meglátni.
Előzmény: pindiy (830)
pindiy Creative Commons License 2010.08.16 0 0 830
Nyilván mint öreg szadeszos csak tudod...
Előzmény: Psycho Dad (829)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.16 0 0 829
A szabadság eszméje a szadesznek csak egy álca volt. Amúgy köszönő viszonyban sem voltak vele...
Előzmény: pindiy (826)
Amocsok Creative Commons License 2010.08.15 0 0 828
Gratulálok! A sujtások csak jól jöttek, betöltötték funkciójukat.
Előzmény: Psycho Dad (822)
pindiy Creative Commons License 2010.08.15 0 0 827
honnan?
Előzmény: takacsi (825)
pindiy Creative Commons License 2010.08.15 0 0 826
nem igazán közkedvelt a szabadság eszméje, mert ugye felelöséggel is jár
Előzmény: Psycho Dad (824)
takacsi Creative Commons License 2010.08.15 0 0 825
Nem szabad törpe kisebbségen gúnyolódni.
Tudhatnád.
Előzmény: pindiy (823)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.15 0 0 824
Egy törpe kisebbséget ismerek ebben az országban, akik az szdsz szellemiségét képviselik... :))
Előzmény: pindiy (823)
pindiy Creative Commons License 2010.08.15 0 0 823
Egyes magyarokon mindenképpen....mondhatni egy törpe kisebbségen...
Előzmény: takacsi (821)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.15 0 0 822
Megvan az első érem, Lupkovics Dóra tőröző, harmadik helyen végzett. Gratula!
takacsi Creative Commons License 2010.08.15 0 0 821
Ugye te most nem a magyarokon gúnyolódsz?
Előzmény: pindiy (815)
Amocsok Creative Commons License 2010.08.15 0 0 820
Megnyugodtam. Ha nem kötelező, akkor semmi gond.
Akkor csak ajánlott a valami népies jellegű. Köszönöm.
Előzmény: Létszámfeletti (819)
Létszámfeletti Creative Commons License 2010.08.15 0 0 819
Annyira vicces vagy.

Nem kötelező ragaszkodni ezekhez, de ha ti, balosok nem viselitek, akkor ne nyafogjatok a kisajátítás miatt és ne kiáltsatok aktuálpolitizálást, ha az olimpikonokat ilyenekbe öltöztetik.
Előzmény: Amocsok (814)
sesebese Creative Commons License 2010.08.15 0 0 817
100-szor inkább a Bocskai, mint pl. a mostani úszó EB-n a Náray-féle hostess-egyenruhák. A lányok úgy néznek ki, mintha a 4-es főút mellé indulnának.:-((
Előzmény: Amocsok (814)
pindiy Creative Commons License 2010.08.15 0 0 815
Mondjuk ottan van mingyár a kacagány...kész röhögény...
Előzmény: Létszámfeletti (813)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!