Keresés

Részletes keresés

atyus Creative Commons License 2010.07.03 0 0 269

Na, beleolvasgattam, mindkettőbe. Nem találtam képet arról, hogy a Zengőn épülő radar milyen területeket lát át. Mindegy, hiszek a szakiknak.

 

De! Azt megleltem, hogy a Gyufaferi kalandozott bele a Zengő-erdőbe. (Népszabadság híre volt). És ő, közismerten jobb propagandista, mint anno lett vala Göbbels. Mondom én, kavarják ezt valahonnan a ellenérdekü tőkéscsoportok...

 

Fülig Jimmy szerint is mindig kavarta Piszkos Fred. És, - bizony igaza volt.

 

Isten veletek. Véleményem, ezt a Zengőn lenne helyes felépíteni. De én csak a nép egyszerű adófizetője vagyok, részben bérrabszolga. Kutyát érdekel a véleményem.

atyus Creative Commons License 2010.07.03 0 0 267
Arról csak hallottam, nem tudok így átabotában reagálni. De az itt off lenne. :)
Előzmény: BENTA (266)
BENTA Creative Commons License 2010.07.02 0 0 266
Örülök, hogy neked minden egyszerű. A fúziós reaktor problémájával  kapcsolatban nincs valami ötleted?:)
Előzmény: atyus (264)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.02 0 0 265
Igen, nagyjából ennyi...
Előzmény: atyus (264)
atyus Creative Commons License 2010.07.02 0 0 264

Az Szadesz alakuló előjáték volt. Meg az még Rákosihoz vezet vissza. Moszkva, stb. ez most egy másik térfél. Itt egy vakteres légtér van, ha jól értem a dolgot. Ezt a vakteret lehet csökkenteni, ha a Zengőre építenek radart. Civil érdekű berendezésről van szó. A radar meg olyan érdekcsoport gyártmánya, amelyet támogat a NATO. Ennyi.

A virágokat meg nem biológusokra, hanem kertészekre...

Akik kelő nappal kelnek, s nem törődnek semmi mással, csak a beojtott virággal, vagy hogy van ez a szakirodalomban? 

Előzmény: Antisystem (260)
atyus Creative Commons License 2010.07.02 0 0 263
Kertészre kell bízni... Kétkezire. :)
Előzmény: BENTA (258)
sandinista Creative Commons License 2010.07.02 0 0 262
Azért probléma mert a légiközlekedésre más hazai és nemzetközi szabályok vonatkoznak mint pl a közútira.
Előzmény: Antisystem (254)
sandinista Creative Commons License 2010.07.02 0 0 261
A beton lenne tehát a milliárdos tétel?

"A Képességcsomag és a "B" típusú költségbecslések Magyarország számára összesen hat önálló projektet tartalmaznak. Az első három projekt az egyes helyszínekre telepítendő radar gyártásának, tesztelésének, szállításának, telepítésének és a kezelőszemélyzet kiképzésének költségeit foglalja magában. A másik három, pedig a telepítésekhez szükséges infrastrukturális beruházások - torony és kiszolgáló létesítmények - költségeit fedezi helyszínenként. A beruházás mintegy nettó 23,5 Mrd Ft-nak megfelelő előirányzattal számol. Ennek az összegnek a 78%-a a radarok beszerzésének a költsége. Az összes költség 0,65 %-a (kb. 153 MFt) hazánkat terheli. Ezen felül, csak a NATO minimális katonai követelményeket meghaladó fejlesztéseket (Pl.: föld - föld híradás), telekvásárlást és az úgynevezett objektum „kerítésén kívüli” munkákat (közmű- és úthálózat) kell finanszírozni."
(forrás: Zengő Bizottság jelentése.)
Az árak a 2002-es szerződsékori vsizonyokat tükrözik.
A pénzből a sem szocik, sem a fidesz nem tud lenyúlni, mivel a gyártóval a szerződést a NC3A (Nato beszerzési hivatala) kötötte meg, így nem is folyik át a mindenkori magyar kormányon a pénz.
Előzmény: atyus (252)
Antisystem Creative Commons License 2010.07.02 0 0 260

Na akkor összefoglalólag: van értelme arról beszélni, ott kell-e lennünk Afganisztánban, van értelme arról beszélnünk, hogy kell-e NATO-tagnak lennünk, de a radarnak ehhez annyi köze van, mint annak, hogy én váltok-e zoknit naponta vagy sem.

 

Nézd, emléxel még a Duna Körre? A megalakulására, a motivációira, az egész Vízlépcső-polémiára?

 

ÜdV 

Előzmény: renegade (259)
renegade Creative Commons License 2010.07.02 0 0 259
Magyarra, mert az előző lincolni megfolgalmazást még itten a topic-töritanár sem fogta

Aki nem fogja, miről van itt szó, az pont te vagy. Értem én, hogy miről hadoválsz, csak éppen annak, amit leírsz, nagyjából annyi köze van a Zengőn építendő radarhoz, mint mondjuk egy szem narancsnak egy CNC-esztergához. Semmi.

Többször leírtam már, hogy a légtérfigyelő radar nem zavar senkit, még az irakiakat és a tálibokat sem. Érdektelen. Ami érdekes, hogy odatoljuk-e az orrunkat vagy sem. Vagyis azt kell vizsgálni, ott vagyunk-e Irakban, illetve Afganisztánban, és indokolt-e, hogy ott legyünk. Ha ott vagyunk, radar nélkül is haragszanak ránk, és ha van radar, akkor se haragszanak ránk jobban. Ha nem vagyunk ott, akkor meg aztán végleg tök mindegy nekik, építünk-e a saját légterünk ellenőrzésére radart vagy sem.

Még egy dolgot vizsgálhatsz: haragszanak-e egy országra csak azért, mert NATO-tag. De ez megint független a radartól. Ha egy tálib hadjáratot akar indítani az összes NATO-ország ellen, akkor tök mindegy neki, hogy áll-e a Zengőn radar, vagy sem.

Na akkor összefoglalólag: van értelme arról beszélni, ott kell-e lennünk Afganisztánban, van értelme arról beszélnünk, hogy kell-e NATO-tagnak lennünk, de a radarnak ehhez annyi köze van, mint annak, hogy én váltok-e zoknit naponta vagy sem.
Előzmény: Antisystem (256)
BENTA Creative Commons License 2010.07.02 0 0 258

A 243-as hozzászólásomban ott a link. Katt, és már látod is a topicot.

 

Nem tudom, hogy mennyibe kerülne szűz területen utat építeni közművekkel, plusz egy bazi nagy beton objektumot. Szerintem lehet milliárdos tétel. De a műszaki cuccos az igazán drága. Az pedig úgy tudom, már készen is van.

 

Biológusok próbálták a töveket átülteni. Csekély kivételtől eltekinve nem eredtek meg. Ha ilyen egyszerű lenne, nem is lenne védett, mert annyi lenne belőle, hogy kaszálni lehetne.

 

Az egész dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek idepottyanva látod. Ha továbbra is foglalkoztat, nézz utána a belinket topicban minden kérdésedre sok-sok választ találsz különböző szemszögből. Hajrá!

Előzmény: atyus (252)
Antisystem Creative Commons License 2010.07.02 0 0 257

Még annyit, hogy az ominózus 2001-es IX. 11 (a Pinochet-puccs is 09.11 csak az év más...) azért volt egy szörnyű köztörvényes - hangsúlyozom, nem háborús, nem casus belli, hane SÚLYOS, ERŐSZAKOS KÖZTÖRVÉNYES BŰNTETT (n.b terrorcselekmény) mert civilekkel teli eszközzel, civil célpont ellen követték el.

A súlyos gond a támadás ezen fontos körülményeivel, a civil célponttal, és a civilekkel telt eszközzel volt. Teljesen más lett volna a leányzó fekvése egy a hadijognak megfelelő célpont és egy olyan eszköz esetén, ami nincs kapcsolatban civilekkel.

 

ÜdV

Előzmény: Antisystem (256)
Antisystem Creative Commons License 2010.07.02 0 0 256

2001 szeptember 11-ig az amerikaiak sem értették...

Na, akkor ebben különböztek tőlem, én asszem értettem már akkor is:

(a dátum, a megszólítás is a hozzászólás fontos része, eredetije a Game Over topicban figyel 9 éve...)

 

Antisystem válasz | megnéz | könyvjelző  2001.09.16 03:16:33 © (6470)
Kedves Szanyi!

(Kritika _nem_ MIÉP oldalról :-))))


Kétségtelen, hogy fel lehet állítani a logikai láncot úgy is, ahogy te teszed. De vannak egyéb verziók is pl:


1, Adva van a helybéli macsó csávó totális izomaggyal, nyakig izompólóban aki a sarkon osztja az észt, kérve-kéretlenül. Hatványozottan nagyobb esélye van arra, hogy bekap egy sallert, mint Kovács III János átlagpolgárnak.
Ezekután persze megállapíthatjuk, hogy HMCS abszolút nem felelős azért, hogy sallert kapott, csak éppen közünk nem lesz a valósághoz. Lásd "áldozattan" - jogi tanulmányok.(A HMCS-t jelen esetben - hogy kerüljem a rébuszokat - Bush adminisztrációnak hívják) ....
 
Előzmény: Szanyi (6445)

 

Magyarra, mert az előző lincolni megfolgalmazást még itten a topic-töritanár sem fogta: az ejroatlanti civilizációnak hátrább KELL vennie az agyarait, fejben felszámolnia a gyarmattartó attitűdjét és nem azon agyalni, hogy hogyan konvertálhatná gazdasági neokolonializmusra, és nem egyre több radarral meg hadigéppel kikerülni azt, hogy esetleg izomból hátrább*sszák nekije... azt ugyanis MEGÉRDEMLI, ha magától nem száll le a világcsöndérkedés és globális észosztás pegazusnak nézett hintalováról...

 

Számunkra, magyarok számára meg rohadtul nem az a megoldás szerintem, hogy az ejroatlantizmussal kokettálunk, hanem az, hogy barátságos, de illő távolságot tartunk tőlük IS, jelezzük, hogy nem osztozunk és nem vagyunk részesek a bűneikben, mi nem akarunk erőszakkal olajcsapok felett diszponálni, nem akarunk gazdasági gyarmatosítani, nem az a véleményünk, hogy a saját érdekeinket bárhol a Földön fegyverrel is védhetnénk, stb... ez sokkal inkább véd, mint akárhány radar vagy tankhadosztály, lásd Svájc elmúlt századai...

 

ÜdV

Előzmény: Qqberci (255)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.02 0 0 255
csak azt nem értem, hogy miért probléma

2001 szeptember 11-ig az amerikaiak sem értették. Nem is volt komolyabb belsõ légtérellenõrzésük. Most már van...
Előzmény: Antisystem (254)
Antisystem Creative Commons License 2010.07.02 0 0 254

Szerintem ez így tök vicces... csak azt nem értem, hogy miért probléma... amióta ugye nem állnak határőrök a sorompóknál, a közutakon is csak úgy bejön, átmegy és kimegy egy autó, anélkül, hogy bárki, bárhol, bármely célból regisztrálná azt...

 

ÜdV

Előzmény: Qqberci (253)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.02 0 0 253
Nem is olyan régen történt meg, hogy Graz felõl bejött egy nem éppen kis repülõ, egy Boeing 747, átrepülte az országot és kiment Románia felé. Charter-járat volt, transzpondere valamiért nem ment, irányítást elfelejtett kérni, nem is nagyon kellett neki, így akkor vették észre, hogy itt volt, mikor a románok közölték, hogy átveszik...

Ha lett volna Délen légtérellenõrzés, akkor legalább rászólhattak volna,, hogy "Öreg, ki vagy és mit keresel itt?"...
Előzmény: atyus (252)
atyus Creative Commons License 2010.07.02 0 0 252

A Zengő az a normál variáció? Amit a szakik a legjobbnak mondanak ugye? Na azt a topikot eddig nem találtam meg.

Megnéztem a gugli képeket. Ez a három hegy lényegében egy hegy. Legalább tíz kilométerre Pécstől. Ám a "rálátás" miatt fontos lenne a Zengő. Hát akkor? Miért nem az?

Hogyan próbálták a virágot? Ősszel kell kivenni, és jószerencsével következő ősszel visszaültetni? Magja is lehet. Kárt meg csak az építkezés idején okoznak benne. Igazából a növények szaporíthatók. Tehát, ha vesznek ki magot, vagy gyökeres részt, az építkezés végén meg parkosítás címen visszaületnek és magot vetnek, akkor kész, passz. Kertészek elég sok módszert ismernek erre a dologra.

 

A Hármashegyre figyeltem fel, hogy ez egy új variáció, amely minden eddiginél értelmetlenebb, de valamiért most ez a trend. Ezért keveredtem ide. A többit pedig az előttem szólók beírásai alapján...

 

Sima állampolgár vagyok, akit közvetlenül nem érintenek a hegyi ügyek. De érint, ha a radar segíti a balesetmentes repülést. Ha valami általam nem ismert okból ez jó a NATO-nak is, az is érint, s így nem vagyok más, mint a legalább tízmillió érdekelt egyike. 

 

A beton lenne tehát a milliárdos tétel?

Előzmény: BENTA (244)
BENTA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 251
Ja, és ott sosem volt bázis. Pusztán egy geodéziai torony, benne gy lépcsővel, tetején korláttal.
Előzmény: renegade (249)
BENTA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 250
Ez nem így van. kb 2,5 km-en kell egy szilárd burkolatú utat készíteni, ami elbírja a teherautókat. Amiről te beszélsz, az a nyomvonal azon része, ahol most még a zergejárta jelenlegi út sem létezik.
Előzmény: renegade (249)
renegade Creative Commons License 2010.07.01 0 0 249
Na és út, olyan 2,5 km, ha jól emlékszem.

Rosszul emlékszel. Az út java része megvan, csak egy rövid szakaszt kell újonnan építeni. (Asszem 300 métert.) Emiatt áll a bál, hiszen a tetején már ott volt a bázis korábban is.
Előzmény: BENTA (245)
BENTA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 248

Nem igazán sajnálnám. Elég randa szegény, az már igaz.

 

Mondtam már, hogy voltam gombászni? Baromi sok, de tényleg rengeteg földtoló galambgomba van a hegyen. Kár, hogy nem ehető.

Viszont szedtünk piruló galócát, zöldhátú galambgombát, vargányát és molyhos tinorut is.

Nagyon finom pörkölt lett belőle. Most olvasgatom a gombatartósítás trükkjeit. Rakok el, hogy legyen télen is a husi mellé:))

Előzmény: Qqberci (247)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.01 0 0 247
Bevallhatod, hogy azt a hejre kis geodéziai tornyot sajnálod...
Előzmény: BENTA (245)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.01 0 0 246
egy baromi nagy torony betonból

Ferihegyen épp mostanság szívnak egy beton radartoronnyal, amit valami okostojás kitalált, mondván, hogy idõtállóbb, mint a hagyományos építésû. Ez persze lehet, de minden rezgést átvesz és persze átadja az antennának is...
Előzmény: BENTA (245)
BENTA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 245

'Kell még hozzá egy sufni, amibe beépül, meg gondolom, valami antennaféle. Meg kábel, meg vízcsatorna. Áram? '

 

Atyus! Neked tényleg fogalmad sincs erről az egészről. Vagy nagyon fiatal  vagy, vagy nem érintett meg az utóbbi öt év történése. Csak tudnám, most mire rezzentél fel így hirtelen?

 

A sufni egy baromi nagy torony betonból. Igen kell víz, villany, sőt valamilyen szennyvízmegoldás is. Na és út, olyan 2,5 km, ha jól emlékszem. Az 'antennaféle ' része annak a kócerájnak, hogy hasonlóképpen szakszerű legyek, amit már legyártottak.

 

Sétálj már át a http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9091593

topicba, ott találsz róla terveket, illetve már megvalósult hasonló létesítményekről fotókat is.

Előzmény: atyus (242)
BENTA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 244
'

236 db, nem 15-20 ezer. '

Bocsi, a fenti szám a Zengős topicra értendő.

 

' A virágot meg télleg ki lehet ásni, aztán vissza lehet telepíteni. Ezt komolyan mondom. :)'

Az lehet, hogy te komolyan mondod, de sajnos nem működött. Kipróbálták.

 

'Az ebédes jármű pedig nem okozhat nagy környezetszennyezést. '

Ez igaz.

Előzmény: atyus (238)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.01 0 0 243
Ez már nem a néhai magnetronos rendszer. A jelgenerátor, a vevő "eleje" és az antenna egy szerkezeti egységet alkot, magán az antennán van a 4096 elemi jelforrás és a vevő-keverő. Az egésznek a teljesítményfelvétele 2 kW körül van, tehát mint két vasaló... Az impulzusteljesítmény az orosz rendszereknél megszokott 1-2 MW-tal szemben csupán 48 kW. A létesítmény villamosenergia-igénye akkora, mint egy kisebb családi házé. Látszik tehát, hogy maga a berendezés a drága, a köré szükséges infrastruktúra már nem (leszámítva persze a távközlési kapcsolatot, de az bárhol is kell és ha réskitöltők vannak, akkor annyiszor, ahányan vannak).
Előzmény: atyus (242)
atyus Creative Commons License 2010.07.01 0 0 242
A  berendezés került ennyibe? Kell még hozzá egy sufni, amibe beépül, meg gondolom, valami antennaféle. Meg kábel, meg vízcsatorna. Áram? Áram. Azok mennyiben lesznek?
Előzmény: Qqberci (241)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.01 0 0 241
Nem lopták el. Van nálam néhány fotó, amin egy, korábban a Zengő topicban is előforduló radaros srác épp vigyorogva kikapcsolja a teszt-site-on a tesztelt, kész berendezést (amit atóta jó nagy pénzekért raktároznak...). Sajnos, nem tehetem fel, mert olyan részletek is látszanak, amik nem nyilvánosak. A berendezés tehát készen van, ki van fizetve és fizetjük a kötbért is az elhúzódó telepítés miatt.
Előzmény: atyus (240)
atyus Creative Commons License 2010.07.01 0 0 240
Ha azokat végig bogarászom, kapok választ a kérdésre, hogy ellopták-e a szocik a pénzt?
Előzmény: Qqberci (239)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.01 0 0 239
Van még egy Tubes-védö topic is, ott is van sok infó, meg valahol kell lennie egy Zengő-védőnek is, majd BENTA hozza a linket...
Előzmény: atyus (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!