Keresés

Részletes keresés

kani76 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 75

Sziasztok! Az lenne a kérdésem melyik az a hd formátum amelyet a legtöbb lejátszó lejátszik, és amelynek a minősége is megfelelő?A vágóprogramom beállitásainál több lehetőség ia van pl: hd-dvix  hd-mpeg-4    hd-mpeg-    2 stb...

Letöltöttem a total video converter hd progit de sajnos a hd munkánál azt írja hogy standard változat és a hd-ez aktiv

áljam ,miként történik ez? Gondolom valami aktiváló kulcsokat kell bemásolni valahová.

Köszönöm válaszotokat!

-=Gerner=- Creative Commons License 2011.03.07 0 0 74

born87

 

Leírtam mindent, hogy ha átszámoltad az egészet akkor nagyjából látod mi az ,ami a legköltséghatékonyabb . Számodra evidens ,hogy a legjobb az volna, ha USB-ról tökéletesen müködne a lejátszás .Sajnos ezzel kapcsolatban én szkeptikus vagyok , de volt már nem 1x , hogy tévedtem !

 

Próbáld meg másik pendrive -okkal , és mindenképpen USB-s vinyóról is a lejátszást. Ne hogy az legyen ,hogy mondjuk bizonyos pendrive -okat nem kultívál a cucc. Nem te leszel az utolsó ,aki így jár .

 

Ha egyiksem hoz elfogadható eredményt, akkor jön az ,hogy keresel újabb firmware-t a TV-hez.

 

Amenyiben a Firmware sem hoz eredményt ,vagy nincs és nem is várható , akkor vegyél egy HD-s MMPlayer-t. pölö A.C.Ryan HD Mini - mini2 , ASUS O-Play , és egy vinyót  -péztárca szerint-  kezdésnek . Van rengetegféle lejátszó , de előre szólok ,hogy 90e alatt mindegyiknek van némi hiányossága ( feature- ök) .  Egyszerű lejátszás szempontból amiket írtam nagyon jók , és 26-40e  közt vannak vatta újban .

 

Ezek a lejátszók , mindent felkonvertálnak , akimeneti jelnek beállított felbontásra. Tehát még a nem HD-s avi ,xvid  -eket is. Nagy csodára ne számíts ,de azért látni különbséget .

 

FullHD az , amikor  1920x1080 a felbontás és a pásztázás progresszív tehát p ( pölö 1080p ) , amelyik TV v. monitor tudja ezt a felbontást progresszív módban az tudja az összes többi üzemmódot is ( 1080i , 720p , 720i stb ). Ez a FullHD .

 

HDReady felbontás  standard-je az 1280x720 as felbontás . A HD Ready TV-ék többsége ettől nagyobb felbontásra képes , és többségük képesek megjeleníteni  a 1080i (interlace)  felbontást is - persze különféle trükközéssel , hiszen felbontásuk max 1366x8xx  valmennyi , tehát véletlenül sincs valós 1920x1080  képpont ....

 

Nos nem vitás , hogy ugyan az az anyag sokkal jobb fullHD-ben obszerválva , mint HDReady-ben. Azonban vannak ,akiknek elegendő az 1280x720 . Ez nem baj , nem vagyunk egyformák .

Előzmény: born87 (73)
born87 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 73

Sziasztok!

 

Gerner hálás vagyok kimerítő válaszodért!

 

Nem tenném fel a kérdést, hogy mi a különbség HD és FULL HD között, mégis, az általad preferált rendszerben HD-s filmek kezelését említed. A válaszod átfogó volt, ámbár a komplett rendszerrel kapcsolatos ismeretekbeli hiányosságaimat csak részben sikerült kitölteni.

 

Nem akarok értetlen lenni :D, mégis arra kérlek segíts egy átfogóbb képet kapnom, akár linkekkel, akár saját tudással. Tudom ez rengeteg körmölés, viszont óriási segítség lenne!

 

1. Hogy tudom én elérni legegyszerübben, hogy az 1. hsz-ban leírt rendszerrel, vagy azt kiegészítve, a legkézenfekvőbb megoldással, a lehető legjobb minőséget érjem el egyszerüen és olcsón? Bármilyen megoldás érdekel és mindennemű hozzászólást nagyon szívesen veszek!

 

Elöre is köszönöm!!!

Üdv

 

 

 

 

szalaiistvan Creative Commons License 2011.03.07 0 0 72

Köszönöm, valószínű én írtam le kuszán :)

Előzmény: -=Gerner=- (71)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.03.07 0 0 71

szalaiistvan

 

Hogyne lenne ....  : http://mediainfo.sourceforge.net/hu    van natív 64 bites változata is .

 

A többire , amit írtál most nincs lövésem . Egyenlőre még kuszán értem csak , de szerintem a megoldás az lehet , amit írtam .

Előzmény: szalaiistvan (70)
szalaiistvan Creative Commons License 2011.03.07 0 0 70

Szia

 

Nagyon köszönöm a választ, igen, elég fura, hogy a leírásban nem szerepel, viszont elég sok .mkv t le tud játszani. Na most közben addig jutottam, hogy 4media hd converterrel (ez is részben xilisoft program) ebben találtam olyat, hogy ha high a video és a audio codec is és az audio codec et ac3 ra állítom, akkor lesz hang, bár hiába állítom a csatornáknál be az 5.1 et csak akkor lesz hang , ha a lejátszón a hangnál PCM van beállítva nem audiophile, nem tudom, hogy ez csak ennél van e, de csak audiophil nél szol az 5.1 es hang, PCM nél csak szetereo van, ez jó így amúgy (LG HT 503 as házimozi szett re van kötve) ? Mármint hogy PCM nél csak stereo hang van. Mert akkor lehet hogy a problémás filmnél is csak ilyen a hang. Annó mikor még csak dolby sorrund volt, akor jobban benne voltam a témában, mára kiestem sajnos, de mindenképp kipróbálom azt is, amit írtál. Amúgy pl arra van program, hogy kiírja, megmutassa hány csatornás ( stereo, 5.1) a forrás film audio része?

Köszönöm

Üdv:szala

Előzmény: -=Gerner=- (67)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.03.07 0 0 69

born87

 

 

1. :  Elképzelhető , hogy egy firmware frissítéssel  fog helyre kerülni ez a probléma . Más ötletem nincs ...

 

2. : PS3 Bluray vs. akármi más bluray ...  PS3-hoz lejátszható BR lemez készítése 1-2 pontban tér el egy normál BR lemez elkészítésénél . Mindentől függetlenül kell hozzá még egy BR firkáló is ( a PS3 -on , vagy az akármilyen BR lejátszón kívül ) , ami szintén nem 3 fillér , a lemezekről nem is beszélve . A lemezek "átgyógyítása" saját részedre idő és pénz . Érdemes végezni egy kis számtant : PS3 ára (mindegy, hogy új vagy használt .. ) + BR firkáló ára + mennyibe kerül a legolcsóbb helyen 1-1 db 25 és 50GB -os BR lemez /db . Ezen felül lehetne számolni még azt az áramfogyasztás többletet , amennyivel 1 BR lemez telejes "átgyógyítása" jelent , egy egyszerű  vinyóról - vinyóra történő művelet helyett .. Lehetne még hozzáfirkantani ( egyéni igény függő) a BRD borítók nyomtatásával elhasznált áramot , de főleg a jó papír és drága-gyorsan fogyó tintapatronok árait ..... Most azt ,hogy mondjuk a Te időd mennyibe kerül , azt nem veszem figyelembe.

  

Ezzel a kalkulációval helyezd szembe , hogy legroszabb esetben ( amennyiben a 3.pontpan kérdezettek nem tudnak megvalósulni ....) veszel 1 HD mediaplayer-t , és mondjuk kezdésnek 1 db 1TB -os vinyót , amelyre alsóhangon ~70-80  db HD-s  néznivaló  fér fel . Ehhez hozzá kell adni még mondjuk vinyónként 1 db jobb minőségű külső HDD ház  árát .

 

3. : Nem tudom , hogy a Pendrive -os probléma megoldódik-e , de azért itt is felmerül néhány kérdés ...  Vannak movie -k , amelyek HD mkv-ben  is több  mint 16 GB -osak . Ha csak 1 db 16 Gb-os pendrive-ban gondolkodsz , akkor  lesznek movie-k (akadnak szép számmal...), amelyeket nem fogsz tudni megnézni erről . Következő lépcső tehát a 32Gb -os pendrive. Ha csak USB 2.0 -ás árat nézek , akkor is már lényegesen jobban jár az ember , ha azért az összegért vinyót vesz , amelyet mondjuk egy asztali PC-be az alaplaphoz , vagy e-SATA porttal rendelkező notihoz csatlakoztatva lényegesen gyorsabban tud "átgyógyításra" használni , mint a 2.0-ás USB-s Pendrive 20MB/s -es max átviteli sebessége. Rövidebb idő , kevesebb áram és idő pazarlás ....

USB 3.0 -ás Pendrive -val számolva pedig még inkább nem vitás , hogy a pendrive nem nyerő tárhely-gyorsaság/ár  arányt figyelembevéve . 2,5"os USB3.0 -ás 500GB-os külső vinyőt már vehetsz 12,400 Ft-ért kisker áron , kedvezmények nélkül B és C fával is együtt ....

 

 

Mindent összevetve , én azt gondolom , hogy a kapott számokkal nehéz lesz vitatkozni  s   a PS3 mellett már csak egyedül a játék lehetőség szól. Amennyiben a jelenlegi problémád megoldódik , tehát USB-ról vinni fogja normálisan a néznivalókat , akkor a legjobb megoldás a külső USB-s vinyó beszerzése a leginkább ésszerűbb. 2,5" -os külső USB-s vinyóknak ráadásul külső táp sem kell ,mert az USB portról kapott +5V -tal üzemelnek. Azért egy 3,5" vinyó lényegesen olcsóbb , de ugye kell jobbfajta kulső ház és többet fogyaszt .Ez szintén mérlegelés és péztárca kérdése ....

Előzmény: born87 (68)
born87 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 68

Sziasztok!

 

A következő problémával fordulok hozzátok mint laikus, vagy mint kezdő HD fan:

 

Egy hete vásároltam egy LG 47LE5300 tv-t, amit a tavaly születésnapomra kapott LG HT503PH-DH dvd-lejátszóval használok, T-Home Sat Tv-vel párosítva, HDMI és optikai kábelekkel összekötve.

 

1.:A tv elvileg támogatja az mkv formátumú filmek lejátszását, amit Pendrive-n keresztül szerettem volna kipróbálni, de az több film lejátszánál is megállt. Próbáltam egy másik pendrive-val is, ugyanaz a helyzet. Mindig pontosan ugyanakkor áll meg, valamelyik filmnél 10 percet tudok megnézni, valamelyiknél csak 5öt stb..

 

2.:Gondolkodom azon, hogy beruházzak egy PS3-ba, amivel meg tudnám oldani blu-ray lemezek lejátszását, bár ezzel kapcsolatosan még nem olvastam sehol hozzászólást.

 

3.:Szeretném megtalálni a legolcsóbb, legokosabb megoldást arra, hogy egy lehetőleg Full-HD film megnézését a lehető legkevesebb pénz és idő ráfordítással megoldhassam. (Remélem a pendrive-n keresztül történő mkv-s lejátszást összejön.)

 

Elöre is köszönöm a választ!

Üdv

-=Gerner=- Creative Commons License 2011.03.06 0 0 67

szalaiistvan

 

 

Nos elolvastam a gyártó oldalán az infókat.

Azt írod ,hogy  néhány mkv file-t nem játszik le , és az mpg4 a gyanusított . Ez lehet , de akkor már önmagában van egy kis fúrcsaság , mivel a gyártó oldalán a VC-1, MPEG2, H.264, WMV  van megjelölve , mint lejátszás formátumai ... MKV nincsen benne  - ami jó , hiszen azt írod , hogy néhányat nem játszik le az mkv -k közül .

 

Megoldásként azt tudnám javasolni , hogy azokat az mkv-kat , amelyek mpeg4 -es kódolású videostream-et tartalmaznak , azokat szedd szét elemeire ( tsMuxer -rel ) majd csak a videostream -et a már általad is említett kódoló programok valamelyikével kódold ád a gyártói oldalon megjelöltek valamelyikére . Aztán rakd össze újra mkvmerge GUI  segítségével , és itt add hozzá a hangot . Hang AC3 (DD), vagy DTS -t tudnia kell , hiszen ezeket közvetlenül DVD-ről vagy Blurayről is játszania kell tudni .

 

Lehetne még ts  stream -et (Bluray formátum) is készíteni (tsMuxer -rel ), majd DVD-re bluray-ként felírni ( UDF 2.55 formátum használatával, pölö nero-val ), de ahhoz is transcode -olni kellene az mpeg4-et , mivel az nem része a BR szabványnak ráadásul van egy ~8,22GB-os felső méret határ is (ennyi írható fel egy 2 r.ű DVD-re)

 

Próbáltad már közvetlenül WMV -be transcode -olni  h.264 -et , és AC3-at (DD) beállítva ? Csak-mert , ez egy gyártó által is megjelölt , támogatott formátum .....  Mind közül ez lehetne a számodra is legegyszerűbb ....

 

Azoknál , amelyeket "megcsináltál"  de nem volt hang  , azokat nem értem. Illetve , ha azok mkv-k voltak , akkor a hiba mivoltát abban sejtem , hogy gyártói oldalról nincsen hivatalosan az mkv támogatva, vagy az mkv headercompression  hülyíti meg ... 

Előzmény: szalaiistvan (66)
szalaiistvan Creative Commons License 2011.02.28 0 0 66

Sziasztok

Segítséget zseretnék én is kérni. Problémám forrása egy samsung bd-p1600 as lejátszó :) legalábbis próbáltam vissza olvasni, hátha volt már téma, ne kérdezzem feleslegesen, és ahogy néztem általában a lejátszó a gond. Szóval van néhány .mkv file, amit nem játszik le, ahogy eddig tapasztaltam mpg4 es video kodot nem szereti. Én is probálkoztam a xilisoft ultimate video converterrel, már mindenféle formátumban, audio codec el,  majd mkvmerge gui val ujra átkonvertálni, összerakni, de a legjobb eset az volt, hogy a video hibátlan, viszont nincs hangja :(  A video konverter az xvid tünik a lejátszó számára a legjobbnak, az  audio codec részénél mindent kiprobáltam ac3, mp3, pcm, de sehogy sincs hang :( nem tudom mit rontok el, vagy mit kéne máshogy állitani.

http://www.samsung.com/au/consumer/tv-audio-video/blu-ray-dvd-players/archive/BD-P1600/XSA/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification    

 

ezen a linken van info a gépről, nem tudom kinek van itt, ki ismeri, de bármilyen segítséget megköszönnék.

 

Üdv:szala

-=Gerner=- Creative Commons License 2011.02.14 0 0 65

Lasgabesz1

 

Üdv !

Vannak ilyen célra programok. Xilisoft HD Video Converter , Total Video Converter , stb. Előbbi többmagos prockót is kezel .

 

Nem tudom milyen movie-ról van szó , de szinte biztos vagyok benne , hogy a NET -ről már letölthető  a tovább tömörített verzió is ( ami lényegesen kisebb méretű , ált. ) .

 

Szóval , korábban írtam azt is ,hogy komoly erőmű is kell a tovább kódoláshoz ( pölö h264 -be )  . Mire minden progit "beszereznél" , ki kisérleteznéd ,hogy miként lesz jó   -kivárod-  amíg elvégzi a kódolást a gép  ...... - Szinte borítékolható  , hogy ez idő alatt 2x biztosan letöltöd ...

 

Melyik movie-ról van szó ? - dobj 1 emill-t , és megnézem  fent van-é valahol ....

 

Előzmény: Lasgabesz1 (64)
Lasgabesz1 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 64

Tisztelt kollégák, kerzdő vagyok, számotokra bizonyára mosolyfakasztó a kérdés.

A topikban olvasott infók alapján a tsMuxer GUI progival szétszedtem egy bluray filmet, az mkvmergeGUI-val szépen rendben legyártottam az mkv-t (csak video és AC3 van benne)

Egyetlen bajom, hogy a fájl baromi nagy, 22 GB. Miként lehet állítani, hogy kisebb legyen, gondolom nagyobb tömörítés kellene?

 

-=Gerner=- Creative Commons License 2011.01.21 0 0 63

sztrogo

 

tsMuxer GUI  lesz a te barátod .  Ezzel a programmal , ha az eredeti DVD-ről beolvastatod a VOB-okat , szépen JOIN -nal egymáshoz adogatva és a DEMUX -ot választod , akkor a progi a listában kipipált elemeket , kiszedi a VOB -okból.

 

Mit-hogyan  - lényegében néhány hsz.-sal  lentebb leírtam .

 

 

 

Ezt követően , a video és audio stream -eket beolvastatod az mkvmerge GUI  -ba úgy , hogy mindazokra különösen figyelsz ,amiket  korábban leírtam !

 

Ezzel a módszarral , a video és hang anyag is változatlan marad (nem kell konvertálgatni , stb ..), csupán formátumot cserél .( VOB - ból  lett mkv ) .

 

Ezek után ,ha mindent jól csináltál .... - A lejátszásnak ugyan olyannak kell lennie ,mintha azt az eredeti DVD-ről eszközölted volna, hiszen sem a video , sem a hang anyagon nem történ változtatás.

 

Amennyiben még ezek után is fenn marad az a hiba ,amit írtál ,akkor elképzelhető ,hogy a lejátszó rosszul kezeli az MPEG2 interlace módot mkv lejátszás esetében ...

 

Milyen más ok lehet még , hogy ilyen hiba keletkezik ? :

 

   Leginkább az , hogy a DVD-én lévő video stream valójában nem szélesvásznú, vagy nem PAL - hanem  NTSC a  video anyag a DVD-én. A DVD lejátszó talán a beállítások alapján automatikusan kinyújtja a képet ( lehet , hogy csupán igen keveset kell , ez nem ritka ... ) 16:9 -es képernyő méretre , melynek következtében ez fel sem tűnik. A   PAl rendszerben rögzített DVD film anyagok közel 16 függőleges (V)   sorral többet tartalmazhatnak , mint az NTSC-s ! 

   MKV lejátszáskor azonban a lejátszó 100%-ban (a standard szerint) úgy adja ki a kép V és H sorait , ahogy azok vannak a stream-ben.

 

DVD szabvány szerint , ha a rögzített anyag a "D-1" szabvány szerinti , akkor a kép méretezés   pal = 720x576 , ntsc esetén 720x480 .  Ha nem a "D-1" szerinti az anyag , akkor pal esetén 704x576  míg  ntsc-ben  704x480.

 

A  pal - ntsc méreti különbség eltérést , lehet picit  korrekciózni (a standard -tól való eltérésre kényszeríteni a lejátszót ) az  mkvmerge GUI-val !:

 

Elindítod az mkvmerge GUI -t , megnyitod vele  a kérdéses mkv-t . A listában kiválasztod a video stream -et  , majd a lista alatt kiválasztod a Format specific options  - fület . Itt két lehetőség van :

1.,  ha engedi , akkor jobb oldalon  kiválasztod a Display with/height: -et , és  ide beírva hogy   16  x  9  is jól szokott működni. Figyelem ! - Mivel DVD anyagról van szó , ne írd ide a TV felbontást ( 1280x720 vagy 1920x1080) mert , ha ne adj uram , valaki elviszi tőled az anyagot , és le akarja játszani a nem HD-s TV-jén , akkor erősen sanszos , hogy anomáliák lehetnek !!!!

2.,  ha az egyes pontban megjelölt opció nem lehetséges , vagy a beírt 16  x  9  értékkel nem lett jó a kép , akkor válaszd bal oldalt az Aspect ratio:  opciót , és a menüből  16:9 -es arányt .

- Mindkét esetben , ha HD-s a lejátszó és a TV is , akkor a HD upscaling is létrejön ....

 

Majd a beállításokat követően a Start muxing  -ot.

 

Nem tudom , hogy számodra a tárhely mennyire lényeges kérdés ....  Amennyiben nem annyira izgat , akkor  szerintem felesleges konvertáló progikkal bíbelődni , mert ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módszar , és ebben az esetben a konvertálgatás nem más mint idő és áram pazarlás ....

 

Ha nem jutsz előrébb , akkor írd meg melyik movie-ról van szó , és megnézem ....  .

Előzmény: sztrogo (61)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.01.21 0 0 62

Zozo81

 

 

Értem . Végül is , egészen jó a "gyári leírás" noha az mkv  lejátszás képességeire nem tér ki.

 

Szerintem  a megoldás egy 5.1 -es erölködő közbeiktatása lesz ....

Előzmény: Zozo81 (60)
sztrogo Creative Commons License 2011.01.17 0 0 61

Üdv! Hadd kérdezzem meg, mi annak az oka, ha DVD-r rippelek MKV-ba a kapott képméret keskenyebb, mint az eredeti DVD-é, hiába állítom be a DVD paramétereit: a 16:9-et, A PAL-t, a 720x576-ot? Próbálkoztam már több progival, de mindegyiknék keskenyebb a kép, bármit csinálok, így pedig élvezhetetlen a film. Köszi a segítség.

Zozo81 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 60

Bemásolom a lírás szövegét, hogy érthetőbb legyen hogy mire gondolok:

 

Amikor a digitális audiorendszer a DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) kimenethez van csatlakoztatva, csökkentse mind a
TV, mind a rendszer hangerejét.
xx 5.1 csatornás hang akkor lehetséges, ha a TV-készülék olyan külső eszközhöz van csatlakoztatva, amely támogatja az 5.1
csatornás hangot.
xx Ha a vevőegység (házimozi-rendszer) be van kapcsolva, a hang a TV optikai csatlakozójából hallható. Ha a TV-készülék
DTV-jelet vesz, a TV 5.1 csatornás hangot küld a házimozi-rendszer vevőegységének. Ha a forrás valamilyen digitális
komponens, például DVD/Blu-ray lejátszó/kábeltelevíziós egység/műholdvevő (beltéri egység), amely HDMI-kábelen
keresztül csatlakozik a TV-hez, a házimozi vevőegységéből csak 2 csatornás hang hallható. Ha 5.1 csatornás hangot
szeretne hallgatni, a DVD-/Blu-ray lejátszó/kábeltelevíziós egység/műholdvevő (beltéri egység) digitális kimenetének
csatlakozóját közvetlenül az erősítőhöz vagy a házimozi-rendszerhez csatlakoztassa.

 

Ennyit ír mindössze.Arról semmi, hogy milyen hangot küld a tv, ha mkv filet játszok le usb-ről.

 

Zozo81 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 59

Rájöttem, hogy mi a dtv.

dtv=digitális televizió

dtv jel= digitális tv adás

Zozo81 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 58

Igazából én sem tudom,hogy mi az a dtv jel. Ezt írták a leírásban.Én valahogy úgy értelmeztem, hogyha pl egy digitális antennajelet fog a tv, amit 5.1-es hangal sugároznak, akkor azt házimozival összekötve a digitális optikai hangkimenet segítségével, akkor a házimozin halható lesz az 5.1-es hang.Hogy dts vagy DD esetében működik-e ,azt nem írja.

 

A hdmi-s bluray dolgot úgy értettem, hogy van egy sima bluray lejátszód, amit összekötsz a tévével hdmi-n kersztül. És ennek a hangját kéne rákötni egy dvd-s házimozira.Ha a tv optikai kimenetét kötöm össze a házimozival, akkor 2.0-ás hang lesz, viszont ha a bluray lejátszót a házimozival,hdmi-n kersztül, akkor 5.1-es. A leírás szerint.

 

Tehát az egyik esetben leadja a tv, az optikai kimeneten keresztül az 5.1-es hangot, a másikban viszont nem.

A harmadik esetről, vagyis a tv usb-jén lejátszott mkv fileokról nem ír semmit.Ezt kéne tudnom, hogy ebben az esetben milyen hangot ad le a tv optikai hangkimeneten.Ha nem tévedek, a hdmi, (van rajta 4 is) csak bemenet.

Remélem, most érthetőbben fogalmaztam.

Előzmény: -=Gerner=- (43)
fepeti001 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 57

Köszönöm, ezt meg fogom próbálni.

Előzmény: -=Gerner=- (56)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.01.04 0 0 56

Na akkor , az eredeti anyagból bontsd ki , ami még kell tsMuxer -rel.  Aztán az mkvmerge GUI -val olvastasd be a konvertálás után kapott mkv-t , majd a tsMuxerrel  az eredeti anyagból kibontott track -eket add hozzá az mkv-hoz .

 

 

Előzmény: fepeti001 (55)
fepeti001 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 55

MKV a program végterméke, könnyen, nem túl gyorsan , de megcsinálja, de csak egy hangsáv van benne.

Előzmény: -=Gerner=- (53)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.01.04 0 0 54

Valami ismét eszembe jutott , de talán már korábban írtam ...

 

Ha DVD-ét akarsz úgymond 1 lejátszható file-ba alakítani , akkor én először nem konvertálgatnék... Bár nem tudom , hogy kipróbáltad-e ....

 

Szóval a VOB-okat beolvastatod a tsMuxer -rel úgy , hogy JOIN -nal egyesítve őket egymás után.  Aztán lejebb kiválasztod , hogy mi az , ami neked a dvd tartalomból kell . Majd lejebb kiválasztod az  "m2ts muxing" -ot , megadod az útvonalat és file nevet , majd "Start muxuing".   Ezzel a dvd-én lévő VOB -okat egybe fűzi a progi mindjárt  m2ts -be. Az sem kizárt , hogy ennyi is elég . Így nem konvertálsz , hanem konténer formátumot cserélsz.

 

Szerintem 1 próbát megér , mert ezt elég gyorsan abszolválja egy átlag gép is ... Ha mégsem jön be , akkor marad a szétszedés. Ha bejön , akkor nyertél sok időt ....

Előzmény: -=Gerner=- (53)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.01.04 0 0 53

Én úgy tudom , hogy h.264 avi-ba csak 1 hangsáv lehet . Az a progi milyen végterméket köp ki magából ? avi vs mkv ???  Konténer csak a VOB , M2TS , TS , MKV . Ezek tartalmaznak többet....

 

 

tsMuxer GUI- val olvastasd be a forrást . Nem tudom , hogy mi az .... (VOB , m2ts ??? )  Aztán "Demux" -szal szedd elemeire. Ott ki is tudod választani , hogy egyeltalán melyik elemet bontsa ki ....  Aztán az általad nevezett progival csak a kibontott video file-t  konvertáld ád .  Ha megvan a konvertálás , akkor az átkonvertált video anyagot olvastasd be először az mkvmerge GUI -val , vagy ismég a tsMuxer -rel   ( Esetleg nem mkv a végcél ? )  majd a többi tsMuxer által kibontott track-et , feliratot stb... a többi már alant leírva...

 

Ha így teszel , akkor a leggyorsabb a konvertálás , és az egész miskulancia is  , mert a hangot tulajdonképpen nem kell konvertálnod . Neked csak akkor kell hangot konvertálni , ha az DTS-HD , vagy DDTrueHD , mert ezeket csak BR lemezről játsza le a lejátszód , file -ból nem... 

Előzmény: fepeti001 (52)
fepeti001 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 52

Ha már ilyen jól összejöttünk... Tényleg köszönöm.

Nem hagy nyugodni a dolog. Találtam egy progit :Daniusoft DVD. Ezzel át lehet konvertálni a DVD-ket H264-es mkv-ba, de csak egy hangsávot lehet választani. Nincs valami módszer, amivel utólag bele lehetne implementálni további hangsávot is?

Előzmény: -=Gerner=- (51)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.01.04 0 0 51

fepeti001

 

Nézd , még akár kvázi jól is ki keveredhetsz belőle ....   Azt neked kell tudni , hogy ki az , esetleg a környezetedben ,aki szintén venne ilyesmit . Ha mást nem hát idegennek  add el , még akkor is , ha buksz rajta egy keveset . Ha nem túl régi a ketye , akkor szerintem  még jól eladható a legolcsóbb NET-es új ár alatt 5-8 egységgel . A te dolgod , de inkább bukok ma 5-8e -t  , mint mondjuk 3-5 hónap múlva a vételár több mint  felét , és lehet hogy túl jó indulatú voltam ....  Ha viszont szerencséd van , akkor valóban lesz rövid időn belül egy új firmware , amely mindenre megoldás lesz. fene tudja ... - nekem az ilyemsi mindig olyan , mint a kutya vacsorája ....

 

A cimborádtól kapott anyagokat mindenképpen vedd át . Legalább is azokat , amiket később is szívesen megnéznél , vagy ha tényleg nem számít , akkor mindent !  Jól fog jönni még az később , amikor már sokminden seholsem fel lelhető. pölö:  van a patatanya című 2006-os animáció.  Seholsem lehet megtalálni a 1080p -s HDTV -ről rippelt változatot . A többség már törölte , vagy nem rakja fel senki egyetlen oldalra sem , akinek megvan ...

Előzmény: fepeti001 (50)
fepeti001 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 50

Tökéletesen igazad van! Megbántam a BD játszót.

Igazából azért vettem meg, mert kb. ugyanannyiba kerül, mint egy médiajátszó és kezeli az mkv fájlokat.  (Csak egy adalék, a napokban megjelent frissítéssel már a Panasonic is kezeli, pedig korábban azt monták, hogy a japán gyártók nem akceptálják az mkv-t. )

Egy barátomtól kaptam kölcsön egy halom HD filmet mkv-ban (ezek H264esek és mennek is a BD570-en) és azt gondoltam, hogy ahogy ezeket is konvertálta valaki, úgy én is meg fogom tudni csinálni a saját anyagaimmal. Most vagy veszek egy HD MM-et vagy várok hátha lesz frissítás az LG-n. Hát ez van.

Előzmény: -=Gerner=- (49)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.01.04 0 0 49

fepeti001

 

Beleolvastam.

 

Én úgy látom , hogy nem érdemes mkv-val foglalkoznod ezzel a lejátszóval kapcsolatban. Ikább az m2ts file-ok lejátszását próbálnám a helyedben , mert azzal kapcsplatban írják , hogy kellőképpen támogatott . Ami azért érdekes , mert bluray azaz  m2ts , az lehet  h.264   , VC1  és MPEG2 is ... viszont ezt is korlátozott képességekkel , pölö nem lehet belepörgetni lejátszáskor ... És ezen kívül is számos korlátozás van a file lejátszásokkal kapcsolatban....

 

Nyalván megvan az oka ennek gyártói oldalról , de ezt most hagyjuk ....

 

Szerintem a tsMuxer GUI  program lesz az , amellyel elkezdhetsz valami nézhetőt csinálni , mert minden más megoldás , figyelembevéve a lejátszó megkötéseit , nagy PC erőművet és sok időt igényel , hogy mkv -kat készíts, ne adj uram maradjon időd nézni is őket ...

 

Nem akarlak megbántani , de én nem látom értelmét a konvertálgatásnak , mert a net-en rengeteg helyről lehet lerántani mindenféle HD-s filmet, olyan formátumban , amelyet a legtöbb lejátszó reggelizik. Kár az időt és az áramot pazarolni, hisz te magad írtad , hogy "fájlméret korlát nincs"  tehát eleve  vinyóról akarod tólni .  Akkor viszont minek a BR lejátszó ????  Ráadásul az elérhető HD anyagok közül ~8.5 % csak az , ami valódi Bluray anyag. A többi már mind tovább kódolva van , mkv-ban ....

 

Most saccolok .... Ez a lejátszó kerül újonnan ,  olyan 30-40 egységbe . Ennyiért mindenevő HD MM Playereket lehet kapni , és nem megy az idő, az áram fölösbe , holmi konvertáglgatásokkal , és kevesebb lesz az  ősz hajszál  is ....

 

Szóval próbáld a tsMuxer GUI -t , aztán reméljük sikerül összehoznod , amit akartál.  Ha nem , akkor megkéne válni a BR player-től és valami mást kéne venni. Megnyugtatásúl ..... - Én is beleszaladtam BR player vásárlásba, + bluray firkantó vásárlásba PC-hez , ami azóta is itt porosodik már 2,5 éve , és nem kamu 2 filmet néztem meg vele. Pedig ezeket sem köszönömért adták , így vertem is a fejem a falba , hogy miért nem mindjárt HD MM Playert vettem elsőre ....  én is hülye voltam , mert a saját káromon tanultam.

 

Előzmény: fepeti001 (48)
fepeti001 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 48

Nagyon köszönöm a választ.

Információmat a MakeMKV progi fórumából vettem, ahol az LG BD570 nek saját topicja van. Beleolvsnál? Nem hosszú, alőre is hálásan köszönöm.

http://www.makemkv.com/forum2/viewtopic.php?f=6&t=1394

 

Előzmény: -=Gerner=- (47)
-=Gerner=- Creative Commons License 2011.01.04 0 0 47

fepeti001

 

 

 

Nem egészen tiszta a probléma....... 

 

Csak h.264-es kódolású stream -et játszik le ???????   it valami nem kerek ......   Gyári DVD filmet ha benyeletsz vele , akkor egyet sem játszik le ????? -csak mert , a DVD-ék mindegyike MPEG2 -es ......  Ergo , ha lejátsza őket , akkor az mpeg2-őt is vinnie kell , tehát máshol van a hiba ...

 

- Az LG BD570   valószínüleg megakad a compressed mkv header miatt .  Nem egyedi , mert erre a feature -re még a többi lejátszó is most készül fel .

Megoldások:

-Az mkv -t ne azzal a programmal rakd össze ,amit említettél , hanem az mkvmergeGUI -val ( innen csemegézhetsz egyet : http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/  ) , de ebből is csak a v3.4  előtti verziók valamelyikével , mert az ez felettiek már használják a headercompression -t ...

- Talán akad már a lejátszóhoz olyan firmware  frissítés , amely már compressed mkv header  kompatibilis .

 

 

DVD - BRD   anyagok mkv-ba , vagy egyszerű m2ts-be , ts -be konvertálása :

 

1. DVD -ről a VOB  file-ok közül megkeresed , hogy melyikkel kezdődik és melyikkel végződik a film . Egyszerű , ha van telepítve VLC Mediaplayer , mert az csípőből viszi a VOB-okat is és hansávokat és feliratsávokat is tudsz váltani vele.....

 

2. Elindítod a  "tsMuxer GUI" ( http://www.smlabs.net/tsmuxer_en.html ) programot és beolvastatod vele az első VOB file-t.  Majd a jobb oldalt a "JOIN"  gombot megnyova , hozzá adod a következő VOB-ot. És így tovább , amíg a film végét tartalmazó VOB  is megvan .

 

3. A tsMuxer GUI középső ablakában látod a sávokat ( video , hangok , feliratok stb...) . Amelyik kell ,az elé teszel egy pipát és lejebb kiválasztod a "Demux" -ot , majd a legalsó sorban megnyomod a "Start muxing"  gombot .  Ekkor a program szétszedi a VOB-ot alkotó elemeire.

 

4. Elindítod az "mkvmerge GUI"-t  és hozzá adod abból a könyvtárból  a video stream-et , ahová a tsMuxer GUI  rakta. Majd megnyomod a "Format specific options" fület és a  FPS-t beállítot a helyes értékre. Ez nagyon fontos ,mert különben előferdülhet ,hogy a kép és a hang nem lesz szinkronban lejátszáskor! Az értéket kiírja a tsMuxer GUI.  A 25 = 25. A 23.976  =  24000/1 , a 29.976 = 30000/1 , a 24 = 24 .....

 

5. Az mkvmerge GUI -t tovább használva hozzá adod a kívánt audió és felirat sávokat   ("ADD" -gomb). Beállítod , hogy melyik legyen alapértelmezett , milyen nyelvű, melyik legyen kényszerített , és nem elhanyagolandó a sorrend sem !!!

- Első legyen a video stream "default track flag" -nek állíts default -ot. "Forced track flag" -nek NO -t .

- Második legyen a magyar hangsáv amelynél "default track flag" -nek állíts  yes -t."Forced track flag" -nek NO -t .

- Aztán jöhet a többi hangsáv mindegiknél a "default track flag" -nek és a "Forced track flag" -nek  is NO -t  állíts be paraméternek .

- Ezek után rakd a feliratsávokat . Ha nem vagy siket , akkor itt is mindegyiknél a "default track flag" -nek és a "Forced track flag" -nek  is NO -t  állíts be paraméternek . Hogy a lejátszó ( legyen az bármelyik gyártó bármely típusa) ne kezdje el automatikas játszani a feliratot . Ez alól kivétel a Forced ( kényszerített felirat ). Ez legyen ( ha van ) az első , amely az utolsó hansávot követi a listában és ennél  "default track flag" -nek és a "Forced track flag" -nek  is YES -t  állíts be paraméternek. Így lejátszáskor nem kell külön bekapcsolni a kényszerített feliratot , mert az automatikussá válik a kényszerítés miatt.   

 

Tehát evidens , hogy a "Forced track flag" paraméterezése határozza meg ,hogy a lejátszó melyik összetevőt játsza le még akkor is ,ha a lejátszó alapbeállításaiban más van meghatározva.

Példa: A lejátszó menüjében az van beállítva, hogy ha van ,akkor mindig a német feliratokat játsza. A te mkv-dban pedig ,te a magyar feliratnál a "Forced track flag" -nek  Yes-t  állítottál be paraméternek ,ezért a lejátszó ezt fogja lejátszani !

 

6. Ha mindennel megvagy , akkor az mkvmerge GUI ablakán , lent , megnyomod  a "Start muxing" gombot , és már rakja is össze a feljebb megjelölt útvonalra (Output filename).

 

 

Nem biztos azonban ,hogy mkv-ba kell alakítanod mindent. Tegyél próbát , hogy egy VOB  file-t  kiraksz vinyóra, majd megpróbálod megetetni vele. Amennyiben viszi , akkor akkor ccsak a VOB -okat egyesítsd 1db file-á . Erre nem tudok progit ajánlani , de biztosan van ...

 

Bluray-nél  is a fent leírt módszar szintén járható út , vagy az a verzsön , amit Maximus Vindex  már leírt .... illetve itt is tehetsz 1 próbát , hogy a bluray szabványos    "m2ts"  stream -et  olvassa-e a ketye   vinyóról .... Ha olvassa ,akkor tulajdonképpen elegendő , ha a bluray-ről leolvasott  m2ts  file  tartalmát megnézed  tsMuxer GUI -val és a nem kívánt elemeket kigyomlálod ( file-méret racionalizálás... ) , kiválasztod az M2TS Muxing -ot ,majd alul Start muxing ......

 

 

 

 

Mit érdemes tudni az mkv -ban ,  lévő stream -ek sorrendjéről ..... 

 

Ha rossz a sorrend , bajságok lehetnek a lejátszáskor. Az is lehet ,hogy ez a bajság nem te neálad jön elő ,hanem az egyik cimbinél ,aki tőled vitte el az mkv-t és másféle lejátszója van ...  - A te tomporod lesz szidva , és a te felmenőid elküldve a halál bránerére ......

 

A helyes sorrenddel már javítjuk a lejátszási komfortot is ,mert ha mást nem legalább hangsávot nem kell váltanunk , ha a magyart tesszük elsőnek. Akinek szimpibb az az eredeti nyelvezetet tegye az elsőnek,  a videó stream után közvetlenül ....

 

A video és audio stream -eknél  "Forced track flag" -nek yes -t  paraméterezni veszélyes , mert bizonyos lejátszóknál a meghülyülés lehet az eredmény . Itt a default érték megadása nem okoz egyetlen lejátszón se anomáliákat, viszont ,ha a sorrend jó ,akkor felesleges.

 

A video stream -nél  a "Default track flag" -nek   Yes-t beállítani szintén lejátszási anomáliákot okoz bizonyos lejátszókon, ezen kívül felesleges is ,ha a lista magával a Video stream -mel kezdődik. Ellenben itt   Yes -helyett , default érteket megadni javasolt még akkor is ,ha első a listában, mert az jótékony mindegyik lejátszónál  .Azt ne kérdezd , hogy miért?    - nem én alakítom az mkv szabad forráskódját.

 

 

Remélem nem volt túl zavaros..... :)))))

Előzmény: fepeti001 (46)
fepeti001 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 46

Kedves kollégák! Segítséget szeretnék kérni tőletek. BD-t illetve DVD-t szeretnék konvertálni mkv-ba úgy, hogy a hangsávokat és a feliratokat is tartalmazza a lehető legjobb minőségben, fájlméret korlát nincs. Rátaláltam a MakeMKV programra, mely tökéletesen működik, PC-n le tudom játszani, hangsávok választhatóan megvannak. Azonban az LG BD570 lejátszóm nem ismeri fel, mert a MakeMKV MPEG2 ben dolgozik és az LG BD570 csak H264-et ismer.
Szóval, tudnátok-e olyan programot ajánlani, mely H264-ben dolgozik és a hangsávok, feliratok is benne vannak az mkv konténerben.

Köszönöm szépen!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!