Keresés

Részletes keresés

ficere50 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 38

Hisz' erre én írtam neked (már 1-2 hónapja) választ! Az hol volt és hova tűnt???

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.25 0 0 36

Ha EURO-SCART-tal van összekapcsolva, lehet ilyen.Pld. ha kicsit ferdén van bedugva, vagy csak kép van- vagy csak hang, vagy egyszínű lesz a kép. De a scart csatlakozót is érdemes átvizsgálni hogy minden tüskéje helyén van-e? 

Mayalina Creative Commons License 2011.05.25 0 0 35

Sziasztok!

 

Segítsetek légyszi!
Nemrég óta az van nálunk, hogy elkezdek nézni egy filmet (akármelyiket), a DVD lejátszón, és egyszercsak a hang megy tovább, de elveszti a tévével a jelet, és beugrik a képernyőre az adott műsor a tévében.
Pedig nem nyúltam semmihez, még véletlenül sem nyomódott be egyik távkapcsolón sem gomb. . .
Nagyon zavaró!

Kábel gond feltételezem, nem lehet, mert akkor át sem adná a jelet...

 


Kérem, akinek van tippje, ossza meg velem!

sópipa Creative Commons License 2010.10.18 0 0 30
Igen olvasom.
Ez sajnos szomorú :(

De ugye amíg a kertben voltál, addig nem voltak kényszergondolataid? Jól értem, hogy utána mentél tévézni és akkor jöttek megint?

Nem tudnád esetleg kicsit eltolni az arányt?

Mert ha amíg lekötöd magad mással mint a tv, addig nem jönnek a kényszergondolataid nem tudnád szépen lassan kiiktatni a tv-t az életedből, úgy, hogy naponta egyre kevesebb időt fordítanád rá?
Előzmény: Törölt nick (29)
sópipa Creative Commons License 2010.09.27 0 0 27
"De igen. Lehet először nem annyit, de ha hozzászoknék a rendszeres sporthoz, akkor már igen..."

Csak feltételezed, vagy ki is próbáltad?

"Nem nagyon lehetsz otthon a pszichiátriai betegségek témakörében, az biztos..."

A pszichiátered is, hiszen meggyógyított, nemigaz?
Előzmény: Törölt nick (24)
Lelike01 Creative Commons License 2010.09.25 0 0 26
Igen! Így sikerült. Átírtam a .srt fájlt a film címére, egy mappába raktam mindkettőt és OK volt. Köszi
Előzmény: Törölt nick (25)
Lelike01 Creative Commons License 2010.09.19 0 0 23
Sziasztok!

Kérdésem a köv lenne: Van egy panasonic sc-pt 465 házimozim. Az a gondom vele, hogy a filmeknél a feliratot nem tudom megjeleníttetni. Pedig olvasom az útmutatójában, hogy tudja kezelni az .srt fájlokat. Na de hogy kell bekapcsolni? Vagy hol kell megkeresni? Mert én már nyomogattam annyit......Vagy esetleg valamiféleképpen át kell nevezni a .srt fájlt?
Köszi.
sópipa Creative Commons License 2010.09.14 0 0 22
Ja, az más! Akkor viszont ne csodálkozz, ha hülye gondolataid vannak. Láttam pár mozaikot itt tőled, aztán arra gondoltam, hogy Úristen az emberek 99%-a, valószínűleg ugyanazokat a tüneteket produkálná, mint te, ha egész nap a tv előtt ülnének, meg dvd-znének..

Szóval szerintem nem vagy te beteg csupán rosszul "szervezed" az életedet. Hidd el nagyon nehéz elkezdeni a sportot, nehéz felállni a kényelmes fotelból és lefutni 5 kilométert, de egy kiadós fizikai megterhelés után, nem gondolnál karcos dvd-kre, meghúzott fülekre, meszes tv-re....

A pszichés "betegeknek" mindig fel kell tenniük maguknak a kérdést, hogy : "Mit teszek én azért, hogy jobban legyek?" Te mit teszel azért, hogy jobban legyél?

Ülsz a tv előtt és tömöd magadba a gyógyszert? Így SOHA nem leszel jobban.

Előzmény: Törölt nick (21)
sópipa Creative Commons License 2010.09.14 0 0 20
Mi lenne ha nem filmeket néznél, hanem sportolnál, jógáznál, valaki megerőltető fizikai tevékenységet végeznél?
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 18
Fa.zé zárták be a Lipótot...
Chapsy7 Creative Commons License 2010.05.22 0 0 16
üdv! LG dvd-lejátszóval van gondom. Nem olvassa be lemezeim nagy részét kb egy hete, zene dvd-ket és pár filmet beolvas. A nem olvasottak között nincsen semmilyen rendszer. Hogyan lehetne megoldani a gondot? Olvasófej sérülhetett? A lejátszó cseréje nem lenne ideális, mert 5.1es hangfalrendszerrel együtt van.
ashura Creative Commons License 2010.04.22 0 0 14

Tünetek: rázkódik, ergo nagyon felpörgeti a lemezt, karcolja a lemezt, ergo elképzelhető, hogy hozzáveri a fejoptikát a lemez felületéhez.

Tény: sok lemezt játszol vele.

Ennyit szűrtem ki a mondataidból.

Megfejtés: szennyeződés vagy rosszabb esetben az olvasófej gyengülése miatt sok a hibás beolvasás, amiatt gyorsabban pörgeti és hozzáveri a lemezhez a fejet.

Megoldás: tisztítás az első verzióra, készülék cserea második verzióra. Valóban manapság már 6 ezer környékén lehet lejátszót venni, 15-20-ért már egészen jókat is. Még mindig jobb választás egy új berendezés vásárlása, mint számos összegányolt lemez és idegszál.

Előzmény: Törölt nick (-)
joska61 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 12
Nem tudom minek egy sima lejátszón ennyit agyalni.... mára már filléres fogyóeszköz. Rossz, vékonyan zsírozd be, ásd el mélyre, és vegyél vagy másikat, vagy valami rendeset. Egyébként sokan vannak úgy a műszaki cikkekkel is, hogy először vesznek valami kifejezetten olcsót, aztán egy használhatót. :)
freyya Creative Commons License 2010.04.20 0 0 10
8-10 ezer forintért már lehet kapni dvd-lejátszókat, én is annyiért vettem teljesen legális üzletben, számlával, garanciával. Az nem drágább, mint a dvd lemezeid postaköltséggel. Az enyém két éve megvan, bármit lejátszik, és még sosem ugrált. Ennyit a pszichiáter is elkér tőled néhány alkalomért, ha teljesen bekattansz a lejátszód miatt. :)
Előzmény: Törölt nick (9)
freyya Creative Commons License 2010.04.20 0 0 8
Akkor esetleg Törzsasztal vagy ilyesmi. Na de pont a pszichés problémák fóruma! :D
Előzmény: Törölt nick (7)
freyya Creative Commons License 2010.04.20 0 0 6
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9111624

Itt kellene inkább megpróbálni.:)
freyya Creative Commons License 2010.04.20 0 0 5
"Engem viszont lassan már tényleg az őrületbe kerget, hogy állandóan ezen agyalok, és nézek meg kidülledt szemekkel minden lemezt, hogy megkarcolta e, illetve tett e bármilyen kárt benne, valamint lett e baja a DVD lejátszónak a rázkódástól..."

Most akkor a dvd-hez vársz műszaki segítséget, vagy saját magadnak pszichiátriait? Első esetben nem biztos, hogy a legjobb helyen tetted fel a kérdést.:)
Előzmény: Törölt nick (-)
3x Creative Commons License 2010.04.20 0 0 3
Nekem is van rázkódós dvd lejátszóm, ez a kódneve a vibinek.
Előzmény: Törölt nick (-)
ironthehorse Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2
vannak itt problémák rendesen :D
Pierr Kardán Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1
A topik abszolút a helyén van, rövidesen jön is a jó doktor és leszedálja az aggódó topiknyitót!
Z757 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 0
Ez nem 0 vazzeg!
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.20 0 0 topiknyitó
Kezdődött az egész őrület kb. 3/4 éve azzal, amikor faterommal kifúrtuk a DVD lejátszót tartó asztalt, hogy lerögzítsük, mert nem volt rögzítve. Csakhogy az asztalfúrás közben én barom nem vittem el a lejátszót, így az is rázkódott az asztallal együtt annyira, hogy csúszkált is az asztalon a fúrás hatására. Ez több percig is eltartott, a következő alkalommal már elvittem. Később pedig azon kezdtem el nagyon agyalni, hogy ettől a rázkódástól valami baja lett a lejátszónak és/vagy rongálja az álata lejátszott lemezeket. El is neveztem a lejátszót "rázkódós DVD lejátszónak", az általa lejátszott lemezeket pedig "rázkódós DVD"-nek. 3/4 éve már a kényszergondolataim, félelmeim és szorongásaim e dolog körül zajlanak, jó lenne, ha egy igazán hozzáértő is hozzá tudna szólni... Azóta egy rendellenességet tapasztaltam, mégpedig azt, hogy egyes lemezeket szemmel jól látható módon megkarcol (egyenes karc, vagy félig, vagy teljes húr). Ilyenre 4x volt eddig példa, 4 lemezemmel csinálta ezt (ma este történt meg a negyedikkel), legalábbis amiket eddig észrevettem. E karcolások és a lejátszó korábbi rázkódása között lehet összefüggés? Azt is megfigyeltem, hogy akkor karcol, ha nagyon "zörög" a lejátszó, vagyis a lemez pörgetése hangos. Nagyon gyakran játszok le lemezeket (naponta többet is), ez a 4 eset így talán nem is olyan sok, csakhogy vannak olyan DVD-im, amiknek darabja 7-8 ezer Ft + postaköltség (majdnem több darabja, mint maga a lejátszó), így nem venném jó néven, ha azokat is megkarcolná (ezért azokat már le se merem játszani). Természetesen új DVD lejátszót nem kapok a szüleimtől (nekem meg nincs rá pénzem...), mert "ennek sincs semmi baja" szerintük, az meg, hogy "rázkódós DVD lejátszó" nem elég indok... Engem viszont lassan már tényleg az őrületbe kerget, hogy állandóan ezen agyalok, és nézek meg kidülledt szemekkel minden lemezt, hogy megkarcolta e, illetve tett e bármilyen kárt benne, valamint lett e baja a DVD lejátszónak a rázkódástól...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!