Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 67
Na ne már, hogy csak azért ne mehessek el egy boltba, mert nem bírom elviselni a zenét...

mondjuk voltam már úgy, hogy ha lehetett nem mentem a Media Marktba, de
1. emiatt nem fognak csődbe menni
2. van, amikor csak ott lehet kapni, amit venni akarok

Ki az aki azért vásárol direkt valahol, mert meg lehet süketülni a zenétől?
Előzmény: Maxell75 (62)
Maxell75 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 66
sajnos vidéki vagyok, így lemaradok az akciós füldugeszokról :P de azért kössz
Előzmény: asarolta (65)
asarolta Creative Commons License 2010.04.12 0 0 65
LOL. nem. volt akciós szerda. kinyomtatod a kupont, beviszed azt szevasz. vannak akciós boltok. vettem csukát pumát olcsóbban.:)
arenaplaza.hu/cikk/nyomtathato-kuponok-aprilis
ilyen. lesz most szerdán is.
Előzmény: Maxell75 (64)
Maxell75 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 64
Milyen akció volt? Akciós füldugó? :)
Előzmény: asarolta (63)
asarolta Creative Commons License 2010.04.12 0 0 63
mert akciós szerda volt vazze. elviselem a szar muzsikát a kedvezmlnyekért:D
Előzmény: Maxell75 (62)
Maxell75 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 62
minek mész akkor plázába? úgyis mindenki tudja, hogy egész nap bömböltetik a zenét....
Előzmény: asarolta (61)
asarolta Creative Commons License 2010.04.12 0 0 61
múltkor voltam arénában és non-stop az a förmedvény "lord"gaga ment. komolyan kivagyok tőle. mit gondolnak mit fogok ennek a hatására vásárolni?
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.09 0 0 60
Igen, a legjobb szó, " agyatlanul használják", a hangerő az más kell legyen egy koncerten, v. egy vacsoránál.....v. gyógyításnál...

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.08 0 0 59
Ezek szerint külföldön úgy működik, ahogy kitalálták, csak idehaza agyatlanul használják a dolgot sok helyen.

Tényleg nagyon kellemes tud lenni egy halk, kellemes zene - annyira halk legyen, hogy csak akkor veszem észre, ha külön odafigyelek.

De nem, itt a Baumaxban a fejed fölött vinnyog valami szörnyű együttes ezer decibellel
áááááááááááá
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.08 0 0 58
"Tényleg szeretném tudni, hogy a lakosság hány százaléka szereti a hangos tüc-tüc-öt vásárlás közben?"

Szerintem, nagyon kevesen.
Olyan helyen jártam külhonban, ahol az árúházakban kisebb-nagyobb üzletekben, az eladó mosolygott, kellemes zene szólt, a vásárlók dúdolgattak, sőt halkan énekeltek, látszott rajtuk, h tényleg jól érzik magukat vásárlás közben.
Először ledöbbentem, majd tetszett és vettem a lapot. :-))

/Senki nem lépett a lábamra, nem könyököltek belém, a próba fülke tiszta volt,
és az eladó nem húzgálta a száját ha kérdeztél vmit, sőt.../

Ajánlom a kereskedelem figyelmébe! Apró-pici dolgokon sok minden múlik!!
Előzmény: Törölt nick (51)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.04.07 0 0 57

ja, sok bajom van :-(( ( :-)) )

Nekem is, és szerintem ezek összefüggenek. Nem az enyém a tiéddel :))) :(((

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.06 0 0 56
ja, sok bajom van :-(( ( :-)) )

a refluxosban én is új vagyok
Előzmény: G.B.Bejja (55)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.04.06 0 0 55

Jó...

Láttalak a refluxos topikban is, én ott új vagyok, inkább csak olvasok.:) :(

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.06 0 0 54
Köszönöm szépen, ha találok valakit, aki számokat produkálna, szólok... (megpróbálom majd szépen lassan valami piackutató figyelmét felhívni - nincs türelmem emiatt blogot indítani, hátha kikerülök index-címlapra, annyi azért nincsen a témában - egyszer próbáltam a Tékozló Homárra írni, de nem került ki a nyavalygásom...)
Előzmény: G.B.Bejja (53)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.04.06 0 0 53

De akkor felmerül a kérdés, ha nem az eladók unalmának elűzéséért van, akkor ki találta ezt ki?

Meg se fordult a fejemben, hogy az eladók miatt lenne.

Persze tévedhetek, de tényleg úgy gondolom, ha én nem birom a vásárlás ideje alatt elviselni, akkor másnak napi 8 órában milyen lehet ?!?!

Ha szavazni kell, szólj, rám számíthatsz :)

PETYUS Creative Commons License 2010.04.06 0 0 52
> ... akkor ki találta ezt ki?

Nyilván valamy yól fizetett markecinges.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.06 0 0 51
De akkor felmerül a kérdés, ha nem az eladók unalmának elűzéséért van, akkor ki találta ezt ki?

Hova írjak, hogy valaki csináljon már erről egy reprezentatív felmérést? (persze a saját jól felfogott érdekében, merthogy finanszírozni nem tudnám...)

Tényleg szeretném tudni, hogy a lakosság hány százaléka szereti a hangos tüc-tüc-öt vásárlás közben?
Előzmény: G.B.Bejja (50)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.04.06 0 0 50

Eladó hölgy hálásan nézett rám, hogy végre plusz érve van a hangos zene ellen, merthogy ők sem szeretik

Mondjuk ebben én 100 %-ig biztos voltam. Tisztában vagyok vele, nem mindenkit zavar annyira a hangos zene mint engem, de hogy 8 órán keresztül normális ember nem birhatja, az is egyértelmű.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.06 0 0 49
A napokban az egyik C&A boltban nagyon hangos volt a zene. Éppen nadrágot kellett vennem, nem akartam dühösen otthagyni őket, ezért az eladót megkérdeztem, hogy nem lehetne-e kicsit halkabban. Eladó hölgy hálásan nézett rám, hogy végre plusz érve van a hangos zene ellen, merthogy ők sem szeretik. 5 percen belül fél füllel hallottam, hogy próbálkoznak a zene erősségének a beállításával: "elég halk lesz-e így?".

Itt tényleg csak kérni kellett, remélem, legközelebb odafigyelnek (a saját dolgozóik idegeire is...)
PETYUS Creative Commons License 2010.03.20 0 0 48
> kellene valami kampányt ez ellen ...

Francokat!
A megfelelő magasságú főnököt kellene megtalálni, és értésére adni, hogy vevőelhajtó hatása van a zajszennynek.
Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 47
Ma ismét voltunk a nagyon zajos áruházban (baumax).
Eladónőtől kérni kellett valamit, aztán szóba elegyedtünk, hogy nincsen-e esetleg zenementes időszak, hogy inkább akkor jönnénk. Azt mondta reklamálni kell a vevőszolgálaton. Kétkedve fogadtuk, lenne-e bármi hatása. Mosolygott erre, valószínűleg szerinte sem.
Aztán félhangosan megjegyezte, hogy az ő osztályán, ahol általában van, kikötötték a hangszóró zsinórját...
Szóval a dolgozók egy része sem kedveli ezt a hangos zenét.
kellene valami kampányt ez ellen - de ha olyan személyiségű lennék, aki kampányt szervez, akkor valószínűleg nem zavarna a zene...
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.03.17 0 0 46

Tudom, hogy az autizmus súlyos állapot, de néha úgy érzem, hogy kicsi mértékben ugyan de én is mintha "mini-autista" lennék. (Szeretek csak úgy magamban lenni, és sokszor zavarnak az emberek. A realitásérzékem nem mindig tökéletes. És ráaadásul úgy érzem, sokkal kevesebb dolgot tudok megcsinálni adott idő alatt, mint más - ami lustaságnak tűnik, de hiába igyekszem, ha egy nap bevásárolok, főzök, mosok, vasalok, akkor másnap egy napra ki vagyok ütve.)

Egészen biztos, hogy nem vagy egyedül, minimum ketten vagyunk ! :( :)

Én is többször megállapítottam magamról, hogy  biztosan "autista" vagyok. Én abból, hogy sok mindent nagyon tudok, mig sok mindent nagyon nem.

Na jó, nem az Esőembert kellene alapul venni, tudom :) 

Amit itt felsoroltál, az szerintem nem annak a tünete.

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.17 0 0 45
Másik topikban felvetve a kérdést, valaki írta, hogy autista kisfia is nagyon zajérzékeny, hogy a hangokat "hangosabbnak" hallja, mint amilyenek.

Tudom, hogy az autizmus súlyos állapot, de néha úgy érzem, hogy kicsi mértékben ugyan de én is mintha "mini-autista" lennék. (Szeretek csak úgy magamban lenni, és sokszor zavarnak az emberek. A realitásérzékem nem mindig tökéletes. És ráaadásul úgy érzem, sokkal kevesebb dolgot tudok megcsinálni adott idő alatt, mint más - ami lustaságnak tűnik, de hiába igyekszem, ha egy nap bevásárolok, főzök, mosok, vasalok, akkor másnap egy napra ki vagyok ütve.)

Szóval biztosan nem vagyok teljesen "átlagos" (?"normális"), és ezért is zavar a hangos zene sok helyen. De az is lehet, hogy csak "más" vagyok, és ha más is van ilyen, akkor jogos elvárni, hogy legyenek tekintettel ránk is sok helyen.
Előzmény: G.B.Bejja (42)
PETYUS Creative Commons License 2010.03.16 0 0 44
> kinek bömböltetik sok helyen a tuc-tuc-ot

Annak, aki berakatta. Ő szegény szintén hiperszenzitív, csak éppen a csendre allergiás. Az üzleti érdek másodlagos.
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.16 0 0 43
A tesztet én is végigfutottam, bár sok minden nem volt igaz rám.
Sorstársakra találhat az ember, megoldás nem biztos hogy van, nekem biztosan személyiséghez kötött ez a fajta érzékenység.

Ami biztos most már, hogy nem vagyok teljesen egyedül - most már csak azt szeretném megtudni, hogy akkor kinek bömböltetik sok helyen a tuc-tuc-ot. Mert hogy csak szimpla hanyagság / nemtörődömség miatt szenvedek (és nem egyedül), az nagyon bosszantó válasz lenne.

Van-e esetleg valami marketinggel foglalkozó blog, ahol marketinges szakemberrel lehet ezt a zene-kérdést megbeszélni?
Előzmény: G.B.Bejja (42)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.03.16 0 0 42

Aranyos vagy, köszönöm. A tesztet mindjárt meg is csináltam :)) :((

Majd olvasgatom, hátha találok megoldást a problémámra , bár nem igazán bizom a sikerben.

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.15 0 0 41
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9078740
Előzmény: G.B.Bejja (40)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.03.15 0 0 40

Találtam itt a törzsasztalon valami "hiperszenzitív vagy-e" topikot

Meg akartam keresni hogy felhozzam, de nem találom :(

Előzmény: Törölt nick (27)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.03.15 0 0 39

Szerintem egyszerűen ilyennek születtünk.

Én nem egészen. Fiatal koromban birtam  a hangos zenét - bár a "hangos" nem ugyanazt jelentette mint ma.

Most viszont már képtelen vagyok koncertre menni, moziba is csak a szélére - hogy legyen menekülési útvonalam.

Előzmény: Törölt nick (27)
PETYUS Creative Commons License 2010.03.15 0 0 38
> Ehhez viszont érvek kellenének.

Nem kellenek.
Csupán tájékoztatni kellene őket, hogy a vásárlóközönség egy része azért választja a konkurrenciát, mert ott elviselhetőbb a környezet, és ennek egyik eleme a zaj.
Előzmény: Törölt nick (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!