Na ne már, hogy csak azért ne mehessek el egy boltba, mert nem bírom elviselni a zenét...
mondjuk voltam már úgy, hogy ha lehetett nem mentem a Media Marktba, de 1. emiatt nem fognak csődbe menni 2. van, amikor csak ott lehet kapni, amit venni akarok
Ki az aki azért vásárol direkt valahol, mert meg lehet süketülni a zenétől?
LOL. nem. volt akciós szerda. kinyomtatod a kupont, beviszed azt szevasz. vannak akciós boltok. vettem csukát pumát olcsóbban.:) arenaplaza.hu/cikk/nyomtathato-kuponok-aprilis ilyen. lesz most szerdán is.
"Tényleg szeretném tudni, hogy a lakosság hány százaléka szereti a hangos tüc-tüc-öt vásárlás közben?"
Szerintem, nagyon kevesen. Olyan helyen jártam külhonban, ahol az árúházakban kisebb-nagyobb üzletekben, az eladó mosolygott, kellemes zene szólt, a vásárlók dúdolgattak, sőt halkan énekeltek, látszott rajtuk, h tényleg jól érzik magukat vásárlás közben. Először ledöbbentem, majd tetszett és vettem a lapot. :-))
/Senki nem lépett a lábamra, nem könyököltek belém, a próba fülke tiszta volt, és az eladó nem húzgálta a száját ha kérdeztél vmit, sőt.../
Ajánlom a kereskedelem figyelmébe! Apró-pici dolgokon sok minden múlik!!
Köszönöm szépen, ha találok valakit, aki számokat produkálna, szólok... (megpróbálom majd szépen lassan valami piackutató figyelmét felhívni - nincs türelmem emiatt blogot indítani, hátha kikerülök index-címlapra, annyi azért nincsen a témában - egyszer próbáltam a Tékozló Homárra írni, de nem került ki a nyavalygásom...)
De akkor felmerül a kérdés, ha nem az eladók unalmának elűzéséért van, akkor ki találta ezt ki?
Hova írjak, hogy valaki csináljon már erről egy reprezentatív felmérést? (persze a saját jól felfogott érdekében, merthogy finanszírozni nem tudnám...)
Tényleg szeretném tudni, hogy a lakosság hány százaléka szereti a hangos tüc-tüc-öt vásárlás közben?
Eladó hölgy hálásan nézett rám, hogy végre plusz érve van a hangos zene ellen, merthogy ők sem szeretik
Mondjuk ebben én 100 %-ig biztos voltam. Tisztában vagyok vele, nem mindenkit zavar annyira a hangos zene mint engem, de hogy 8 órán keresztül normális ember nem birhatja, az is egyértelmű.
A napokban az egyik C&A boltban nagyon hangos volt a zene. Éppen nadrágot kellett vennem, nem akartam dühösen otthagyni őket, ezért az eladót megkérdeztem, hogy nem lehetne-e kicsit halkabban. Eladó hölgy hálásan nézett rám, hogy végre plusz érve van a hangos zene ellen, merthogy ők sem szeretik. 5 percen belül fél füllel hallottam, hogy próbálkoznak a zene erősségének a beállításával: "elég halk lesz-e így?".
Itt tényleg csak kérni kellett, remélem, legközelebb odafigyelnek (a saját dolgozóik idegeire is...)
Ma ismét voltunk a nagyon zajos áruházban (baumax). Eladónőtől kérni kellett valamit, aztán szóba elegyedtünk, hogy nincsen-e esetleg zenementes időszak, hogy inkább akkor jönnénk. Azt mondta reklamálni kell a vevőszolgálaton. Kétkedve fogadtuk, lenne-e bármi hatása. Mosolygott erre, valószínűleg szerinte sem. Aztán félhangosan megjegyezte, hogy az ő osztályán, ahol általában van, kikötötték a hangszóró zsinórját... Szóval a dolgozók egy része sem kedveli ezt a hangos zenét. kellene valami kampányt ez ellen - de ha olyan személyiségű lennék, aki kampányt szervez, akkor valószínűleg nem zavarna a zene...
Tudom, hogy az autizmus súlyos állapot, de néha úgy érzem, hogy kicsi mértékben ugyan de én is mintha "mini-autista" lennék. (Szeretek csak úgy magamban lenni, és sokszor zavarnak az emberek. A realitásérzékem nem mindig tökéletes. És ráaadásul úgy érzem, sokkal kevesebb dolgot tudok megcsinálni adott idő alatt, mint más - ami lustaságnak tűnik, de hiába igyekszem, ha egy nap bevásárolok, főzök, mosok, vasalok, akkor másnap egy napra ki vagyok ütve.)
Egészen biztos, hogy nem vagy egyedül, minimum ketten vagyunk ! :( :)
Én is többször megállapítottam magamról, hogy biztosan "autista" vagyok. Én abból, hogy sok mindent nagyon tudok, mig sok mindent nagyon nem.
Na jó, nem az Esőembert kellene alapul venni, tudom :)
Amit itt felsoroltál, az szerintem nem annak a tünete.
Másik topikban felvetve a kérdést, valaki írta, hogy autista kisfia is nagyon zajérzékeny, hogy a hangokat "hangosabbnak" hallja, mint amilyenek.
Tudom, hogy az autizmus súlyos állapot, de néha úgy érzem, hogy kicsi mértékben ugyan de én is mintha "mini-autista" lennék. (Szeretek csak úgy magamban lenni, és sokszor zavarnak az emberek. A realitásérzékem nem mindig tökéletes. És ráaadásul úgy érzem, sokkal kevesebb dolgot tudok megcsinálni adott idő alatt, mint más - ami lustaságnak tűnik, de hiába igyekszem, ha egy nap bevásárolok, főzök, mosok, vasalok, akkor másnap egy napra ki vagyok ütve.)
Szóval biztosan nem vagyok teljesen "átlagos" (?"normális"), és ezért is zavar a hangos zene sok helyen. De az is lehet, hogy csak "más" vagyok, és ha más is van ilyen, akkor jogos elvárni, hogy legyenek tekintettel ránk is sok helyen.
A tesztet én is végigfutottam, bár sok minden nem volt igaz rám. Sorstársakra találhat az ember, megoldás nem biztos hogy van, nekem biztosan személyiséghez kötött ez a fajta érzékenység.
Ami biztos most már, hogy nem vagyok teljesen egyedül - most már csak azt szeretném megtudni, hogy akkor kinek bömböltetik sok helyen a tuc-tuc-ot. Mert hogy csak szimpla hanyagság / nemtörődömség miatt szenvedek (és nem egyedül), az nagyon bosszantó válasz lenne.
Van-e esetleg valami marketinggel foglalkozó blog, ahol marketinges szakemberrel lehet ezt a zene-kérdést megbeszélni?
Nem kellenek. Csupán tájékoztatni kellene őket, hogy a vásárlóközönség egy része azért választja a konkurrenciát, mert ott elviselhetőbb a környezet, és ennek egyik eleme a zaj.