Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Totya3 1,5 órája Creative Commons License 10012

Szia, köszi az infókat! Igazából most sincs gondom a levegő szabályozásával, csak a beadagolás szükségességének megállapítása jobb lenne, ha hamarabb észlelni lehetne, hogy elfogyott a tüzelő, ebben segítene az oxigén felesleg érzékelése. A meleg fáziskéséssel jelzi a dolgot, ami idő alatt feleslegesen hűl a kazánt. De ez nem vészes, csak jobbá lehetne tenni...

Előzmény: t.zsolti (10011)
t.zsolti 2 órája Creative Commons License 10011

a kazanom lignoterm , amit a gyarto faelg. kazannak is arul, gyakorlatban a toltoajton is van egy levegobeereszto nyilas( szabalyozhato ) es felsobegyujtasnal onnan kell a levego nagyobb reszet biztositani az egeshez, a tuzterbe belemegy 30kg 15% os fa ( most bukk van)  es szepen eg, ha lezarnam

 ezt a legbeeresztot gyakorlatilag alig egne, inkabb parazslana, es fustolne mint alat,   igy viszont fustmentesen lehet tuzelni.

az apriteknal is mas a helyzet , amikor beagagol akkor egy ideig novekvo legmennyiseg kelllene ahogy kezd intenziven gazosodni, aztan ez merseklodik,

vagy lassu egyenletes adagolas kene , vagy sok aprobb , es a levegot akkot jobban hozza lehetne allitani

 akar meg szondaval is , az egyenletes adagolason lenne a hangsuly ( gazegot is azert lehet jol beallitani 

mert homogen a tuzelloanyag )

 

 

Előzmény: Totya3 (10005)
Totya3 2 órája Creative Commons License 10010

Maradjunk annyiban, hogy a gyárak a könnyű utat választják és a jól bejáratott tüzelőanyagokhoz építik a rendszert, ami drága(pellet, faapríték de abból se akármelyik, még pellettből sem.) . Ezért nem veszünk gyárit és ezért nem tudjuk és akarjuk használni a gyári megoldásokat.

Az pedig, hogy impotensek vezérléstechnikailag, ne legyen az én gondom, legyen azé, aki megveszi és használja...

 

Ha kazánokat gyártanék, persze, minden további nélkül! De nem ebből élek jelenleg és nem is tervezem... 

Előzmény: Biokazan (10008)
zsebacsi88 2 órája Creative Commons License 10009

ehhez annyit tennek hozza, hogy a szomszedos gabonas cegnel tonna szamra keletkezik kukorica léha a szaritaskor. poros vacak, semmire se tudjak hasznalni csak kidobjak.

kukorica tort szemek, az a rozsaszin kis hartya ami a popcornnal belemegy a fogadba meg egy rakat finom por. Elhoztam, es kis kiserletezgetes utan teljesen jol el tudom egetni.

a legjobb, ha keverem valamivel pl szotyi hej, de szukseg eseten magaban is eg, csak hajlamos osszeallni.

tovabbmegyek: nalunk a kornyeken jellemzoen mindenki faval tuzel, a stihl forgacsot pedig dobtak a kukaba. gyakorlatilag meg csak a kertbe se szortak el (nyilvan nem bio olajjal kenik a lancot:( ). jelentos mennyiseget tobb 10 utanfutot szoktam begyujteni egy szezonban ami nekem biztositja az olcso es (Szerintem) kornyezetkimelo tuzelest.

 

azt gondolom, hogy amig mi apritekosok "szemettel" futunk, amit jo esetben max visszaszornank a foldbe, addig is kimeljuk az erdoket, nem fogyasztunk fosszilis energiat es az egofej azert a normal egetesnel jobb hatasfoku, mar ha csak azt nezem, hogy mennyire (nem) fustol a kemeny, mennyi tuzeloanyagot fogyasztok a normal tuzeleshez kepest ill. mennyi hamut szedek ki es abban mennyi az elegetlen tuzelo (elenyeszo). amiota megcsinaltam a szekunder levego befuvast azota jelentosen tisztabb az egesem meg az olajos szotyival is.

a szaraz tuzelo alap, sajnos ehhez kell nagy befogado raktar, barmivel is tuzelsz, de en a fatuzeles korszakaban is minimum 2-3 evre betaroltam a fat, legyen ideje jol kiszaradni.

 

ne erts felre, nem szandekozunk veled vitatkozni, jo dolgokat irsz es jo latni, hogy a gyartok/forgalmazok honnan kozelitik meg ezt a kerdest. Biztos vagyok benne, hogy amit tudnak a biztonsagossag hatarain belul ok is alkalmazzak, de en se mernem a sajat keszulekemet masnal beuzemelni, pedig mar volt ra nem egy felkeres. Itt a forumon is neha felbukkannak olyanok, akik kerik, hogy valaki epitsen nekik gepet, de senki nem vallalja be a felelosseget, hogy ha a gep esetleg hibasan mukodik es leeg a haz vagy balesetet okoz.

 

 

 

Előzmény: Biokazan (9986)
Biokazan 3 órája Creative Commons License 10008

Nem azért van a beüzemelés hogy  lehúzzuk a vevőt hanem hogy kioktassuk a kezelésre. Nem kell mérnöknek lenni csak el kell olvasni a tájékoztatót. Eleve az itthon a tüzelőanyag kereskedők nincsenek szankcionálva ott vágják át az ügyfelet ahol tudják. 

 

Le mersz gyártani másnak egy kazánt apríték égetővel? Tudsz rá vállalni 6 év garanciát? Mesterséges intelligencia? 

 

begyújt, kihamuz,fűt,gsm, internetes távfelügyelet,  a beállítás után csak tölteni kell! Szerintem  a mai EU normák mellet  minden benne van a kazánban ami kötelező. Vannak opciós lehetőségek ezt is leírtam.

 

Megvannak a paraméterek több fajta tüzelőanyaghoz amit legtöbbször használnak. Ha kicsit utána nézel van aki meggymaggal, szilvamaggal, szotyi héjjal üzemeltet. Azt ugye ne várja senki hogy a gyárak minden egyes tüzelőanyaghoz , pld ocsuhoz kitesztelik a kazánt.

A paraméterek normális fűtőértékű tüzelőanyaghoz vannak megadva.

 

 Fa Pellet fogyasztás  120kWh kazán: 32kg/h

30kWh kazán: 7,5kg/h

 

Faapríték 15-20% közötti nedvesség tartalommal: 120kWh kazán:  42kg/h;  30kWh kazán: 10,2kg/h

 

Az adatok csúcs teljesítményre vannak megadva.  Ez a fűtési szezonban kb 4 hét -10 és -18°C között.

Előzmény: Totya3 (10007)
Totya3 4 órája Creative Commons License 10007

"Az a vevő aki nem olvassa el a tájékoztatót, nem olvassa el a használati utasítást az magára vessen. Lásd: fa apríték mérete, nedvesség tartalma. Ezekből van a legtöbb galiba."

Látod ebben van a hiba! Miféle dolog a XXI. században, az okostelefonok világában, hogy a vevőnek szakértővé kell válnia egy kazánhoz, amit milliókért vásárolt!? Mert ha még olcsó lenne, azt mondom tököl vele az ember, de ilyen árak mellett beleférne egy kis mesterséges intelligencia! Azt látom, hogy a gyártók híján vannak vezérléstechnikai ismeretekben és ötletekben, a vashoz értenek csak. 

 

 

Előzmény: Biokazan (9988)
Totya3 5 órája Creative Commons License 10006

Pontosan ez a lényeg!

Egy gyárin vicces lenne egy hordó, ugye? Pedig milyen tökéletes a feladatra! Sokkal olcsóbban kijön, csak egy kis idő kell hozzá, ami sokak esetében a kocsmában töltött idő helyett ingyen lenne, de még nekem is megéri vele szöszmötölni...

Előzmény: kovi555 (9993)
Totya3 5 órája Creative Commons License 10005

Szia! Ha jól értem, fagelázosító kazán esetén is lerakódik szennyeződés a szondára, amit tisztítanod kell időnként?

E szerint egy sima égőfejes kazánban naponta kéne tisztítani. Ezért nem gondolkodtam még rajta, pedig jó lenne meghatározni a maximális levegőmennyiséget a beadagolások előtt. Ez jelenleg kis veszeteséget okoz, mert kifújom a meleget kvázi. Ezen lehetne javítani, de nem kritikus, lehet több bajjal járna...

Előzmény: t.zsolti (10000)
Totya3 5 órája Creative Commons License 10004

Köszönöm a válaszod!

Ha itt visszaolvasol, sokan ocsúval tüzelnek, be tudták állítani a fejet.

 

Nem csak nedves tüzelő esetén keletkezik víz, az égés kémiája miatt bármilyen tüzelő esetén víz keletkezik. Kén nem tudom miből válik ki, de nem a vízből az tuti (talán a napraforgó olajból, de szerintem abban sincs kén), de ha kiválik, mindegy mennyi vízhez válik ki, mert az nem a vizes tüzelő víztartalma miatt van, hanem az benne van a tüzelőben, ha benne van. Tehát tök mindegy, hogy vizes, vagy nem a szennyezést illetően...

A párologtatás csak fűtőértéket csökkenti kivéve, ha a gőzben lévő hőt is fel tudjuk fogni egy kondenzációs kazánban. Ilyen is van itt a fórumon, merem állítani a legjobb kazán, amit eddig láttam! Nem gyári...

Nedves anyagot is lehet az idő nagy részében füstmentesen égetni. Átmenetileg kissé füstöl a beadagolások után, de nem jelentős, utána nem, legfeljebb gőzöl. Így egy kissé talán több a károsanyag kibocsátás a szárazhoz képest, ez tény, de messze nem kell kongatni a vészharangot, mert ez nem mérhető össze egy lefojtott fa, vagy széntüzeléssel. Nálam még külön szempont, hogy nem megy ki a gőz a kéményből, mert alacsony füsthővel megyek, ezért lekondenzálódik a kéményben és alul kifolyik egy vödörbe. Tény, hogy ez is káros lötty, de majdnem mindegy, hogy az esővel hullik vissza, vagy kiöntöm az emésztőbe. Ha kénes a tüzelő, akkor valahol káros, ezen nem segít a száraz jó égés sem...

 

Kondenzáció csak akkor keletkezik, ha a harmatpont alá csökken a füst hőfoka. Ezt el lehet kerülni szabályzással. A kondenzációs korróziót is túlmisztifikálják. 23éves a kazánom, amit ez már kapott, vizes fával stb... De tény, hogy nem jó, ha kátrány rakódik le, ezt el kell kerülni!

 

Köszönöm, hogy válaszoltál a fűtőanyagváltásos kérdésemre! Itt többünknek van olyan beadagolója, amire bármit, bármikor rá lehet önteni és eleve folyamatosan modulálja a teljesítményt. Egyelőre azon vagyok elképedve, hogy a gyártók még nem "lopták" el a módszert! :)

 

Pellet fogyás tapasztalatod nincsen hozzávetőlegesen?

Előzmény: Biokazan (9986)
t.zsolti 12 órája Creative Commons License 10003

az olajhoz ne tedd be . szerintem tönkremegy a rárakódó  tudodmitől ......

kényszerkeverés kellene és akkor lehetne igazán mérni, addig nincs értelme bárminemű vezérlésnek.

Előzmény: jocijocó (10002)
jocijocó 12 órája Creative Commons License 10002

Ha egy voltnál nem mértél többet, akkor keskeny sávú. Ha egy voltot mérsz nincs oxigén már a füstgázban, ha 0,5 V az az autóknál ideális üzemi állapot, itt már van szabad oxigén a füstgázban. Mivel a kazánokban nincs tökéletes égés szerintem 0,1-0,2 V közé kell belőni. Ott már van bőven légfelesleg, tuti nem fog kormozni. Nekem van itthon szondám vagy 3 is, lehet egyet gyorsba bekandácsolok. Mondjuk most olajjal fűtök, de még azt sem mértem soha. De most már engem is érdekel, hogy hogyan lehetne belőni vele.

 

Előzmény: t.zsolti (10000)
jocijocó 12 órája Creative Commons License 10001
t.zsolti 12 órája Creative Commons License 10000

visszafelé válaszolok

-nem fűtöm, amint a füsthőfok 300 köré ér pár perc után lehet mérni.

-háromvezetékes volt eredetileg de egy testkábelt heggesztettem rá, ahoz , hogy előmelegítsem kéne táp amit még nem tartottam fontosnak mivel nincs vezérlés.

igazán olyan 0 és 200mv közé kéne belőni a feszültséget de vannak olyan üzemállapotok ahol ez nem megvalósítható, nem keveredik eléggé a levegő és a fagáz. ez igazán olyan helyen alkalmazható ahol kényszerkeveréssel valósul meg a gáz/levegő égetése,( Fagázos kazán )

-keverékképzés- ugye az akkor lenne jó ha 50-100mv közötti feszültséget lehetne tartani, de ahhoz jó gázkeverés kell, ami egy vegyes kazánban nem áll fent.

megnézem a papírját de még nem láttam 1 V-nál többet rajta, de tud negatívba is valamennyit( 50mv  körül de az már rengeteg légfelesleg )

Előzmény: jocijocó (9999)
jocijocó 13 órája Creative Commons License 9999

Neked melyik van a széles sávú  5V-os vagy keskeny sávú 1V-os ? Milyen értékeket tudsz hozni, mikor optimális minden? Én is tervezem de csak ha lesz normális égőkamrám. Most nem sokat érne. Elektromosan fűtöd ???

Előzmény: t.zsolti (9998)
t.zsolti 13 órája Creative Commons License 9998

" Elsősorban az autókhoz lettek kifejlesztve nem nagyon bírják a folyamatos 200-330°C hőmérsékletet"

elnézést hogy beleugatok, de   az autóba való lambda szonda eleve 300 foktól kezd dolgozni, addig alig van szonda feszültség. 800 fok amit talán még elvisel.

nekem is van egy autóba való szonda a füstcsonkba ( 3000 ft volt ), multiméterrel mérem a feszültségváltozást , K tip. hőérzékelő van mellette, 500 fokot simán ( nem állandóan ) bírta eddig, 2-3 fűtési szezonon van túl. tisztítani ki kell venni mert lerakódik rá az égéstermék.

Előzmény: Biokazan (9995)
jocijocó 13 órája Creative Commons License 9997

Lambda vidáman megy 300-on de még 500-on is. Autóknál az öntvény teljes terhelésen vörösen izzik, csak ha ezt betennék nem lehetne egy olcsó vezérlést összehozni.  Valószínűleg a mintavételhez a gázt szűrni kellene, majd megfűteni mert a szondák elég magas hőfokon tudnak csak pontos értékeket adni.

Na ezen a SAS-on nincs vizes oltó, egy hőérzekeló van a felső csiga csövön. Ha visszaég elkezd beadagolni, persze ha villany szünet van és akkor kéne, az azért gáz. 

Előzmény: Biokazan (9995)
Biokazan 13 órája Creative Commons License 9996

Egy biztos! A Magyar cégeknél jellemző hogy ó van uniós adószámom mennyivel olcsóbb! Megveszem!! Majd itthon közlik hogy nem üzemelik be, nincs rá garancia! Makacs a Magyar majd én megoldom aztán még se.

A végén az idegeskedés, az utána járás, a stb többe kerül mintha ithon megvette volna.

Nem egyszer futottam bele ilyenbe! Nem a haszon kulcsért remegünk mi forgalmazók, legalábbis én! Attól ver ki a víz mikor be üzemelem a kontár fűtés szerelő meg alakít a rendszeren mert ő okos. aztán vagy nem fűt a kazán mert a vevő szerint szar vagy azért mert túlméretezték és nem tud alacsony teljesítményen dolgozni. Te bevállalnál ilyen dologra garanciát?

Előzmény: jocijocó (9994)
Biokazan 13 órája Creative Commons License 9995

A Sas kazánt jól mondod! Apró szemes magvara pelletre van kifejlesztve! Melyik gyári kazánnál nem láttál tüzoltó tartályt a csiga vályúba bekötve? Lángőr minek? Füstgáz gőmérséklet és a vízhőfok alapján számolnak a vezérlések. A primer és szekunder levegő alap járaton az égőfej kialakításban van. A szabályozást a ventillátor modulációjával végzi a füstgáz hőmérséklet és a vízhőmérséklet emelkedése alapján.

Lambda szonda ez minden gyártónál fogas kérdés. Nem üzembiztosak sehol. Elsősorban az autókhoz lettek kifejlesztve nem nagyon bírják a folyamatos 200-330°C hőmérsékletet.

Előzmény: jocijocó (9992)
jocijocó 13 órája Creative Commons License 9994

Mennyi a különbség, nagyon sok, de itt ebbe nem akarok belefolyni. Vagy mi vettük nagyon olcsón. Azóta hála kormányunknak kicsit elszállt a Forint, tehát az akkori és a mostani ár ha az itteni forgalmazó nem emelt már nem reális. 

 

Előzmény: Biokazan (9991)
kovi555 13 órája Creative Commons License 9993

Tényleg csak poénból :

Égőfejem  költségvetése :

Ventilátor :Egy regi olajégőmből kiszerelve  0 Ft

Hajtómű : Olx  (vadi új 30 000 Ft)

Csiga : Maszek lakatos :  Vadi új : 10 000Ft

Égőfej anyaga 6 mm –es kazán lemez (műhelyemben található régi hulladékból : 0Ft

Tüzelőanyag tartály : 200 literes fém hordó ,,,Méh telep : 1000Ft

Flex korong : 3000Ft

Hegesztő elektróda : Kb : 1500 Ft

Többi vas anyag : Kb :15 000Ft

Elektromos alkatrészek (időrelék ,kacsolók,hőfokszabályzó stb :Kb : 40 000Ft

Igaz ,hogy nem lesz PLC vezérlés ,de így is működni fog :) :)

Előzmény: Biokazan (9990)
jocijocó 14 órája Creative Commons License 9992

Hogy mik hiányoznak, mondjuk egy lángőr ami filléres cucc. A vizes oltó megint nem nagy kaland. És természetesen a lambda szonda, sőt a primer szekunder levegő automatikus szabályzása. Ha ezek mind benne lennének már lenne esély az automatikus üzemre. Én nem értek az automatizáláshoz de Toya 3 már ezeket megoldotta lambda szonda nélkül. Mondjuk ez a SAS kazán aprítékra szerintem teljesen alkalmatlan mert nincs bolygatója, magvakra pelletre szerintem jó, az apró szemű barna szenet is írják rá, de hogy azt meddig bírná nem tudom.

Engem személy szerint nem érint a kérdés, mert gyári cuccra nekem nincs pénzem, de ne haragudj a Lengyeleknél is van a kazánon garancia, benne van az árban. A beszállítás sem indokolja az itthoni árakat. 

Egy komoly kazán már egy fél autó ára, de ha az a kocsi a Németeknél robban le, ott is a szakszerviz gariban megcsinálja ha még érvényes. De ha venni akarsz valamit hozzá, azért az ellen sem fognak ellenkezni. 

 

Előzmény: Biokazan (9988)
Biokazan 14 órája Creative Commons License 9991

Csak egy kérdés ? mennyi volt a kinti és az itthoni ár különbség a kazánnál!

 

Csak az ár különbség miatt írom:

 Lengyel áfa 23% , Magyar áfa 27%, szállítási költség Lengyel o.- Magyar o.

Garancia vállalás, mondjuk egy használati fordítása (1 karakter-7,13Ft),

Haszon kulcs mert ugye senki nem dolgozik ingyen.

Előzmény: jocijocó (9989)
Biokazan 14 órája Creative Commons License 9990

Igazad van! A bérünk meg se közelíti az uniós átlagot.

 

De mivel a Magyar égőfejek alkatrészei is unios forrásból érkeznek ezek sem olcsóbbak.

Csak számoljunk:

 

1db villany motor 1,1kW kb: 45000-50000ft

1db reduktor szöghajtás kb: 75000ft

1db csiga átmérő 100mm , hossz 1m kb:35000ft

 

égőfej anyag: ~25000-35000ft

Tartály + szerkezet kb: 55000ft

Vezérlés érzékelőkkel, ventillátorral kb: 75000-150000ft

 

Ez igy kb: 400000ft és ez csak az anyag

Nincs benne munkadíj, járulékok, adó, viilanyszámla stb.

 

Előzmény: kovi555 (9987)
jocijocó 14 órája Creative Commons License 9989

Vannak forgalmazok akik egyedüliek a Magyar piacon, és a helyzetükkel visszaélve annyiért adják amennyiért akarják.

Ha viszont a Magyar építőket nézzük, néz utána ha csak egy hajtóműves motort vesz, az mennyibe kerül. Kell még egy csomó egyéb, amit mi a havertól vagy kéz alól megveszünk. Rájön még az emberek bére, a cég költségei stb stb. Ott mindenből újat raknak, én azoknak az árain nem vagyok kiakadva. Viszont ha azt nézem hogy külföldön veszel mondjuk egy fúrógépet, és ugyanaz itthon kb a duplája, na azon már igen.

 

Előzmény: kovi555 (9987)
Biokazan 14 órája Creative Commons License 9988

Ok! Kérdés a válaszodra: 

Milyen műszer kell ahhoz hogy tudja hogy mennyi a nedvesség tartalma a tüzelőanyagnak.

Mi érzékelné a tüzelő anyag fajtáját?(fa apríték, pellet, napraforgó héj, stb)

 

Nem védem a mundér becsületét! De az a szakszervíz vagy beüzemelő aki 1-2 óra alatt beüzemel egy ilyen kazánt az átvágja a vevőt.

Az a vevő aki nem olvassa el a tájékoztatót, nem olvassa el a használati utasítást az magára vessen. Lásd: fa apríték mérete, nedvesség tartalma. Ezekből van a legtöbb galiba.

A  te példádban emlitett SAS AGRO ECO  Lengyelországban lett vásárolva! Igy van? Nem csak nálunk nem szeretik a kintről behozott készülékeket beüzemelni, máshol sem.

A németeknél hiába akarod a nálunk vásárolt BOSCH terméket garanciában javítatni nem fog menni! Pont azért hogy az anya  vagy a viszonteladó ország forgalmazóinak is legyen munkája.

A SAS kazánnal mákotok van hogy volt benne Magyar menü.  

 

Előzmény: jocijocó (9985)
kovi555 14 órája Creative Commons License 9987

Sziasztok ! Én csak annyit szólnék a témához ,hogy én  1 hete keztem el építeni  az égető fejet .Ha a gyári égető fejek nem lennének ennyire drágák ,biztos nem kínlódnék a saját készítéssel . Tudom úniós áron kell azt is árulni ---csak az a baj hogy sokkunk fizetése sajnos az uniós minimálbér alatt van rendesen :(

Csak azért építem én is ,hogy a fűtésszámlát csökkentsem .........

Biokazan 14 órája Creative Commons License 9986

Attól függ milyen ocsú! Én találkoztam napraforgó ocsunak nevezet dologgal ami nem égett csak füstölt! Egyszerűen nem tudtuk beállítani hozzá a kazánt. Pedig pár kazán beüzemelésen túl vagyok és nem csak fa aprítékkal.

A napraforgó héjat is be tudtuk állítani. 

Nedves tüzelőanyag: elpárologtatod a vizet plusz energia, elégtelen égés miatt kondenzáció keletkezik kiválik a füstgázból a kén+ a víz ez együtt kénsav korrodálja a kazánt. Lehet hogy elég a tüzelőanyagod de tuti több kell jóval belőle mint a szárazból.

 

A tökéletes égés kor nem látsz füstöt a kéményeden csak a kilépő forró füstgázt! Nedves tüzelőanyagnál kétlem.

 

Nem nincs olyan kazánunk ami minden tüzelőanyaggal egy beállítással működik. Minden tüzelőanyagnak más az égéshője, más az égéshez szükséges levegő mennyisége, más az adagolási ideje az adott teljesítmény eléréséhez.

 

Előzmény: Totya3 (9984)
jocijocó 14 órája Creative Commons License 9985

De van még egy példám, mikor a sógorom kezdet a pellet tüzeléssel foglalkozni, mivel nekem semmi tapasztalatom nem volt a témával kapcsolatban, benéztem ide. 

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9158201

 

Teljesen tudatlanként megkérdeztem, ha van gáz bevezetés a házban, és spórolásként ráállnák a pellet fűtésre, mégis mennyit tudnák megspórolni. Nagyon őszinte választ kaptam, semennyit, a pellet tüzelés olyan helyre való, ahol nincs gáz de egy komfortos fűtést szeretnének körülbelül gázárban.

Na most ha a forgalmazók (pellet) és a gyártok (kazán, kályha) olyan értékeket írnak ami nem reális.

Amit Toya 3 ír abban is van igazság, megveszel egy kazánt, aztán megszabják ki üzemelje be, majd ha gond van mondjuk a fogyasztással kezdődik a labdajáték. Gondolok itt arra, nem jól tüzelnek benne, vagy rossz a tüzelő minősége és ahhoz ez a beállítás nem jó. Egy ilyen pelletes vagy aprítókos kazánt valóban úgy kellene árulni, hogy felismerje a tüzelőanyag égés problémáit és kezelni is tudja.

Előzmény: jocijocó (9982)
Totya3 14 órája Creative Commons License 9984

Nem támadás, csak érvek a gyári ellen (logikus, hogy itt nem fogjuk a gyárit magasztalni, mikor ez a topic részben a gyári égetők hibáinak megoldására, elkerülésére született).

 

1. Akkor ezek szerint azt állítod, hogy az ocsút káros elégetni. Fejtsd ki pontosan, miért?

3. Fejtsd ki, miért káros vizet párologtatni?

4. 5. Ez dícséretes, kivétel vagy...

 

Nem válaszoltál néhány fontos kérdésre, ami érdekelne.

Tudsz olyan gyárit, akár a tiédet, amire bármilyen anyagot ráönhetek, bármilyen sorrendben, pl. pellet után nyers nyárfa fport és semmit nem kell állítgatni?

 

Esetleg arról tudsz infót adni, hogy egy télen egy családi házat(~100m2) mennyi pellettel fűtenek ki?

 

 

 

Előzmény: Biokazan (9981)
Tomiali 15 órája Creative Commons License 9983

Én nem támadni akartalak csak egy tényt közöltem hiába drága egy cucc nem biztos hogy jó és tartós.

Előzmény: Biokazan (9978)