Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Totya3 2 napja Creative Commons License 9465

Arra jó lesz.

Előzmény: efraim77 (9464)
efraim77 2 napja Creative Commons License 9464

én arra gondoltam hogy kezsédnek valami kell:) nekem már az is jó lenne ha 2-3 órát tudna menni úgy hogy nem kell ott ülni mellette...mert enélkül ha a napraforgó ocsut égetném szerintem mellette kell ülnöm:) aztán meg ha lesz minn elindulni tuok modernizálni..de még az sem tudom mennyire fogja megérni hosszabb távon

Előzmény: Totya3 (9459)
Totya3 2 napja Creative Commons License 9463

Nekem is sokáig úgy tűnt, hogy nincs, aztán de. :) Sajnos minél alacsonyabb vízhőfok elég a szobák hőfokához, annál alacsonyabb füst kell és ebből kifolyólag a lerakódások is növekednek. Télen szépen kiszürkül a kazán, aztán vissza feketedig tavaszra...

 

Fellobbantásoknál figyelem, hogy elér-e egy beállított hőfokot a füst. Ha igen, akkor vissza tűztartásba.

Előzmény: Tomiali (9462)
Tomiali 2 napja Creative Commons License 9462

Szia. Nekem nem igazán látszik kátrány lehet mert bútorlap f.porral fűtök és ez csont száraz.

Korom az látszik de ha megy rendesen a fűtés le ég minden honnét. Tavasz ősz nekem is gond egy kicsit mert túl fűtöm a házat. Neked a tűztartásnál nem figyeli a füst hőt? 

Előzmény: Totya3 (9461)
Totya3 2 napja Creative Commons License 9461

Szia! Nem neked írtam, csak arra reagáltam, hogy a puffer hiánya önmagában nem oldja meg a problémát, sőt. A puffert fel lehetne tölteni egy adag energiával, utána el is aludhatna a tűz a következő feltöltésig, begyújtásig.

Puffer nélküli folyamatos üzemben nagyon nehéz megtalálni a szükséges füsthőfokot találgatással. Ezt egy kaszkád szabályzókör megoldaná.

Ezen felül van még probléma. Küzdenem kellett a nagy radiátorok miatt, mert ősszel, tavasszal nagyon alacsony füsthőfok adódik a folyamatos üzem alatt, ami lerakódásokat, kátrányosodást okoz, igaz kis mértékben. Minap kapargattam le pár milliméternyi kátrányt annak ellenére, hogy van kazánvédő szelepem. Ha nem engedem egy bizonyos füsthőfok alá, akkor bekövetkezik a tűztartás, ha a beállított szobahőfok fölé megyek 1 fokkal. Tehát még szabályzottan is előfordul, hogy tűztartás kell.

Előzmény: Tomiali (9460)
Tomiali 2 napja Creative Commons License 9460

Szia. Lehet nem nekem írtad de szerintem az én írásomra gondolsz. Igazából a termosztát csak biztonsági funkció, hogy ha valamiért forrna a víz leálljon  teljesen a rendszer. Ezért írtam, hogy ki kell kísérletezni mekkora füsthő mennyi víz hőt ad. Nekem sikerült úgy beállítani, hogy állandó vízhő van. Én is agyalok hogy lehetne be tenni egy tűztartást de egyenlőre nincs rá szükségem.

Előzmény: Totya3 (9459)
Totya3 2 napja Creative Commons License 9459

Nem akarok ellentmondani, de mi lesz szakaszos üzemben, ha megvan a víz hőfok? Lekapcsol a termosztát, de a víz nem fog gyorsan lehűlni, azaz elalszik a tűz, tűztartás nélkül, lehet begyújtani újra. Ebben az esetben messze vagyunk a komfortos automata berendezéstől.

Előzmény: efraim77 (9457)
efraim77 2 napja Creative Commons License 9458

Aliexpress-en 12 $Rex c-100 ha esetleg valaki szeretne rendelni jó áron.

Link

 

efraim77 2 napja Creative Commons License 9457

köszi:) nekem sem probléma ha nincs tűztartás mert nálam sincs puffer így ez tökéletesen megfelel nekem is.

Előzmény: Tomiali (9454)
Tomiali 3 napja Creative Commons License 9456

Szívesen. Örülök ha bárki hasznát tudja venni.

 

Előzmény: Jani301 (9455)
Jani301 4 napja Creative Commons License 9455

Köszi ! Ez a  REX c100 jónak tűnik . Ad a füsthőfokról ,relé kontaktot. Innét már számomra is kezelhető érték a füsthő .

Előzmény: Tomiali (9452)
Tomiali 4 napja Creative Commons License 9454

Igazából két hátul ütője van ki kel kísérletezni hány fokos füsthöz mennyi víz hőfok tartozik illetve nincs tűztartás sem. De nekem ez nem gond mivel elég alacsony füst illetve vízzel működik a rendszerem nem dolgozok puffer-re, ha fázunk vagy épp melegünk van csak a füsthőt kell változtatni +- (20-50) fokkal. Így nekem állandóan megy, így átlag 24 óra alatt egy búzás zsák fűrészpor fogyott.

Előzmény: efraim77 (9453)
efraim77 4 napja Creative Commons License 9453

ez tényleg nagyon jól hangzik és egyszerű...és olcsón is kijön mert kínából elég olcsón meg van a  rex.

Előzmény: Tomiali (9452)
Tomiali 4 napja Creative Commons License 9452

Sziasztok meg próbálom leírni a vezérlést (gyurmából,rajzból meg buktam oviba) :)

Szóval az alap egy REX c100 hőfok szabályzó ez be állítható mennyi füst hőt szeretnénk , ez vezérel egy idő relét amivel be lehet állítani mennyi adagot adjon illetve a szünet időt adagolás után. Ha szünet idő alatt eléri a kívánt hőfokot leáll az idő relé ha nem újra adagol.

Illetve van benne egy öntartó (relé) ez úgy van kötve, hogy van egy cső termosztát ami meg szakítja a relét ha Pl.: 90 fokos a víz és nem tud többet elindulni a rendszer hacsak valaki nem indítja el. Illetve a Rex másik kimenete van rákötve mert Pl.: be van állítva 150 fokra füsthő 

a másik kimenet be van állítva 100 fokra ki fogy a tartály vagy elakad az anyag le esik a füsthő

100 fok alá akkor szintén leállítja a teljes rendszert. Nagy vonalakban ennyi.

 

 

Tomiali 4 napja Creative Commons License 9451

Szia. Igen úgy volt de egész nyáron sok volt a meló így nem sikerült  meg tanulnom programozni ezért választottam egy egyszerűbb illetve kereskedelembe kapható alkatrészekből összerakható vezérlést. Nem adtam fel az Arduino programozást csak elég idő igényes úgy hogy nincs ilyen irányú ismeretem.

Előzmény: Totya3 (9449)
Jani301 4 napja Creative Commons License 9450

Üdv ! Én is ott tartok ,hogy kellene valami egyszerű vezérlés .   A nyelves eddig hibátlanul működött ugyan .Kíváncsi vagyok a füsthővel összefüggő , szabályozási megoldásokra . Egyenlőre időalapúnál komolyabban nem gondolkodom ,nagyon . Már összejött egy kisebb szatyor időrelé :) Ha nem titkos , szerintem is írhatnál részletesebben a vezérlés megoldásáról .

Előzmény: Tomiali (9446)
Totya3 4 napja Creative Commons License 9449

Nem úgy volt, hogy Arduino-val oldod meg? Sikerült?

Előzmény: Tomiali (9446)
Totya3 4 napja Creative Commons License 9448

Elmondhatod itt is, ha nem titok! ;)

Előzmény: Tomiali (9446)
efraim77 5 napja Creative Commons License 9447

OK:) addig én is nézelődök próbálkozok. gondoltam szét nézek az e-bay-n//alibabán vezérlés ügyben...én onnan szoktam rendelni más általan összerakott gépecskék vezérléséhez-elektronikájához nekem eddig bejöttek onann a dolgok...

Előzmény: Mityuk (9442)
Tomiali 5 napja Creative Commons License 9446

Nekem sikerült össze hoznom egy elég egyszerű és aránylag olcsó vezérlést. Aki egy kicsit is jártas az elektronikában össze tudja rakni. És nem tisztán idő alapú hanem füst hőre vezérel. Igaz csak folyamatos üzemre van egyenlőre. Esetleg ha valakit érdekel keressen meg szívesen el mondom neki.

Totya3 5 napja Creative Commons License 9445

Megtaláltam a doksiját is. Időosztásos, ha jól olvasom...

http://www.geco.pl/biblioteka/docs/Instrukcja_GH10RA_U_v02a_w03_ENG.doc.pdf

Előzmény: Mityuk (9443)
Totya3 5 napja Creative Commons License 9444

Ott az ár is(37700). Sajnos nem találtam leírás a működéséről, valószínű időosztásos vezérlő. Szerintem nem drága, bizonyos kompromisszumokkal használható.

Előzmény: Mityuk (9443)
Mityuk 5 napja Creative Commons License 9443

Ti sokan elég rutinos építők vagytok ezen a pályán. Mit szoltok ehez a vezérlőhöz?http://www.balla-sol.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=133

Nemtudom az árát csak ami le van írva róla mert amikor hivtam az embert nemvolt bent és nemtudott mit mondani róla

Mityuk 5 napja Creative Commons License 9442

tetszik az ötleted csak azért nemtudok belemenni mert nállam az idő az nulla, Vagyis annyi szabad időm nincs, hogy a sajátomat befejezzem már, pedig jó üzletnek tünik amit ajánlottál. Enyémet is esténként szoktam barkácsolni, van hogy éjszaka, Ezért nem tudom bavállalni, de mivel mezőgazdaságban dolgozom, télen lessz időm alkotni jobban és akkor visszatérhetünk erre. Szívesen bedolgozok neked a lakatos részében, ha gondolod de mondom csak télen. Nállunk ijenkor aratás, mostmár őszi vetés, majd szántás van porondon reggel 7től estig. Ez valószínűleg karácsonyig idénis így lessz. Tavaly is ez ment. Sajnos.

Előzmény: efraim77 (9422)
MrFairlane 6 napja Creative Commons License 9441

Üdv!Érdeklődnék,hogy Somogy megyéből van-e valaki itt a fórumon,akinek van működő beadagolója?És persze meg is mutatná.

efraim77 6 napja Creative Commons License 9440

értem. bár én arra gondoltam hogy vennék tőled egy olyan fejet amit esetleg már nem használsz...abban nincs szerintem semmi....én nekem lenne valamin elindulni mert sajnos én magam fejet mostanában nem igen csinálok se heggesztőm, se semmim hozzá...barkácsolás villanyszerelés stb megy...de az iylen vasipari munkára nincs semmim egyenlőre:(....ha lenne egy használt fej azon el tudnék legalább indulni..

nincs valakinek egy használt fej esetleg csak rész/darab eladó?

 

Igazából a Duka kazánnak az a helyzet hogy mindenképpen az alsó ajtón kell betenni az égőfejet mert a hamuzóba nem lehet oda nem férne be...ha pedig midnenképpen a hamuzón kéne betenni akkor nem lehet égőfejet betenni...úgy maradna a bepotyogtatós rendszer.....a hamuzás egyenlőre manuális lenne mindenképpen...nem ahlmozódhat felfelé a hamu mert elzáródik az alsó füstjárat...

a bepotyogtatós rendszerrel annyit tudnék elérni hogy legalább pár óráig tudnám égetni rakosgatás nélkül...

Előzmény: Totya3 (9439)
Totya3 6 napja Creative Commons License 9439

Jobban belegondolva, ha zárt rendszerből potyogtatsz, akkor nem füstölhet vissza. Előttem egy olyan volt, aminél egy nyitott tölcsérbe potyogott az anyag egy futószalagról, de az valóban más. Szóval lehet, hogy működhetne. A gond ott lenne, amit te is említettél, hogy hogyan égne, ha egymásra temetődne a hamu. Talán ha a rostélyt lehetne mozgatni, hogy potyogjon... Ki kell próbálni.

Építést nem vállalok, nem ebből élek, alig van időm, meg egyébként is ez egy felelősségteljes dolog, nem mernék engedélyek nélkül ilyesmit eladni. Más, amikor magának vállal be ilyen terhet az ember, ezért építünk csak magunknak...

Előzmény: efraim77 (9438)
efraim77 6 napja Creative Commons License 9438

olvastam a honlapodat nagyon jó gratulálok a szerkezeteidhez:) kár hogy nem gyártasz ilyet másnak is..

Kérdés: egy csigás fejet ami potyogtatós mennyiért csinálnál nekem? csak a mechanikai a fej meg a csiga.. vagy esetleg ha van eladód ami nekem ilyenre jó lenne mennyiért adnád el?

 

Igazából azon gondolkodtam hogy a potyogtatás cikluososan történne nem nagyon tudna talán visszaégni . Egyrészt azért mert az égés a kazánom aljába van és elég magas a kazán a lángok nem csapnak a felsőajtóhoz ...másrészt nekem fölül csak akkor füstöl a duka ha már nagy gáz van mivel a füst elveztés alul hátarfelé megy...a felső ajtónál csak akkor van füst ha valami gáz van a huzattal.....

Előzmény: Totya3 (9437)
Totya3 szept. 24. Creative Commons License 9437

Mindig csodálkoztam, hogy az ilyen potyogtatósok nem égnek vissza, illetve nem füstölnek vissza. Persze valószínűleg megtörténik, csak ezzel nem dicsekszik senki.

Szóval én ilyet nem ajánlanék, nem építenék magamnak.

 

Akkora hely biztosan van az ajtók előtt, hogy egy rövid csiga az ejtő csővel elférjen, nem? A felső csiga adagolna a az ejtőcsőbe az alsó meg csak behordaná a fejbe. Az égés is tökéletes lenne és a visszaégésnek és füstölésnek is 0 körüli esélye lenne. Sőt a csigáknak még csak egy vonalba se kell lenniük, lehet akár egy másik helyiségből is indítani, falon keresztül, akkor nem kellene olyan magasra emelni a tüzelőt. Nem ismerem a helyiséget, de biztosan van megoldás...

Előzmény: efraim77 (9436)
efraim77 szept. 24. Creative Commons License 9436

egy ideje tanulmányozgatom a tudományotokat és arra jutottam hogy szeretnék én egy ilyen apríték égetőt...DE sajnos a kazánom előtt nem fér el....

 

Ezért gondoltam hogy egy olyat kéne csinálnom ami a kazán fölött vagy annak tetetjén lévő fém tartájból kéne valahogy bejuttatnom az égéstrébe az aprítékot...

Láttam egy olyan eladó szerkezetet ami egy csigával emelei be egy tölcsér szerűbe az aprítékot és a kazán tetetján jut be...

 

Elsőkén arra gondoltam kipróbálom hogy a kazán felső ajtaján lévő levegő (asszem szekunder) nyiláson bevezetek egy csúszda szerűt() eza  nyilás elég nagy szerencsére nála kb 5 cm-is)...ezen szóródna be az napraforgó ocsu....persze mivel nem égőfejbe égne el kellene neki egy meglévő parázs ágy, ahová behullva elég...ha ez működik akkor ezt a beszórást lehetne felülről a tartájból automatizálni, mint ahogyana  hírdetésben lévő szerkezetnél láttam...

(Nekem a kazánom alsó füstnyilásos. Duka kazán.)

Ha így működne az égés akkor csinálnék hozzá egy vezérlő elektrinikát is persze.

 

Van valami javaslatotok az ötlethez?