Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 15 órája 0 0 4848

koszi, szimpi hely. jovore nem hagyjuk ki! :)

Előzmény: CroGabi (4847)
CroGabi Creative Commons License 19 órája 0 0 4847

Szia!

 

Ez Rovenska!  Már össze van nőve Veli Losinj városával. Ha  Veli Losinj óvárosából a jobb oldali sétányon elsétálsz, ez lesz a kövi kis település.

 

Ilyen a strandja:

 

Előzmény: homerx (4846)
homerx Creative Commons License 20 órája 0 0 4846

az elso kep helyszinen meg sosem jartam. merre van ez?

Előzmény: CroGabi (4844)
homerx Creative Commons License 20 órája 0 0 4845

nekunk iden foszezonban nerezine teljesen elheto volt este vacsoraidoben.

Előzmény: CroGabi (4839)
CroGabi Creative Commons License 1 napja 0 0 4844

Losinj, Rovenska környéke...

 

 

 

Rezsee Creative Commons License 2 napja 0 0 4843

Ne add fel ilyen könnyen, szerintem találnátok magatoknak megfelelő helyet, még ha nem is háznál! Azért mégiscsak van 6 db (Poljana-t kifelejtettem) kemping ezen a ,,kis" szigeten! :-) Pár órás kirándulás kevés lesz ide. Nekünk a második, harmadik nyaralás sokkal jobb volt, mint az első! Abszolut nem azt éreztük, hogy már ezt is láttuk, már ott is voltunk, hanem pont az ellenkezőjét! Hozzáteszem, inkább az érintetlen természet kedvelőinek lesz kedvenc terepe, nem a bulizós, trambulinos, vásári forgatagos közönségé!

Előzmény: szaja11 (4842)
szaja11 Creative Commons License 3 napja 0 0 4842

Köszöm! Akkor marad a megszokott kempingünk és legfeljebb kirándulás ként fogjuk meglátogatni a szigetedet.

 

 

Előzmény: CroGabi (4840)
CroGabi Creative Commons License 3 napja 0 0 4841

:-D  Nagyon aranyos a vérebetek a kis macijával :-)

Előzmény: szaja11 (4837)
CroGabi Creative Commons License 3 napja 0 0 4840

Szia! köszi :-)

 

Sajnos ilyen "háznál kerti kempinget" nem tudok ajánlani Neked :-((  Én még nem láttam ilyet a szigeten.

 

Rezsee szépen leírt mindent. A Cikat sokat fejlődött, de sajnos semmiképp nem egy kis családias kemping.

A Bijar aranyos, szellős, az Osorscica lábánál. Mali- és Veli Losinj ugyan kb. 20 km, de talán kb. 25 perc autókázás nem a világ vége, még ha nem is minden nap.... :-)    a kemping közelében ott van Osor, Nerezine, Sveti Jakov. Kellemes kis települések :-)

Előzmény: szaja11 (4835)
CroGabi Creative Commons License 3 napja 0 0 4839

Sziaa!!! :-)

 

Igen, igazad van, ezzel mi is hasonlóképp vagyunk.  Antiszoc strandok előnyben. :-D :-D

Város nem vészes, pláne ha akkor mentek amikor az emberek strandon vannak. Mi így megyünk, és nagyon szellős... az este már más kérdés :-D   De ilyenkor Pl: Nerezine óvárosa nagyon kellemes tud lenni...vagy a pici Rovenska  <3 :-)

Előzmény: Rezsee (4834)
Rezsee Creative Commons License 3 napja 0 0 4838

Rapoca-ban relatíve sok kutya volt, kis túlzással minden 3-ik, 4-ik placcon, minden különösebb gond nélkül! :-) A tábor szélén, a kolostor mellett volt kijelölt kutyás strand. Relatíve sűrűnek mondható kemping, tehát közel vagy a többiekhez. Ha ez szempont, akkor a Lopari jobban megfelel ehhez, ott a nem parcellázott részen úgy el tudtunk volna vonulni, hogy 30-40 méterre senki nem lett volna, ezzel együtt közel a vízhez! Az más kérdés, hogy van-e éppen árnyék egész nap ill. kell min. 50m hosszabbító! Az se árt, ha 100!!! :-)

Előzmény: szaja11 (4837)
szaja11 Creative Commons License 3 napja 0 0 4837

Köszönöm! Természertes szívesen veszek minden tapasztalatot. Mi viszünk egy vérebet is ezért nem megfeklelő ahol sokan vannak. Jó kutya, de kutya és aki nem szimpi neki azt megugatja. Ha sokan vannak nagyobb ennek az esélye.

Előzmény: Rezsee (4836)
Rezsee Creative Commons License 3 napja 0 0 4836

Bocs, hogy bele vau, de már elég sokat kalandoztunk a szigeten, mi sajnos nem láttunk olyat, amit Te keresel, de majd jön CroGabi és megerősít vagy megcáfol! :-) Ez a forma főleg Zadartól lefelé felkapott, ott minden második ház udvarán van kemping, de voltunk Omisban is kisebb maszek kempingben. Osor-nál van két kemping, ezeket csak kívülről láttam, mert szerettünk volna közelebb lenni Mali Losinj-hoz. A helybeli Cikat ideális lenne a városba való esti séta, vacsi stb. miatt, de nekem hatalmas, ipari kemping, nagy távolságokkal, rengetek emberrel, nem szimpatikus parttal. Így maradt a Nerezine, ahol a Lopari és a Rapoca közül az utóbbi mellett döntöttünk és nagyon jól éreztük magunkat. Rendezett, tiszta kemping, állandó melegvízzel. Mali és Veli kicsit messzebb van az ideálisnál, de ez nem akadályotott meg bennünnket, hogy szinte minden este bemenjünk! :-)

Előzmény: szaja11 (4835)
szaja11 Creative Commons License 3 napja 0 0 4835

A képeid csodálatosak. Ezek alapján végigszántottam a google térképpel a partot, hátha találok valami pici kempinget a sziget(ek)en, de sajnos a jelölt nagyokon kívűl nem találtam olyat, amilyet szerettem volna. Ebben megakadályoz a kis felbontás is, meg, hogy az egész kis családi (10-15 parcellás) kempingek nincsenek jelőlve. Nem akarlak fárasztani, de kérdezném tőled, hogy nem tudsz-e közvetlen parti kempinget.  Tudod olyan, hogy pl. apartman, de az udvar fel van parcellázva néhány kempingezni szerető örömére.

(Dalmáciába járunk már tizen éve és az ilyen családias légkört kedveljük.)

Előzmény: CroGabi (4832)
Rezsee Creative Commons License 3 napja 0 0 4834

Már 2x laktunk Artatore-ban! De nagyon jó volt Nerezine-ben, a Rapoca kempingben is, a kis főtérrel, Osor kis utcácskáival! Szerettük! :-) Mindig főszezonban megyünk és soha nem éreztük zsúfoltnak sem a strandokat, de még a várost sem, a gyalog megközelíthető helyekről már nem is beszélve! Jó kontraszt volt, mikor 1x  Losinj-ról hazafelé menet Krk-en tettünk egy kitérőt Baska-ra egy utolsó ebéd erejéig. Az étel finom volt, meg az öböl is gyönyörű, de azt a tömeget, ami a parton volt egy napig nem tudnám elviselni, nem egy nyaralás idejére! :-S

Előzmény: CroGabi (4832)
Kankandur1 Creative Commons License 4 napja 0 0 4833
szuper!!
Előzmény: CroGabi (4832)
CroGabi Creative Commons License 4 napja 0 0 4832

Javult a reggeli hőmérséklethez képest :-D   Szélcsendes helyen voltunk kora délutánig, Artatore-ban, kellemes volt, a nap is sütött, és még mindig van ereje :-)  Holnaptól még mindig napos időket jósolnak.

 

 

 

Előzmény: Kankandur1 (4831)
Kankandur1 Creative Commons License 4 napja 0 0 4831
Szia!
Javul az idö?
Előzmény: CroGabi (4830)
CroGabi Creative Commons License 4 napja 0 0 4830

Megjött az ígért hidegfront a ciklon állítólagos utolsó napjára. Reggel durva cidri volt kint: 16 fok.   Nálunk nagyjából +-  ez a losinji tél   :-D  :-D  Erős bora van, délutánra reméljük a legjobbakat.  Akkor is jó lesz a mai nap, és kész! :-D ;-)

 

 

Kb. így érezzük magunkat ( december, január hónapok):

 

 

 

 

 

 

 

Kankandur1 Creative Commons License 5 napja 0 0 4829
köszönöm az infót !
Előzmény: hkanagra (4823)
Kankandur1 Creative Commons License 5 napja 0 0 4828
köszönöm!!! szia!!! )
Előzmény: CroGabi (4824)
CroGabi Creative Commons License 5 napja 0 0 4827

Igen, nem volt még ilyen, nem emlékszem hasonló szeptemberre eddig.

 

Boránál teljesen szélmentes a Suncana, ez most ezek szerint nem az.  Szombatig viszont szép volt, lehetett fürdeni, a Borik is jó volt bár ott szinte mindig van egy kis hullám :-)

24 fok alá pedig nem igen ment a múlt héten. (1-1 esősebb nap kivételével) 2-3 nap volt, amikor ennél magasabb volt a hőmérséklet.(Veli Losinj - Rovenska). Sajnos szelek is voltak ami nem volt kellemes, de ilyenkor irány az ellentétes oldal, és akkor kilehet élvezni kicsit szél nélkül is a napot :-)

 

Most mi is turistáskodtunk picit, mert jöttek a Szülők, sokkot kaptunk az előrejelzéstől, így igyekeztünk tudatosan "nyaralni" :-D   

Reggel weather satelit (illetve az ingyenes hotspot-ról napközben is rá lehet csatlakozni)...így tudtuk mikor és hol lesz felhős, és kb. mikor lesz napos.  Egyik nap amikor felhőkre ébredtünk, láttuk a satelit képen, hogy Nerezine környékén rés van a pajzson, süt a nap :-D  Csodás délelőttöt-koradélutánt töltöttünk Osor, és Nerezine 1-2 felfedezésével. Majd amikor megérkeztek a felhők, irány vissza Losinj, ahol addigra már napos idő volt. Napos időben irány a strand vagy egy kis kirándulás, vegyes időkre lehet egy kis étterem, kávézó vagy a hotel tengervizes medencéje....aztán amikor a napocska is megérkezik, lehet kirajzani  :-D

 

Ma elkelt a kardigán, és talán egy este szintén. De mi eddig nem éreztük szükségét az esti sétáknál, igaz, mi nem tengerparton vagyunk, és lehet, hogy nem is olyan későn sétáltunk... vagy csak más a vérmérsékletünk  :-D

 

Remélem még maradtok, mert most majd helyre billen valamelyest a rend  :-D ;-)

Előzmény: hkanagra (4826)
hkanagra Creative Commons License 5 napja 0 0 4826

A Suncana öböl felett van a szállásunk a Vesperában. Itt is elég nagyok a hullámok, ma két napágyat bele is mosott a vízbe a  nagy hullámzás. Vasárnap is hullámos volt. 24-27 fok inkább vasárnap volt, de este már kis kabát kellett. Eddig Görögországba jártunk szeptemberben, ott is két hétre, ennyire vacak idő soha nem volt, 1-2 esős nap a 14 napból, de talán 2 szeptember volt ilyen "rossz" a 20-ból.

Előzmény: CroGabi (4824)
CroGabi Creative Commons License 5 napja 0 0 4825

Szia!

 

Igen, ez (volt) a Gracija ciklon. Sajnos nem csak Horvátországot érintette, Barcelonában és Palermoban is rengeteg esőt és gyakran 15 fokot produkált.  És még így is jóval de jóval "jobb" volt, mint amit az előrejelzések ígértek 1-2 hete  :-)  Holnaptól elvileg tovább áll  :-)

Előzmény: hkanagra (4823)
CroGabi Creative Commons License 5 napja 0 0 4824

Szia!

 

Az idő változékony, ma kisebb szünetekkel  szinte egész nap eső (18-19 fokot mutat a hőmérő  :-( )

 

Holnaptól napos-felhős, aztán szép napos időket mondanak egyelőre, vasárnap éjjel zápor valószínú, de hétfőtől ismét napos lesz (állítólag)   :-)

 

A tenger a mérőállomás szerint (Cikat-on mérik): 23 fokos még mindig, tehát  nem hideg. Az idő eddig változékony volt, de azért mindig volt napos idő, illetve voltak gyönyörű felhőmentes napok is. Hőfokok változóak, volt 24-27, mindegyik előfordult mostanság.  Szüleink most mentek haza, összességében jókat kirándultunk, nekünk a strandolás sem okozott gondot  :-))    Szerencsére, mivel sziget, mindig találni szélvédett öblöket. Borás idő esetén Pl: a Suncana öböl felőli oldal szélmentes  ;-)

 

Pár kép az elmúlt hetünkből :-)

 

 

 

 

 

Előzmény: Kankandur1 (4822)
hkanagra Creative Commons License 5 napja 0 0 4823

Múlt hét szerda óta Losinjon vagyunk, egyedül vasárnap tudtunk strandolni, de akkor is nagyon fújt a szél és a tenger sem volt a legmelegebb. Ma kellemetlen az idő, szél, eső és 16 fok. 

Sajnos előző héten a Krk-en és Isztrián sem volt a legjobb időnk. Ami zavaró a viharos szél, Krk-en is az volt. 

Előzmény: Kankandur1 (4822)
Kankandur1 Creative Commons License 5 napja 0 0 4822
Helló Gabi!
Héten idö rossz? Mühold esöt mutat...
mit tapasztalsz? hömérséklet? tenger?
köszi
Előzmény: CroGabi (4821)
CroGabi Creative Commons License 2017.09.15 0 0 4821

Még egy kis szeptember, vegyesen...   Mali Losinj,: Illatos kert, Suncana, Borik, Veli Losinj, Nerezine, Osor  :-)

 

Traveller00 Creative Commons License 2017.09.15 0 0 4820

450-520 kn, ennyi az ár.

 

 

Előzmény: Andi_R (4819)
Andi_R Creative Commons License 2017.09.15 0 0 4819

Sziasztok!

 

Mi épp Porecben nyaralunk, valamelyik nap szeretnénk Katamaránnal Velencébe utazni. 2-3 helyen érdeklődtünk már, de 520 kunaért árulják a jegyet személyenként, amit meglehetősen sokallunk. Esetlen valaki tudna ajánlani helyet, ahol olcsóbban hozzájuthatnánk? köszönjük a segítséveteket előre is! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!