Húsz év után búcsúzik ez a frakció, mert senki sem indul SZDSZ-esként a választásokon, búcsúzott a parlamenttől és a választóktól Pető Iván, szabad demokrata képviselő, a párt egykori elnöke
Szerintem inkább mi a választók búcsúztunk tőle, de ha ez neki örömet okoz, búcsúzzon.
Azért egy ilyen kínos leszereplés után kiállni a közvélyemény elé és eljátszani azt amit egy rocksztár, szánalmas. Ahogy az egész SZDSZ az volt Petővel együtt fénykorában is.
Pető nem egy sikeres, de kiöregedett politikus, hanem egy szégyenteljesen bukott politikus. Nagy különbség, érdekes, hogy ő nem érti.
Szerintem a Szombat cikke rendben van. Teljesen egyetértek a származás alapján való megkülönböztetés feltétel nélküli tagadásával. Ez olyan idiotizmus, amely a mi történelmünkben már nem egyszer vezetett tragédiákhoz (lásd az előző évszázadot)...
De! Az SzDSz bűne nem a tagok származás szerinti eloszlása; az eredendő bűn az induláskor megfogalmazott elvek megtagadása 1994-ben (ekkor fordultam el én is ettől a párttól). Elvett tőlünk egy reményt, egy hitet ez a párt... Lehetett ezt szépítgetni olyan kifogásokkal, hogy "a hatalmon belülről jobban tudunk használni", mint a külső ellenállással, de ez mit sem ért, teljességgel hiteltelenné tette a pártot a szimpatizánsok igen nagy hányada előtt. Hiába a jó (jobbító) szándék (én elhiszem ezt is), ez elveszett a hatalomért és pénzért folytatott csatákban.
Véletlenül néztem a felszólalást a tv-ben. Mögötte Kuncze és Magyar ült. Baromi régen hallottam már beszélni Petőt, volt benne valami nosztalgikus. De, végtére is, értenek a hatáskeltéshez! ... Egyébként szerintem még össze lehet hívni az Országgyűlést, ha valamely arra jogosult embernek az az ötlete támad! (*horroros iszony-hangeffekt*)
"Mert Pető Iván nagyjából ezerszer többet tett azért, hogy ma magyarországon polgári demokrácia lehessen, mint az őt fikázók 99.99%-a."
Aha! Pető annyira képben volt a magyar valóságot illetően, hogy az "utolsó szó jogán" sem volt képes magába szállni, hanem a saját illúzióikat gyászolta.....