Nos, szembe kerültem egy számomra elég nagy problémával.. 550D-t használok. Máskor is tapasztaltam már, ezt a jelenséget, de most nagyon felidegesített. A barátommal mentünk tejútat fotózni, és iso400on már konkrétan haldoklott a gép a zajtól. Lehetséges, sőt, a melegnek biztos hogy köze van hozzá, de én már valami másra gondolok, mert másnál még nem láttam ezt a problémát. A csatolt képen látszik, hogy csíkozódik a kép, nem tudom minek hívják ezt a jelenséget A zajosodás is zavar, de ez még jobban. A meleg ennyire nagy hatással van a gépemre vagy valami más hibája lehet? Jó lenne, ha itt dűlőre jutnék, hogy szervíz, vagy adjam el és vegyek egy új vázat.. Amin pirossal be van karikázva, az tavalyi, az autós meg 1-2 napos. Remélem tudtok segíteni hogy mitévő legyek, már nem tudtam máshova fordulni. Előre is köszönöm.
(Ha véletlen rossz topikba írtam, akkor bocsánat.) email címem: gkid29man@outlook.hu (Leginkább ide várnám ha valaki normális ötlettel tud elő állni, természetesen a topikot is nézni fogom. Az utómunkát nem vittem túlzásba, igaz kissé utólag akartam nagyon felhúzni, de ez akkor is furcsa számomra.
A 17-85 crop-os, EF-S, nem tehető fel ff vázra és az 550D-n kb. 28-135-nek felel meg.
A Te választásod, az EF 28-200 crop-on 45-320 mm. Nem lesz nagylátószögű vége a zoomodnak. Lehet, hogy néha hiányérzeted lesz emiatt. A "hosszú" vége meg nem biztos, hogy gyakran kerül munkába, amikor meg igen, akkor hiányozni fog az IS (szvsz). Egyéb más vonatkozásban biztos vannak jó tulajdonságai az obinak.
Remélem,hogy nem fogsz csalódni benne! Jó utazásokat és szép fényeket kívánok Neked.
Tiszteletem! Nemrég vettem egy canon 550D gépet használtan jópár kiegészítővel és obikkal. Azóta túl vagyok egy portfolió fotózáson, és egy klipforgatáson is (műterembe). A probléma egy ártatlan gyakorlásnál jelentkezett elősször, és azóta csak rosszabb a helyzet. Err 01 hibakódot ír mindkét obijektívemmel bizonyos záridőknél, az autófókusz egyik obival se működik, videózásnál lutri, hogy felvétel előtt, közbe vagy utána fagy le...akkor aksi ki. Szoftvert a mainap frissítettem rajta, érzékelőket áttörölgettem már, nem oldotta meg a gondom. Nagyon megszerettem a gépet és hát anyagilag se állok túl jól, nem örülnék ha kuka lenne a vége a történetnek. Esetleg valaki találkozott már ilyennel? Van ötlet a megoldásra valakinek?
Eladóvá vált szeretett gépem, Canon 550D és hozzá tartozó kit-objektív, Canon EF-S 18-55 3.5 - 5.6 IS.
Még 9.357 expo van benne, nem filmeztem vele, bár a ML 9052+305 tükörnyitást mutat.
Tényleg nagyon megkímélt, én vagyok az első tulaja, nagyjából 3 éves. A gumi sincs sehol megkopva.
Az objektív is tökéletes állapotban van, az első pillanattól kezdve szűrő volt rajta (ez természetesen tartozék. Sehol egy porszem vagy gomba. Eredeti első-hátsó kupakkal.
Dobozával, minden gyári tartozékával, bontatlan kábelekkel, töltővel, CD-kell, eredeti leírásokkal együtt adom át az új tulajnak. Emellett adok hozzá két utángyártott akkut is.
Eladás oka: nagyobbra váltok, 70D-re ráfizetek !
Ha valaki munkára szánja, természetesen adás-vételi lehetséges, akár cégnévre is (nem, áfás, mert használt) !
Expo: 9.052 + 305 (EOS Info + Magic Lantern, utóbbi ebben az esetbe pontosabb eredményt mutat, képek csatolva)
SN: a képeken.
Ára: 115.000,-
Tel.: 20/ három-ötvennégy 2737
Jah, igen...a dobozokat kedvelőknek: ez az eredeti doboza, a gyári számok is egyeznek a géppel, nem utólag vettem hozzá :)
Sziasztok! Portré-, táj-, természet-, és sportfotózáshoz keresek objektívet. Gondolom nem feltétlenül megoldható, hogy mindezek egy objektívvel kivitelezhetőek legyenek, de ha már két szempont érvényesül, az is teljesen oké. Akkor főleg portré és tájkép. Milyen javaslataitok lennének? Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek! 550D-hez keresek akkufedelet, elfogadható áron. (A Camera Kft. 6-7 ezer forintos ára horribilis.) Esetleg cserébe fel tudok ajánlani egy 600D fedelet.
5317 expóval, Magyarországon 2011. februárban vásárolt, teljesen hibátlan, újszerű, kijelzőn fólia újkorától. Ha ilyen gépben gondolkozol szinte új gépet vennél.
Tartozékai:
-1db gyári akksi
-1db gyári töltő
-doboza, papírjai
-kezelési kézikönyv
-eredeti nyakpánt
-gyái száma:24353000xx
Ára: 95.000,-FT
Csee nem érdekel, és kérem csak komoly érdeklődök keressenek.
Feljebb váltás miatt eladó (első tulajdonostól) a Canon EOS 550D fényképezőm.
Teljesen újszerű, karcmentes állapotban van, mivel kezdetektől Easycover szilikon védőburkolattal használtam, ami tartozékként természetesen jár hozzá. A kijelzőn végig fólia volt, az is karcmentes. Semmilyen hiba nem tapasztalható vele, minden hibátlanul működik, sosem hagyott cserben. Jelenleg kb. 44 ezer expó van benne.
Jár hozzá:
- 1 db gyári és 1 db utángyártott akksi - 1 db töltő - doboza és papírjai - Easycover szilikon védőburkolat - gyári nyakpánt - Gyári szám: 23353189xx
- Ára: 75 000 Ft
Kizárólag személyes átvétellel Budapesten. Ha érdekel, írj e-mailt :)