Keresés

Részletes keresés

pézsé69 Creative Commons License 2016.10.16 0 0 13

 Üdvöletem márkatársak! Egy Rakéta 7 típusú készülék boldog tulaja vagyok. Mióta az eszemet tudom, már több mint 40 éve megvan ez a jószág. Hihetetlen, mennyire strapabíró! Időnként - úgy 10 évente - szétszedem, kipucolom, megkenem a csapágyait, ellenőrzöm a szénkeféket. Ezek mostanra (lassan fél évszázad működés után) már teljesen elkoptak. Erre az oldalra is alkatrész keresés kapcsán bukkantam. Ennek valaha fehér, mostanra megszürkült, műanyag, belülről egy acél spirálrugóval merevített gégecsöve van.  Van valakinek ötlete, hogyan lehet ezt visszatolni az alumínium szívócsőre? Próbáltam forróvízbe merítve így kicsit megtágítva visszadugni, de nem sikerült. Még egy kérdés, a két félből álló motorházat egymáshoz képest némiképp elforgatva is össze lehet szerelni. Van ennek valami jelentősége, ill.  hogy kell fordítani?

Mokus95 Creative Commons License 2016.04.11 0 0 12

Sziasztok!

 

5 évvel ezelőtt vettem egy Rakéta 7M porszívót aminek akkor a csapágyait, szénkeféit és a kondiját kicseréltem. Ezt a porszívót kizárólag komputerekből a porcicák kifújására használom, porszívózásra már csak azért sem tudom használni mert még nem vettem bele porzsákot.

 

Néhány porzsák üzletben érdeklődtem, hogy lehet-e náluk kapni de nem jártam sikerrel, volt amelyik elküldött a vasárnapi szigethalmi piacra mondván ott lehet, hogy árulnak de ott sem jártam sikerrel.

 

Valaki megtudná mondani, hogy hol tudnék venni bele venni porzsákot?

 

Az eredeti prozsákot még az előző tulajnák megették az egerek és csak a gumigyűrűje maradt meg.

 

Volt aki azt ajánlotta, hogy tegyek bele valami papír porzsákot, hasonlót ahhoz amit a mai porszívók használnak de szerintem az nagyon lecsökkentené a szívás erősségét mert ez csak egy 400 Wattos porszívó míg a mai papírzsákosak elérik a 1600-1800 Wattot is.

 

Egyébként van egy amerikai porszívó típus, a Metro Datavac, magam is használtam egy ilyet több mint 15 évig, abban pl. papírzsák volt, de a papírzsák és a motor között még volt egy üvegszálas betét is:

https://www.metrovacworld.com/TBF-7

 

ami szerintem még egy lapáttal rátett a csapágy és környezetvédelemre.

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 11
feltettem a retrora is....hátha kell valakinek.
antenn Creative Commons License 2010.06.27 0 0 10
Szóval itt van a link
Előzmény: antenn (9)
antenn Creative Commons License 2010.06.27 0 0 9
Hello!
Nem gondoltam, hogy van "porszívómániás" ember... én kicsi koromban, a 90-es évek végén voltam az, de nagyon. Azért tetszik az oldal!

Nekem az apukám mindig mesélt a régi Rakéta porszívójukról. A nagypapám telkén is volt egy, de már nem használták. Mindig megnéztem, és mérges voltam amikor kidobták. :-)

Nekünk volt egy AKA 3002-es porszívónk, ami gondolom az oldalon lévő 2002-esnél újabb változat.
A nagymamámnak valami öreg, rikító narancssárga ETA-ja volt (az oldalról talán a 0.417? Legalábbis a színe alapján... :-D). Aztán az tönkrement, és lett helyette egy ETA 7400.
Most vettem csak észre, hogy <a href="http://raketaporszivo.gportal.hu/picview.php?prt=607891&gid=2508370&index=5" target="_blank">ezen a képen</a> ott van két 7400-as, és a két "kocka ETA" után egy pont olyan 3002-es, mint a mienk!

Jó sok porszívód van! :-D
Ghanima Creative Commons License 2010.02.13 0 0 8
Nahhhhh, én is mindent kétszer mondok, kétszer mondok.... :-)))
Előzmény: Ghanima (7)
Ghanima Creative Commons License 2010.02.13 0 0 7
Már akartam írni, hogy nekem is megvan még a doboza, bár kissé viharvert. A fényképet nem felejtem el, de még nem jutottam hozzá, hogy baráti kép készüljön róla.
Megyek, megnézem a portált! :-)
Előzmény: raketaporszivo (6)
raketaporszivo Creative Commons License 2010.02.07 0 0 6
Az nem a legjobb ha használat közbe ilyen szaga van és lelassul...... szerelőhöz kéne vinni. Itt egy kép egy 1981-es Rakéta 7M-ről, és egy újabb kábelcsévélős Rakéta 9A-ról. Én a méh-telepekről szerzem őket, hetente kb. 7-8db. De a weboldalamon több kép és infó is van a gépeimről. És típus és évjárat szerint le van írva minden :-)
Rakétaporszívó-Gportál Tehát:
'60-as évekbeli: (Rakéta PN-360):1981-es: (Rakéta 7M)1991-es (Rakéta 9A)
Előzmény: csmisi (3)
Ghanima Creative Commons License 2010.02.07 0 0 5
Ez az, gégecső! Nem jutott eszembe a rendes neve. Közben benéztem a szekrénybe és rájöttem, hogy hiszen még a doboza is megvan! Kicsit roggyant-tépett a felső széle, mert oda szoktam régebben bepakolászni, és meg kell legyen valahol a teteje is. Ha jön fotós, lekapatom vele azt is.

Ui2: ha van valakinek fölösleges résszívója, azt is elfogadom!!! :-)
Előzmény: raketaporszivo (1)
csmisi Creative Commons License 2010.02.06 0 0 3
-Az eszem megáll!

Hogy a Pakema eddig még nem kapott önálló topicot?! :)

Furcsa, hogy ez a letűnt? kor használati tárgya nem érdemelt meg (eddig) egy önálló megemlékezést az INDEX fórumon, -ahol naponta több idióta nyit olyan topicot, hogy " XY Népsanyargató, Hazug, Hazaáruló, -vagy éppen Igazmondó, Megmentő politikusaink ezt hazudták ma a Szabad Sajtóban!"


Szóval: kinek mi jut eszébe a Rakéta porszívóról?!


Nálunk két darab is van a családban, -igaz, már nyugdíjba vonultak, és csak garázsban/melóhelyen műhelyben van a "szolgálati helyük" , -azaz autó porszívózásra használjuk. A "modernebb " azt hiszem 1981 körüli gyártmány, -ezen már cseréltünk úgy 20 éve csövet, mert kirepedt nyakban, -viszont a talán 60-as évekből származó "szivar" alakúnak még az eredeti textilbevonatúja van, -tökéletes állapotban...
Az újabbikhoz adtak anno festékszóró fejet, -valahol meg is van. -és már lábkapcsolású kábelfecsévélője, -és bekapcsolója van! Elég beteg, mert néha "amperszaga" van, -és olyankor lelassul. Gyerekkoromban mindig nekem kellett kitakarítanom a textilporzsákját...Ha eszembe jut, lefotózom őket.

raketaporszivo Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1
A gumiharmonika a gégecső lenne? Nekem van kb. 60-70db. porszívó, és jó pár tartozék is, de egyelőre még nem válnék meg tőlük, mert így sincs mindnek gégecsöve, a gyári tartozékok pedig értékesek. De ha lesz felesleges, akkor jelzem. Képeket várjuk!
Előzmény: Ghanima (0)
Ghanima Creative Commons License 2010.02.06 0 0 0
Nekem van, és használom is, bár a gumi "harmonikája" most már ragasztgatva van és a kisebbik szívófejen elkopott a kis kefeszál.
Viszont vagy 20 éve már egyszer ki kellett cserélnem a szénkeféjét!!! :-)

Sajnos nincsen fényképezőgépem, de ha erre jár valamelyik barátom, megkérem, csináljon képet róla és fölteszem nektek.

Ui: ha van valakinek feleslegessé vált kiegészítője, azaz az előzőekben megemlített két kütyüje, akkor boldogan elfogadom!!!
Előzmény: raketaporszivo (-)
raketaporszivo Creative Commons License 2010.02.06 0 0 topiknyitó
Ha van még valakinek régi rakéta porszívója, arról szívesen várunk képeket és infókat! :-) De akármilyen régi (10 évnél régebbi) porszívóról is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!