Ma lettünk készen a Delfin éves ápolásával és hajtómű cseréjével. Egész télen hétvégenként rajta dolgoztunk. A Li-2-nél is besegítek, hogy ismét repülhessen. A Malvinkát elő kell készíteni a nyári bemutatókra. Szóval egy motorcserét már nem tudok bevállalni. Kellenének a társak.
Aki legalább 5000 Forinttal támogatja a Goldtimer, régi repülőgépeket üzemeltető és fenntartó alapítvány munkáját, egy 2025-ös falinaptárt kap ajándékba.
2011-ben meg el akartak arverezni a repcsit. (1-2 evvel kesobb az akkori NKH vezetoseg akarta megszerezni valami sajat gepnek.)
Osszesen 2013 repult oraval es 1835 leszallassal es azzal, hogy 1989-es gyartasu es 2000-ben repult utoljara ez mar-mar majdnem olyan kategoria, mint amit a Szuhojokkal csinaltak a '90-es evekben.
Amugy meg UVP-E17 valtozat, hogy lehessen valamire hasznalni, E20-ast vagy E9-est kell belole csinalni (annak van EASA-s papirja). Ez meg sokba kerulne. A felebol lehet venni uzemkepeset.
(Nekem morbid, hogy egy repülőgép 11 évet repül ÖSSZESEN. A sárkányban nyilván jóval több van / lenne, így talán ezt a masinát érné meg (apránként) leginkább életre kelteni. Persze feltéve, ha nem erősen hiányos "amúgy"...)
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni egy alkatrész "gazdatestének" beazonosításában. Dísztárgyként van egy lakásban, de nekem nagyon izgalmas lett, hogy milyen géphez tartozott, mi lehet a története. (Egy cirill "GY" betű is van rajta). Ha nem jó fórumba írok, kérlek segítsetek olyan helyet találni, ahol ilyen bogarászásokkal is foglalkoznak.
Ha igen, akkor is biztos, hogy a mai nyálkás időjárási viszonyok mellett kell minden áron felszállni? (amikor pl. HHH-n az adótorony alja és teteje látszik, de a közepe felhőben van)
Illetve a leszállás is érdekes volt: ferihegyi kifutópályára ÉNY-ról ferdén rárepült, futót nyitott elég magasan, majd erős balforduló és süllyedt a landolásig. Nem az a tipikus nagykönyvben foglalt "stabilizált megközelítés". Szerintem a Li-2 az nem C47-es és nem Normandiában 1944-ben deszantolunk éppen, hanem Bp-i sétarepülésről van szó?
Ami még érdekes volt, hogy mögötte egy kínai Jumbo Jet szállt fel: