Keresés

Részletes keresés

tacsi69 Creative Commons License 4 napja 0 0 384

Sziasztok,

 

tegnap a kutyam fűlegeles utan a szokasos hanyassal uritette a szort a gyomrabol (bar en most nem lattam most szort, hanem kis feher 5mm-es csomokat), habos volt igy a szaja, es utana nagyon furcsan kezdett el viselkedni, majd eldolt es rangatozott a hatso labaval, es a fejet tiszta erobol rendszertelenul verte bele a foldbe, borzaszto latvany volt, azt hittem elpusztul, majd 3-4 perc mulva elkezdte csovalni a a farkat, felkelt es mintha semmi sem tortent volna (azota is jol van,jo etvaggyal, de azert kevesebb es egyszerubb etelt adtam neki)..
A szaja habos volt, de szerintem a hanyastol (is).

Tegnap elott buli volt a szomszedban, arra gondoltam valamit atdobtak es attol..

Ez lehet epilepszia? 6 eves mult Biegel + tacsko keverek, es meg sosem volt ilyen neki. Vagy az is lehet a hanyas soran valahogy eltomodott a torka / legcsove?

 

Meg kell varni egy masodik esetet is, vagy irjon fel az orvos epilepsziara gyogyszert es kezdje szedni? (allatorvossal telefonon beszelve azt mondta, hogy epilepsziara tippel, de nem szivesen adnek neki gyogyszert igy elsore, lehet nem is az a baja)

 

Viszont eleg felos volt kutya mindig is, kis menydorgestol is mar nagyon ideges, valamint mindig amikor megsimogatom, asitozik (konkretan mindig) - elkepzelheto hogy ideggyenge eleve.

Frua Creative Commons License 2023.11.04 0 0 383

Szia Mira kutya! Eltelt 6 év. Mi történt azóta?

Előzmény: Mira_kutya (374)
Frua Creative Commons License 2023.11.04 0 0 382

Sziasztok!  Van egy  ötéves kutyám, akivel időnként epilepsziás rohammal küzdünk. Az első rohama kétévesen kezdődött,  persze vittük orvoshoz, specialistával is beszéltünk, de amit megfigyeltünk, hogy  a rendszeresen kapott bravectro gyógyszer beadása után két napra jött mindig a roham, igazi nagy rohama volt. Bár az összes orvos szerint ez kizárt, nincs összefüggés, gyógyszer nem okozhatta, azért mégis úgy döntöttünk, ( mivel sok lehetőséget egyébként sem láttam), hogy váltunk, áttértünk nexgard sprectra  gyógyszerre. Ekkor  az epilepsziás rohamok teljesen megszűntek,  15 hónapig semmi nem volt.  Továbbra is ezt kapta,  ezt havonta kell beadni, de, sajnos újra havonta van rohama. De ami számomra fura, hogy mindig !!  a gyógyszer beadását követően 2-3 napra jelentkezik. 

 Ezért szeretném kérdezni tőletek, hogy az epilepsziás kutyusotok kapott- e Bravectro vagy Nexgard sprectra gyógyszert, illetve tapasztaltatok- e hasonlót? 

Úgy látom sötétben tapogatózunk,  és nincs lehetőségem százezreket kiadni olyan kezelésekre amelyek csak próbálkozások. Viszont nagyon szeretem a kutyám, lakásban állandóan velünk van,  és ragaszkodom hozzá.Most azon gondolkoztam el még kellene próbálni teljesen elhagyni ezeket a gyógyszereket? Esetleg kullancs nyakörv amit éjszakára levennék? 

Tapasztalatokat várom, ha leírnátok ez ügyben, köszönöm!

 

Tejföl71 Creative Commons License 2023.09.19 0 1 381

dr. Kiss Gabriellához véletlenül se menjetek. Több,mint 300 eFt, amit előre be kell fizetned, h szóba álljon veled, ahova esetleg elküld (labor, MR), plusz 300 eFt, a kutyát élőben sosem vizsgálja  meg, nem ad semmilyen orvosi dokumentációt ki (hivatalosat nem) , a recepteket a saját lakóhelyeden élő orvossal írasd fel, azt kéri. Úgy gyógyszerez, h nincs diagnózis. Ha negativ az MR, ő akkor is azt mondja, h epilepsziás a kutya (nehogy vissza kelljen adni a pénzt) . Aztán ha irsz neki, kéred a kórlapot, eltűnik, nem válaszol, a levelet nem veszi át. 

 

vejuci Creative Commons License 2018.06.16 0 0 380

Sziasztok!

 

Megtennetek, ha epilepsziaval kuzdo kutyatok van, hogy felhivjatok az anyakutya gazdijat, es megkerdezitek, kapott e a kutyus szulesnel epiduralot? Erre biztos minden gazdi emlekszik, hiszen ha tul sokaig tart a vajudas, kihivja az allatorvost, aki nem tud mast tenni, mint epiduralot beadni.

Elore is koszi, ha megteszitek, es a valaszokat beirjatok nekem.

Rainmanus Creative Commons License 2017.12.08 -4 2 379

Jobb, mint a homeopátia. Ha embereknél működik, akkor a kutyádnál is fog. Rain Soul a neve, én is adom a kutyáimnak betegség esetén. Próbáljátok ki, túladagolni nem lehet! (állatorvost megkérdeztem és nem talált kivetnivalót a termékben)

Előzmény: Gyócsi Tamás (367)
kata0526 Creative Commons License 2017.11.14 -2 2 378

Kedves Fórumozók,

 

Szeretett Folti kutyám után maradt sok gyógyszer, ( Levetiracetam, Tegretol, Gordius ) és kúp ( Kepra, Tegretol, Gordius ). Akit érdekel, kata0526@gmail.com címen érdeklődhet.

molaren Creative Commons License 2017.10.21 -3 2 377

Szia Mira!

 

1O%-os oljaból 2x2 cseppet kap. Eddig 2x3, majd csökkentettem egy cseppel és most próbálom a 2x2 cseppet adni neki. eddig jól van, szeptember 7-én volt az utolsó rohama. Hozzáteszem, h én is jobban vagyok, szedem az olajat és más vitaminokat is, de én az olajnak tulajdonítom nálam a kiegyensúlyozottságot. 

Érdekes, mert Bogi testvérénél is próbáltam az olajat, igaz nem ilyen nagy mennyiségben, - mert sajnos anyagi kérdés - nála nem látok ilyen markns változást. Kicsit talán nyugtatja, de a kis fokális tünetek megvannak. Neki hála Istennek nincsenek nagyrohamai.

Ha érdekel az olaj tudok segíteni. Minden jót nektek és minden sorstársnak!

Előzmény: Mira_kutya (376)
Mira_kutya Creative Commons License 2017.10.21 -3 1 376

Szia Molaren,

 

örülök, hogy jobban van  Bogi.. :).  Érdeklődnék, hogy hány% os olajat és hogyan adod neki?

Köszönöm

Előzmény: molaren (373)
Mira_kutya Creative Commons License 2017.10.21 -3 1 375

Szia Tamás, ne hallgass senkire, nézd végig a lehetőségeket, és menny oda ahova szíved szerint előszőr mennél. Mivel ez nem térdsebészet és nincs egzakt gyógymód, csak a kezelések között válogathatsz.

Mondtam is valamit meg nem is...elnézést érte.

Jobbulást

Előzmény: Gyócsi Tamás (367)
Mira_kutya Creative Commons License 2017.10.21 -3 1 374

Szia MiniEnzo, igazából mi 3 dokinál voltunk epilepsziával kapcsolatba és az első vizsgálatok mindenhol hasonlóak.

Általános fizikai vizsgálat, majd hosszas beszélgetés a rohamot megelőző időszakról a kiváltás okát beazonosítandó, magát a rohamot, az érintett agyi terület beazonosítására, majd a lecsengési időszak átbeszélése, majd a gyakoriság. Ahány rohamtipusotok van, ezt mindegyikkel végigbeszélitek. Utánna attól függ hova mész beszélitek át a kezelés lehetőségét, ha alternatív gyógymódot akarsz, ( és lesz benne homeopátia ) akkor a kutya alkati szerének megtalálása kb még 1 óra, de ez nem az első vizsgálatnál lesz.

Jobbulást

Előzmény: MiniEnzo (370)
molaren Creative Commons License 2017.10.09 -3 1 373

Üdv! 

Nekem is egy éve kezdődtek Bogi kutyámnál az epilepsziás rohamok. Nem gyógyszereztük, szelídebb dolgokkal próbálkoztunk, nem sok sikerrel, míg el nem kezdtem neki adni a CBD olajat. Amikor elkezdtük 6-7 naponta volt 2-3 perces rohama. 4 hétig szint e semmi se történt, majd az 5. héten 8 napra jött a roham, utána 39 napra! Most a 33. napnál járunk, nem tudom mikor jön újabb roham, de a rohamok mélysége is változott az olja adása óta, nem vesztette el teljesen az öntudatát, könnyebben jött ki belőle. Nekem nagyon jó tapasztalatom van az olajjal kapcsolatban, de ez egyénileg változó. Adom rendületlenül Boginak, én is szedem másra, segített. Neki még más gondját is orvosolta.

Jobbulást a kutyusodnak!

Előzmény: Wolf Alex (371)
Wolf Alex Creative Commons License 2017.10.09 -4 1 372

Kedves MiniEnzo!

Nekünk van (volt) kettő epilepsziás

kutyánk is. Írtam róluk itt. Sajnos az ilyen

sűrű rohamok már nagyon súlyosak,

nem most kezdődött.

Általában 1-2 havi eggyel kezdődik.

Az első betegünk megkapott mindent,

de csak egy évvel túl, pedig az elején

havi1x volt rohama.  A mostani labim nem kap semmit,

havonta, 2havonta éri el a roham, szóval

alapból mindegy. Ha sűrűsödik, és sajnos fog,

akkor folyamatosan fogják elérni, napi

30-40, ki se tud keveredni.

Csak egy megváltás van, bocsi,

tapasztalat.

Minden jót kívánok Neked és az

én drága Alfámnak is!

üdv: Alex

Előzmény: MiniEnzo (370)
Wolf Alex Creative Commons License 2017.10.09 0 0 371

Sziasztok!

Az én labimat pontosan ma egy éve kapta el az

első epilepsziás roham. Azóta havonta 1x. Volt, hogy

kimaradt, de lehet, csak nem voltam ott épp akkor vele.

Másfél-kettő éve halt meg egy kutyánk szintén epilepsziában,

megkapott mindent, gyógyszerek, kezelések, teljes-agymosás,

3x is ami, azt jelenti újra tanult mindent, név, gazdi, helyszín...

stb... mint egy ma született kölyök. Több 100 ezer ft,

de semmi nem menthette meg. Sokat szenvedett, ennek

én nem akarom kitenni a kutyámat.

Valójában egy kérdésem lenne orvoshoz, szakértőhöz,

vagy, aki ehhez 'ért': Mi a véleménye a Rivotrilról?

Adható-e kutyának? /hat:epilepszia, görcsroham,

lazitó, nyugtató, pánik ellen stb../

Köszi: WolfAlex

MiniEnzo Creative Commons License 2017.10.08 0 1 370

Szia. Nekünk 4 éves mini yorkink van. Sajnos az elmúlt két napban 2 rohama is volt. Az első erősebb hosszabb, a második enyhebb. Kb 3 hónapja kezdődött az egész. Epilepsziás ez egészen biztos. A kérdésem vagyis nem is kérdés hanem inkabb megerősítést szeretnék tőled hogy a legjobbhoz megyek ha elviszem dr. Oroszy Andreához. 

Az igazi kérdésem az lenne hogy a vizsgálat miként zajlott. 

Előre is köszönöm szépen! 

Tovabbi szép napot!

Előzmény: Mira_kutya (339)
sonkaneri61 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 369

Sziasztok! nekem is van egy Bichon havanese  kutyusom. Hosszas kivizsgálás után derült ki, hogy amire hittük,hogy epilepszia az nem is az hanem inzulinoma. Bár tünetei teljesen megegyeznek az epilepszia tüneteivel

caterina3 Creative Commons License 2017.10.03 0 1 368

Szia! Szerintem a homeopátia felejtős. Dr. Kiss Gabriellát keresd meg, ő Magyarországon az abszolút szaktekintély kutyaepilepszia terén.

 

Egyébként érdemes lenne ide belépni, nagyon jó csapat:

 

https://www.facebook.com/groups/1518777031707614/

Előzmény: Gyócsi Tamás (367)
Gyócsi Tamás Creative Commons License 2017.10.03 0 1 367

Üdvözlök minden fórumozót!

 

Segítségetekre lenne szükségem. Francia Buldim epilepsziás, és egyre sűrűsödnek a rohamok. Szeretnék egyeztetni egy jó szakemberrel. Kit tudnátok ajánlani?? Olvastam hogy a homeopátiával is lehetne próbálkozni. Nem zárkózom el ez elöl sem.

Minden segítséget előre is köszönöm!!!!

Mira_kutya Creative Commons License 2017.07.28 0 0 366

Szia Beus, sajnálom hogy nincs jól a kutyusotok. Mi használjuk a Az Elsősegély Csepp (Rescue Remedy) nevű készítményt magunkon és kutyánkon is.

Nállunk az van, ha valamelyikünk feszült, akkor a Mira is feszült lesz és képes rohamot produkálni. Mondjuk ez arra jó volt, hogy miatta, ritkábban vagyunk feszültek..de ezt itt elvarnám.

Ha nem sikerült még megfigyelni, vagy nincs a tünetek jelentkezésekor azonos körülmény és nem tudod neki akkor megelőzésképpen beadni, akkor az esemény után is beadhatod, mert hat az idegrendszer lenyugtatására. Még egy: a rohamot kiváltó körülmények, főleg szorossan veletek élő és rátok hangolódott kutyusnál nem csak fizikaiak lehetnek. Mi emberek képessek vagyunk valamiért megszokni a " diszharmónikus állapotot és leélni egy életet így, de a körülmények megváltozásával, új érzések, gondok is lehetnek amit a kutya másként értékel mint az ember, vagy csak nem tudja feldolgozni.

Szóval az nagy segítség lehet, ha valami azonosat be tudsz azonosítani a tünetek jelentkezésekor: vihar van, séta idő lenne, nyomaszt valami, sokáig csörgött a telefon, kevesebbett szaladgált reggel, feltart telefonon valaki amihez most nics kedved...stb.

UI: szóval ezt a cseppet akkor használjuk, ha valmi olyan körülmény van, ami váltott már ki rohamot, vagy csak látjuk érezzük, hogy bármiért de feszült a kutya. Ez nem gyógyszer meg ilyesmi, úgyhogy egy negyed/fél pipettát villám gyorsan bele locsolok a szájába és próbálom a figyelmét lekötni, addig amíg érzem hogy feszült.

 

Előzmény: Beus181 (365)
Beus181 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 365

Csilluka köszi hogy irtál. Görcsroham mitől lehet? Amióta irtam volt 3 hét nyugi, semmi nem vokt, most pár napja megint naponta több megroggyanás van. Mind pár másodperc, olyan mintha állva hordana ki egy lábrángatózós görcsöt. Illetve egyszer az oldalán fekve szaladt a lábaival pár másodpercig megint. 

Előzmény: Csilluka02 (364)
Csilluka02 Creative Commons License 2017.07.07 0 0 364

Kedves Beus

Nekem ez inkább görcsrohamnak tűnik mintsem epilepszia. Vigyázni kell mert sajnos sok orvos is össze téveszti. Sok sok pénzt visz el ha nem jól diagnosztizálják. Kitartást neked és a kutyidnak.

Beus181 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 363

A Sziasztok lemaradt... bocsánat nagyon kivagyok...

Beus181 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 362

8 éves kutyám pár napja epilepsziás tüneteket mutat, összeesik, volt hogy fekve rángatózott pár másodpercig, vagy csak megroggyant állva. Mindig ott voltam mellette, mire odaszaladtam hozzá felállitottam már rendbe is jött és ment tovább mintha semmi nem történt volna. Voltunk tegnap dokinál, csinált vervizsgálatot, hasi, sziv uh-t, pajzsmirigyet nézett de monden rendben van. Azt mondta ilyenkor már nem nagyon lesz egy kutya epilepsziás de nem tudja még mi okozhatja. Valaki találkozott mar ilyennel? Olvasgattam itt és nagyon félek az agyában lehet valami okozza :( Az csak ct-vel vagy Mri-vel derülhet ki?

Mira_kutya Creative Commons License 2017.04.10 0 0 361

Nekünk öröm, ha segíthettünk.

Előzmény: herrkz (360)
herrkz Creative Commons License 2017.04.06 0 0 360

Szia! Köszönöm szépen! Gyanús volt nekem is, hogy egyből mehet a nagy adag... Már felvettem a kapcsolatot a hsz-ben említett epilepszia szakértő dokival... Majd megosztom mi volt!

Üdv!

Előzmény: Mira_kutya (359)
Mira_kutya Creative Commons License 2017.04.06 0 0 359

Szia,

 

nem vagyok orvos, de a mi tapasztalataink és a hallottak, látottak és tanultak alapján epilepsziás lehet a kutyád. kb 100%. A roham hossza mindegy.

A dokidról nem mondok véleményt... gondolom érzed.. hallgass arra amit érzel. Rábíznád a gyerekedet?

Csak 1 infó a gyógyszerről, fokozatosan lehet hozzászoktattni és ugyan úgy leszoktatani. Mi 1/8-1/6-1/4-1/2-1/1 el kezdtünk és ez kb 6-8 hét alatt.

Mi Oroszy Andreához járunk Csobánkára, de már csak táplálék kiegészítőket szedünk, gyógyszert nem.

 

Kívánom, hogy jól dönts.

Előzmény: herrkz (357)
Toki67 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 358

te paraszt g.ci!Öld meg magad, de lassan ölő méreggel, te kis p.cs!

Nem mindegy, hogy ő viszi el a baromfidat vagy te zabálod meg.

Előzmény: Prometeus7564 (350)
herrkz Creative Commons License 2017.04.02 0 0 357

Sziasztok!

Olvasgatva a fórumot, nem tudom eldönteni, hogy a mi kutyánk epilepsziás vagy nem? Nyilván ezt állatorvosnak kellene, nem nekünk...

Csak a tapasztalataimat, tüneteket írnám le, hátha valakinek van hasonló negatív élménye.

Hovawartunk van. 2,5 éves. Ivartalanított szuka. Kb 1 éve volt először egy rohama. Aztán kb két hete, és ma. Nála úgy indul, hogy szalad vagy megy, és hirtelen kidől a hátsó fele balra. Vagy fut és elesik. Akkor még feláll, arrébb megy, de csuklik nyeklik a hátsó fele, közben zavartan néz. Általában leül és szaporán lélegzik. Majd lefekszik hasra vagy valamelyik oldalára. A szapora légzés marad, és a bizonytalan tekintet, száj nyalogatás. Ez 5-15 perc. Már úgy tűnik megnyugszik, mikor eldől, vagy félig a hátára fordul a fejét hátra feszíti, szemei kifordulnak. Bal hátsó lábának utolsó izülete szaporán remeg. Aztán egyszer csak a hossztengelye körül fordul egy villámgyorsat. Az első rohamánál mire odaértem fordult vagy 3-at a betonon, minden fordulásnál ostorcsapás szerűen csattant a feje a betonon. Vérzett az ínye a foga ahogy odacsapkodta. A két héttel ezelőtti rohamnál ott voltam pont, így lazán fogtam a nyakánál és hagytam forogni, de megakadályoztam, hogy a feje oda ütődjön bármihez is. Ilyenkor forgás közben kifeszül minden végtagja. Aztán következik két-három perc nyugalom, miközben értetlenül, riadtan néz, és marad a szapora légzés. Utána újabb forgások. Ezek nagyjából egy-másfél óráig tartanak! A forgások közötti időben fekszik az oldalán és remeg főleg a bal hátsó lába, van, hogy az egész teste, amíg nem jön a következő fej hátra, szem kifordul és forog...

Ezután még nagyjából egy óra, mire láthatóan megnyugszik. Fel tud állni, és sokszor keveset iszik. Majd vagy másfél - két napig szinte csak alszik és bágyadt.

Az első esetnél egy szomszéd próbált segíteni. Telefonon hívogatta a környékbeli állatorvosokat. Aki fel vette esetleg, az közölte, hogy ő majd órák múlva rendel, vigyük majd akkor be hozzá! Másik azt mondta, ilyenkor ő sem tud vele mit kezdeni, majd elmúlik. Harmadik leordított, hogy ilyen hülyeség miatt zavarjuk, majd elmúlik. Egy segített annyit, hogy valami végbélkúpot kellene neki adni, vegyünk a gyógyszertárban! a gyógyszertárban közölték, hogy azt vény nélkül nem tudják kiadni... Ördögi kör!

Délután elvittük az állatorvosunkhoz, aki nem vette fel a telefont a rohamkor, megnézte és közölte, hogy nem tud mit mondani így, roham közben kellett volna látnia... Figyeljük, lesz-e másik rohama és videózzuk le! Ezután kerestünk egy epilepszia szakértő dokit. Van is a szomszéd városban. Felhívtuk, mondta most felújítják a rendelőjét, figyeljük a kutyát pár hétig! Ha nem lesz újabb rohama, akkor csak valami stressz, vagy idegbecsípődés miatti fájdalom válthatta ki a rohamot nála. Ha lesz újabb roham, akkor vigyük hozzá, először vérvizsgálat, abból meglátja hogyan tovább.

Kb két héttel ezelőttig nem volt vagy nem vettünk észre rohamot. Akkor viszont levideózta az asszony, miközben a kisfiammal segítettük a kutyát, hogy ne törje össze magát. A bő másfél órás videót megvágtam 5 percesre, hogy a lényeg benne legyen és elmentem az állatorvosunkhoz. Sokan voltak nála, közölte, most nem tudja megnézni, töltsük fel a face oldalára. Addig is napi egyet adjunk a Levetiracetam Sandoz 250mg-os gyógyszerből amiből adott is egy 120 szemes adagot. Van egy ismerősöm, aki nem epilepsziás csak valami agykéreg problémája van, ő mikor először kapott epilepszia gyógyszert, 25mg-ot kellett egy hétig, majd 50-et újabb hétig míg el nem jutott a 100mg-ig. És ő 120kg. A kutya csak 35, így nem mertem elkezdeni a gyógyszer adását. Kerestem az epilepszia dokit, de szabin volt. Erre ma megint volt egy kis rohama. Szaladt, elesett, azonnal oda jött hozzám, beállt a lábam közé és lerogyott. Szapora légzés, szájnyalogatás, riadt tekintet. Aztán lefeküdt, a tünetek maradtak. Ez kb 10 perc volt. Aztán valahogy összeszedte magát, elkezdett járkálni, majd hozta a játékát, hogy játszani akar, de hamar elfáradt. Azóta (nagyjából egy órája) csak alszik. A forgás szerencsére elmaradt.

Nem tudom mi lehet ez, mert ahogy olvasom az epilepszia rohamok pár percesek, és nyáladzanak, fekszenek stb.

Köszönöm a türelmet és megköszönném ha valaki, aki tapasztalt ilyet és van rá valami hatásos kezelése, ossza már meg velem, amíg be nem jutunk az epilepszia szakértőhöz.

molaren Creative Commons License 2017.02.10 0 0 356

Kedves Max bernáthegyi!

 

Nem világos miért hordtad Szlovákiába a kutyádat, de talán arra laksz és közelebb volt. Viszont nem tűnik itsztázottnak mi is a baja a kutyádnak, így pedig nem lehet gyógyszerezni! Minél előbb vizsgáltasd ki, nagyon alaposan, mert ez csak kínzás a számára, hogy saját fejed után gyógyszerezed és ő pedig szenved. 

Az Orozsy doktornő Csobánkán rendel, ha nem gond ide kellene hozni a kutyust, látatlanban ő se fogja kezelni, de senki más.

 

Remélem hamar eljuttok orvoshoz, egyáltalán nem tűnik epilepsziának az elmondásod alapján, de nem vagyok orvos!

Szakemberhez vidd őt, ez nem kezelés amit csináltok szegénnyel.

 

Üdv:

Bogi gazdi 

Előzmény: Mex bernáthegyi (355)
Mex bernáthegyi Creative Commons License 2017.02.07 0 0 355

Sziasztok!

 

Nekem egy 6 éves bernáthegyi kutyuskám van! Sajnos januárba múlt 1 éve hogy az első roham elkapta, akkor azt gondoltam hogy valaki megmérgezte meg sem mozdult az udvaron -20 fokba feküdt reggel kerestük hogy hol van nem reagált hogy hívtam aztán nagy nehezen találtuk meg az udvar végén már tiszta fehér volt a szőre szegénykémnek. Nagy nehezen behúztuk a családdal a garázsba ami nagyon nehéz volt( 94 kg.) vittem neki meleg tejet amit nagyon habzsolt a drága. Aztán elvittük Szlovákiába este de már nem tudott felállni sem ott nem tudták meghallgatni a szívét mert annyira sípolt a tüdeje hogy nem lehetett hallani a szívhangot. Akkor teletömte valami injekcióval és adott neki Cardilan gyógyszert és haza küldött. Azt mondta hogy 2 nap múlva vigyük vissza de előtte telefonáljunk mert nem biztos hogy megéli a reggelt! Akkor elkezdtem nézegetni a neten hogy mi lehet a gond és ott olvastam a sevenal tablettáról és el kezdtem neki adni a gyógyszert igaz az adagot nem tudtam így csak egy felet adtam naponta. 1 hétig minden nap vittük Szlovákiába rengeteg pénzt kifizettünk a dokinak és nem volt semmi változás. Ő azt mondta hogy ne agyam neki a sevenalt mert az nem jó de én nem adtam fel de nem is vitte a dokihoz. Kb. 6 hónapig nem volt semmi baja aztán a nagy melegbe el mentem dolgozni és délután amikor mentem haza csak azt láttam hogy bandukol körbe az udvaron nem lát és ha hívtam akkor más irányba ment. Akkor megemeltem a napi gyógyszeradagot és hamar lement a roham. Most 2 hete megint rájött a roham ami nem volt olyan nagy mértékű mint az előtte lévő viszont nagyon nehezen tért vissza a látása és a hallása de ami zavar nagyon az-az hogy mindig csak enne és mindent amit talál ez legyen egy fa darab vagy ruha bármi csak ehessen valamit!!! Most az a gondom hogy elfogyott a Cardilan gyógyszere és Magyarországon nem is ismerik a gyógyszertárban sem, esetleg nem tud valaki ajánlani valami más szívgyógyszert????

 

Köszönöm előre is. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!