-egy fekete Atlantic-ot adtam érte, Unitas 6500N-werkkel...
Tudjátok...-kezdem azt hinni, hogy ezek a szerény japó automaták csipőből lelövik a svájci tucat-werk-eket, lám ez is hihetetlenül jó és pontos!
Szervízről nincs tudomásom, nah, majd...-viszont nem eredeti üveg volt benne, így "belefaragtam" egy nagy zsebóra plexiglasst, jó lett, örvendünk egymásnak!:)
Valahol mintha olvastam volna régebben róla, de már nem emlékszem mi a különbség. Valami olyan dereng, hogy lényegi különbség nincs, csak egyes sorozatokon a hullám motívum megjelent másokon meg nem, de nem vennék rá mérget.
Többféle seiko hátlapot szemrevételezve észrevettem, különbözőségüket. Egyik hátlapon csak sima felírat szerepel másikon stilizált kettős hullám motívum miközben mindkét óra vízállósága 10 bar. Miért van ez a kettősség?
Megnéztem a cikket, de főként a radiaktív módon sugárzó anyagokról ír, és arról, hogy hogyan viszonyulnak a fotolumineszcens anyagok fényességéhez rövid távon. A különböző fotolumineszcens anyagokról nincs igazán szó benne, arról meg egyáltalán nem, hogy ezeknek idővel "kopik"-e a foszforeszkáló képességük.
Hát, lehet :) Miskolcról felkocsikázni Pestre 0,5 mm miatt... :D
Amúgy most áttekergettem a tárcsákat, állítgattam az időt és mintha minden a helyére került volna. A kisördög még nem alszik, így azon kapom magam, hogy indokolatlanúl többet nézegetek az órára, de csak a dátum ablakot látom! :D Hogy mennyi is az idő, az csak utólag jut eszembe XD
Ha garis, akkor én visszavinném. Hihetetlen, milyen apróságok zavarják a szemet:) Engem még az is, hogy ha a perc mutató és a másodperc mutató nincs szinkronban abban az értelemben, hogy mondjuk a 60. másodpercnél a percmutató két percvonás között áll:))) Pedig lassan szemüveg nélkül alig látom a percjelzéseket, illetve a fene se nézi, amikor rápillant az órára. Mégis...
Sziasztok, a hét folyamán vásároltam egy Orient Ray 2 órát. Csak a vásárlás után tűnt fel, hogy a nap kijelzés mellett a dátum ablakban a szám tárcsa kissé lefelé lóg. Nem tudom mennyire adja vissza a kép, de napok kijelzése normális, de a dátum már nincs vele egy vonalban. Ez a működést nem befolyásolja de engem kezd egyre jobban zavarni. A Seiko 5-ösöm ilyet sosem csinál pedig már vagy 10 éves. Mit tudok vele kezdeni? Vigyem vissza a TUTU-ba a számlával, papírjaival és cseréltessem be garanciában?