Keresés

Részletes keresés

frtjjhd Creative Commons License 2023.04.19 0 0 1147

Sziasztok!

Itt megtaláljátok az AVATAR-t is:

https://voe.sx/folder/aizt8vy1jx

 

...

Az Utolsó Indexes Nickem Creative Commons License 2023.03.13 0 0 1146

az ilyen hibák vagy szándékosak, vagy direkt benne hagyják, mert hozza a kattintást

Előzmény: Spy der Man (1144)
Spy der Man Creative Commons License 2023.03.13 0 0 1145

retroanalog 2022.12.19
  Megnéztem én moziban az Avatar második részét, szintén imax 3D-ben. Háát... nem is tudom, hogy jellemezzem. Nagy összevisszaság ez a film. Szerintem ebből bukás lesz, nem lesz bőven akkora sikere, mint az első résznek. 

 

ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna  (vigyázz, Bayer zsolt szépen jellemezte az ilyet:-)))

 

 

 

Avatar 2’s $2 Billion Box Office Breaks 3 Wild Movie Records

By Jordan Williams Published Jan 25, 2023 Avatar: The Way of Water has crossed $2 billion at the worldwide box office, which breaks huge records for the movie,

 

https://www.latimes.com/entertainment-arts/movies/story/2023-02-20/avatar-the-way-of-water-breaks-james-cameron-titanic-box-office-record

 

Előzmény: retroanalog (1143)
Spy der Man Creative Commons License 2023.03.13 0 0 1144

No comment. Index "szagértő" ....

 

https://divany.hu/eletem/oscar-film/

A CIKK SZERZŐJÉRŐL

Szabó Jennifer a Dívány pszichológus szakértője.

 

Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water) Be kell valljam, elfogult vagyok az Avatarral kapcsolatban. Ahogy a könyvekben is a fantasy külön polccal bír a szívemben, úgy az Avatar is valahogyan így van a filmes kategóriában. A rendező, Steven Spielberg sok kritikát kapott a film hossza miatt, amit a kritikusok szerint a történet szempontjából akár fölösleges jeleneteknek is nevezhető részek kivágásával elfogadhatóbbá lehetett volna kurtítani. Ezekre a rendező csak annyival válaszolt, hogy azért vannak benne, mert nemes egyszerűséggel jó nézni, jó kapcsolódni ebbe a világba.

retroanalog Creative Commons License 2022.12.19 0 4 1143

Megnéztem én moziban az Avatar második részét, szintén imax 3D-ben. Háát... nem is tudom, hogy jellemezzem. Nagy összevisszaság ez a film. Szerintem ebből bukás lesz, nem lesz bőven akkora sikere, mint az első résznek. 

 

Nem tudtam eldönteni, hogy konkrétan mit nézek... ifjúsági filmet, családi kalandfilmet, fantasy tündérmesét vagy háborús filmet. Klisék, klisék hátán. Amikor a kölykök a bálnákkal beszélgettek ott komolyan szekunder szégyenérzetem volt, értem én, hogy "Szabadítsátokk ki Willyt!" és csúnya kapzsi bálnavadászok, akik jól megkapták a magukét, de egyáltalán nem is passzolt a filmhez ez a bálnavadászos téma (hiába a cím, hogy "A víz útja").  Attól meg szabályosan agyf*szt kaptam, hogy a tengeri navi törzsnek ezek a bálnaszerű lények a LÉLEKTÁRSAIK. (Na ennél a pontnál gondoltam azt, hogy "Cameron elmehetsz a francba!")

 

Visszajött a Quaritch ezredes mint főgonosz, nem is annyira az a gond, hogy visszatért, a nagyobb gond az, hogy nem halt meg, ezért az Avatar 3-ban is fogjuk látni (megint! :/). 

 

Ami a karaktereket illeti. Van a Kiri nevű lány, aki szeplőtlenül fogant + "korall-idomár" fákon ugrabugráló erdei navi létére (pont úgy mint az Avatar - Az utolsó léghajlító rajzfilmben, még a kézmodulatok is hasonlóak voltak.) Amikor pedig azt a pillangó alakú medúza szerű dögöt a hátára veszi, azzal meg úgy néz ki, mint ha tündérszárnyai lenne. Miért kell egy majdnem 3 méteres kék ufócsajból pixie-t csinálni??? Ráadásul irányítja EJVÁ segítségével a ledes háttérvilágítású CGI-guppikat és rombuszfejű medúzákat. 

 

A tengeri navik törzsfőnökének a lánya is érdekesen kezdett, azzal a majdnem egy szál p*nában lévő vízből kijövős baywatch-os jelenettel. 

LézerPulyka olvtársnak igaza van a tengeri navikról.

 

"A tengeri navik pedig nem mások, mint 3 méter magas maori hupikék törpikék úszóhártyákkal."

 

Ez így van, de nem is az a gond, hogy Cameron ihletet merített a maorikról, hanem az, hogy teljesen másolta őket. Van az a jelenet amikor harcba indulnak a tengeri navik és nyújtogatják a nyelvüket és hakáznak is mellé (haka= maori rituális harci tánc). Nagyon-nagyon ócska, olcsó és pofátlan lenyúlás volt ez! Camerontól elvárna az ember ennél több kreativitást. 

 

Persze van légzőmaszkos fapados kamasz Tarzanunk/Mauglink is, aki Quaritch kölyke, persze sok nem derül ki róla. 

 

A csatajelenetek amúgy pörgősek és jók voltak. A végső harcjelenet túl hosszú lett. De a legborzasztóbb az kb. a film felénél a víz alatt úszkáló jelenetek, amikor a bálnákkal és a Nessi póni változatával lubickolnak. Oké, szép látvány, de elég lenne belőle max 5 perc. 

 

Nálam ez 10/5, jó indulattal. 

LézerPulyka Creative Commons License 2022.12.19 0 3 1142

Avatar - A víz útja

(Vigyázz, lesz benne némi SPOILER)

 

 

Tegnapelőtt néztem meg a filmet IMAX 3D-ben. Igazság szerint vegyes érzéseim vannak. Összességében jó a film, de azért túl nagy a hype is körülötte. A sztorija nem erős, viszont nem is olyan gyenge, mint amennyire sokan lehúzzák. (Főleg ha összevetjük az elmúlt 1-2 év filmjeivel pl.: a Marvel és DC filmekkel, amiknek SEMMI sztorijuk sincs. Az egész Marvel univerzum sztoriját egy sms-ben le lehet írni.) Az Avatar 2 sztorija nem rosszabb, mint az első részé, inkább másabb, sőt bővebb és sokoldalúbb ... lehetne, DE(!)... nincsen kifejtve kellően. Vannak érdekes karakterek, mint például a Kiri.. de róla meg keveset tudunk meg. A többi újabb karakter sem rossz, de kidolgozhatták volna őket jobban. Ami pozitívum, az az, hogy sci-fisebb lett egy kicsit, az emberiségnek már nem csak 1-1 valami kell, a Pandoráról, hanem konkrétan elfoglalni akarják, ez a végső cél, mert a Föld haldoklik. Ez a terraformálás gondolat tetszik, azaz tetszene... ha jobban ki lenne fejtve. De persze, most is inkább csak egy valamiért jöttek, az űrbálnákból kinyerhető folyadék miatt.

Ami a látványt illeti... szerintem csak egy picivel lett jobb a látvány, nekem nem volt "retina-orgazmusom", a víz alatti jelenetek olyasmik voltak, mint a Nemo nyomában csak picivel felturbózva. Ugye a másik nagy hype, hogy több helyen írják, hogy teljesen egyediek az élőlények... egy fenéket... a korallok egyáltalán nem egyediek, akik kicsit is jártasak a tengeri akvarisztikában (én speciel 20 éve űzöm ezt a hobbyt), azoknak a pandora-i korallok NAAAAGYON is ismerősek lesznek. Egyes korallokat, anemónákat, zoanthusokat Cameron egy az egyben lemásolta, nem ihletet merített belőle és csinált valami hasonlót.... NEM.... szó szerint lemásolta őket. Az ausztrál korallzátonyok koralljai voltak ott láthatók, egy az egyben, legfeljebb kicsit nagyobb volt a méretük. A tengeri navik pedig nem mások, mint 3 méter magas maori hupikék törpikék úszóhártyákkal.

A filmben van minden, kemény akciódús harci jelenetek, családi dráma, apa-fia kapcsolat, környezetvédelmi üzenet, misztikum, spiritualizmus, romantika. Szóval azért sokrétű. Ami nagy pozitívum, hogy nincs benne lmbtq érzékenyítés! Ami nem tetszett az a tempó.

A pörgős jelenetek, azok nagyon zúznak, nagyon pörögnek, adrenalinnövelők, ilyenek a csatajelenetek (bár azért ott is akad 1-2 elcsépelt jelenet). A lassú jelenetek pedig, nagyon chill-es, nagyon meditatív és vontatott. Normál tempó nincsen, felváltva ugrál a két véglet között. Ennek ellenére leköti az embert. A hosszú játékidő nekem nem volt gond. Például A Gyűrűk Ura sem 90 perces film. Nálam egy 10/6,5 (vagy legfeljebb 10/7, ha NAGYON jó indulatú vagyok) ez a film.

robottá vált Creative Commons License 2022.12.15 -1 0 1141

mi az aránya a cgi vs forgatott részeknek. arra gondolok amikor emberi szereplők vannak

Előzmény: vermont6 (1140)
vermont6 Creative Commons License 2022.12.15 0 0 1140

Avatar a víz útja

Hát ez most nem durrant nagyot.

Szép látvány, persze tized akkorát sem üt mint 2009-ben, de el kell ismerni káprázatos.

A történet kritikán aluli. Az első rész egy szimpla Pocahontas-koppintás volt, ez meg az első részt dolgait koppintja.

Innentől Spoiler

Itt is beilleszkednek, mint Jake Sully az első részben, csak itt a család egy másik törzshöz. 

Most nem sárkány-féleség lesz az állatuk, hanem aligátor fejű, repülő-úszó biszbasz.

Az emberek most nem értékes ásványt bányásznak és a fákat írtják, hanem bálnákra vadásznak amiből kinyernek valami hormon-trutyit "aminek egy cseppje megállítja az öregedést". Az áthalásos természetvédelmi  greenpeace üzenet szájbarágósan tálalva, újra. phú de erőltetett. Ja és az a bálnavadászos rész meg annyira furcsa, mintha hirtelen átkapcsoltak volna egy másik filmre. Ment a sztori egyszer csak bálnára vadásznak.

Kőagyörnagy most avatar testben van amibe a tudatát meg az emlékeit beleépítették. Hú de eredeti ez is. Annak a jelenetei jók.

Vannak Sulinak és nyetirinek (vagy hogy a faszba hívják) idegesítő gyerekeik és elő is vették a gyerekek bizonyítani akarnak klissét.

Meg van Quaritchnak is van gyereke, egy rasztás kis wishről rendelt tarzan akit a niavik neveltek. Van a halott Sigorney Weavernek egy halott avatárja, de előtte még az avatart test terhes volt, és most már navi lánya is van amit Jake sullyék nevelnek. Nagyon kusza a sztori.

Másik, indokolatlan, 3 óránál is hosszabb, játékídő. Ennyi idő alatt a pazar látványt is megunja az ember, néhol unalmas is emiatt. egy órával lehetett volna rövidebb. Félre ne értsetek nincs bajom a hosszú játékidővel, egy 3 órás JFK, Casino, Keresztapa  nagyon jó, még tovább is szívesen elnézegetné az ember ezeket, de egy 3 órás filmnek már kurva jónak kell lennie (mint az általam említettek) és az avatar az nerm ilyen.

10/6 (gyenge 6)

 

vermont6 Creative Commons License 2022.07.04 0 0 1139

Terminator 1-2 nem túlértékelt. Azok nagyon jók. 

Előzmény: random seed (1137)
random seed Creative Commons License 2019.12.30 0 0 1137

cameron kb összes filmje túlértékelt, sőt, rossz :)

Előzmény: Hivadar (1136)
Hivadar Creative Commons License 2019.12.30 0 0 1136

Túlértékelt film. Nem érdemelte meg azt a nagy hypot.

drl Creative Commons License 2012.05.30 0 0 1135

De mi már rég a "nyúlon túl" vagyunk.

 

Hát ezen viszont sírva röhögtem! 

Előzmény: Törölt nick (1070)
kandras1983 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1134

Nem vettem még észre pedig már párszor láttam. Azt hiszem meg kell néznem még egyszer. :-)

Nem tudja valaki mikor jön ki  3d Blu-ray-en?

 

Itt: http://3dnap.hu/Cikkek-kategoria/nnek-a-blu-ray-eladasi-szamok.html Azt olvastam, hogy már sok filmet eladnak, akkor már ki is hozhatnák. A star wars is kihjött blu-rayen , akkor itt az idő a 3d-s avatar megjelenésre is. Szerintem.

Előzmény: Batesz91 (1133)
Batesz91 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1133

Én már 14 szer láttam az ezt a filmet de csak most vettem észre, hogy a na'viknak 4 újjuk van az avataroknak meg rendesen 5. Nem kell megmagyarázni tudom hogy félig emberi DNS félig meg na'vi, de azért leeshetett volna.... :D . Van aki még nem vette észre? :D

novakcsabi Creative Commons License 2011.09.23 0 0 1132

és lesz ez még jobb is 3D-ben... 

 

http://3dportal.hu/filmtechnika-alapjait-ostromolja-cameron

Előzmény: Ildi90 (1129)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1131

csak megjegyezném, hogy a Földet jelenleg nem a túlnépesedő szegények, hanem a brutális jólétben élő "civilizáltak" teszik tönkre (mi és tőlünk nyugatra)

 

persze ettől az avatar még rossz film marad :)

Előzmény: joy (1118)
GP1200R Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1130

"Zöld terroristák"... nos az olyan liberálisok, mint Te, azok a zöld "terroristák"

 

A Föld ugyanis kék.

 

Talán meg kellene nézned a "Home" (=Otthonunk) filmet, bár szerintem rajtad az sem segít már, ugyanezt a lejárt dumát fogod nyomni.

Előzmény: joy (1118)
Ildi90 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1129

3 d-ben a legjobb!!!

keripeti Creative Commons License 2010.12.05 0 0 1128

Tutira megnézem majd még. Mostanában moziban csak 3Dt nézek. Remélem vetítik még majd az Avatart 3dben, mert ez a film nagyon látványos volt. Legutóbb a Fűrészt néztem, de az Avatar látványához képest nagyon gyenge volt a többi film.

pint Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1127

és megnézed az avatart még egyszer? vagy mindegy mit, csak 3d legyen?

Előzmény: keripeti (1126)
keripeti Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1126

Nagyon nagy film! Nekem sikerült megnézni 3D-IMEXben! Hatalmas élmény! Jövő héten megint pesten leszek remélem megint eljutok IMEX moziba!

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1124
A rendező változat hosszabb vágatlan verzióban pedig ami tavasszal kerül a mozikba 5d-ben (szagos, tapintható), lesz navii boncolás, és vérfarkasok is lesznek benne.
Előzmény: pint (1123)
pint Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1123
francnyavaját, szerintem na'vi szex lesz az
Előzmény: A6Q (1122)
A6Q Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1122
Jön a 8percel hosszabb verzió , lehet ott több szó lesz azűrhajóról! :)
joy Creative Commons License 2010.05.30 0 0 1121

Én vagyok csak olyan fura, hogy "poppcorn" nálam nem jön be?

 

Ha filmet nézek, nagyon benne élek, legyen az bármilyen stíl, nem kell semmi tömőanyag -de azt us gyűlölöm, ha beleszólnak, belekérdeznek!

:o)

Nejem már régóta tudja, fölösleges rámszólni filmnézés közben, legtöbbször meg sem hallom.

Na amikor vége, akkor a tanulságról "Na, ja!"

Vagy még annyi sem, rögvest elfeledem.

Ez a film látványával fogott meg.

Valamiért nem is vártam tőle többet.

Nekem azt adta, amit elvártam: 3D élményt, csodás tájakat, remek trükköket.

 

Történet, hitelesség, tanulság -mint egy mesében.

De nem is ezé szeressssük!

:o)))

Előzmény: mindenki senkije (1119)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.05.22 0 0 1119
Igazad van. En sem varnek tanulsagot, csak sajna a film megis probal ilyet adni, a maga bugyuta stilusaban. Es ahogy latod Te is, nehany lelkes avatar fan ezt idonkent fetisizalja is itt nekunk, mert mi milyen erzeketlen technokratak vagyunk7, bezzeg nekik atment az uzenet. NA EZ a gaz! Amugy popcorn mozinak valoban remek, ezt mar irtam csillioszor.
Előzmény: joy (1118)
joy Creative Commons License 2010.05.22 0 0 1118

Az Avatar tanulsága:

Aki egy közönységnek készített látványfilmtől mély gondolatokat vár, az megérdemli!

 

A zöldagyú hamisítgatásokról:

Nincs összevethető alap semmihaz. A Földön jelenleg ~7 000 000 000 él úgy ahogy. A technikai civilizáció részleges, akiket elért, automatikusan csökkentik a szaporodásukat, akik meg távol vannak tőle, mint a nyulak, a túlnépesedés épp a szerencsétlen, szegény tanulatlan nációkat súlytja, amit -sajnos- az emberi társadalom eddig háborúkkal próbált szintentartani.

alán a tudás terjedése, a technológiai fejlettség általánossá válása megoldja a problémákat.

Az biztosan nem megoldás, amit a zöldterroristék javasolnak: "Vissza a természethez!"

Ennyi bolondemberbe még az is belerokkanna!

Előzmény: A6Q (1115)
TeaDadus Creative Commons License 2010.05.21 0 0 1117
Bevallom őszintén a fimet csak a látvány miatt szabad megnézni, illetve értékelni.
A sztori kb egy az egyben a pocahontas, csak kék lényekkel: A kezdetben nagyon makacs, civilizációt terjesztő férfi az idegen kultúrát(és persze szerelmét) megismerve átáll a másik oldalra, és a korábbi cimborái lesznek az ellenségei.Ezzel egyébként nincs is baj, csak a lényeg nem ezen van.
A6Q Creative Commons License 2010.05.13 0 0 1115
Ehh, hülye index, begépelek másfél oldalt, és eltűnik..

Röviden, aha, és mit szeretnél mondani, mert a 336-os hsz.-ban ütöd agyon, vagy adsz értelmet az egésznek a következővel:
"hogy lehet ezen segíteni? az első lépés a megértés. ezen az úton én elindultam. te még nem. te még másokat hibáztatsz. elvont dolgokat, a "rendszert" a "tőkést" a "politikust". pedig te vagy a hibás, nem más. meg persze én. meg jóformán mindenki."

Akkor mégis csak van valami értelmes mondanivalója a filmnek, amin elkezdtél töprengeni, vagy már talán azelőtt is.
Megoldás?
Világégés, vagy mindenki elmegy Na'vi-nak? :)

Ábráról lemaradt azoknak a dolgoknak a listája aminek a 2hasonló szerveződésű "város" felépítéséhez szükség van.
Gyanítom a két lábon járó humanoid emlősökéhez jelentősen több minden kell..
Ígyaztán ez az ábra hazug.. :)
Előzmény: pint (1114)
pint Creative Commons License 2010.05.13 0 0 1114
oké, kis segítség: a 300-ból a negyedik pontot kell alaposan átolvasni, és a 336-ot

különös tekintettel az ábrára:

http://culturingscience.wordpress.com/2009/12/08/on-point-natural-vs-artificial/

az ábrát addig nézzed meditatív jelleggel, amig nem világosodsz meg.
Előzmény: A6Q (1112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!