Keresés

Részletes keresés

Kultitasting Creative Commons License 28 órája -2 0 6433

Köszönjük a tippet, akkor Jakartára mindenképpen szánunk időt oda vagy vissza.

Balin nem gondolkodtunk, mert nem akarjuk nagyon szétszabdalni az utat, ha már elmegyünk olyan messzire, akkor lehet inkább beáldozzuk a kényeztetést, majd kárpótol a természeti szépség. Ha már nem akartunk tipikus nászutas célpontot :) 

Mansuaron az Asai Borira gondolsz? Az nagyon kis szép hely a képek alapján.

Előzmény: W.L. (6432)
W.L. Creative Commons License 6 napja 0 0 6432

Egy napot siman meger Jakarta, sot egy kirandulassal Bogorba kettot is.

A varos sokat fejlodott/javult az utobbi evekben.

 

Wayagot szerintem mindenkepp erdemes megnezni HA anyagileg belefer. Ugye nem olcso kirandulas, inkabb csoporttal eri meg.

Sznorkelezes es strand kombinaciojara Kri a legjobb sziget, bar mar-mar tulzott nepszerusege eloszor szemet-, majd ezt kovetoen patkanyproblemahoz vezetett. Nekem szemely szerint Mansuaron Saowanderek falu sokkal szimpatikusabb hely, szebb szarazfoldi kornyezettel, rengeteg turista helyett baratsagos helybeliekkel es RA legjobb "olcso" szallasaval, viszont csoportos kirandulasokat nyilvan egyszerubb es olcsobb Krin szervezni.

 

Az un. "homestay" szallasok szerintem naszutra talan tul egyszeruek.

A resortok pedig tobbnyire meregdragak, es az arukhoz kepest szinten eleg egyszeru szallast kinalnak, inkabb a helyet es a merulest kell megfizetni. A legolcsobb talan meg mindig a Waiwo Resort Waigeon, bar ennek arai is nagyon felmentek az evek alatt.

 

Esetleg megfontolhato lehetne a naszutas kenyeztetesert RA utan par napot Balin tolteni.

Előzmény: Kultitasting (6431)
Kultitasting Creative Commons License 6 napja -2 0 6431

Sziasztok!

 

Október 18- november 5 között leszünk Raja Ampaton. Jakartába érkezünk, kérdés, hogy érdemes-e ott eltölteni 1 napot, vagy rögtön induljunk tovább RA-ra?

Az utazást leszámítva RA-ra lesz 15 éjszakánk. A fórum, blogok és tanácsok alapján nagyon tetszik Misool, Kri és Gam is és a hajós kirándulások utóbbi kettőről. Misoolt nem szeretnénk kihagyni, tavaly jártunk El Nidoban a Fülöp-szigeteken, ami nagyon tetszett, az eddigi legszebb ilyen hely, ahol jártunk, így Misoolt nagy érdeklődéssel várjuk. Ha elmegyünk Misoolra, érdemes Wayagot is megnézni? Vagy már nem nyújt annyival többet? 

Mansuart vagy Kri-t érdemes bázisnak választani sznorkelezés szempontjából? Kri szállásokról elég sok negatív véleményt lehet olvasni.

 

Alapvetően sokat mászkálós, egy helyen 1-2 éjszakát töltő típusok vagyunk, de most jobban pihennénk ez lesz a nászutunk :) Mit javasolnátok, viszonylag kevesebb hajókázással, hogy pihentető is legyen mit válasszunk? Resortokról van valakinek tapasztalata? Pár éjszakát nászút lévén eltöltenénk valamelyikben.

kösziiii

#viresz# Creative Commons License 6 napja -1 0 6430

Köszönöm, örülök, hogy tetszett. Időrendben haladok, úgyhogy a következő beszámolóm a 3 napos ketambe-i dzsungeltúráról fog szólni. 

Előzmény: fornit1 (6428)
#viresz# Creative Commons License 6 napja -2 3 6429

Sinabung vulkán, Lingga falu, Sipiso-piso vízesés, 2018.07.01.


A Berastagiban lévő szállásunkon megreggeliztünk (Sapo Karo, 288 ezer IDR/szoba + reggeli), majd 9:30-ra jött értünk az egész napra bérelt autó (650 ezer IDR). A sofőr nem beszélt angolul, viszont hozta a két gyerekét, egy általános iskolás fiút és egy középiskolás lányt, akik azért jöttek, hogy az 1 hónapos iskolai szünetük alatt gyakorolják az angol nyelvet. A kisfiú elég jól beszélt angolul, és a nap folyamán nagyon kellemes beszélgetőpartnernek és hasznos tolmácsnak bizonyult.

 

 

Sapo Karo (Berastagi) - Csak ritkán van ilyen komfortos szállásunk Indonéziában


Utunk első állomása a Sinabung vulkán lábánál fekvő úgynevezett „szellemvárosba” (Ghost Town) vezetett. Az evakuált „vörös zónában” elhelyezkedő falu házai üresen állnak. A Sinabung vulkán 400 száz évnyi pihenés után 2010-ben újra életre kelt, azóta többé-kevésbé aktív. Az utóbbi évek kitörései során legalább 20 ember vesztette életét, és több tízezer embernek kellett elhagynia otthonát. A „vörös zóna” (a vulkán 7 km-es körzete) jelenleg is tiltott terület, emberek ezrei a mai napig sem költözhettek vissza otthonaikba, a katonaság csupán a földek művelését engedélyezi néhol. Mi is bejutottunk az evakuált zónába (nem tudom, hogy ez legális-e), azonban a potenciális piroklaszt-ár útvonalán a sofőrünk egy fotó erejéig sem volt hajlandó megállni. A kihalt faluban viszont már egyáltalán nem volt ínyünkre a sétálgatás és a fotózgatás. Nem a vulkántól való félelem miatt, hanem egyszerűen csak ránk telepedett a szomorúság, és nem éreztük helyénvalónak benézni olyan otthonokba, amelyeket családok vesztettek el, talán örökre. Negyedóránál többet nem töltöttünk a hamuval borított „szellemvárosban”, megörökítettük a kényszerűségből ma is művelt földek fölé magasodó vulkánt, majd tovább álltunk.

 

 

A "szellemváros", háttérben a csodálatos és félelmetes Sinabung vulkánnal 


A következő úticélunk Lingga falu volt. Ennek a káró-batak népcsoport által lakott településnek a központja egy kicsit olyan, mint egy skanzen. A cölöpökön álló, marhaszarvval díszített oromzatú, különleges formájú épületek igencsak takarosak, főleg a település többi házához képest. Egy helyi „idegenvezető” megpróbált minket fizetős nézelődésre invitálni, de mi inkább csak magunk sétálgattunk, és csak kívülről néztük meg az épületeket. Azért indulás előtt, amikor aláírásunkkal elláttuk a falu „vendégkönyvét”, adtunk egy jelképes összeget (10 ezer IDR). A „kicsi a világ” alapigazság újra beigazolódott, ugyanis séta közben összetalálkoztunk azzal a magyar párral, akivel előző nap a Sibayak vulkán tetején ismerkedtünk meg.

 

Jellegzetes káró házak

 

 

A tradicionális házak közvetlen környezete

 

Bekukkantottunk a kosárfonó család cölöpökön álló háza alá

 

A régióban sokan élnek kosárfonásból

 

Lingga falu után a Sipiso-piso vízesés felé vettük az irányt. Útközben megálltunk megcsodálni a Föld legnagyobb krátertavát, a Toba-tavat. Nem tudom, más hogy van vele, de nekem elég nehéz felfogni a méreteit (100 km hosszú, 30 km széles, a legmélyebb pontja 505 m), és elképzelni, hogy évmilliókkal ezelőtt mekkorát durranhatott.

 

 

A gigantikus Toba-tó egy piciny részlete 


A Toba-tótól kb. 2 km-re fekvő (vagyis inkább álló), 120 méter magas Sipiso-piso vízesés aljához fél órán keresztül tartott a leereszkedés (bár valószínűleg 20 perc alatt is leértünk volna, ha nem állítanak meg minket tízszer, hogy szelfizhessenek velünk). A vízesés aljában a szétcsapódó vízpermet miatt elég problémás fotózni, úgyhogy nem is készült sok képünk. Amíg Tamás és Marci pancsoltak, én egy fiatal párral beszélgettem, akik mangóval kínáltak és megpróbáltak néhány alapvető káró szóra, kifejezésre megtanítani.

 

 

Megérte a másnapi izomlázat :)


A visszaúton is sokat beszélgettünk a sofőr kisfiával, illetve rajta keresztül az apukájával. Szokásunkhoz híven én az iskolarendszerről okosodtam, Tamás pedig főleg a hulladékkezelésről kérdezgette útitársainkat.

 

Sofőrünk és "beszélgetőpartnereink"


Este 5-re értünk vissza Berastagiba, megvacsoráztunk, majd egy jót beszélgettünk az utcán minket leszólító két diáklánnyal. Azzal jöttek oda hozzánk, hogy van-e pár percünk arra, hogy gyakorolják velünk az angol nyelvet. Nagyon cukik voltak, tipikus társalgási témákat hoztak fel (család, munka, hobbi, utazás), de egész ügyesen válaszolgattak Tamás hulladékgazdálkodásra vonatkozó kérdéseire is. Amikor Tamás indonézül felelt valamire, az annyira megtetszett nekik, hogy megkérték, hadd vegyék fel videóra, ahogy indonézül beszél.

 

 

Nagy sikere volt csenevész indonéz nyelvtudásunknak 


Hát, azt hiszem, így lett kerek a napunk :)

fornit1 Creative Commons License 6 napja 0 0 6428

Nagyon jól megírt összefoglaló szép képekkel. Élmény volt olvasni. :)

Előzmény: #viresz# (6411)
fornit1 Creative Commons License 6 napja 0 1 6427

Ha valaki szeretne egy Belitungon játszódó indonéz könyvet olvasni:

https://moly.hu/konyvek/andrea-hirata-a-vegletek-szigete

Nemrég olvastam el, nekem tetszett. Ha valaki járt már ott, úgy talán még érdekesebb is.

 

arccal a nap felé Creative Commons License 6 napja 0 0 6426

Gondolom,h mar Javan eldontitek ,h lesz-e Lombok/Gili es ha ugy latjatok,h nem akkor esetleg Karimunjawa es a vege Bali ...

Előzmény: Magic_happens (6424)
W.L. Creative Commons License 6 napja 0 0 6425

Milyen tanacsot, hova valo tovabbutazasra?

Ha csak 6 napotok van, akkor Balirol repules nelkul max Lombokra vagy Javara lehet atugrani, egyebkent az ido jo resze elmegy az oda- es visszautra.

Előzmény: Magic_happens (6424)
Magic_happens Creative Commons License 6 napja -2 0 6424

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Megnéztem most mindenhova a repjegyeket, viszont ez így 80-100e extra lenne fejenként, ráadásul az adott helyszínről (pl. Luban Bajo vagy Manado) KL 7-9 óra, ami a 16 órás hazaút előtt már túl sok lenne. Utazásunk elején már töltünk elég napot KL-ban, így ott már mindent kimaxolunk, nem szívesen töltenénk itt újabb pár napot. 

Ha nem lesz újabb földrengés és cunami veszély, akkor 2-3 napra abszolút reális Nusa Lembongan vagy Penida onnan pedig Lombok, de ha netán folytatódik a természeti katasztrófák sorozata, akkor van kicsit költséghatékonyabb tippetek a továbbutazásra?

 

W.L. Creative Commons License 6 napja 0 0 6423

Megjegyzem, hogy en most Wamenaban vagyok az evenkenti Baliem-volgyi Kulturalis Fesztival alkalmabol.

Ezt mar lattam korabban is, de szerintem most sokkal rosszabb lett es en javasolnam, hogy ne ilyenkor jojjon errefele senki. Az ev tobbi reszeben turisztikailag nagyon csendes volgyben most rengeteg a turista, szallodak dugig tele, a mumias faluban is egymast erik a csoportok, egyszerre 6 kocsit is lattam onnan kijonni delutan.

Maga a fesztival uj helyszint kapott, ahol nagyon rosszul alakitottak ki a latogatok ulohelyeit, szinte tavcso kellhet az eloadasok jo reszenek megfigyelesehez.

A rengeteg kulfoldi turista melle immar indonez turistak es fotosok seregei is jonnek, kesz cirkussza alakitva a hangulatot, 1-1 az eloadasokra meg kinnt keszulo kisebb dani csoportot fotosok szazai rohannak le kozelrol fotozni, veluk szelfizni. Az eloadasok jo resze nagyon hasonlo harci jatek, igy az egesz hamar unalmassa valik.

 

A helyi kozbiztonsag allapotarol sokat mond, hogy mig a fesztival uj helyszine kozelebb van Wamenahoz mint a korabbi, az oda vezeto utat lezarta az egyik elso utba eso falu, 100.000 rupiat kovetelve minden kocsitol a falun valo athaladasert.  A hatosagok erre csak annyival reagaltak, hogy a fesztivalra tarto forgalmat attereltek egy sokkal hosszabb es rosszabb keruloutra. 

W.L. Creative Commons License 6 napja 0 0 6422

Illetve a Gilikhez leginkabb hasonlo, jol kiepitett, turistaktol hemzsego strandolos szigetecske Balihoz legkozelebb Nusa Lembongan.

Előzmény: Magic_happens (6417)
W.L. Creative Commons License 2018.08.07 0 0 6421

Amik Balirol konnyen, tehat egy repulessel elerheto jo strandos, jo sznorkelezos, es kiepitett regiok azok a mar ajanlott Labuhanbajo/Komodo regio es Eszak-Sulawesi (Bunaken, Siladen, Bangka).

 

Raja Ampat is siman beleferhetne 6 napba, de asszem 2 repules az elerese es augusztus ott az esos evszak.

 

Illetve Lombokot kihagyva meghosszabbithatnad a javai tartozkodast is, ha meg nincs minden elore lefoglalva Baliig. Lion repjegy par nappal az indulas elott helyben bagoert modosithato.

Előzmény: Magic_happens (6417)
arccal a nap felé Creative Commons License 2018.08.07 -3 0 6420

Esetleg Moyo + Satonda mind a ketto kozel Lombokhoz .... Es ha esetleg megis kedvet kapnatok meg turazni Tambora is megjarhato :-D 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ENPB8DWpzoY 

Előzmény: Magic_happens (6417)
BaliRover Creative Commons License 2018.08.06 -1 0 6419

Raja Ampatra kevés lenne a hat nap. Esetleg Flores, bár az nem annyira pihenős. Messze vannak egymástól a látnivalók. A komodoi nemzeti park területén van jópár szép partszakasz és snorkel hely. 

Előzmény: Magic_happens (6417)
BaliRover Creative Commons License 2018.08.06 -1 0 6418

Természetes. 

Előzmény: W.L. (6416)
Magic_happens Creative Commons License 2018.08.06 -1 0 6417

Sziasztok!

 

Augusztus 25-én indulunk Indonéziába 3 hétre. Kuala Lumpur -> Jáva -> Bali -> Gili T. -> Lombok lenne az eredeti útiterv. Viszont, ha netán újra kellene tervezni az utazás végét (Gili, Lombok) a jelenlegi helyzet miatt, akkor mit javasolnátok? Ez az utolsó 6 napot jelentené, ahol már leginkább pihenés, strandolás, snorkelezés lenne a cél, előtte már kikiránduljuk magunkat. Innen repülnénk vissza KL-ba is. Tudom, hogy 1 hónap alatt még sok minden történhet és normalizálódhat a helyzet, de azért szeretnék elkezdeni B terven gondolkodni.

 

Köszönöm előre is!

 

W.L. Creative Commons License 2018.08.06 0 0 6416

Ha mentek, irj ide a forumra is friss infokat!

Előzmény: BaliRover (6415)
BaliRover Creative Commons License 2018.08.06 0 0 6415

Köszönjük szépen a gyors választ. Igen, azóta rátaláltunk arra a blogra, olvastuk, tényleg jó összefoglaló  Ezért érdemes magyarul keresni, nem angolul... :) Mi legutóbb Kri szigeten a Warahnus homestayben szálltunk meg. Azzal tökéletesen elégedettek voltunk. Talán egy picit a kedvességen még lehetne javítani, de egyébként minden rendben volt. Igen, gondoltuk  hogy a helyi kirándulás nem a mi tempónk lenne... 

Előzmény: W.L. (6414)
W.L. Creative Commons License 2018.08.06 0 0 6414

A Yalepale tok megfelelo es az a legolcsobb.

En is szalltam meg ott, szuper kedvesek a tulajok es a kaja nagyon jo, bar a szallas tenyleg egyszeru.

Wanbo blogjanak misooli oldalat olvastad?

Az eleg jol osszefoglalja az idei infokat:

 

https://utazovagyoknemturista.blog.hu/2018/05/25/a_legszebb_erintetlen_tropusi_taj_delkelet-azsiaban

 

En "csomaggal" es plane indonez csoporttal nem utaznek sehova, 2 fore siman kihozhatjatok olcsobban egyenileg.

Előzmény: BaliRover (6413)
BaliRover Creative Commons License 2018.08.06 0 0 6413

Kedves László! Már korábban is kiemelt figyelemmel olvastuk hozzászólásaidat különböző fórumokon.  Most mi is kérnénk egy pici segítséget, mert elakadtunk, ami nem sűrűn fordult eddig elő ha Indonéziáról volt szó. Idén januárban jártunk először Raja Ampat on, lenyűgözött bennünket a hely. Szeretnénk visszamenni novemberben Misool és környéke lenne a cél. Viszont sajnos nagyon kevés homestay-t találunk a neten. Van esetleg javaslatod? A Yalapale megfelelő? Nincs nagy elvárásunk, csak egy kényelmes ágy, némi ehető kaja és a lehetőségekhez képest tisztaság. Illetve tisztességes ár a kirándulások tekintetében.  Találtunk különféle 4 nap 3 éjszakás csomagokat is a neten, főként indonézűl, gondolom helyieknek 5juta körüli áron. Ezekről van esetleg tapasztalatod? Előre is köszönöm  

W.L. Creative Commons License 2018.08.05 0 0 6412

Csak igy tovabb! :-)

 

En meg ma Jayapuraban fesztivalon voltam:

 

  

 

Előzmény: #viresz# (6411)
#viresz# Creative Commons License 2018.08.05 0 5 6411

Gunung Sibayak, Szumátra, 2018.06.30.


Június 29-én Medanból egy tömött kisbusszal utaztunk Berastagiba (10 ezer IDR/fő). Mivel a hátizsákjainkat nem akartuk feltenni a tetőre, így azokért is fizettünk (10 ezer IDR/hátizsák). Egymás hegyén hátán ültek az emberek, volt, aki kintről kapaszkodott a buszra, és a tetőn is utaztak páran. A sofőr a szokásos indonéz lendülettel vezetett a szerpentines utakon, úgyhogy én jobbnak láttam nem kinézni az ablakon. 

 

A képen nem a mi buszunk látható, de az is éppen ilyen zsúfolt volt

 

Neten foglaltunk szállást (Smile Guesthouse), de amikor odaértünk, kiderült, hogy a szobánk már elkelt, és a tulaj törölte a foglalást, de nagyon kedves volt, és bocsánatkérések közepette átkísért minket egy hasonló árú szállásra (Serdika Pavilon, 250 ezer IDR/szoba + reggeli). A kis puritán szoba a célnak megfelelt, volt hozzá – a szokásos csótányokon kívül – egy mandis fürdőszoba is (mandi = vízgyűjtő tartály egy nyeles, műanyag edénnyel, amelynek segítségével magunkra tudjuk öntözgetni a hideg vizet).


Naplementére felsétáltunk a Gundaling nevű dombra, ahonnan szép kilátás nyílik a Sibayak vulkánra, amelyet másnap terveztünk megmászni, illetve a Sinabung vulkánra, ami pár hónappal ezelőtt még 5 kilométer magas portornyot pöfögött fel az égre. Mivel a helyiek számára a fehér emberek érdekesebbnek tűnnek a naplementénél, így a naplementenézés a dombon lévőkkel való közös fotózkodásba csapott át (korábban töltöttünk már 5 hetet Indonéziában, így nem volt számunkra meglepő, hogy úton-útfélen fotózkodni szeretnének velünk a helyiek).

 

 

Kilátás a Gundalingról a Sibayakra


Visszasétáltunk a szállásra, lefeküdtünk aludni, azzal a szándékkal, hogy hajnal 5-kor indulunk a Sibayakra. A koránkelős tervünk hamar derékba tört, amikor kiderült, hogy itt bizony egy hunyásnyit sem fogunk aludni. Hajnal 3-ig pörgött az élet a földszinti ablakunk közvetlen közelében: motorok és autók jöttek-mentek, emberek beszélgettek, kutyák ugattak. Hajnalra csendesedett csak el a hely, de akkor már nem tudtam elaludni. Szerencsére mindig az az első, amikor belépünk Indonéziába, hogy veszünk mobilnetet, így annak segítségével tudtam keresni egy közeli szállást. A fiúkat hagytam aludni, 7-kor átsétáltam a másik szállásra, ami már első ránézésre sokkal szimpatikusabbnak, igényesebbnek, tisztábbnak tűnt (Sapo Karo, 288 ezer IDR/szoba + reggeli). Lefoglaltam a szobát, visszamentem a fiúkért, a tulajtól visszakértem az előre kifizetett második éjszaka árát, majd átcuccoltunk az új helyünkre. Hogy gyorsítsuk a feljutást, hívattunk egy autót, ami felvitt minket a Sibayak aljáig (autó: 130 ezer IDR, hegyre a belépő: 10 ezer IDR/fő).


Könnyű túrával, kb. másfél óra alatt értük el a Sibayak 2212 méter magasan fekvő kráterét. Az út egy része kellemes esőerdei ösvényen, az erdőhatár fölött pedig megkeményedett fehér hamun és vulkáni törmeléken keresztül vezetett.

 

Léggyökeres fák között, majd megkövült vulkáni hamun keresztül vezetett fel az út

 


Már messziről hallatszott a fumarolák süvítése. A hegy teteje igen impozáns látványt nyújt a hatalmas kráter pereméről és belsejéből magasra kifújó kénes fumarolákkal.

 

A fumarolák egészen közel engednek magukhoz :)

 

 

 

Miután lefotózkodtunk néhány helyi turistával és egy komplett iskolás csoporttal, leereszkedtünk a kráterbe, amelyben a bugyborékoló kénes-iszapos pocsolyák mellett hatalmas sziklagörgetegek közül tört fel mindenütt a forró gőz. Amíg Tamás (a férjem) fotózott, addig Marci (a kisfiam) az iszapos pocsolyákban játszott, én pedig a velem szelfiző iskolás gyerekekkel próbálgattam silány indonéz nyelvtudásomat.

 

Egy szelfi a sok közül :)

 

Ereszkedés a kráterbe

 

 

 

 

 

 

Fumarolák a kráter belsejében

 

 

A Sibayak krátere

 

 

 

Kilátás a Sinabungra


Amikor a kráterből kifelé tartva gyönyörű áttetsző kénkristályokat gyűjtöttünk, nagy meglepetésünkre összetalálkoztunk egy magyar párral. Korábban még sosem találkoztunk Indonéziában vagy Malajziában magyarokkal, viszont velük utunk későbbi pontjain is összefutottunk.

 

 

Kicsi a világ :)


A hegyről lefelé kicsit bogaráztunk, majd mivel eleredt az eső és kezdett sötétedni, ezért úgy döntöttünk, hogy nem gyalogolunk, hanem a hegy „bejáratától” az ott várakozó üres kisbusszal mentünk vissza a szállásra (100 ezer IDR).

 

 

Hobbirovarászok vagyunk, úgyhogy még lesznek "bogaras" képeink :) 


Este besétáltunk Berastagi belvárosába, megvacsoráztunk egy kifőzdében, majd bevásároltunk az élettel teli, színes gyümölcs- és zöldségpiacon.

 

Berastagi gyümölcs- és zöldségpiaca

 

Alex B Creative Commons License 2018.08.04 -1 0 6410

Hello!

Koszonom, kesz a terv.

Előzmény: #viresz# (6409)
#viresz# Creative Commons License 2018.08.03 0 0 6409

Szia, Alex B.!

Kelet-Jáván ezeken a helyeken jártam. Ha kérdésed van, és tudok rá válaszolni, szívesen segítek.

  • Baluran Nemzeti Park
  • Alas Purwo Nemzeti Park
  • Meru Betiri Nemzeti Park
  • Coban Sewu vítesés
  • Bromo
  • Ijen
  • Candi Singosari, Candi Jago, Candi Kidal Ijen
  • Candi Belahan, Candi Jawi, Candi Jolotundo
Előzmény: Alex B (6395)
#viresz# Creative Commons License 2018.08.02 0 1 6408

Sziasztok! Hazatértünk 4 hetes szumátrai (plusz 1 hetes maláj) utunkról. Még a magunkhoz térés pillanatait éljük, de hamarosan elkezdem feltöltögetni a képes beszámolóimat a fórumra. 

Ezzel a képpel kérek még egy kis türelmet :)

(Siberut, Mentawai-szigetek, Szumátra)

W.L. Creative Commons License 2018.07.28 0 0 6407

Előzmény: Magic_happens (6405)
W.L. Creative Commons License 2018.07.28 0 0 6406

A Traveloka alkalmazason a legeyszerubb nezni, mert ott eleg a varosok nevet megadni.

A vasuttarsasag sajat honlapjan allomasokat is meg kell adni, mar pedig azokbol varosonkent tobb is van, es a kulonbozo vonatok mas-mas allomast hasznalnak, igy macerasabb a kereses.

Előzmény: Magic_happens (6405)
Magic_happens Creative Commons License 2018.07.28 -1 0 6405

Teljesen rendben lenne a vonat is, viszont amikor rákerestem, akkor csak 7-8 órás utakat találtam. Te hol nézed? Közben sajnos lefoglaltam a repülőt, de ha közben valami történik, akkor jó ezt is tudni :).

 

Előzmény: W.L. (6404)
W.L. Creative Commons License 2018.07.26 0 0 6404

A vonat amugy nagyon nem szimpi?

Van egy ami 6.45-kor indul es 11.37-re Surabayaba er.

Ez idoben alig tobb mint a repules ha beleszamitod a repterre kibumlizast, becsekkolast, erkezeskor poggyaszra varast, utkozben is lattok tobb szaz km javai tajat, sokkal olcsobb, es nincs felar a poggyaszert.

Ezert nem is repulnek sokan ezen a szakaszon.

Előzmény: Magic_happens (6402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!