Keresés

Részletes keresés

wanbo Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5842

A Seram - Misool - Sorong szerintem is jobb lenne, csak akkor meg a Ternate - Sorong hajóút nem fog beleférni, maximum visszafelé, de annak meg nem sok értelme lenne, mert az már az út legvége lenne, és akkor már Makassar-ba kéne eljutnom, nem Ternate-ra. 

Előzmény: W.L. (5838)
wanbo Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5841

Hát, a mikort ugye még nem tudom pontosan megmondani, lévén arra irányult a kérdésem, hogy hol kezdjem az utat, de hallgatni fogok W.L. tanácsára, és az út végére hagyom Raj Ampatot, és akkor elvileg február végén lennék Misool-on, s onnan már csak Seram (pár napra) majd Ambonból való kirepülés maradna. Kb. Március elsején lenne jó visszaérnem Kínába, szóval reményeim szerint lesz úgy hajó, hogy kb. február 17-24 körül legyek Misoolon, de ez egyelőre kiszámíthatatlan.

 

A szállás tekintetében sokat olvasgattam már, és eddig 3 megoldás az, ami közül szerintem választani fogok, ha lesz egy hetem, akkor szerintem 2 hely között osztanám fel az időmet. 

 

Utóbbi időben találtam egy Nut Tonton nevű homestay-t, ami nagyon jól néz ki képeken, egy kis szigeten van elvileg a szép látnivalókhoz közel, de egyelőre még nem tudom, hogy a transzfer mennyire drága, erre majd rákérdezek (van honlapjuk és Facebook oldaluk is..) Ez elvileg 600 ezer egy éjszakára per fő, ami egy százassal több, mint a többi, legalábbis tudomásom szerint (remélem az árak nem emelkedtek) amiről én tudok (Harapan Jaya, Yalapale, Yaganan), viszont ez szinte teljesen új és az elhelyezkedése is príma. 2-3 éjszakára megpróbálnánk.

 

A másiknak vagy a Yalapale homestay-t választanánk további 2-3 napra (de, hogy mennyi időnk lesz, az majd a hajótól függ, lehet hogy nem is lesz egy hetünk, csak mondjuk 4 nap, akkor nyilván egy helyen szállunk majd meg....) vagy pedig Yaganan-t, ami szintén egy szép strandon van.

 

Feltételezem, hogy ezek egyike sem lesz tele, így majd Indonéziába érkezve felveszem velük a kapcsolatot (legalábbis amelyikkel majd tudom), és az fog dönteni, hogy ki mennyiért bérel hajót kirándulni, mert a szép helyek ugye csak bérelt hajóval elérhetők.

Anno a Lonely Planet fórumán W.L. írta, hogy pl a Harfat Jaya homestay-ben kb. 3 milliót kértek egy napra a hajóért, míg a Yalapale-ban „csak” másfél milliót, ami szintén nem olcsó, de mégis a fele, és ez sokat számít.

 

Ezek majd helyben fognak kiderülni, úgyhogy helyben fogok majd választani, W.L. korábbi hozzászólása alapján van kb. 7 homestay Misool-on, így abban bízom, hogy lesz miből választani. 

Előzmény: g4bro (5834)
W.L. Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5840

Misool-Sorong kedd, csutortok es szombat reggel.

Tehat siman maradhattok pont egy hetet, vagy 5 illetve 9 napot is.

 

Es hoppa, informatorom most uzent helyesbiteni: Bula-Misool kedden megy.

Biztos ami biztos, legyetek ott kedden.

Előzmény: W.L. (5839)
W.L. Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5839

Szerda ejjel megy a hajo Bulabol Misoolra.

A gyorshajo Sorongba hetene 3x jar es asszem megy tovabb Waisaiba, megsporolva egy sorongi szallast.

Misoolnal a Yaganan Islanden a szallas tovabbra is fejenkent 500.000 kajaval, ami Misoolon standard tarifa.

Nekik sajat buvarcuccuk is van. En kenyelmi okokbol vagy ezt, vagy a kozeli Yalepale Homestayt ajanlom szallasnak arrafele, mert ezek kozel vannak 2 faluhoz, igy lehet boltokban venni ami kell, es a hajok is a kozelben allnak meg. A Yaganan kenyelmesebb szallas sajat kis szigeten. A Yalepale egy lakott szigeten van, de a faluval ellentetes oldalan. Ez egyszerubb, de tulajai nagyon aranyosak es szuper volt a kaja is, amivel nagyon igyekeztek kedvunkben jarni. Itt talan kicsit alkudni is lehetne a szinten 500-as arbol. Ha egy hetig maradtok, akkor esetleg osszatok meg az idot a 2 hely kozott.

Előzmény: W.L. (5838)
W.L. Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5838

Misool-Sorong vonalon mar expressz hajo is jar hetente haromszor, emiatt kar aggodni.

Seram-Misool a legutobbi info szerint heti egy volt mar csak, na azt fontosabb megtudni.

Ez meg egy ok Seram-Misool-Sorong iranyban utazni, mert igy rugalmasabb a Misoolrol tovabbutazas.

Misool ugye meg RA mercevel is draga, es a fo latnivalokra 2-3 nap eleg, ezert jol johet ott a rugalmassag.

 

Előzmény: wanbo (5837)
wanbo Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5837

Akkor az lesz, hogy érkezéskor megpróbálom kideríteni a Misool-Sorong hajó menetrendjét és a szerint hagyok időt az út végére. Mindenképpen Seramot, majd onnan Ambont választanám a lehetséges továbbútra Sorong retúr helyett. 

Előzmény: W.L. (5835)
W.L. Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5836

Illetve ha a Seram-Misool hajo menetrendileg nem jo, de a Sula-Buru-Ambon utat megis megtenned, Ambonbol Pelni es repulo is van Sorongba, utobbi nem is tul draga.

Előzmény: W.L. (5835)
W.L. Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5835

Ugyanaz marad a velemenyem, ugyanazon okokbol.

Ha nem korlatlanok anyagi lehetosegeid, akkor 3 het boven eleg Raja Ampaton, 1 het Misool es 2 het Eszak elosztasban. Ekorra mar meglatod, mi fer bele Eszakon, ahol jo sok penzt el lehetne verni merulesekre es a szebb reszekre valo betelt motorcsonakos kirandulasokra.

A Seram-Misool menetrend ugyeben irj Pak Hairunnak, a Harfat Jaya HS tulajanak. Misool-Sorong surubben jar.

45 napbol 3 hetet siman hagyhatsz a vegere centizgetes nelkul is.

Ha esetleg kihagyod a kanyart Sulan, Burun, Ambonon es Seramon at, es Pelnivel mesz Ternatebol Sorongba, akkor meg vegkepp boven lesz idod, es Misoolra is tobb hajobol valaszthatsz.

Előzmény: wanbo (5833)
g4bro Creative Commons License 2017.11.28 0 0 5834

Hello Wanbo! Hol szallsz meg Misoolon ? Mikor leszel ott ? - ha nem banod, h kerdem

Előzmény: wanbo (5833)
wanbo Creative Commons License 2017.11.28 0 0 5833

Helló W.L.! (és persze mindenki más, aki járt már a környéken és véleményezni tudja a helyzetem)

 

Lassan elkezdek részletekbe menően gondolkozni a téli úton, napra lebontott tervet persze nehéz összerakni, de lenne néhány dolog, amiben kérném a véleményed. 

Azt már eldöntöttem, hogy É-Maluku és Raja Ampat lesz, kb. 45 napra. Korábban ugye írtad, hogy jobb észak-Malukuban kezdeni, mert akkor a legszebb részek maradnak a végére, illetve talán pénzügyileg is jobb, mert annyiból kell majd kijönni, amennyi marad..

Viszont arra gondoltam, hogy talán jobb lenne Raja Ampaton kezdeni, mégpedig azért, mert ugye ez a fő prioritásom (Misool-lal az élen!) és ugye egyelőre fogalmam sincs, hogy heti kettő, vagy egy hajó van Misool-ra. Attól tartok, hogy ha az út végére marad Raja Ampat, és ki kell az időd majd "centizni", akkor lehet, hogy ki kell, hogy maradjon valami, aminek nem örülnék. pl. ha heti egy hajó lesz Misool-ra, akkor már necces lenne a szitu. Szóval lehet, hogy jobb lenne ott kezdeni, letudni mindent, amit szeretnék, majd a maradék időt minél hasznosabb felhasználni Észak-Malukuban. Attól nem tartok, hogy Raja Ampat után nem fog tetszeni, mivel idén ugye már voltam, és nekem nagyon bejött. 

Pénzügyileg persze vissza kéne majd fognom magam, és ez nem tűnik túl egyszerűnek, lévén mennyi érdekes hely van arra, de nyilván megoldanám valahogy, hogy azért Észak-Malukut is meg tudjuk járni.

Szerinted ez milyen ötlet?

W.L. Creative Commons License 2017.11.28 0 0 5832

Indonezek tiltakozo alairas gyujtesbe kezdtek az Ijen krateren folyo epitkezes miatt.

Aki hisz az ilyesmiben, alairhatja - en egy javai baratom keresere megtettem, regi emailcimmel.

Aki nem, annak is erdekes lehet a kisero fotora rakukkantani:

 

http://chn.ge/2BieUcb

Előzmény: W.L. (5825)
mona-lisa Creative Commons License 2017.11.21 -1 0 5831

Szia

Látom odafelé egy egész napot irsz a Torajaba jutashoz, gondolom mert h túl későn értek Makassarba és így az éjszakai buszt már nem érnétek el, így marad a nappali és utána még 4 egész nap ott.

Itt túrázni szeretnétek?

Csak azért kérdezem mert ha csak falvak sírok nézegetése akkor ez elég sok.

Persze mindnekinek más az érdeklődése én csak a saját tapasztalatokról tudok beszámolni, de nekünk 3 nap bőven elég volt.

Éjszakai busszal jöttünk mentünk és kibéreltünk egy helyi guideot 3 napra sofőrrel.

 

A Pias Poppies ban szálltunk meg ezt tudom ajanlani.

Volt a progiban mindenféle falu és sírhely látogatás, állatpiac, túra, temetés stb.

A 3. sírhely után már nekem elég volt. Aztán jöttek a nagyon régi sírhelyek a sok koponyával meg koprosóval. Nekem nagyon nyomasztó volt. Végig attól féltem hogy rámesik vmi csont brrr. 

A táj egyébként gyönyörű. A rizsföldek között sétálgatni az fantasztikus látvány.  Decemberben nem tudom mennyire lesz zöld, mi két hónappal korábban voltunk. Ezt csak azért írom le mert pl Vietnámban a Sapa völgyben eléggé megszívtuk márciusban, minden fos barna volt mert mint kiderült csak évente egyszer aratnak ott szeptemberben. Itt nem tudom hogy van.

A túrázgatast még bírtuk volna tovább is de délutánra mindig eleredt as eső.

A végén egy előre nem tervezett esküvőre is eljutottunk egyedüli túrista vendégként. Jól jött a sok sír után rengeteget nevettünk.

 

Szóval nem akarlak lebeszélni a hosszabb tartózkodásról és persze attól függ mit terveztek de nekünk a 3 nap épp jó volt.

Ha esetleg van kérdésed a régióról szivesen írok még részleteket.

 

 

Előzmény: peteyval (5828)
W.L. Creative Commons License 2017.11.20 0 0 5830

Meg annyit, hogy Dieng szerintem megerne a plusz napot Yogyaban.

Faragjatok le a sulawesi vagy malukui idobol.

 

Ja, es irnal gyorsan egy emailt a honlapomon levo nyilvanos cimre?

Kosz.

Előzmény: peteyval (5828)
W.L. Creative Commons License 2017.11.20 0 1 5829

Szerintem prima terv. Javan a szallas inkabb legyen 2-2 nap Yogya es Solo. Utobbiban ajanlom a Paradiso Homestayt. Dieng viszont szerintem max +1 nappal fer bele Yogyabol.

Prambabanra olvastad az ajanlott kisebb templomok listajat?

Reggeli Bromo utan esti gep Surabayaban siman elerheto, szerintem Madakaripurat utba ejtve is.

Tanatorajaban ajanlom nektek is Damitat! :-)

A vegen esti gepet szerintem barmelyik szigetrol el lehet erni, talan Nusalautrpl a legrizikosabb.

Az utso szallasnak ajanlanam Jakarta helyett Bogort, de tetovalasrol fogalmam sincs. Yogyaban egyszerubb lehetne, ott mindent kinalnak turistaknak.

Előzmény: peteyval (5828)
peteyval Creative Commons License 2017.11.20 -1 1 5828

Sziasztok,

 

Kevesebb mint egy hónap az indulásig, a már említett indonéz útra. Jelenleg így nézünk ki.

 

Dec14 22h-kor landolunk Jakarta reptéren. Némi reptéren csövezés/alvás után

Dec15 első hajnali géppel indulunk Yogyakarta vagy Solo. Utóbbi abban az esetben ha úgy döntünk, hogy Soloból járjunk be a környéket és ott töltünk négy éjszakát. A másik opció, hogy két éjszaka Yogya, kettő Solo. Mindenesetre

Dec15-16-17-18 Templomok látogatása (Borobudur, Prambanan, Sukuh, Cheto) + akklimatizálódás. Extraként lehet Dieng fennsík, ha belefér.

Dec19 Út a Bromo fele. Ha sikerül eljutni Cemoro Lawangig, akkor alvás ott, ha nem akkor Probolinggoban.

Dec20: Bromo trip majd utána indulás Surabayaba, ahol remélem elkapjuk a 20:20-as gépet Makassarba. Ez reális?

Dec21: út Tana Torajaba

Dec22-23-24-25 Tana Toraja, majd 25-én éjszakai busszal vissza Makassar

Dec26 Makassar --> Ambon repülés

Dec27-Jan6: erre a 11 napra két forgatókönyv van, az időjárás függvényében. Tehát attól függően, hogy Kei-ről milyen híreket kapunk:

       a. Kei-re repülünk és beach + búvárkodás

       b. Felderítjük Ambont és a Lease szigeteket (Kb. Ambon 2-3 éjszaka, Saparua 4-5 éjszaka + Nusa Laut vagy Molana-n is jó lenne aludni). Saparuan lenne így a búvárkodás, valószínú a Mahu Lodge-al.

Jan6 estére vissza szeretnénk érni Ambonba és vagy egy éjszakai géppel, vagy kora reggelivel repülni Jakartába. Itt barátnőm szeretne tetováltatni, ha valaki esetleg tud jó tetkóst Jakartában, az legyen szíves ossza meg:)

Jan7 Jakarta: tetkó, mászkálás és este már megyünk is ki a reptérre, mert nem sokkal éjfél után indul a gépünk vissza.

 

Szállást eddig nem foglaltunk sehol. Nyilván a második felére nem is tudunk, mivel csak ott fog eldőlni merre megyünk.

Belföldi repjegy szintén nincs még. A "b" verzióban jan6-án reggel valamelyik kisebb szigetről indulva (Nusa Laut, Molana) kellene eljutnunk Ambonba. Mennyire rizikós a 19:55ös Batik Air-re megvenni előre a jegyet? Az "a" verzióban Kei-ről van három gép reggel és napközben, valamelyikel csak el tudunk jönni.

 

Egyébként hogy tetszik a terv?

 

 

Köszi és üdv,

P

 

pannn Creative Commons License 2017.11.18 -1 0 5827

Elolvastam az oldaladon és ha most is minden úgy működik akkor minden kérdésemre választ kaptam.

Előzmény: W.L. (5825)
fornit1 Creative Commons License 2017.11.18 -1 0 5826

Huh, hat akkor meg jokor voltam tavaly.

Akarmi is sul ki ebbol, nagyon tajidegen lesz.

Előzmény: W.L. (5825)
W.L. Creative Commons License 2017.11.18 0 0 5825

Erdekes hir a nepszeru Ijen-kraterrol.

Ugye itt is vitattuk parszor, hogy a 2 hires kelet-java vulkan, a Bromo es Ijen kozul melyik a szebb, erdekesebb.

Paran Bromora szavaztunk, masok Ijenre.

Na most a helyi hatosag kitalalta, hogy Ijen novekvo nepszerusege indokolja, hogy "fejlesszek".

Korlatot epitenek korbe a krater peremen, es valami epitmenyeket (kilatopont?) is felhuznak oda.

Most igy nez ki:

 

 

Azt hiszem, ezzel mar tenyleg egyre inkabb a Bromo javara billen a merleg nyelve.

Ez ellen mar sok indonez is tiltakozik, de ugye a "fejlodesnek" nem lehet gatat szabni. :-(

 

Forras:

https://www.kompasiana.com/winwannur/5a07af7b9f91ce28a256f752/kawah-ijen-bbksda-keras-kepala-pariwisata-banyuwangi-dalam-bahaya?utm_campaign=Socio&utm_medium=Social&utm_source=Facebook

 

W.L. Creative Commons License 2017.11.16 0 0 5824

Most epp sokkal kevesbe egzotikus helyen jarok ;-)

Kis rugalmassaggal biztos talaltok valamit iden is.

Előzmény: pearlbubble (5823)
pearlbubble Creative Commons License 2017.11.16 -1 1 5823

OFF Nagy hasnál még nem tartok, a kicsinél sem, sajnos. Addig lehet utazni. De közben lehet h költözünk is, szóval nehéz, de a telet egy nyaralással tudom leginkább átvészelni :) Már úgy megszoktam :) Bár most jöttünk haza Barcelonából, azért az más jellegű utazás. Szumátrát azért most már belevenném, de meglátjuk hová lesz normális áron repjegy. Már ha lesz. Legutóbb 3 héttel előtte foglaltunk, és úgy is olcsó volt, persze erre nem lehet alapozni. ON

 

Nálad mi a helyzet, jártál mostanában valami szép indonéz szigeten?

Előzmény: W.L. (5822)
W.L. Creative Commons License 2017.11.16 -1 0 5822

A gyerek project?

Bar a rutinos indonez utazo ballem ugye meg nagy hassal is bevallalta a nem epp mindennapi Natuna-szigeteket is. :-)

Előzmény: pearlbubble (5819)
casati20124 Creative Commons License 2017.11.16 -1 0 5821

köszönöm.

Előzmény: mona-lisa (5818)
casati20124 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 5820

Szia, nem, Borneo lett végül, Szingapúrral és Perhentiannal. 

Előzmény: W.L. (5817)
pearlbubble Creative Commons License 2017.11.16 0 0 5819

Szia W.L.

Nem írok, de olvasom a topikot :) 

Minden rendben, köszi a kérdésed. Még kérdéses, lesz-e valami utazás télen. Sokminden van amit még meg kéne nézni.

Előzmény: W.L. (5784)
mona-lisa Creative Commons License 2017.11.15 -1 1 5818

Szia, Bő két hetet voltunk utazással együtt.

1 tranzit éj Medan

1 éj Toba tó

2 éj Berastagi

3 éj Ketambe 

1 tranzit éj Medan 

6 éj Pulau Weh

Előzmény: casati20124 (5816)
W.L. Creative Commons License 2017.11.15 0 0 5817

Ti vegul nem jutottatok el Indoneziaban sehova?

Előzmény: casati20124 (5816)
casati20124 Creative Commons License 2017.11.14 -1 0 5816

Köszi a beszámolót! Hány napot voltatok?

Előzmény: mona-lisa (5786)
W.L. Creative Commons License 2017.11.11 0 0 5815

En ugye szeretem Malukut igy szivesen ajanlgatom, de azert az is segiti, hogy honfitarsaink tobbsege telen utazik es fel az esotol, marpedig akkor csak Malukuban es Raja Ampaton van a szarazabb evszak.

Malukuban viszont szinte mindenki delnek indul, rajtam kivul csak ketten mentek az evek soran Eszakra. Talan azert, mert europai fejekbenaz Eszak szo hideg, rossz idot jelent? Pedig ugye Maluku joreszt a deli felteken fekszik, es az egyenlito pont Halmaheran halad at, tehat itt az Eszak a legtropusibb resz! :-)

Mindenesetre te se felejts majd egy beszamolot irni utana!

A Tobelo-Galela regiora szant hetet ket reszletbe vagni szerintem nem gond, megvarnak, es Morotairol ugyis visszamentek oda. Remelem meg mindig jarnak Sopiba hajok.

Lolodat majd ott meglatod, belefer-e.

A nyelvet meg csak tanulgasd, mert arrafele jol fog jonni. Es szerintem tenyleg konnyu.

Előzmény: zati. (5814)
zati. Creative Commons License 2017.11.11 -1 1 5814

Nagyon köszönöm a tanácsokat!

 

>>Hirtelen megnott az erdeklodes Eszak-Maluku irant!!!

Engem vonzanak az ilyen kevésbé látogatott helyek. Meg hát azért elég jó reklámot csinálsz ennek a vidéknek. A honlapodról is nagyon sokat tájékozódtam.

 

A Subaim-Buli kitérőt akkor elvetem, nagyon nem is fáj miatta a szívem. Lehet, hogy megpróbálkozok azzal, hogy Morotaira és Lolodára szánunk 8 napot. A Tobelo-Sopi hajóút nagyon jól hangzik, de akkor ez lehet, hogy azzal jár, hogy a Tobelóra és Galelára szánt 7 napot két részletben fogjuk eltölteni. Ez eddig B terv volt, úgyhogy még kell adatokat gyűjtenem mind Lolodáról, mind Morotairól. Ha esetleg kevés az a 8 nap, akkor egy ternatei napot át tudok tenni. Bár ilyen napi bontású tervet nem akarok készíteni, mert kizártnak tartom, hogy tényleg úgy alakuljon a valóságban is.

Egyébként egy ideje már tanulgatom a nyelvet, de a haszálható társalgási szint sajnos még mindig elég messze van.

Előzmény: W.L. (5810)
V.P. Creative Commons License 2017.11.11 -1 1 5813

A Danum Valley és Sungai Kinabatangan miatt inkább a maláj részre. De teljesen igazad van, ennyi idő már Szumátrára is elég lenne. Mona-lisa beszámolója is felkeltette a kíváncsiságomat, s ha van állat és korallzátony, szerintem a családnak sem lenne kifogása ellene (a hosszútávú tervek között úgyis ott van). Jó ötlet, köszönöm!

Előzmény: W.L. (5808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!