Keresés

Részletes keresés

polária Creative Commons License 2020.10.30 0 0 847

Mindenféle "szent" irat és "szent" ember ÉRTELMEZENDŐ dolgozni kell használni a józan eszünket ! Én is mazsolázok ez tetszik el tudom fogadni az meg gyanus sőt tárgyi tévedés ott továbblapozok.

Az viszont elvárható ha IDÉZÜNK bárhonnan azt szószerint :)))

6Boci Creative Commons License 2020.10.29 0 0 845

Hogy mit próbáltam? :D

Én csak annyit írtam, hogy meglesz a böjtje annak, aki hozzárak a szentíráshoz, valamint az jólétet hirdeti, Isten igéje helyett.

Előzmény: Bádrum (843)
6Boci Creative Commons License 2020.10.29 0 0 840

Nemsokára meglesz ennek a böjtje...

Előzmény: Bádrum (838)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.09.22 -1 0 836

Németh Sándornak van egy prédikációja a gazdagság, jólét, bővölködés ellen. Szodomához hasonlítja a jóléti társadalmakat.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FxkBopYVikk

 

szerintem a gazdagság gonosz és én azt látom, hogy az szakítja el az embereket leginkább Krisztustól és a megtéréstől.

A megtérés nem egyszeri esemény. Ha az lenne, akkor az efézusi gyülekezetnek nem szólna az Úr: térj meg. Jelenések 2,5

 

Sárdisbeli gyülekezetnek: térj meg. 

Jelenések 3,3

 

Tehát a hét gyülekezetből kettő részére van a felhívás a Krisztustól: térj meg.

Előzmény: ab05 (835)
ab05 Creative Commons License 2020.09.22 0 0 835

zsidó rabbi... már ott is megvolt ez a hamistanítás... (amúgy a legtöbb videója jó!)

https://youtu.be/qry2KRhLQkE

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.10 0 0 834

nem ban, hanem nak. Bocs, elírás multitaxba vagyok

Előzmény: Törölt nick (833)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.10 0 0 833

Azt kihagytad, hogy könnyebb a tevének átkelni a tű fokán, mint a gazdagban bejutni a Mennyek országába.

Előzmény: Törölt nick (832)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.10 0 0 832

Mostanság cikkeznek egy bővölködés prédikátorról. Mondják, hogy ne ítélkezzünk, de nem lehetünk vakok, fel kell ismernünk a képmutatókat, akik hamis evangéliumot hirdetnek.

 

Copeland teátrális trükkjei, amelyek annyira bevállnak a hitetés alatt lévő embereknél, mennyire nem váltak be a riporternőnél és a videóban.

 

“Ne gyűjtsetek kincseket a Földön…”

 

Az nem kárhoztatás, ha elmondjuk a Biblia alapján, hogy Jézusnak mi a véleménye a képmutatókról. A kárhoztatás és Jézus ítélete (a képmutatókról) között különbséget kell neki. Isten nem kárhoztat, ő megigazít. A kárhoztatást nem Jézus csinálja. De Jézus szereti az igazságot, gyűlöli a hamisságot, és csak általa juthatunk be a Mennyei Atyához.

 

Manapság az emberek ingerküszöbe igen magas, a média mindenfélével bombázza a figyelmüket. Így olykor nincs más mód, némelyeket csak rettentéssel, megrémítéssel lehet megmenteni.  A képmutatók (mint Copeland) felismerése és elhatárolódás tőlük nem kárhoztatást jelent. Nem azt jelenti, hogy nem kell szeretni őket, vagy ne figyelmeztessük őket, vagy ne figyelmeztessük a miattuk hitetés hatása alatt lévő embereket. A figyelmeztetés a mi dolgunk. Mások vére rajtunk lesz számonkérve, ha nem figyelmeztetjük a hasonló embereket. A képmutatók felismerése nem jelenti azt, hogy ne lehetne értük imádkozni és ne menekülhetnének meg. Lásd, az igazi egyházat üldöző Saulusból lett az a Pál apostol, aki írástudóként felhalmozott ismeretei által meg tudta győzni aztán az írásokból a vele ellenszegülőket. Azt azonban nem fogják fel a mostani keresztények, hogy Jézus követése üldöztetéssel jár. Ez már most elkezdődött némelyeknél. Az igazi keresztények üldözését értem ez alatt. Az elszállt tévés prédikátorokról, a hitesekről és a pedofil papokról készült nyilvános leleplezések a médiában nem számítanak üldöztetésnek, annak ellenére sem, hogy ez kezdi megingatni az egyházi rendszert és az őszinte istenkeresőket is érinti. Ez az Úr kezdődő ítéletének része, az Úr üzenete a bővölködés prédikátoroknak és egyebeknek, hogy térjenek észhez, mert már úgy látszik, másból nem értenek. Vagy ebből sem. Az Úr szereti őket is, ezért világít rá a hibáikra, hogy kiskirályok meztelenek. Minden titkuk napvilágra kerül, és ha szerencséjük van, még a földi életben. Mert akkor még van lehetőségük a visszatérésre. Az ítélet az Úr házán kezdődik. „Mert itt az ideje, hogy elkezdődjön az ítélet az Istennek házánha pedig először mi rajtunk kezdődik, mi lesz azoknak a végük, akik nem engedelmeskednek az Isten evangéliumának? És ha az igaz is alig tartatik meg, hová lesz az istentelen és bűnös?"  (1.Pét.4:17-18) Nem vagyunk annyira igazak, mint gondolnánk. Erre akkor jössz rá, amikor az Úr odajön és tűzzel éget, és fizikailag szinte kibírhatatlan a jelenléte. És akkor az ember elgondolkodik, hogy miért gondoltam annyira igaznak magamat.

 

A Jelenések könyvében ott van az Úr üzenete a hatalommal korrumpálódott gyülekezeteknek, felekezeteknek. Jézus személyes kapcsolatot szeretne minden egyes emberrel, de ha nem nyitják meg a szívüket neki, akkor ez nem lehetséges. A gazdagság nem erény. „Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem forró; bárcsak hideg lennél, vagy forró… Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen. Azt tanácsolom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne látszódjon a meztelenséged; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem… Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz…” (Jelenések 3:15-20)

 

 

A felekezetek, gyülekezetek, melyek vagyonukkal, bevételükkel, gazdálkodásukkal, belső életükkel kapcsolatban titkolóznak, homlokukra van írva, hogy titok, a Jelenések könyvében emlegetett Babilonhoz tartozékai.

 

Jelenések könyve 17. és 18. fejezet leírja, hogy mi vár azokra a felekezetekre, akik kereszténynek mondják magukat, de korruptak lettek, állami támogatásokat kaptak, összefonódtak a hatalommal. Valamint mindenfélét árusítottak, kegytárgyakat, DVD-ket, emberek lelkeit. Az emberek lelkeivel is kereskednek azok, akik a látszólagos nagy létszámukat arra használják, hogy az államhatalomtól támogatást kapjanak. Lesz egy hatalmas összeborulás a pápaság szárnya alatt, a hét dombra épült várossal, ez már el kezdődött. A karizmatikus mozgalom főalakjai már most becsatlakoztak, ez már megtörtént. Copeland is elismerte például a pápát, de Todd White is, és még sorolhatnám.

 

A felekezetek, ahogy ma ismerjük őket, megszünnek majd létezni. Vagyonukat a kormányzatok meg fogják szerezni. A hatalmas ingatlanvagyon, pénzek a kormányzatok zsebébe fognak vándorolni.

A politikailag támogatott, vagy kufárrá lett felekezetekből ki kell menekülni. Az Úr üzenete : „Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból” (Jelenések 18:4). Magyarul, ha ezekhez tartozunk, megfertőződünk és ítélet alá kerülünk. A politikailag állami bevételekből támogatott, vagy kufárrá lett közösségekből nincs mese, ki kell szaladni gyorsan.

random seed Creative Commons License 2019.01.14 0 0 831

itt ez a "híres keresztény szolgáló" azt mondja hogy "ha jézus bejött az életedbe és ha a szent szellem bejött az életedbe, akkor már meg vagy termékenyítve (szó szerint: állapotos vagy) a prosperitással

 

https://youtu.be/anhxd88zxkk

random seed Creative Commons License 2019.01.12 0 0 830

továbbra is kíváncsian várom a bővölködés teológia híveinek magyarázatát, arra, hogy miért nem volt kora egyik leggazdagabb embere jézus és az apostolok.

random seed Creative Commons License 2019.01.09 0 0 829

 

 

http://valasz.hu/uzlet/jezus-volt-az-elso-startup-vallalkozo-100970

 

Töviskoronával a fején, üzleti öltönyben ábrázolja a Megváltót a Managament by Jesus szeminárium plakátja. Kiss Ulrich jezsuita szerzetes szerint ez nem blaszfémia, sőt szerinte Jézus startup-vállalkozó volt.

random seed Creative Commons License 2019.01.08 0 0 828

a tized már csak ezért sem számíthat adománynak, sőt, jótettnek sem, hiszen azt a lévi törzsnek kellett adni mert nekik nem volt földjük.

 

ismétlem: a tized jótettnek sem számíthatott!!!!!!

Előzmény: random seed (827)
random seed Creative Commons License 2019.01.08 0 0 827

ezeket emelném ki:

7.Ha mégis szegénynyé lesz valaki a te atyádfiai közül valamelyikben a te kapuid közül a te földeden, a melyet az Úr, a te Istened ád néked: ne keményítsd meg a te szívedet, be se zárjad kezedet a te szegény atyádfia előtt;

 

10.Bizonyára adj néki, és meg ne háborodjék azon a te szíved, mikor adsz néki; mert az ilyen dologért áld meg téged az Úr, a te Istened minden munkádban, és mindenben, a mire kezedet veted. 11.Mert a szegény nem fogy ki a földről, azért én parancsolom néked, mondván: Örömest nyisd meg kezedet a te szűkölködő és szegény atyádfiának a te földeden.

Előzmény: random seed (826)
random seed Creative Commons License 2019.01.08 0 0 826

 Ez van az első hozzászólásban. Most az utolsó két Pontra hívnám fel a figyelmet hhehehehe

5 Mózes 15. rész

1.A hetedik esztendő végén elengedést mívelj.
2.Ez pedig az elengedésnek módja: Minden kölcsönadó ember engedje el, a mit kölcsönadott az ő felebarátjának; ne hajtsa be az ő felebarátján és atyjafián; mert elengedés hirdettetett az Úrért.
3. Az idegenen hajtsd be; de a mid a te atyádfiánál lesz, engedje el néki a te kezed.
4.De nem is lesz közötted szegény, mert igen megáld téged az Úr azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád néked örökségül, hogy bírjad azt.
5.De csak úgy lesz ez, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, megtartván és teljesítvén mind azt a parancsolatot, a melyet én ma parancsolok néked.
6.Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.
7.Ha mégis szegénynyé lesz valaki a te atyádfiai közül valamelyikben a te kapuid közül a te földeden, a melyet az Úr, a te Istened ád néked: ne keményítsd meg a te szívedet, be se zárjad kezedet a te szegény atyádfia előtt;
8.Hanem örömest nyisd meg a te kezedet néki, és örömest adj kölcsön néki, a mennyi elég az ő szükségére, a mi nélkül szűkölködik.
9.Vigyázz magadra, hogy ne legyen a te szívedben valami istentelenség, mondván: Közelget a hetedik esztendő, az elengedésnek esztendeje; és elfordítsd szemedet a te szegény atyádfiától, hogy ne adj néki; mert ő ellened kiált az Úrhoz, és bűn lesz benned.
10.Bizonyára adj néki, és meg ne háborodjék azon a te szíved, mikor adsz néki; mert az ilyen dologért áld meg téged az Úr, a te Istened minden munkádban, és mindenben, a mire kezedet veted.
11.Mert a szegény nem fogy ki a földről, azért én parancsolom néked, mondván: Örömest nyisd meg kezedet a te szűkölködő és szegény atyádfiának a te földeden.

??????????????????

random seed Creative Commons License 2019.01.07 0 1 825

Boldog Bővölködő Új Évet!

 

Aki fizeti a tizedet, gazdag lesz. Aki nem fizeti, az meglopja Istent. Nem kötelező fizetni, de aki nem fizeti, meglopja Istent. Nem kötelező, de kötelező. Ezt szellemből kell megérteni. Igen=Nem, szellemből. 

 

Azokban a közösségekben, ahol fizetik a tizedet, szinte mindenki milliárdos lesz, hiszen Isten többszörösen visszafizeti nekik.

 

XD

 

 

zsivany5 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 824

Boldog Uj Evet Kivanok !

random seed Creative Commons License 2019.01.05 0 0 823

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 0 0 822

ki monta hogy Pál apostol Gamálielnél tanúlt? akko azé wót ojan tökös gyerek? Gamáliel az apcsel szerint nem witatkozott Istennel, yoool tette

Előzmény: One---nick (820)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 0 0 821

naén most megint walamit nem értek.

 

tehát az államosított egyház amelyik az antiszemitizmust ültette és locsolta az másolta le zsidókat? ez nem hüjjeség?

 

10eddtől független én Ruff Tiborral értek egyet bár már nem vok hágyés, hogy azember ne chak a szíve tizedét aggya Istennek........képletesen szóva......  RT úgy mondta mindent - ne chak tizedet. Persze azember akkor miből él - , - itt szerintem RT nem úgy értette hogy azonnal mindent hanem úgy hogy ha lehetőséged wan rá akkor mindent. Az én értelmezésemben ha lehetőséged wan 10eden fellül perkálni akkor mocsoksóhergeci wagy ha nem így teszel. Bár ezmár az én gondolatom nem RT-é.

Előzmény: One---nick (820)
One---nick Creative Commons License 2018.12.26 0 0 820

Az apostolok, és az első gyülekezet még nem hajtott a pénzre.

Bár sokasodtak a hitben, de mégsem volt az akkora mint azt sokan gondolják. Pár száz, pár ezres taglétszám.

Nem tizedet kaptak. Bár ezt a tizedet sem jól értik sokan. A tized a Zsidóknak volt kiadva mint követelmény. Vagyis a papi nemzetség kapta, ennek a tizednek a tizedét kapta valójában a szolgálatban lévő papság.

az első gyülekezetben pedig nem volt követelmény a tized. (ezt később vezette be az államositott egyház, hivatkozva a zsidóknak adott rendeletekre. amik elvesztették érvényüket.)

az első századi gyülekeztben önkéntes adományok voltak, és elméletileg van érvényben most is. Ez nem kötelező! aki akar ad a gyülekezetének, aki nem akar nem ad. Lelkiismeretre bizva.

 

az apostolok, bár elfogadták amit kaptak, élelem, szállás, akár ruházat... de nem követelték. Emellett dolgoztak is, ki-ki a maga szakájában, vagy ami ép adódótt.

 

Ami Pált illeti, volt mit a tejbe apritania. Ha csak a származását, és korábban betöltött szerepeit, iskoláit illeti, mint arr mutat, hogy nem koldulásból élt.

Apcs 23:6 Mikor pedig Pál eszébe vette, hogy az egyik részük a szadduceusok, a másik pedig a farizeusok közül való, felkiálta a tanács előtt: Atyámfiai, férfiak, én farizeus vagyok, farizeus fia, a halottak reménysége és feltámadása miatt vádoltatom én.

korábban Farizeus, farizeus fia, és ennek megfelelő neveléést kapott.

kettős állampolgár, Római, és Zsidó. Vagyis beleszületett a Római polgárságba is, amit feltehetőleg apja után kapott. ezt pedig nem osztják csak úgy. Tehát apu valami kieelkedő szolgálatért kaphatta.

 

Gamáliel-nél tanult, aki előkelő tanitó és farizeus volt. 

Beszélte a görög, ó-latin, és a zsidó mint anyalnyelvét. Tehát minimum két nyelvet pluszban tudott.

 

Persze nem azt mondom, hogy full gazdag gyaloghitón járó, de a részinformációk szerint családja nem lehetett egy napi gondokkal küzdő család.

 

Hogy aztán mint megtért hivő és keresztény később milyen szerény életmódott választott az már egy másik dolog...

Előzmény: ferrreee (812)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.25 0 0 818

én 200 kilométerre wagy többre wagyok tőled és még egy darabig ez wan.

Előzmény: ferrreee (817)
ferrreee Creative Commons License 2018.12.25 0 0 817

holnap lehet hogy megyek sétálni, ha nem esik.

Előzmény: Törölt nick (815)
ferrreee Creative Commons License 2018.12.25 0 0 816

aki nem hisz a bővölködés evangéliumában, az depressziós!

aki depressziós az haragszik valamire!

 

ezt most hallottam "hitesektől"

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.25 0 0 815

ha ez számít teccik az új nowellád kreatív szerintem és akkor csocsózunk?

 

wiccet félretéwe röhögtem mikó olwastam ottwan reszpekt bár én árnyalnám még csiszolnám

Előzmény: ferrreee (812)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.25 0 0 814

FélboldogKeserű szájízzel de wiszont kívánom. Ez 50%ban boldog 50%ban keserű

 

50%ban boldog, mert Lucifer kapott egy törött seprűnyelet a seggébe képletesen szólwa a kcösögnek ki wót nyalwa a segge és a felyébeszállt

50%ban keserű mer én mint írtammán a szomszéd fiát se attam vóna senkiér, nemhogy a sajátom még akkor se ha utána feltámasztom és szánsájn mégakkorse arról nem isbeszélwe hogy nem ismertbűnt szal tiszta wót meg wan még 1 csomó gondolatom

 

jameg köszönöm

Előzmény: zsivany5 (809)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.25 0 0 813

2: fizettek tizedet nekik

 

Nem saját céljaiokra...........!!!

Előzmény: ferrreee (812)
ferrreee Creative Commons License 2018.12.25 0 0 812

tényleg, miért nem voltak gazdagok az apostolok? hiszen állítólag:

1: hatalmas gyülekezetük volt

2: fizettek tizedet nekik

tehát logikusnak tűnik hogy minden apostol giga-gazdag kellett hogy legyen.

na persze nem tudjuk... lehet hogy azok is voltak (pálról tudunk a legtöbbet az újszövetségből, ő biztos nem volt gazdag).

zsivany5 Creative Commons License 2018.12.25 0 0 811

SIKERES

 

SÖRÖZGETÉST

 

LŐVÖLDÖZÉST

Előzmény: ferrreee (810)
ferrreee Creative Commons License 2018.12.25 0 0 810

SIKER

BŐVÖLKÖDÉS

PROSPERITÁS

JÓLÉT

GAZDAGSÁG

PÉNZ

GEREZDÉNY GULDÚRA

ZSÉ

DEVLA

SIKER

BŐVÖLKÖDÉS

MONEY

A SIKER IGAZOL MINKET!

XD

zsivany5 Creative Commons License 2018.12.24 0 0 809

Boldog Karacsonyi Unnepeket Kivanok!

Előzmény: Törölt nick (808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!