Az általad felrakott magyar vonatkozású képeken Star200 látható. Nézd csak meg az első kerékagyat, tisztán látszik (és akkor még nem említettem a fellépőket és az első sárvédőt)!
Ez egy Star200, melynek a hajtásképlete 4x2 (csak a hátsó tengely kerekei hajtottak). Ilyen van a képeiden (csak a régebbi, két ablaktörlős változat).
Ez pedig a Star244, melynek a hajtásképlete 4x4 (első és hátsó tengely kerekei hajtottak). Ilyen lesz az említett modell.
Annyit módosítottak a billencs Roman fülkén, hogy később MAN-ként is eladható legyen. Így bajuszok lettek, domború homlokfelirat már nem, amiért valóban kár. (Mondjuk az lett volna a legjobb, ha az ajtókon is megjelentek volna (már) a domború márkafeliratok.)
A prémium sor extra bevétel miatt jött létre, nyilván azért raktak bele több, a normál sorban nem jellemző nyerges szerelvényt, az áráról meg mindenki eldönthette, hogy neki ez megéri, vagy sem.
Ennél a Rábánál is ez lehetett a lényeg, nem a protó fülke megmintázása, ami valszeg csak véletlenül került be az előzetes szóróanyagba, ezt hozta fel nekik a képkereső, mint konténeres Rába, kiadható képminőségben.
Egyébként véletlenül sem védeni akarom a céget foggal-körömmel, nekem sem tetszik minden megoldásuk, csak próbálom az ő szemszögükből is nézni a történetet.
Nézzük azt, ha Magyarország lenne modellgyártó nagyhatalom és az lenne a feladat, hogy hozzuk ki mondjuk a Fülöp szigetek legendás teherautóit.
Úgy vélem, még gondosabb előkészítés után is találnának a helyi gyűjtők olyan hibákat a produktumokban, amikről a földgolyó másik oldaláról képtelenség lenne pontos infókat szerezni, hiszen forrás csak a ki tudja milyen hitelességgel restaurált túlélő autók lehetnének, illetve a netes fotók, amiket széleskörű helyi ismeretek nélkül nehéz lenne hitelesség szerint súlyozni, kiválogatni.
Persze lehetne felvenni a kapcsolatot helyi gyűjtőkkel, de távolról azt sem lehet tudni, hogy egy okoskodó kreténnel, vagy a kort valóban ismerő szakértővel hoz össze a sors.
A sorozat darabszámára leosztva ezért a prémium modellért - ahogy a többiért is - az előfizetők 20 ezer forintot fizetnek.
Ha nem akarnak emiatt új fülkét csinálni, akkor ne a prototípussal reklámozzanak, hanem akár azzal, amiről te is fotót tettél be és modellezzék le azt.
Az a gond, hogy ha a protóhoz hűen a színe telipiros lesz fekete tetővel és sárvédővel, akkor azzal a felirattal megint egy szép, de nem egy valósághű modellt kapunk.
Nem biztos, hogy nem lett volna (lenne) jobb, ha a vontató fülkéjét használják fel. A neten fellelhető, erről a konkrét példányról készült képeket felnagyítva - bár egyiken sem túl jól látható a kérdéses rész - nekem nem úgy tűnik, mintha a fülke hátulján lennének ablaküvegek.
Akárhogy is legyen, a negyedik prémium modellnél kénytelenek lesznek teljesen egyedi megoldásokat alkalmazni, ugyanis ott egyáltalán nem lesz hátsó ablak (vagy annak a helye), ellenben lesz fülke mögötti pótkeréktartó.
2025-ben már elég elvárható lenne, főleg, ha később megy IXO sorra, dupla áron. Korábban nem egy típusnál lezajlott, indokolatlan öntvénycsere. Az egyik máshogy volt hibás, előfordult, hogy a későbbi még rosszabb lett.
Kamazoknál is, azért külön műanyag elem a hűtőmaszk, hogy a későbbi típusnál variálják a lámpák helyzetét.
A hátsó és oldalablakok vaksága, vagy megléte, egy öntőbetét csere kérdése lenne.
A Rábánál is rá tudták tenni a kabinra a feliratot, le is döbbentem. Egy öntőbetét csere, nem űrtechnika. Nem kisipari műhelyekben tolják, másiik soron potyognak a kamu barbik, meg egyéb temus szemét, mindenhol van CAD/CAM, tömbszikra minimális odafigyelés, törődés, ami hiányzik.
Ott vannak a hol átlátszó, hol fekete, festett hátsó, traktoroknál első lámpák. Spórolnak az átlátszó anyaggal, a festéket meg pocsékolják.
Ebben az árkategóriában azért nem reális elvárás, hogy egy modellért kifaragjanak egy nullszériás fülkét, amikor már régebben elkészült ugyanennek a széria kivitele.
Szerintem már annak is örülni kell, ha lesznek a fülkén hátsó ablakok és nem a volános vontatóét teszik rá egy az egyben. :-P
Készülőfélben a 66. számmal érkező prémium ajándék a magyar sorozathoz, a Rába 833:
A prémium ajándékokat reklámozandó prototípus 833-as orrán kerek logós márkajelzés volt, a 3D terven viszont a klasszikus RÁBA felirat van a fülkébe öntve. Kár, mert ezt más modelleken is fogjuk látni, ellenben a fotón lévő verzióval.
Csoportos törlésnél az összes törölt hsz. száma hiányozni szokott a sorból. Esetleg az lehetett, hogy valóban itt volt a keresett kép és valamiért úgy lett törölve, hogy még nem volt fölötte más hozzászólás.
Ha fontos ez, akkor kérdezzetek rá a modiknál, volt-e ilyen.
Szerintem engedd el a dolgot. Itt sorszám szerint nem volt törlés, másképp meg hsz nem tűnik el. Vagy a fészen láttad, vagy de ja vu kevered egy régi emlékkel.
Amikor a megjelenés napján elmentem bevásárolni (Miskolc, Búza-téri újságos), akkor két hatalmas kartondoboznyi volt kitéve. (Tegnap is, az Intersparban még mindig volt legalább 1 db.) Naszóval, közvetlenül utána benéztem ide a fórumra (telómról) és valaki már berakta - fényképpel! -, hogy az ország más pontján is bőven van.
"Előttem van" a kép... Tutti, 100%, le tudnám rajzolni az elrendezést. Utána meg eltűnt (?!) Vagy nem ebben a fórumban láttam? De akkor hol?
Teljesen olyan érzésem van, mint a filmben, ahol egyvalaki látja a luxusjachtról vízbe eső nőt, de mindenki állítja, hogy "minden utas megvan és senki nem esett a vízbe". De én láttam!
Tegnap a Savoya madarasban akár valóság is lehetett ez az álom,este 6 körúl még 11db volt kint a legalsó polcon a Rábából... (Biztos útban volt a kartondoboz...)