Keresés

Részletes keresés

KOKOoooo Creative Commons License 2020.01.22 0 0 258

A telepítő DVD-n nincs kodec , letöltöttem a K-Lite Kodec pack friss verzióját , kicseréltem az eddigi WIN7 kodecet a K-Lite-ra ,de az eredmény ugyanaz - sajnos . Az eddigiekből azt látom -és erre vonatkozóan olvastam is valahol , talán itt... - , hogy a Pinnacle kényes az alkalmazott kodecre és csak a sajátját fogadja el . Vagyis amíg nem látja a saját kodecjét aktiválva a telepített programon keresztül , addig blokkolja a HD felbontású anyagok kezelését . Az már csak extra , hogy nem én vagyok a dobozos verzió első használója , blokkal és mindennel , de a Pinnacle System  szerintem csak az első regisztráció alkalmával ad ki aktivációs kódot , s ezért akárhányszor is telepítem újra , nem érkezik meg a program aktivációs kódja . Ennélfogva ez a próbálkozás a továbblépésre örökös zsákutca marad . Ha ez így van , akkor pedig a dobozon lévő felirat erősen megtévesztő , hiszen azt írja , hogy az AVCHD formátum importálását támogatja a megvásárolt és a dobozban lévő program (felár és külön összeg fizetése nélkül) ! Ha igazam lenne ebben , akkor sem csodálkoznék ...

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2020.01.22 0 0 257

Szervusz!

 

„...hogy a 14 -es verzió már kezeli a full HD-t”  -  Ez igaz, de ebben az esetben a full HD csak a felbontásra vonatkozik, nem a kódolásra (az többféle lehet). Hogy megfelelően kezelje, telepíteni kell a hozzávaló codec-et, vagy a kamerához mellékelt DVD-ről (esetleg a Panasonic weboldaláról), vagy pedig valami univerzálisat (pl. K-lite codec pakk)

Előzmény: KOKOoooo (254)
KOKOoooo Creative Commons License 2020.01.22 0 0 256

Szia !

Köszi , de ezen a próbálkozáson is túl vagyok már : Merevlemezre TC-el átmásoltam a HD kamera merevlemezéről az .mts fájlokat egy mappába , majd  a Studióból rájuk kerestem , s ahogy az elsőre klikkelve megpróbáltam azt az asztalra húzni , akkor azonnal beugrott  az előbbi hozzászólásomban idézett felirat .

Sborisz Creative Commons License 2020.01.21 0 0 255

Szia! Próbáld úgy hogy a kameráról egy filekezelővel  a pc-re mented- másolod- az mts fileket. Majd nyisd meg a Pin.programot és keress rá a filekra. A Studio elvileg fel kell hogy ismerje az mts fileket.

Előzmény: KOKOoooo (254)
KOKOoooo Creative Commons License 2020.01.21 0 0 254

Sziasztok !

Segítséget kérek , mert megakadtam a Pinnacle Studio 14 HD program használata során : Sokáig SONY Hi8 szalagos digitális kameráról vettem át a felvételeket Firewire csatlakozón keresztül , aztán vágás ,stb. után a felvételeket kiírtam  Mpeg2 fájlba vagy kiírtam DVD-re és átadtam az ismerősöknek . A kamerámat kicseréltem egy Panasonic full HD-s kamerára , mely AVCHD rendszerben dolgozik és .mts fájlokat ír a merevlemezre vagy az SDHC kártyára . Szeretném a felvételeimet a Studio 14 programmal importálni , de a folyamat elakad és a következőkre kér: " A Studio 14 legújabb összetevőinek használatához most aktiválnia kell az MPEG-4 Encoding/Decoding szolgáltatást . Az aktiválás gyors és ingyenes . <Link> " A linkre kattintva a Studio felajánlja , hogy vegyem meg a legújabb Studio változatot . Én viszont nem szeretnék vásárolni ,sőt a jelenlegi 14-es verzió szolgáltatásai elegendőek , csak importálni szeretném a gépemre az .mts fájlokat majd azokat némi átalakítás után akár Full HD felbontásban MP4 formátumban szeretném menteni a merevlemezre vagy pendrive-ra (a gyártó egyéb menűjében sajnos nem igazodok ki :support, patch,stb.) . A program doboza azt jelzi , hogy a 14 -es verzió már kezeli a full HD-t .Ha ez így van , akkor miért nem tudok importálni a programmal ? A programot többször újratelepítettem ,de az e-mail cím és a reg. kódok beírása után a Pinnacle nem méltatott válaszra és nem küldött aktivációs kódot (a program legálisan került hozzám , blokk nálam).  Esetleg van valakinek a Studio 14-hez MP4 aktiválós kódja ?

A géphez kapott HD Writer 2.5E program importál ugyan , de a kezelése nehézkes és csak Mpeg-2 ig lehet vele anyagot készíteni , az MP4-et nem ismeri.

Köszönöm a szakértő segítséget !

Sborisz Creative Commons License 2017.11.20 0 0 253

Szia! Próbáld meg úgy hogy a video beállításoknál kiveszed a pipát a "háttérben futó kodek" engedélyezése mellől. Valószínűleg a hd video elkészítéséhez kevés a gép "ereje"

Ha kész vagy a filmmel, minden megvan rajta ( zene, feliratok, átmenetek) kapcsold vissza a háttérben futó engedélyezést és várd meg amíg a timeline-n a zöld csíkok eltűnnek. Ha már barna lesz a timeline akkor kezd el a készre írást ( renderelést)

A másik ok lehet: a "forrást" nem helyezted át? ( azt a lemezt ahonnan beimportáltad a klipeket)vagy nem cseréltél operációs rendszert?

Előzmény: kalozoltan (252)
kalozoltan Creative Commons License 2017.11.18 0 0 252

Sziasztok!

 

Kb. 40 perces Full HD felvételt szerkesztettem (átmenetek, felírtok, effektek stb.). A fájl kiírása során   kb. a háromnegyed részénél a kiírás hibaüzenet nélkül leállt. Az adatsebesség  csökkentésével ( 27000 kb/mp- ről) többször újra próbálkoztam, de a helyzet így sem változott.

Néhány hét elteltével tudtam újra foglalkozni a témával, amikor újabb meglepetés ért: a projekt megnyitása után a korábban megszerkesztett jelenetek helyén nagy kék kérdőjelek vannak!

Ebben a két kérdésben várok segítséget!!!

Alex9999 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 251

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Egy élő koncertet fogok felvenni kamerával, a hangot a kamerára szerelt mikrofon veszi. De a keverőpultból a technikus felveszi pendrájvra a vonal kimenetről is a zenekar hangját. Namármost hogyan tudnám az eredeti videóhangot precízen szinkronizálni a másik rögzített (mp3) hangsávval? A cél az, hogy mindkettő egyszerre szóljon. Természetesen előtte mindkettő hangszínét, hangerejét belövöm. Egyszer régebben már csináltam ilyet Pinnacle Studio 14 U.C.-vel, akkor a hangeffektus sávra vagy a zene sávra tettem a másik hangot, nagy nehezen, kézi huzigálással az idővonalon összeszinkronizáltam a kettőt, de a második hangsáv a videó hangsávjához képest a film végére egyszerűen nem passzolt az eredetivel, az elején még igen, a végén már nem. Van esetleg valamilyen spéci megoldás erre, hogy garantáltan egyezzen a két hangsáv?

Sborisz Creative Commons License 2017.05.30 0 0 250

Passssz... fenn van esetleg valami kodek pakk?

Előzmény: KLPR48 (249)
KLPR48 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 249

Követtem a tanácsodat. Betöltöttem a fileket TC-vel a kamerából a PC-re. A pinna igy sem hajlandó fogadni. Tudnál segíteni (linkelni), milyen driver oldaná meg ezt a problémát.?

Előzmény: Sborisz (248)
Sborisz Creative Commons License 2017.05.19 0 0 248

Kameráról próbálod betölteni a számítógépre?

( ha igen akkor próbáld meg a kamera és a PC összekapcsolása után, az MTS filekat mondjuk TC-vel ( Total Commander)bemásolni a számítógépre.

Ha ez megvan akkor nyisd meg a Pina-ban a klippeket... ha így  sikerül akkor valami driver hiányozhat.... egyéb 5letem nincs..)

Ez eltart(hat) egy darabig mert a vágószoftver megismerteti magával a klippeket.....

 

Klf framek: hááát ez jó kérdés, de véleményem szerint vagy felgyorsul vagy lelassul, ha az alaptól eltérő frémű klippek egy vonalra kerülnek.

Szerintem próbáld egy magsabb verziójú Pina-val ahol van több video sáv a vágólapon ( tehát 3-4 video sávot is lehet vágni)

Előzmény: KLPR48 (247)
KLPR48 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 247

Két kérdésem lenne, kérem segítsetek! 1. Nem fogadja be a Pana kamerámmal készült MTS fileket. Ennek mi az oka? Hiányzik valami plagin? Mi a megoldás? 2. Tudom, hogy az először betett file paramétereire áll be a projekt, de mi történik, ha egy 25 fms után bekerül egy ettől eltérő, másik kamerával készült 24, vagy 30 fms-os felvétel? Köszönöm.

Sborisz Creative Commons License 2017.05.16 0 0 246

:)

Nos igen, a 4K-hoz amúgy is kell egy "visszanézésre" alkalmas eszköz....

:)

Előzmény: Roby70 (245)
Roby70 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 245

Köszönöm az infót. Akkor telepítés lesz, mert a magasabb frame szám miatt, amúgy is inkább az 1080p-t használom. 

Előzmény: Sborisz (244)
Sborisz Creative Commons License 2017.05.15 0 0 244

Szia!

a Pina Ultimate 14 MPEG4, illetve ennek megfelelően HD//1920×1080// ( full HD) készítésére jó.

4k-ra nem jó ( ahhoz magasabb verziójú progi kell, meg jóóóóó combos vassal egy gép)

:)

Előzmény: Roby70 (243)
Roby70 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 243

Sziasztok!

Új vagyok itt és egyből kérdéssel bombáználak benneteket.

Néhány éve nagy megelégedéssel használtam a Pin 14-et. Azóta újabb kamerám és másik pc van. Ugyanez a progi (szerettem, mert magyar nyelvű) jó lehet fhd és 4k videók szerkesztéséhez?

Ha igen, beszerzem újra. Ha mégsem akkor nem túráztatom magam.

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv: Robi

tebe78 Creative Commons License 2017.04.05 0 0 242

Nem próbáltam még a kész filmet megnézni TV-n, de szinte biztos, hogy ott is csúszás volna, mert ahogy említettem is, már a projectben is csúszás van sok jelenetben, még mielőtt kész filmet csinálnék. Egyébként ahogy ma próbálgattam, van olyan jelenet, ami elől kivettem az átmenetet, és helyreállt, azaz szinkronba került a kép és a hang. Sajnos nem mindenhol működik ez a megoldás, de kísérletezgetek tovább. Most azt fogom kipróbálni, hogy ha egy-egy jelenetben, nem csak az elejét visszahúzom addig a pontig, amitől kezdve vágni akarom, hanem le is vágom és törlöm azokat a részeket, amit nem akarok a filmbe, csak ezzel az a baj, hogy ha mégis előrébbről akarom látni a részt, akkor szerintem mivel levágtam, nem tudom visszább húzni. Azért köszi szépen a segítséget.

Előzmény: Sborisz (241)
Sborisz Creative Commons License 2017.04.03 0 0 241

videokártya: nekem ATI Radeon HD 5700 van...számolásoknál segít a programnak.....

Előzmény: tebe78 (238)
Sborisz Creative Commons License 2017.04.03 0 0 240

A végleges videon én nem szoktam képkocka= (frame) méretet állítani....marad mindig az eredeti képkocka/másodperc...ez is okozhat csúszást.( hisz a kép és a hang az eredetihez képest más képkocka/sec mérettel lesz vágva...bár szerintem a progi át kell, hogy konvertálja, hisz a kodek kell hogy tudja alapból....) azt próbáltad hogy a kész anyagot megnézed TV-n?( úgy értem megcsinálod MP4-nek és megnézed van-e hang elcsúszás?)---esküvői videókon a beállításom 25 kocka( mindig ez...igaz mobilos felvételeket nem vágtam még...)

 

Előzmény: tebe78 (237)
Sborisz Creative Commons License 2017.04.03 0 0 239

Szia! "háttérben futó KISZÁMÍTÁS engedélyezése" = ott nem kell a pipa...

40 gigás vinyo: talán elég lehet a mérete ha nem túl nagy a film amit vágni akarsz.. ( gyorsasága is fontos pláne ha HD filmeket vágsz)

"Ha vajon azt beletenném, és arra telepíteném fel újra a progit, vagy arra a project file-okat és a nyers videókat áthúznám, úgy nem oldható meg valahogy?" sajnos nem segít mert akár a progi akár a klipek vannak rajta az eddigi munkád keresni fogja a klipek, zenék hangok helyét ( máshol-másik vinyó- lesz ugyanis minden)

BIOS órajel= nekem is szaki állította át.... :)

Előzmény: tebe78 (236)
tebe78 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 238

Még ez is eszembe jutott. Videókártya okozhat ilyen problémát? Csak mert a kép késik általában a hanghoz képest. Nem találtam semmi leírást, hogy milyen teljesítményű kell minimum.

Előzmény: tebe78 (237)
tebe78 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 237

Még egy dolog. Lehet választani, hogy 25 vagy 30 képkocka/ másodperces legyen a végleges videó. Iphone-nal van felvéve a videó, ami ha jól emlékszem 29, 97 képkockával vesz fel. Nem lehet, hogy itt van valami para? Lehet nagy baromságot kérdeztem, de egyszer kétszer mikor pár éve próbálgattam már ezt a progit, még a régi nokiámmal vett videót vagdostam, és nem emlékszem ilyen problémára. Persze lehet akkor is volt, csak nem tűnt fel, mert akkor alig volt szöveg a videóban, és nem volt mihez viszonyítani a képet.

Előzmény: tebe78 (236)
tebe78 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 236

Szia! Először is köszi, hogy reagáltál. Amit írsz, hogy vegyem ki a pipát a "háttérben futó kodekek engedélyezése" mellől, nekem olyan nincs. Van olyan, hogy háttérben futó KISZÁMÍTÁS engedélyezése, onnan már kivettem, mert olvastam, hogy valaki másnak is javasoltad, illetve olyan van még, hogy automatikus kodek választás és háttérbeni kiszámításhoz használt kodek, itt nem tudom a pöttyöt kivenni mindkettő alól, csak valamelyiket választani.

A kérdésedre válaszolva, igen, sajnos egy vinyó van a gépben, azon van minden. Ha már ez feljött, van egy régebbi 40 gigás vinyóm amit nem használok. Ha vajon azt beletenném, és arra telepíteném fel újra a progit, vagy arra a project file-okat és a nyers videókat áthúznám, úgy nem oldható meg valahogy?

Ez a bios-os órajel állítgatás macerás? Nem vagyok nagy számítógép guru, sosem nyúltam még bele a BIOS-ba.

Előzmény: Sborisz (235)
Sborisz Creative Commons License 2017.04.02 0 0 235

Szia! Első körben a beállítások, video és hang beállítások-nál, vedd ki a pipát a háttérben futó kodekek eng.mellől.

Ha kész vagy a film vágásával mielött renderelnél akkor tedd vissz a pipát a kodekekhez és várd meg míg végig számít mindent és csak ha barna lesz a time line akkor engedd neki a készre gyártást.

Szinkron elcsúszás video homályosodás...passssz lövésem sincs mi okozhatja....gép lefagyás: nekem anno a RAM helytelen beállítása okozott ilyet ( a BIOS-ban az órajel nem volt megfelelően beállítva illetve a RAM nem tudta azt az órajelet amit ráírtak)

Ha újra telepítesz...amitől félsz az be fog következni....( amit eddig csináltál az kuka)

Kérdés: a program és a video ugyanazon a vinyón van? ( akkor is szokott akadni ha egy ugyanazon a HDD-n van mindkettő, még akkor is ha osztott a vinyó)

Előzmény: tebe78 (234)
tebe78 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 234

Sziasztok, szia Sborisz!

 

Szeretnék segítséget kérni. A fő problémám az, hogy a kép és a hang nincs szinkronban. Ez szerkesztés közben is, és a kész anyagnál is így van. A videóban elég sok vágás van, és valahol nem jelentkezik ez a probléma, valahol csak kicsit, viszont néhol 3-4 másodperces csúszás is van. Azt sem nagyon értem, hogy a kész videóban, az elején jó a kép minőség, viszont a vége felé homályos, miközben az eredeti videó ugyanazzal van felvéve és jó a kép végig. Az állandó lefagyásról már nem is beszélve, ami legtöbbször a zöld csík (számítgatás) miatt történik, de időnként teljesen spontán. A gépem teljesítménye bőven több mint amit a program igényel, úgy hogy nem ez a hiba. (bár a videókártyára vonatkozóan, nem találtam semmilyen infót a követelményre). Gondolkodtam, hogy újra telepítem, de attól tartok, hogy a félkész project elveszik, ami hiába van két hete összevágva, azóta sem bírom normálisan befejezni.

 

Köszi előre is a segítséget!

Sborisz Creative Commons License 2017.02.21 0 0 233

Hááááát passsz.... ott kellene látnod a szerkesztést ( monitor ablak)

fekete felkiáltó jel sincs?

Probléma lehet még hogy nem a timeline vonalon állsz.

Próbaképp: egérrel menj a timeline zonára és katt....hátha..próbáld a timeline vonalon mozgazni az egeret...

:)

Előzmény: BigGaben (232)
BigGaben Creative Commons License 2017.02.21 0 0 232

Sziasztok!

 

Van egy olyan problémám hogy a szerkesztés menü alatt a jobb oldali kis ablakban nem jelenít meg semmit, hogy le tudjam ellenőrizni az addig csináltakat, és  duplán rákattintva teljes képernyőre állítva sem mutatja. Mi lehet a gond, mi lehet  a megoldás?

 

Köszi a választ!

 

Üdv: BigGaben 

Sborisz Creative Commons License 2017.02.17 0 0 231

Hopp! ez lehet zavaró megfogalmazás...

 

" ( öszvér megoldás lehet, ha kétrétegű dvd-re írod, de ekkor is a minőség csak dvd minőség lesz, nem pedig HD)"

 

ez helyesen: ha HD-ben kész művet kétrétegűre írod ki ( ez kb. 8.5 G), akkor az HD minőségű marad hisz az anyag HD minőségű, de a menü nem lesz elérhető mert a HD anyagod  nem DVD szabványú.

Bocs a zavaró első megfogalmazásért..

:)

 

Előzmény: Sborisz (229)
Sborisz Creative Commons License 2017.02.16 0 0 230

próbálj meg egy kis rövid filmet dvd formátumban elkészíteni és látni fogod hogy teljesen más s file szerkezete mint az mp4-nek vagy mkv-nak ( attól függően eddig mit állítottál be kimeneti formátumnak)

A mentés helyén ilyeneket fogsz találni: ( egy VIDEO_TS fileban: ifo, vob,bup kiterjesztésűek..:  a vob tartalmazza a video fájlokat a többi a navigáláshoz kell a lejátszódnak

Szerintem a proginak semmi baja... próbáld ahogy fentebb leírtam, ne írd ki csak mentsd el; majd nyisd meg egy pc-s dvd lejátszóval.

:D

Előzmény: Aripuana (227)
Sborisz Creative Commons License 2017.02.16 0 0 229

Igen ez a gond...

Sajnos ha HD-ben írod ki, akkor ahogy írod, nem fér rá a dvd-re ( legalábbis normálra, nem fér rá)

( öszvér megoldás lehet, ha kétrétegű dvd-re írod, de ekkor is a minőség csak dvd minőség lesz, nem pedig HD)

A DVD egy szabvány, amit a program alapból tud.

Ha nem az szerint írod ki akkor jársz úgy ahogy leírtad. Lesz menüd de nem tudja kezelni, és úgy játssza le mintha egy klipp lenne....

( tehát  a renderelésnél / film készítésnél a DVD formátumot kell (!!!)  választanod)

A DVD szabvány amúgy nagyon messze van a HD szabványtól, képminőségben is pl.

Ha HD a cél akkor próbáld blue-ray kivitelben ( én nem csináltam még ilyet, mert szerintem nem éri meg-drága a lemez, nincs sok lejátszó forgalomban stb.stb) vagy felejtsd el a menüt...

sajnálom...

:(

én most már minden filmet HD-ben készítek, nincs menü, igaz, de a minőség sokkal jobb mint a dvd-nél

 

Előzmény: Aripuana (228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!