Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2009.11.24 0 0 716
kábelbúvár Creative Commons License 2009.11.24 0 0 715
Előzmény: Törölt nick (714)
toloba Creative Commons License 2009.11.16 0 0 713
Hát, ja!
Előzmény: kábelbúvár (712)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.11.16 0 0 712
Gyárfás Tamás az [origo]-nak elmondta, hogy folyamatosan tárgyal a Nap-kelte újraindításáról, és már a héten meg is állapodhat egy csatornával, melyet csak a szerződés aláírása után nevez meg.
emberidomár Creative Commons License 2009.11.09 0 0 711

Nem kapkodták el...-)))

 

Előzmény: toloba (710)
toloba Creative Commons License 2009.11.09 0 0 710


Beperelték az MTV-t a napkeltések


2009. november 9. 15:46:00

Beperelte a Magyar Televízió (MTV) Zrt.-t a szerződésbontás miatt a Nap-keltét gyártó cég - közölte az ügyben az St. Plusz Kft.-t képviselő Bánáti János ügyvéd.

Annak kimondását kérik, hogy a 2010 végéig szóló szerződés érvényes és fennáll, valamint azt kezdeményezik, hogy a bíróság kötelezze a műsorok átvételére az MTV-t.

http://www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/bepereltek_az_mtv_t_a_napkeltesek_79977
toloba Creative Commons License 2009.11.04 0 0 709
Izzítja....


Cifra ügy: bíró tesz igazságot az MTV és felügyelőszerve között


Beperli a Magyar Televíziót a közmédiumot felügyelő közalapítvány - döntött a kuratóriumi elnökség szerdán.

A testületet vezető Czeglédi László közlése szerint annak kimondását kérik a bíróságtól, hogy törvényellenes, így pedig semmis a nagyobbik köztelevízió több nagy értékű szerződése.

A polgári perben annak megállapítását kérik, hogy a Csináljuk a fesztivált és Az Örökös szerződése meghaladja azt a háromszázmillió forintos értékhatárt, amely felett a médiatörvény szerint a kuratóriumi elnökségnek jóvá kellene hagynia a megállapodást.

Ha az ügy "meghaladja a polgári per kereteit, akkor nyilvánvalóan tovább kell lépni" - mondta Czeglédi László, aki sem arról nem kívánt nyilatkozni, hogy ez büntetőfeljelentés megtételét jelenti-e, sem azt nem tudta felidézni, hogy Rudi Zoltán elnök vagy a mandátuma lejárta után hivatalba lépett Medveczky Balázs ügyvezető idején köttettek e szerződések.

A bíróság elé vitt kontraktusokat "nem a mostani tévévezetés alatt kötötték" - közölte az MTI érdeklődésére Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese, aki megemlítette: az ülésen nem kapott többséget az a felvetés, hogy büntető feljelentést tegyenek az ügyben.

Mindkettejük tájékoztatása szerint a jövő szerdai ülésen folytatják annak a kezdeményezésnek a megvitatását, hogy - az MTV Zrt. alapító okiratának módosításával - teremtsék meg a lehetőséget arra, hogy vissza lehessen hívni tisztségéből a közmédium ügyvezetőjét.


Az MTV szerint ezek szabályos ügyletek

A közmédium közleménye szerint szabályosak voltak azok az ügyletek, amelyek miatt beperli a Magyar Televíziót (MTV) a felügyelő közalapítvány.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége eddig nem tájékoztatta az MTV menedzsmentjét arról, hogy ki, mikor, milyen tartalommal, melyik bírósághoz adott vagy ad majd be keresetlevelet a két műsor szerződéseit kifogásolva - áll az MTV sajtóirodájának szerda esti közleményében, amely megemlíti, a felek között "csaknem másfél éve van vita a két szerződésről".

"Az MTV akkor és most is fenntartja álláspontját, hogy betartotta mind a médiatörvényt, mind saját belső szabályzatát a Csináljuk a fesztivált és Az Örökös című műsorok szerződéseinek megkötésekor, amit igazságügyi szakértői vélemény is alátámaszt" - írták.

STOP
Forrás: MTI

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=562797
Előzmény: Törölt nick (708)
toloba Creative Commons License 2009.10.29 0 0 707
Közvetítés aranyáron - Gyárfás kontra MTV, második félidő


Garanciavállalása ellenére sem közvetítené az MTV a nyári kontinensviadalt
A Magyar Televízió vezetői a szokottnál is izgatottabban várják a költségvetési törvény november 30-i zárószavazását, tudniillik ha az Országgyűlés jelenlegi formájában fogadja el a jogszabály tervezetét, akkor a közmédium az ideinél hétmilliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat jövőre. Ennek kapcsán - amint arról már beszámoltunk - az MTV vészforgatókönyvvel állt elő, s a tervezett megszorító intézkedések között szerepel a 2010-es, budapesti úszó Európa-bajnokság közvetítésének lemondása.

Ha viszont ezt megteszi, akkor feltehetően súlyos károk érik...

Egy, a lapunk birtokába került dokumentum szerint ugyanis Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke - a közszolgálati televízió képviseletében - kötelezettséget vállalt az Európai Úszó Szövetségnél (LEN) a verseny közvetítésére. Másképpen Budapest nem is nyerhette volna el a viadal rendezési jogát, tekintve, hogy a kandidatúrához - a kormánygarancián kívül - csatolni kellett a citált biztosítékot is.

Megkerestük az MTV-t, de a közmédium sajtóirodája az ügy részleteivel kapcsolatos kérdéseinkre nem kívánt reagálni, mondván, még nem született döntés az Eb közvetítését illetően. Erre - tájékoztatásuk szerint - a költségvetési törvény elfogadásáig nem is kerül sor. Arra a felvetésünkre viszont, hogy mennyibe kerülne a sportesemény közvetítése a televíziónak, a sajtóiroda azt közölte: egy ilyen szintű esemény nemzetközileg elvárt, színvonalas közvetítése közel ötszázmillió forintba.
Ugyanakkor a spórolás "ára" valószínűleg nagyobb lenne, mint félmilliárd forint. Az úszó-Eb közvetítési jogai a European Broadcasting Union, vagyis a kontinens közszolgálati televízióit tömörítő szervezet birtokában vannak. Az MTV is tagja a tömörülésnek, amely a legutóbbi, 2006-os budapesti Európa-bajnokságról 37 országba továbbította a verseny képeit. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke érdeklődésünkre elmondta: soha nem volt még példa arra, hogy egy televíziós garanciát felmondjon az érintett társaság; ebből komoly nemzetközi botrány kerekedne. Arra a felvetésünkre, hogy az MTV jelenlegi, valamint várhatóan jövőbeli gazdasági helyzetét tekintve súlyos tételnek tetszik-e a kiadási oldalon jelentkező félmilliárd forint, Gyárfás azt válaszolta: ötszázmillió forint nagyon sok pénz, különösen, ha lehetne sokkal kevesebb is...

- Amikor először tárgyaltam ebben az ügyben Medveczky úrral, akkor 800 milliós tételről beszélt. Miután közöltem vele, hogy ez nevetséges, a következő beszélgetésünk alkalmával már azt mondta: a saját eszközeik igénybevétele mellett, a további technikai költségeket félmilliárdból is képesek megoldani - említette Gyárfás, aki egyben LEN alelnöke is. - Nem restellem, ezek után kiutaztam Brüsszelbe, és tájékozódtam a pekingi olimpiai közvetítésekben is nagy szerepet vállaló, a legkorszerűbb HD-technikával rendelkező Alfacam cégnél. Közölték, hogy egymillió euróért, vagyis jelenlegi árfolyamon mintegy 275 millió forint körüli összegért vállalnák a munkát. Értetlenül állok az eltérő számok előtt, illetve már kezdem érteni, hogy az MTV miért küszködik hihetetlenül nagy gazdasági nehézségekkel. Miért kell előbb 800, majd hirtelen "csak" 500 millió arra, ami világszínvonalon megoldható 275-ből? - tette fel a költői kérdést Gyárfás Tamás.

Mindenesetre az MTV vezetői november 30-ig nem döntenek az ügyben. A határozat után talán a kérdéseinkre is válaszolnak.

http://nol.hu/lap/sport/20091029-elfolyik_a_penz__eluszik_az_eb_
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.26 0 0 706

Akkor ez már háború?

 

Tényleg ennyire fontos a hatalomnak Gyárfás - vagy Gyárfás a hatalom??

Előzmény: toloba (703)
Inhalász Creative Commons License 2009.10.26 0 0 704

Lőttek Gyárfásnak! Az MSZP megszerette a Ma reggelt

 

Jó későn jöttek rá, hogy az elöregedett Gyárfás tv műsora sokat rontott nekik. Lendvait képtelenek voltak elfogadhatóra púderezni. Vona Gáborból meg sztárt csináltak.

Előzmény: eFigyelő (699)
toloba Creative Commons License 2009.10.26 0 0 703
Hát, nemtom, Medvezcky politizálhat-é, mint tv-s...



Újabb felvonás a Nap-kelte botrányban - 15:28


Az mondjon le, aki jogsértő - kommentálta közleményében Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezetője a közmédium felügyelő testületének egyik tagjának a Magyar Narancs múlt heti számában írt, az ő távozását sürgető publicisztikáját. "A kurátor minősítése és követelése elfogadhatatlan" - írta az őt "közjogi ámokfutónak" minősítő kitételre, illetve lemondása sürgetésére válaszolva.

Medveczky Balázs szerint úgy tűnik, mintha a közmédia támogatása szabályozott volna, mintha a forrásokat a kötelező feladatok ellátásához rendelnék. A valóság ennek éppen az ellenkezője, hiszen a köztévé 9,45 milliárdos céltámogatását a választások évére, 2010-re készül elvonni a kormányzat és a mögötte álló pártszövetség".

A Magyar Narancsban a múlt héten megjelent cikk szerint Medveczky Balázsnak, távoznia kell e tisztségéből. A Nap-kelte szerződésének felmondása után a tulajdonosi jogokat gyakorló kuratórium elnöksége "határozatban kötelezte az alelnököt az eredeti állapot helyreállítására, aki ennek végrehajtását megtagadta. Ezért kell távoznia" - írta Kozák Márton, hozzátéve, "az alkalmazott nem értelmez, nem mérlegel, hanem végrehajt".

Amennyiben az intézmény ügyvezető alelnöke nem ért egyet a tulajdonosi döntéssel, két dolgot tehet: lemond, vagy jogorvoslatot keres (de a jogerős döntésig akkor is végrehajtja a tulajdonosi döntést) - fűzte hozzá.

(MTI)

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=97246
toloba Creative Commons License 2009.10.26 0 0 702

Te figyusz, az MTV helyében én is ezt írnám....
Előzmény: emberidomár (695)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.10.16 0 0 701
Gyárfás 1 Milliárdra perel a Napnyugtáért.....
Előzmény: eFigyelő (699)
eFigyelő Creative Commons License 2009.10.14 0 0 699
Lőttek Gyárfásnak! Az MSZP megszerette a Ma reggelt

Nicsak, ki beszél! A vélt jobbra tolódása miatt eddig bojkottált Ma reggel műsorában a fővárosi szakítás másnapján az MSZP és az SZDSZ is erős embereit küldte a helyzet megmagyarázására.
takacsi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 697
Gyárfás törvényt sértett.

És még pofázik....
Előzmény: eFigyelő (696)
eFigyelő Creative Commons License 2009.10.11 0 0 696
Hoppá! Innen egészen másként néz ki a 100 millió:

GYÁRFÁS :LEGÁLISAN JÁTSZOTTUK KI A TÖRVÉNYT

Gyárfás Tamás szerint a hirdetési idő túllépéséről az MTV is tudott, "legálisan a köztévé tudtával játszották ki a médiatörvényt".

Miután az MTV ügyvezető alelnöke szerződést bontott a Nap-keltével, közölte, hogy a szerződésben leírtakkal szemben az elmúlt 7 évben a reggeli műsorban a megengedett 19 percnél több hirdetést (21-22 perc) sugároztak, ezért 100 millió forintot követelnek a produkciótól.

Gyárfás Tamás, a Nap-kelte producere válaszlevelében azt írta: a szerződés csak a médiiatörvény betartására hívja fel a figyelmet, amit nem is sértettek meg. Gyárfás Tamás szerint a hirdetési idő túllépéséről az MTV is tudott, "legálisan a köztévé tudtával játszották ki a médiatörvényt".
Előzmény: eFigyelő (689)
emberidomár Creative Commons License 2009.10.11 0 0 695

http://www.nol.hu/belfold/20090930-a_kozteve_tovabbra_sem_ker_a_nap-keltebol

 

A Ma reggel megörökölte a Nap-kelte nézettségét

 Az MTV közlése szerint egyelőre a Ma reggelt sem nézik kevesebben, mint ahányan a Gyárfás-féle műsort nézték.

Előzmény: toloba (693)
toloba Creative Commons License 2009.10.11 0 0 694
Gyárfás Tamás: A meccset még nem fújták le

Jobb lett volna még akkor elmennie neki is, amikor Aczélt, Bánót, Oroszt, Pallagit távozásra kényszerítette a Magyar Televízió vezetősége – erre a következtetésre jutott Gyárfás Tamás, a Napkelte producere a műsor néhány nappal ezelőtti megszüntetése után. Akkor ugyanis nincs rájuk erőszakolt műsorvezető-állomány, nincs a mostani jogellenes szerződésbontás – de műsor sincs. Gyárfás szerint, ha akkor nem maradnak, megkönnyítik mostani kiebrudalóik helyzetét is. De az is lehet, hogy ez esetben a Magyar Televízió jelenlegi vezetői haragudnának a legjobban, mert elvesztették volna az esélyt, hogy jó pontokat szerezzenek. Gyárfás biztos benne, hogy a meccset nem fújták még le.

- Ön szerint ki döntött a Napkelte sorsáról? És miért? Politikai, szakmai vagy üzleti konfliktusról van szó?

- Nem jó a réten fűszálnak lenni, amikor az elefántok szeretkeznek... Talán nem mond egymásnak ellent: szeretnék az MTV műsorában benne lenni, ugyanakkor jobb lenne már ebből az egészből kimaradni. Nehéz másoknak, de magamnak is megmagyarázni, hogy ugyanannak a Süveges Gergőnek, Betlen Jánosnak, Jegyes Tóth Krisztinának, akinek az Angol utcában nem álltak rendelkezésre a jobboldali politikusok, a Kunigunda utcában igen. Nyilván az MTV is olyan stábot szeretne, amelyik a kellő szakmai tudást és a kiegyensúlyozottságot egyaránt garantálja. Nem véletlen, hogy az eddigi műsorvezetőkön kívül a Nap-kelte főszerkesztőjének, Lakat T. Károlynak is azonnal felajánlották, hogy menjen a Ma reggelhez. Nem megkerülve a választ, ha szakmai, vagy politikai szempontokról lenne szó, akkor másokkal dolgoznának, vagy legalább más lenne a műsor struktúrája. De még a Kereszttüzet is lemásolták. Most Szemközt címmel faggatják a meghívottakat ugyanúgy, mint nálunk. Igaz, hogy nem fa, hanem műanyag pulpitus mögött állnak. Ha ezen múlik, veszünk.

- Ismét kérdem: mi a menesztés oka?

-Tényleg nem tudom eldönteni, de mintha ezzel még maga Medveczky Balázs sem lenne tisztában. A hivatalos levél okként az MTV gazdasági ellehetetlenülését jelöli meg. Azóta, utólag előrángatott érvként elhangzott, hogy a főszerkesztőt és az MTV belsős műsorvezetőit egyaránt a köztévé fizette, ami bizonyíthatóan nem igaz. Aztán következett az üveg-szál. Mármint hogy az MTV és az Angol utcai kapcsolat költségeit az MTV magára vállalta. Az az igazság, hogy tizenkilenc és fél éven keresztül az Antenna Hungária műholdas szolgáltatását magunk rendeltük meg, de ez év februárjában Medveczky Balázs a regionális műsorok készítésébe is be akart minket vonni, és ez csak az általa biztosított üvegszálon keresztül valósulhatott volna meg. Már a díszletet és a szerződést is megkaptuk, ám az aláírás előtti napon az ügyvezető alelnök úr indoklás nélkül megváltoztatta döntését. A legújabb kifogás most derült ki: állítólag megsértettük a médiatörvényt, több reklámot adtunk a megengedettnél. A jogszabály rögzíti, hogy egy órában hat perc hirdetés lehet, amit mi mindenkor betartottunk. Az egész kezd olyan lenni, mint amikor a kitaszított, az ellehetetlenített, a kivégzett ott hörög a földön, az utolsókat rúgja, majd megjelenik Balázs, és ahelyett, hogy azt mondaná: "Nyugodjék békében, ámen" – még a fülébe ordítja: "És tudd meg, Lúcia esőjóslata sem jött be csütörtökre!" Hát nem piti?

- Medveczky – mondjuk így: piti – üzleti akciójáról volna szó?

- Ha valóban üzleti lenne a konfliktus, akkor mire várunk? A megoldása megvan. Én kaptam annyi jót a Magyar Televíziótól, hogy a nehéz helyzetben segítenem kell. Az ügyvezető alelnök úgy nyilatkozott, 100 millió forint nyereséghez jut az MTV, ha a reggeli műsor belső gyártásban készül. A sajtóban is megjelent: ezt az összeget én felajánlottam nekik. Az MTV Közalapítvány Kuratóriuma Elnökségének szerdai ülésén a kurátorok megkérdezték Medveczky úrtól, hogy ennek ismeretében visszaállítja-e az eredeti állapotot. Azt felelte, ő erről a felajánlásról nem kapott tájékoztatást. Ez bizonyára a posta vagy távközlés ördöge miatt van így. Csak nekem lehet ekkora pechem, hiszen a jelenlévők közül többen jelezték, hogy hozzájuk eljutott a vonatkozó levél, csak éppen hozzá nem. Ha nekem valaki 100 milliót akar adni, biz’ isten azonnal rávágom, mutassátok, mit írt; küldje a pénzt. Persze, nem vagyunk egyformák. Csütörtökön képviselőnk személyesen vitte el az MTV gyönyörű, új székházába a felajánlást. Amúgy a benne foglaltakat Medveczky úrral négy napja a Bécsi úti Leroy étteremben személyesen is közöltem, amikor meghívott ebédelni. Utólag bánom, hogy nem bent, hanem kint, az utcai részen ültünk. Állandóan autók jöttek. Zaj volt.

- Nem lehet, hogy a zaj az idők szava, amit partnere jól hall?

- Ahogy látom és hallom az MTV-ben most sorra szűnnek meg műsorok, vesztik el megbízásukat, állásukat emberek. Egykor egy amerikai képviselő mondta az újságíróknak az ülésteremből kilépve, hogy "a fiúk olyan hangulatban vannak odabent, hogy ha valaki beterjesztené a Tízparancsolatot, azonnal hétre csökkentenék". Ma az MTV-ben is minden zsugorodik. Semmi sem szent.

- Milyen visszhangokat hallott az önökkel történtek után?

- Most mondjam azt, hogy boldog vagyok, mert tele van az íróasztalom együttérző gyásztáviratokkal? Néhány napja fel sem vetődött, hogy a Napkelte halálára emlékezünk – hiszen éppen a huszadik születésnapját ünnepeltük. Most meg olyanok is kondoleálnak, akik három évig be nem tették hozzánk a lábukat. Igaz, arra kíváncsi lennék, vajon azoknak mit mondanak, akik miatt nem tették be. Érdekes, sajátos, hogy egyetlen fórumon nem talál olyan fél-megjegyzést sem, amelyet fideszes politikus a Napkeltével szemben tett volna. Semjén Zsolt úr, a KDNP elnöke 2006. október 10-én a Kossuth téren tette közzé, hogy amíg Aczél Endre és Orosz József a műsorvezető, addig ők nem jönnek a Napkeltébe. Ezzel a bejelentéssel vállalt szolidaritást a Fidesz. Hogy őszinte legyek, a felénk irányuló mostani együttérzést nem pusztán a szerződés felbontásának ténye, hanem annak mikéntje váltotta ki. Szeptember 25-én reggel Dobos Menyhért úr bejelentés nélkül megjelent az irodámban, és közölte, hogy másnaptól az MTV nem tart igényt a Napkeltére. Lent, a vendégváróban éppen a vásárnapi műsor előfelvételére érkezett Eszenyi Enikőt és Mészáros Mártát sminkelték, a stúdióban a nagy kivetítő előtt a Tátrai Vilmos kamarazenekar játszott. Amikor közöltem a stábbal a hírt, Duljánszky Tibor főrendező a Titanic híres nagyjelenetét vetítette mögéjük. Már süllyed a hajó, de ők csak húzzák a vonót..., játszanak rendületlenül. Nem akarok erős szavakat használni, de a szerződésbontás nemcsak jogszerűtlen volt, hanem embertelen is. Az albérlőnek is adnak néhány napot, hogy rendezze a dolgait, ha kiebrudalják. Az MTV-nek szombaton és vasárnap nem is volt új műsora, de a Napkelte már nem lehetett a képernyőn.

- Ha jól érzékelem, a balliberális, véleményformáló értelmiség tiltakozása gyengébb a feltételezhetőnél. Lehet-e ennek az oka, hogy Aczél, Bánó, Orosz, Pallagi eltávolításának elfogadásával eljátszotta a műsor e körök rokonszenvét?

- Ha a ballib tiltakozása, leghatározottabb fellépése, egységének igazi ereje abból áll, hogy még fizetett hirdetést is megjelentet, akkor tény, hogy elvesztettük a rokonszenvüket, mert ilyen nem volt. Az említett névsorban szereplőkkel nekünk nem volt bajunk, az MTV akkori elnöke összeférhetetlenségre hivatkozva válaszút elé állította őket. Aczél: vagy Népszabadság, vagy Napkelte. Orosz: vagy Klubrádió, vagy Napkelte. Pallagi: vagy Bors, vagy Napkelte. Bánónál nem is tudom... Kérdezem én, hogyan lehet heti egyszeri alkalomra olyan, az ország életét meghatározó kérdésekből kiválóan felkészült riportereket találni, akik máshová nem kellenek? Ugyanez más megközelítésben: elvárható-e egy ereje teljében levő férfiembertől, hogy hetente pusztán három óra tíz percet dolgozzon, hiszen addig nálunk minden nap más műsorvezető szerepelt. Tudom, az összeférhetetlenség csak a médiumokra vonatkozik, tehát Aczél teszem azt nyugodtan lehetett volna főfoglalkozásban cipész vagy operaénekes. Lehet, hogy rossz helyen kerestünk műsorvezetőket?


- Az Aczélék elküldésébe való beletörődésnek nem lett volna szolidárisabb alternatívája?

- Közel két évtized eredményét, borzasztó nehéz csak úgy ott hagyni. Az ember könnyen bemagyarázza magának, hogy lesz ez még másképp is. Belátom, rá kellett jönnöm, hogy jobb lett volna velük együtt távoznunk. Akkor nincs diktátum, ránk erőszakolt műsorvezető állomány, nincs jogellenes szerződésbontás - de műsor sincs. Ezzel nyilván, megkönnyítettük volna Medveczky helyzetét is, bár, ki tudja? Még az is lehet, hogy akkor ő haragudna ma ránk a legjobban, hiszen elvettük volna tőle az esélyt, hogy jó pontokat szerezzen. Mert nagyon könnyen lehet, hogy ő most azt hiszi, hogy ezt valahol méltányolják.


- Az a kuratórium, amely a műsorvezetők méltatlan eltávolításához segédkezett annak idején a tévé vezetőinek, most a műsorért harcol. Bízik a sikerükben?

- A kuratóriumnak 2002. szeptember 23-án, a Napkelte visszatérésekor az MTV-be, jóvá kellett hagynia a műsorvezetők névsorát is. Orosz akkor sem volt dokkmunkás, Pallagi sem londiner, mégis megfeleltek a kritériumoknak. Viszont akkor nem állt elnökválasztás előtt az MTV, mi több, 2002-ben éppen túl voltunk a parlamenti választásokon, nem előtte álltunk, mint most. Magát a kuratóriumot soha nem akartam és ma sem akarom minősíteni. Talán megérti. Nekik köszönhetném, ha visszatérhetnénk az MTV képernyőjére. Ha hiszi, ha nem, nincs az az ajánlat, ami számunkra ezzel vetekszik. Az én szememben mindmáig a köztévé műsorának készítése jelenti a legnagyobb rangot.

- Soha nem merült fel kifogásként, hogy e köztévében sportszövetségi elnökként sporttárgyú interjúkat készít, beszélgetéseket vezet?

- 1989 óta készítek a Napkeltében riportokat, 1993-ban választottak meg a Magyar Úszó Szövetség elnökének. Érdekes és elgondolkoztató ma az ön felvetése. Nyilván Aczélék menesztésekor is valakinek bekattant ilyesmi.

- Mi lesz a műsorral, a Napkelte stábjával, egyáltalán a közszolgálati televíziózással?

- Kérdezze meg Medveczky Balázst. Bár a közszolgálati televíziózás jövőjéről – noha nem kívánom megsérteni – hosszú távon mégsem ő a leghivatottabb megadni a választ. Lehet, hogy én vagyok az utolsó romantikus lélek, de közszolgálati televíziózás volt, van és lesz is, mert kell lennie. Elfogadhatatlan az érvelés, hogy azért vagyunk kevésbé nézettek vagy olykor nézhetetlenek, mert a nemes közszolgálati küldetésnek csak így lehet eleget tenni. Szidtak minket, nem egyszer okkal, hogy ez rossz, meg az rossz. Szidtak, mert néztek! A Napkelte hét éven keresztül minden nap a legtöbb embert ültette a képernyő elé. Reggel 5.50-tól 9-ig érthetően limitált a nézőszám, viszont az a kevés heti átlagban rendszerint több volt, mint a két kereskedelmi csatorna együttvéve. Lehet, hogy a műsor “rating”-je csak három-négy, jó esetben öt százalék volt, viszont jóval többen beszéltek róla. Számomra szörnyű, de egy hét elég volt arra, hogy az MTV reggeli adása elveszítse elsőségét. És ami még fájóbb: ez nekik nem, csak számomra szörnyű...

- A Népszabadság pénteki számában Zsolt Péter azt írja, hogy ha egy műsor három évig nem képes az ellene irányuló bojkottot felszámolni, akkor nincs más megoldás, meg kell szüntetni az alaphelyzetet. Vagyis - elismerve a tévé megoldásának szörnyűségét - elfogadja annak logikáját. Mi erről a véleménye?

- Ezek szerint, ha Klicskó ellen Zsolt Péter úr soha nem áll ki a ringben, akkor jobb, ha Klicskó abba is hagyja? Komolyra fordítva: mintha a kollega érvelése nem lenne a legdemokratikusabb. Amikor a FIDESZ és a KDNP kivonult a Parlamentből, akkor fel kellett volna oszlatni a tisztelt házat, vagy legalább Gyurcsány Ferencnek le kellett volna mondania? Én azt hiszem, éppen hogy bizonyítani kell, az efféle elhatárolódás, a bojkott egy, kettő, három év után, sőt kimondom, soha sem fogadható el. Veszélyesnek érzem Zsolt Péter logikáját. Persze, annyiban igaza van, hogy ha mi nem szüntetjük meg az úgynevezett alaphelyzetet, mindig akad jelentkező, aki erre kész. Ha jól tudom, a szerző felkészült, rövidesen kiírják az újabb MTV elnöki pályázatot. Ne habozzon...

- Mi lesz az Angol utcai stúdióval? Eladja? Vagy új műsort szervez valamely más tévének?

- Ki adja el az életét?... Ezt a meccset még nem fújták le...
toloba Creative Commons License 2009.10.11 0 0 693
Itten van a topikban...

Előzmény: emberidomár (692)
emberidomár Creative Commons License 2009.10.11 0 0 692

Esett a nézettség?

Ilyet még Gyárfás sem állított.

 

Előzmény: toloba (691)
toloba Creative Commons License 2009.10.11 0 0 691
A feltételes mód jó megfogalmazás, ugyanis korántsem biztos az eredmény...a nézeccség erősen esett, ami maga után vonhatja a reklámozók (pénz)mennyiségi reakcióit...
Előzmény: eFigyelő (689)
toloba Creative Commons License 2009.10.11 0 0 690
Nem tudhatod, hogy a ATV nem kér-e belőle, vagy valami más van mögötte...
Előzmény: Fine Tune (688)
eFigyelő Creative Commons License 2009.10.11 0 0 689
Szegény gyárfás csak ráfizetett a napkeltére:
Az ügyvezető alelnök úgy nyilatkozott, 100 millió forint nyereséghez jut az MTV, ha a reggeli műsor belső gyártásban készül. A sajtóban is megjelent: ezt az összeget én felajánlottam nekik.

Gyárfás Tamás: A meccset még nem fújták le
Fine Tune Creative Commons License 2009.10.08 0 0 688
Nem értem ezt a Gyárfást. Ha tőle függ a nézettség, a Storyn már régen sztár lehetne a műsora.

Vajon miért nem kér belőle az ATV?
Előzmény: toloba (687)
toloba Creative Commons License 2009.10.08 0 0 687

Gyárfás 920 millióra perelheti az MTV-t


A Nap-kelte ügye bíróság elé, a műsor a Story Tévére kerülhet.

Ki alakítsa át a közösségi közlekedést?Leválnak a személyvonatok a MÁV-rólJöhet a Ringier-Euromédia fúzióBizakodóbbak a kkv-kNehéz idők várnak a biztosítókra

A megszüntetett Nap-kelte producere, Gyárfás Tamás 920 millió forint kártérítés megfizetésére perelheti a Magyar Televíziót, ha annak vezetése nem fogadja el utolsó ajánlatát - írja a Népszava. A producer ügyvédje 15 napot adott a tévéelnöknek, hogy reagáljon az ultimátumra.

Gyárfás ajánlata szerint garantálja a műsor belső gyártásához szükséges 100 millió forintot, ha ez sem kell, akkor jön a per, a Nap-kelte pedig - más címen - a Story Tévére vándorol. A producer több lapnak és a köztévé kuratóriumának is elküldte a vállalását tartalmazó levelet, Medveczky Balázs ügyvezető alelnöknek pedig egy ebéd alatt mondta el, utóbbi azonban nem emlékszik a dologra, mivel nyílt helyen ettek, s ezért nagy volt a háttérzaj.

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal &nID=422808



Íme, a százmilliós MTV-jutalomlist

2009. október 8. 08:16

Nem csupán milliós fizetéseket kapnak hatvannál többen a Magyar Televízióban. Egy, a Népszabadság birtokába került dokumentum szerint jutalmakra súlyos százmilliókat fizetett ki az intézmény az elmúlt három évben.

http://www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/ime-a-szazmillios-mtv-jutalomlista-291842
zabfaló Creative Commons License 2009.10.07 0 0 686
Amikor akar...:)
Előzmény: Mr. L. Q. (685)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.10.06 0 0 685
Mikor megy legközelebb Viktor a Napkelte hűlt helyére? :)
toloba Creative Commons License 2009.10.04 0 0 683
Hát, ja...ezzel szemben a HírTv 96%-os....leülhecc....
Előzmény: Törölt nick (682)
toloba Creative Commons License 2009.10.04 0 0 681
A hírdetésekre azt mondják, hogy jók, de, ha így is van, nem sokáig...a csütörtöki nézeccségi adatok:

"az adatok röviden:
22,1 % shr RTL
22,0 % shr TV2
22,0 % shr M1+M2

ami a szokott 30......40%-nál mintha kevesebbnek tűnne...:))) és mindennap nem tud hozzájuk menni a zorbánviktor...:)))"
Előzmény: V.Pupák (668)
takacsi Creative Commons License 2009.10.01 0 0 680
Te viccelsz velünk.

Nem néztem a szélsőséges, nejlonkomcsilibsi, gyárfás tévét.
Ezt meg nézem, tehát a nézettsége nőtt.....:).
Előzmény: V.Pupák (668)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!