Keresés

Részletes keresés

PadreComment Creative Commons License 2009.09.25 0 0 3

Douglas Rushkoff és Kurt Andersen új könyveik kapcsán beszél válságról, pénzről és közgazdaságról a Change Observerben:

 

http://changeobserver.designobserver.com/entry.html?entry=9877

Előzmény: PadreComment (2)
PadreComment Creative Commons License 2009.09.25 0 0 2

"Debt had become our nation's biggest product — and it doesn't actually create any value. It's ultimately an extractive force. I always understood how our economy could support a few people who do nothing but speculate on the economy — but I was having trouble understanding how the economy could support more speculators than value creators."

Douglas Rushkoff

PadreComment Creative Commons License 2009.09.24 0 0 1
"Az alternatív közgazdaságtanról szóló ismertetők alapvetően több érték fontosságát hansúlyozzák. Ezek  lehetnek például a társadalmi folyamatokban való részvétel joga és lehetősége, a természet állapotának fenntarthatósága és a javakból való igazságos részesedés elve. Más értékeket is kiemelhetünk: ami fontos számunkra, az az értékszempontok összetettsége. Az alternatív ökonómia a jó gazda szempontját képviseli, aki a birtokán található minden létező, élő és élettelen egység számára a lehető legjobb léthelyzetet kívánja megteremteni."
3x Creative Commons License 2009.09.24 0 0 0
0k0n0mia
PadreComment Creative Commons License 2009.09.24 0 0 topiknyitó

Ezt a fórumot azért indítottam el, mert nem találtam olyat, ahol a világ dolgairól, elsősorban ember-környezet-gazdaság viszonyának összefüggéseiről másokkal eszmét cserélni tudnék, pedig - mivel ezek nem mellékes dolgok - fontos lenne:-)

Bővebb bevezetés a blogomon: pragaitamas.blog.hu

Itt ugyanis az utóbbi időben Alternatív ökonómia címen több bejegyzést feltettem. Gondolom, hogy ez a téma másokat is érdekel:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!