Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Desert Fox Team Creative Commons License 2010.10.02 0 0 154
Csapatunk, a Desert Fox Team a média szerinti terrorveszély ellenére, a Budapest-Bamako Rally eredeti szellemiségéhez híven elgurult Bamakóig, és út közben sok helyen segélycsomagokat osztott a hihetetlen szegénységben élő afrikai gyerekeknek, falvaknak, iskoláknak és árvaháznak.

A hosszú út során átélt kalandjainkat elolvashatjátok a blogunkban:

http://desert-fox.blog.hu
BIKE-R Creative Commons License 2010.07.13 0 0 153
Adventure-tour Creative Commons License 2010.03.01 0 0 152

A másik Bamakos témához már írtam, hogy én is ex-Bamakos vagyok és idén nyárra pedig a Retro Rally futamára keresek max. 2 fő utitársat. Ezt a frissebb topicot látom többen olvassátok, ezért megismétlem, ha érdekel és te neked sincs csapatod, keress meg! Köszi!

 

Egy közösségi oldalon olvastam először erről a 15 napos futamról. Ezt a cikket találtam róla:

 

Szeretnénk bemutatni a Retro Rallyt és a web-oldalát, a http://www.retrorally.hu lapot.

A Retro Rally futam életre hívásának célja a retro érzés „táplálása”. Ezt a szokatlan futamot olyan egyedülálló eseménnyé szeretnénk alakítani, amelyen nem a nagy értékű csodagépek dominálnak. Ehelyett olyan járművekkel vehet részt benne az induló, melyek népautóként egykor az utcakép meghatározói voltak, ám eljárt felettük az idő. A Retro Rallyn kizárólag 20 évnél korosabb járművel lehet nevezni (járműtípustól függetlenül). Ezek tulajdonosainak teremtünk alkalmat, vagy annak aki ilyet szeretne, hogy Európa útjain mérhessék össze vezetői képességeiket, és megtapasztalhassák járművük határait.

Mindenkit várunk, aki legendává szeretne válni, aki a Retro Rally első bátor pionírjai között akar lenni.

Arra kérünk, nézd meg a web-oldalunkon az útvonal bemutatását, hogy miből maradnál ki! 2010-ben ami a nevezőkre vár: 15 nap, 12 ország, 7500 kilométer. Az első versenyt 2010. augusztus 6 – 20. között rendezzük. A 2010-es rajt helye Budapest. A start után a mezőny áthalad Szlovákián, Csehországon, Németországon, ahonnét kompon átkel Dániába, majd megérkezik Svédországba és elhalad Norvégia lélegzetelállító északi csücskéig a fjordok mentén, hogy azután Finnországot átszelve elhagyja a Skandináv-félszigetet. A csapatok kompon átkelnek Észtországba, és a Baltikumon Lettország, Litvánia felfedezésével Lengyelország, Szlovákia után végül Magyarországra visszaérkezve Budapesten zárják a futamot.

Néhány megállóhely a retro-mobilok egykori nagy gyártóbázisait érinti. A különböző tájak varázsa, a Balti tengerpart és a nemzeti parkok izgalmas és kihívásokkal teli utazást tartogatnak. Minden egyes országban egyedi útvonalvezetést választottunk. Az egészet úgy terveztük meg, hogy a csapatok kipróbálhassák a vezetői és navigációs képességüket, próbára tehessék a kitartást és a csapatmunkát, vagy akár a férfias keménységet. Évről évre új és újabb kihívás elé kívánjuk állítani a résztvevőket. Két hét alatt a legtöbb helyen visszük körül a mezőny tagjait. Kiváló alkalom ez arra, hogy összejöhess másokkal és új barátokra tehess szert, a világ minden tájékáról.

A futamhoz jótékonykodási program párosul: az adományokat minden évben egy-egy meghatározott jó célra fordítjuk.

 

C16SE Creative Commons License 2010.02.04 0 0 151
Ők legalább nem buktak a dolgon. Mi Agadirban befejeztük a versenyt és onnan repültünk haza. A jegyünk meg megvolt a Bamakos gépre és az minden volt csak olcsó nem.
Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.04 0 0 150
Erre mondják, hogy minden jó ha a vége jó? :)


http://index.hu/bulvar/2010/02/04/a_malev_a_bamakosoktol_kapott_kolcsonbol_repult_haza/
Fehérpárduc Creative Commons License 2010.02.01 0 0 149
Megérkezett a kamion is Bamako-ba! ( további képek az ahu.hu oldalon )

RG500 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 148
udv mindenkinek Bamakobol

mindenki ide ert gond nelkul.

volt idomu katonak meg minden bovebben otthon mert itt keresni kell a betuket a gepnel.
vorcosok Creative Commons License 2010.02.01 0 0 147

Szevasztok!

 

Egy hír azoknak, akiknek sosem elég a homokból:

Szevasztok off-road Barátok! 

 Azokhoz szólnék közületek, akik kedvelik az expedíciós off-roadozást olyan formáját, ami kicsit extrém jobban kihívás, de leginkább hatalmas élmény. Tapasztalatból tudom, hogy az éves off-road szezon mindig olyan nyögvenyelősen indul, ahogy az idén is, még egyetlen komoly eseményről sincs hír. Tehát ha erre a túránkra rákattansz, valószínűleg a hazai off-road rendezvényekről nem kell lemondanod, viszont egy maradandó élménnyel gazdagodhatsz.  

Tehát akkor :  Menjünk Tunéziába sivatagot látni és off-roadozni! 

Hogy miért pont Tunéziába? Mert ide nem kell 3000 Km autópályáznod, hogy odajuss. Mert ez Afrika egyik legeurópaibb országa, a kultúra, a tolerancia, a biztonság tekintetében is. Mert itt is megtalálható a homoksivatag, a kősivatag és a mediterrán táj összes eleme amolyan emberileg is feltérképezhető adagokban. Mert bőven ad lehetőséget a kihívásokra éhes off-roadosnak. Mert súlyos technikai probléma esetén is lehetőség van a hazajutásra nagyobb áldozatok nélkül. Mert az időjárás is elviselhetőbb ilyenkor, mint az Egyenlítő közelében. Mert sokkal olcsóbb mint bármi más hasonló kihívás. 

A túra tervezett indulási időpontja 2010 március 12. hazaérkezés március 27.

 A  túrát terepjárósoknak, quadosoknak, endúrosoknak egyaránt hirdetjük, de a quadok, motorok szállítását csak korlátozott darabszámig tudjuk garantálni, tehát aki ilyen járművel szeretné elütni velünk az időt az minél hamarabb, jelentkezzen, ha velünk kívánja szállíttatni a gépét. A programunkon maximum 12 terepjáró részvételét fogadjuk el és emellett maximum 10 quad, vagy motor részvételével számolunk.(Ennél nagyobb létszám biztonságos és korrekt kezelése nagyságrendekkel drágítja a szervezést). 

A túra teljes távja oda-vissza kb. 4800 km (Budapesttől számolva) Ebből terepszakasz kb. 1600 km. (A hajóút plusz 2000 km)  Túrához csatlakozás (motorral, quaddal) a repülőn (vagy a terepjárókban) lévő szabad helyek függvényében lehetséges!!! A terepjárósok a Genova-Tunisz, vagy Nápoly- Tunisz kompjáraton utaznak át Afrikába a velünk. ( 24 órás hajóút) A motorosok választhatnak, hogy betársulnak valamelyik velünk tartó terepjáróba, vagy repülővel érkeznek Monastirba, ahol átnyergelhetnek járművükre.

  A túrán való részvételi díj:    terepjáróval 40 000 Ft/autó, plusz 10 000 Ft/fő                                              quaddal 40 000 Ft/quad, plusz szállítás,                                              motorral 40 000 Ft/motor, plusz szállítás.

 A szállítási díjak a szállítandó motorok számával változhatnak kb. 70 és 150 ezer forint/ motor(quad) között!

Néhány tájékoztató ár az egyéni kalkuláció kedvéért: Genova- Tunisz kompjegy oda - vissza átlagos méretű terepjáróval (pl. rövid G Merci) 2 fővel 600- 700 Euro.Repülőút Tunézia Monastir környéke félpanziós hotellel, vagy anélkül 85 000- Ft-tól. (Csak repülőjegy majdnem ugyanennyi).Kempingárak Tunéziában 2-8 Euro/fő/nap.Üzemanyag ára Tunéziában általában legalább 20-30%-kal olcsóbb, mint itthon. 

Tehát a költségek, amit figyelembe kell venned az alábbiak a teljesség igénye nélkül:-          A jármű felkészítése a túrára-          Üzemanyag költség-          Hiányzó felszerelések beszerzése-          Autópályadíj a velünk tartó kocsiknak-          Kompdíj a velünk tartó emberekre és kocsikra-          Repülőút díja az utánunk repülő motorosoknak-          Útlevél csináltatás, ha nincs, biztosítás kötés-          Kempingdíjak útközben-          Kaja beszerzése előre, vagy helyben-          Suvenir az itthon maradottaknak-       

    A túrán bárki részt vehet, aki rendelkezik arra alkalmas járművel és kellő kurázsival és toleranciával bír.A részletes útvonalterv és egyéb információs anyag is készen van és szívesen elküldöm azoknak, akik komolyan érdeklődnek a program felöl. 

Jelentkezési határidő: február 20.Kedvcsináló fotók itt

 Üdvözlettel:Görbicz LajosVeszprémi Off-road Club+36309329329  

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 146

Nem tudom, én nem voltam, vagyok ott. Én csak próbálok tájékozódni, és ezt olvastam:

 

Röviden csak annyit mondtak, jól vannak, kb. 40-50 autó lehet. A Marokkó-Mauritánia határátkelés teljesen simán, problémák nélkül zajlott. Este 6 körül lépték át a határt, aztán mentek a táborba, ami kb. 10 km-re van a határtól.
A tábor eléggé feltűnő volt a rengeteg katonával. Páncélos egység, gépfegyveresek, szóval rengeteg katona várta őket.

 

Az autókkal kört alkotva parkoltak le, a kör közepén táboroztak sátraikban. Körülöttük meg a katonák vigyáztak rájuk. Az egész utat védik. kb. 200 méterenként állt egy katonai csapat, amerre elhaladtak. Ötös csoportokban haladnak az autók. A hangulatuk jó. Ez volt 2010.01.26-án.


 

Ebből gondoltam, hogy volt katonai támogatás. Félreértettem?

Előzmény: I-shift (142)
kenyér, Creative Commons License 2010.01.31 0 0 145
Akkor érdemes volt végig menni. Képek vannak a futamról mert az RTL is olyan későre teszi a napi összefoglalót.
Előzmény: I-shift (143)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 144
Gratula nekik! Helyiek örültek a szállított cuccoknak?
Előzmény: I-shift (143)
I-shift Creative Commons License 2010.01.31 0 0 143

Megérkeztek Villámék Bamakoba!

 

Minden ember és autó egyben, az út a marokkói különválástól eseménymentesen

zajlott le.

I-shift Creative Commons License 2010.01.31 0 0 142

Villáméknak nem volt katonai támogatása, mert NEM VOLT RÁ SZÜKSÉG!

 

Jóban vannak néhány helyi emberrel, akik ismerik a helyi történéseket, jobban, mint a Külügy!

 

2008-ban nem a Bamakot biztosította a katonaság, hanem a Dakar miatt volt felfegyverezve, mozgósítva 3.000 katona.

 

És ha már úgyis ott voltak, kis pénzért felügyelték a mezőnyt.

 

2008-ban - pont Villám kocsijának a javítása/vontatása miatt - mi voltunk az utolsó jármű, aki elhagyta Mauritániát, 24 őrával a védelem "felfüggesztése" után, és lám,

semmi bajunk sem lett...

 

Különben a kutya sem akart bántani bennünket...ja, nem is volt kutya-:)

 

Nem kell hinni a pesti úri huncutságoknak, Idomu jobban tudja....-:)))

 

 

Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 141
2 lehetőség van szerintem a válaszra:

a., a külügyet különösképpen nem érdekli a dolog, inkább biztosra megy és kerüli a dimplomácia bonyodalmakat arra az esetre, ha a magyarokat elrablonák/megölénk

b., egyszer olyan kontextusba kerülsz a Villámmal, hogy egy sör mellett halkan elsuttogja


Feltéve ha van a túra ellen irányuló szándékosan romboló ok.
Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 140

Még mindig nem értem mire volt jó ez a terrorveszéllyel fenyegetés, a verseny ellehetetlenítése?

2008-ban amikor a Dakar elmaradt, a Bamakósok akkor is mentek. A Mauritán hatóságok biztosították a versenyt. Most is!

Villám Géza nyílván tudta, hogy lesz katonai támogatás, biztosítás, mégsem mondta el előre.

Nem tehette?

Kinek az érdeke tönkretenni a Budapest-Bamakót?

Előzmény: I-shift (138)
szamár123 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 139
Sziasztok!

Az autók (Villám Géza kivételével) visszatértek gprs erős területre. Órákon belül visszatőltödik a lejárt útvonaluk Marokkóban. Mostmár lehet elemezgetni távolságokat, sebességeket!
http://jarmukovetes.hu/budapestbamako-2010-37

Dátum határ beállítás -> Útvonal -> OK
I-shift Creative Commons License 2010.01.30 0 0 138

 

MALIBA ÉRTEK VILLÁM GÉZA VEZETÉSÉVEL AZ UGAZI BAMAKOSOK!-:)

 

Most beszéltem velük telefonon, békésen zabálják a szarvaspörköltet és vedlik

hpzzá a vörösbort, vagyis minden rendben velük-:)))

kisdzseni Creative Commons License 2010.01.29 0 0 136
Sziasztok!!
Ha valakinek van eladó 2 db repjegye Bamakoból vissza Budapestre vagy tud valakit aki eladná kérem segítsen.
I-shift Creative Commons License 2010.01.28 0 0 135

A fiúk Nouakchottban vannak, most beszéltem velük telefonon.

 

Minden rendben velük, 1-én Bamakoba lesznek...

Lipteek Creative Commons License 2010.01.28 0 0 134
Ez gondolom a jóval alacsonyabb költségvetésnek tudható be. Picit másról szól ez a dolog..De nézők szempontjából, tényleg sokkal élvezetesebb lenne több felvétellel.
Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 133
Szerintem=szerinted
Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 132
RTL Klub szponzrálja. Szerintem a többiek miért vennék át a közvetítést?

Sajna ők is jó későre teszik az összefoglalót és alig van képi összefoglaló - csak a szépségkirálnyőket ismétlik folyton ahogy énekelnek, meg cukrot rágnak :P
Előzmény: morfolgus59 (130)
Lipteek Creative Commons License 2010.01.28 0 0 131
Azért ez szerintem nem igaz! Foglalkozik vele. Csak nem őrülten sokat. Minden este van összefoglaló a tv-ben pl.
Előzmény: morfolgus59 (130)
morfolgus59 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 130
Tényleg nem rossz a kép, kár hogy nem a Bamakóról van. Amúgy azt nem tudjátok hogy miért nem foglalkozik a magyar média a Bamakóval? Alig lehet hallani róla.
Előzmény: Lipteek (125)
Lipteek Creative Commons License 2010.01.28 0 0 129
Pfff. Pedig egy Bamakos cikkből szedtem.
Előzmény: szamár123 (128)
szamár123 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 128
Ez egy marha jó kép, de ez Dakar Argentínából. Még ha afrika lenne ....
Előzmény: Lipteek (125)
Lipteek Creative Commons License 2010.01.28 0 0 127
Na akkor újabb, azóta frissült eredmények (pontszámokkal):

1 60 A www.homokdune.hu bemutatja 1574
2 59 We solve it... BBT2 1563
3 38 Snickers Team 1557
4 23 Green Network 1537
5 13 CARCADE ONE 1454
6 111 Honvéd Dream Team 1453
7 14 CARCADE TWO 1435
8 41 Hungarian Dakar Team - 1 1428
9 8 Americana Rent a car 1401
10 37 SLO TEAM 2 1352
Előzmény: morfolgus59 (126)
morfolgus59 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 126
Nem tudod esetleg hogy mekkora pontkülönbségek vannak a csapatok között?
Az elején azt hittem hogy az első hely a Green Netrwork és a szlovákok közt fog eldőlni.
Előzmény: Lipteek (124)
Lipteek Creative Commons License 2010.01.28 0 0 125
Budapest-Bamako

Ha esetleg találtok jó fotókat, osszátok meg ti is! Ezt az egyik napi összefoglalóban találtam. Nem semmi kép.
Lipteek Creative Commons License 2010.01.28 0 0 124
Legfrissebb eredmények:
1. A www.homokdune.hu bemutatja
2. We solve it_1
3. Snickers Team
4. Green Network
5. Honvéd Dream Team
6. Carcade_1
7. Carcade_2
8. Hungarian Dakar Team_1
9. Americana Rent a Car - 10. SLO Team_2
Előzmény: Fehérpárduc (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!