Keresés

Részletes keresés

MayItBe Creative Commons License 2009.09.13 0 0 42

Köszi, nem tudtam, majd próbálkozom!

:-)

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.13 0 0 41

Van online adása az m2-nek, nem megy mindig, de azért többnyire igen. (Most éppen megy.)

http://videotar.mtv.hu/Videok/2007/04/12/23/m2.aspx

Nem egyszerű megtalálni az MTV honlapjáról, pláne megjegyezni, de szerencsére a böngésző megjegyzi. (Időnként változtatják a helyét, a fene érti, miért, néhány hónapja pl. még más volt az url. Most innen működik.)

A Terecskét láttam én is a programban, remélem, jó előadás lesz. :)

Előzmény: MayItBe (39)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.13 0 0 40

Branagh

Előzmény: MayItBe (39)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.13 0 0 39

Sajna, nálunk m2 nincsen ...:-(

(Kenneth Branagtől a Sok hűhó semmiért a kedvemcem! :-)

Ma Magyar Dal napja és már előbb is eszembe juthatott volna: minden vasárnap este van operaelőadás is.

Előzmény: Törölt nick (36)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.13 0 0 38

Láttam a műsorújságban. :-)

(Mind a darab, mind a rendezés nekem túl "sötét" szombat estére. Bár anno a kritikák szerint Kulka jó volt, sokan ezért mentek el rá. A 12 dühös embert szívesebben megnéztem volna ....)

Ma az m1-en Goldoni: Velencei terecske, ha jól emlékszem 14,50-kor ...

:-)

Előzmény: Törölt nick (35)
meret99 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 37
De adtál tippet, csak kicsit későn, mert a fiugg már régebben rájöttek:))))) Bizony közszolgálatin kell a népet nevelni és ezeket a médiákat ingyenesen kell szolgáltatni és méreg drágává tenni a gagyi, romboló médiát:)
Előzmény: falu füstje (33)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.12 0 0 36
Sőt, ma kiemelt kultúrnap lehet a magyar közszolgálatin, mert az m2-n meg a Hamlet megy éppen. :) Ez ugyan nem színház, hanem filmfeldolgozás, de Kenneth Branagh rendezésében és főszereplésével - ez is elég igényes választás.
Előzmény: MayItBe (32)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.12 0 0 35

Az m1-en jelenleg éppen színházi előadás megy. :) A III. Richárd a Nemzeti előadásában. Mondjuk ha alaposan körbenéztek volna a hazai színházakban (vagy akár a Nemzetiben is), találhattak volna jobb előadást is.... talán Kulka miatt eshetett erre a választásuk. De azért mégiscsak színház.

Előzmény: MayItBe (32)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.12 0 0 34

Azzal nekem nincsen bajom, ha van egy olyan tv/rádió, amit mindenki el tud érni.

Ezeken aztán szépen osszák be az idősávokat és adjanak olyan műsort, ami adott sávban eléri a célközönséget, bizonyos közérdekű tartalmakkal.

De ha valaki pl. abszolút keresztény szemszögből néz mindent az életben, akkor az ne jajkenoljon, ha ezen az adón leadják a Da Vinci kódot, hanem ő nézze a Pax tv-t és hallgassa a Mária rádiót, ott nem lesz szerencséje sem Dan Brown-hoz, sem Madonna számhoz ...

Előzmény: falu füstje (33)
falu füstje Creative Commons License 2009.09.12 0 0 33
Én is egyfeszt azon tipródok, hogy mi a túrónak közszolgálati tévé és rádió.
Az én államfelfogásom szerint közszolgálatnak ott van helye, ahol a felmerült probléma máshogy nem oldható meg. Amíg a bármilyen tartalom eljuttatása a népekhez piszkosul macerás és eléggé költséges volt, addig tényleg volt némi értelme a közszolgálatinak, de ma már szinte mindenki készíthet és szórhat millióféle tartalmat, amihez szinte mindenki könnyedén hozzáférhet.
Milyen érdekes, hogy közszolgálati napi/hetilap, közszolgálati könyvkiadó vajon miért nincs? Pedig ugyanazon érvek alapján lehetne ilyesmi is. (Höhö, remélem nem adtam egy tippet a fiuggnak... :-))
Előzmény: MayItBe (30)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.12 0 0 32

Akkor mondom, hogy újabban vasárnap(? vagy szombaton, nem akarok rosszat mondani ...) kora délután van felvételről színházi közvetítés. Legutóbb Csíky Gergely:Nagymama c. előadása volt, Tolnay Klárival ...:-)

Rádió?

A helyi adókon beszédhibás, monoton hangú "bemondók" rongálják az idegeimet, a Slágeren a Boros-Bocskor idiótaduó reggelente. A Danubiuson dettó valami borzalom ugyanekkor ... próbáltam a volt Petőfit, ott meg a zene túl alternatív néha.

Jelenleg a CD- gyűjteményem bővítése a legjobb megoldás.

Illetve neten külföldi tematikus rádiót szoktam még ...

Előzmény: szan49 (28)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.12 0 0 31

Hát, a reklámok esetén százból ha egy olyan, ami emlékezetes.

Amúgy régen azért voltak elájulva sokan az osztrák reklámoktól, mert amit reklámoztak, az volt elérhetetlen.

A hírműsorok esetén pedig ... aki értette németül, annak volt érdekes.

Előzmény: Derek (27)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.12 0 0 30

Ma már bármelyik rétegnek van rá lehetősége, hogy csináljon a hobbijához adót.

Van Paprika tv, keresztény tv, lakberendezős tv, mittudomén (spec. nekünk három adó van, abból a legtöbbet az mtv1-et nézzük). Aztán ezeket olyan hosszasan nézik, akik akarják, amilyen hosszasan bírják.

Fizesse meg a hobbiját mindenki.

Előzmény: falu füstje (26)
elölrül Creative Commons License 2009.09.12 0 0 29
http://www.radio.hu/
http://real1.radio.hu/bartok/

Kukkants be ide.
Előzmény: szan49 (28)
szan49 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 28

Azt hittem, csak nekem hiányoznak a színházi közvetítések...

Különös, hogy a jobb és a bal oldal  kimondatlanul, de visszasírja az Aczél-korszakot. Ízlésromboló, nemzetietlen, túlságosan magyarkodó...Nincs távirányítójuk? Nem kötelező nézni egyik műsort sem. Én sem nézem, csak altatónak. Szegény rádióról azért nem szólok semmit, mert nincs készülékem, de egészen jól érzem magam így is.

Előzmény: MayItBe (24)
Derek Creative Commons License 2009.09.12 0 0 27

"De hogy most sokkal szarabb, mint az mtv1-2, az biztos."

Mar a 80-as evekben sokkal szarabb volt,kiveve a hirmusoraikat de az is csak az ottani nyilt politikai legkor miatt.A magyar reklamok is sokkal szellemesebbek voltak mit az ottani Persil es mosogep reklamok

Előzmény: MayItBe (25)
falu füstje Creative Commons License 2009.09.12 0 0 26
Ja, ez egy ilyen dolog, megfigyeltem, hogy akik a közmédiumok (sőt, nem csak a köz) működése kapcsán a közepesenél erősebben hisztérikus kritikákat fogalmaznak meg, azoknak szinte kivétel nélkül az a bajuk, hogy mások mit nézzenek, vagy mit ne nézzenek. Belegondolva, hogy többnyire azok is az ő soraikból kerülnek ki, akik úgyszintén abba óhajtanak belepofázni, hogy mások hogyan szeressenek, mibe higgyenek, hogyan éljenek, szóval ez egy ilyen műfaj, ilyen művészekkel, ez van, meg kell szokni.
Előzmény: MayItBe (24)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.12 0 0 25

Derek, a nyugati határszélen élek születésem óta, itt meg, ahol jelenleg is, éppen 17 éve (a szomszéd falu már osztrák). Míg földin adtak az osztrákok, néha néztük. Semmi extra nem volt, filmekben, egyebekben dettó, mint itthon - na jó, a "Pajtában sramlizenélünk és a dirndlis-zergetollas népesség közben sört/bort iszik és dalol" c. előadástípust előbb kitalálták, mint Lakodalom Lajos nálunk -, tán a képminőség volt jobb pár árnyalattal.

A hírműsorok meg ...persze, hogy mások voltak, ottan a nagy kapitalizmusban, mint itthon.

De hogy most sokkal szarabb, mint az mtv1-2, az biztos.

Előzmény: Derek (22)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.12 0 0 24

Akinek van tv-je, annak van hozzá nyomógomja is: átkapcsol, vagy kikapcsol. Ilyen eccerű ...

(Ami engem az mtv-ben talán zavar, az az, hogy régen baromi jó színházi előadások voltak - és mi a közszolgálatiság, ha nem az, hogy olyanoknak is lehetővé tesszük bizonyos előadások megnézését, akik távolság/anyagiak, stb. miatt ezt nem tehetik meg. Nem hiszem el, hogy ne tudnának havonta rögzíteni az ország bármely városában egy színházi előadást. Szép gyűjteményt lehetne csinálni belőle. Ezt leszámítva tényleg nagyon sokféle és kisebbségnek/rétegeknek szóló műsor van a két adón. Alkalmasint messze jobb kínálattal, mint bármelyik kereskedelmin.)

Előzmény: falu füstje (16)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.12 0 0 23
Így, csak a műsort összehasonlítva nem nagy durranás az ORF programja. Jórészt azok a sorozatok mennek, amelyek nálunk a kertévékben.
Előzmény: kalambo (4)
Derek Creative Commons License 2009.09.12 0 0 22

Mi Nagykanizsan kb a hatvanas evek elejetol neztuk az osztrak TV-t,akkor azert volt erdekes,mert a hirmusoraikban sokkal tobb informacio volt mint a magyar TV-en ,ami ertheto ha A KET ORSZAG POLITIKAI TRENDSZERET nezzuk.de amugy musorai gyengek voltak,csak azert volt meg erdekes mert akkoriban jatszottak azokat a sorozatokat,Bonanza es hasonlok amelyek a magyar TV-en nem voltak.Nameg adtak Papp Laci profi meccseit,meg lattuk Puskast a Real Madridban. es volt a Beatklub ahol lathattuk az akkori nyugati meno bandakat. aztan amikor az enyhules eveitol a magyar TV musorai is nyitottabbakka valtak onnantol szinte senkinek nem volt kulonosebben erdekes az osztrak TV,kiveve a hirmusoraik

Előzmény: MayItBe (15)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.12 0 0 21
De gyorsan felejtünk, jobberkéim.
feketekavics Creative Commons License 2009.09.12 0 0 20
A közszolgálati média mindig részrehajló, a hatalmon lévők szócsöve, sőt ma már a negyedik hatalmi ág, ez determinálja, hogy miket mond.
Magyarországon ezen még tovább ront, hogy a szakmai hozzáértés helyét a rokoni alapon szerveződés veszi át, ez meghatározza a színvonalat.
Ez így együtt a mostani állapothoz vezet.
_FK
lujo2 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 18
sztem is a szomszéd rétje mindig zöldebb, tipikus esete.
ez is tele filmsorozatokkal, showal, a mai nap két kultúrális műsor akad
elölrül Creative Commons License 2009.09.12 0 0 17
Bartók rádió vazze!

A tökéletes zenei kultúrmissziós rétegadó. A Mezzo rádiós megfelelője, csak jobb.
Előzmény: Törölt nick (-)
falu füstje Creative Commons License 2009.09.12 0 0 16
Egy, amúgy messzi külföldön élő cimborám fakadt ki, hogy hajdemennyire szörnyű ez a közszógálati, mert nincs benne semmi nemzeti, bezzeg régen volt nóta, népi dógok, ma meg semmi, nemzethalál.
De hát, mondok, fillérekért lehet nótacédéket venni a lengyelpiacon, vagy ha nem ennyire finnyás, akkor gigabájtnyi mennyiséget letölteni a netről, szóval ha ma valaki ilyesmihez akar hozzáférni, akkor kismillió individuális lehetősége van rá, míg közszolgáltatást elvileg olyasmire érdemes szervezni, ami individuálisan vagy kiscsoportosan nem oldható meg, akkor meg?
De akkor is, ő nótát akar, meg népművészetet! Kérdem, jó, de ha más meg nem azt akar? De, csak akarjon, mert az jó, az kell, mert ha nem az van, akkor nemzethalál.

Persze az ember a barátaival egy bizonyos szint után inkább nem vitatkozik, én is inkább meghívtam őket másnapra, a lányom néptánc vizsgaelőadására. Gondolom mondanom sem kell, hogy nem jöttek el.
MayItBe Creative Commons License 2009.09.12 0 0 15

Összehasonlítottam.

Az m1 és m2 nagyságrendekkel veri le az orf1-et és az orf2-t (ahol amerikai film-, és sorozatdömping van pl., és fel nem fogom, hogy miben nyilvánul meg a közszolgálatiság, mint etalon. Esetleg vasárnap, 10:15 Pippi Langstrumpf? Vagy mi?)

Előzmény: kalambo (4)
varu2 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 14
Te IS CSAK azt tudod mondani : NEKED MILYEN TETSZIK .....

DE ki mondja meg , hogy ma Mo-on MI a normális??

Az a baj, hogy MINDENKI úgy érzi, hogy Ő a kompetens ezügyben:((((
varu2 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 13
Olvtárs! NEM veszed észre, hogy SENKI nem vevő a fröcsögésedre, és EZÉRT kell sajátmagadnak válaszolgatni?
Előzmény: Törölt nick (11)
vizinikk Creative Commons License 2009.09.12 0 0 12

nyugi, már volt ilyen.

annakidején a "királyi tévé" nevet kapta.

előre borítékolom, megint azzá válik rövidesen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!