Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

matula84 4 órája Creative Commons License 4362

Sziasztok!
Nem rég óta vannak malackáim és érdeklődnék, hogy ki mit javasol nekem. Mivel etesem őket a hízás érdekében. Szárazan kapják-e a darát külön vízzel vagy inkább moslékosan? A segítségeteket előre is köszönöm..

Rzola 6 órája Creative Commons License 4361

Én takarmány problémára gondolok . Az elmúlt pár napban nem hoztál friss takarmányt?

Előzmény: sasa87 (4360)
sasa87 6 órája Creative Commons License 4360

Idén novemberben lesz 4 éves!

 

Március vége felé fog harmadjára fialni!

 

A súlya olyan 300kg körül van!

Rzola 6 órája Creative Commons License 4359

Kicsit többet jó volna tudni a cociról! Vemhes vagy nem ,mennyi idős ,stb: !

Előzmény: sasa87 (4357)
Rzola 6 órája Creative Commons License 4358

Sajnálom őket ,valahol sejtettem,hogy ilyesmi fog történni. Kicsik is hideg is van és az anyuci sincs a legjobb állapotban ,sajnos most eszt hozta a sors :(
Majd legközelebb már biztos sikerülni fog minden!
További jó gazdálkodást!

Előzmény: bolero84 (4356)
sasa87 8 órája Creative Commons License 4357

Sziasztok!

 

Lenne egy olyan gondom,hogy van nekem egy kocám és már két napja nem eszik normálisan, kiöntöm neki a kaját és eszik belőle két három  falatott azután otthagyja az egészet ez mitől lehet?

 

bolero84 9 órája Creative Commons License 4356

Szia! Elhullott mind a három... :/

A koca viszont egy kicsit jobban van...

Előzmény: Rzola (4355)
Rzola 24 órája Creative Commons License 4355

Sajnálom a malackát ! 36fok kell eleinte a kicsiknek majd később lelehet csökkenteni 20fok körülre. Az utolsó videón amikor bokszolnak az meg van előttem is amikor 24órasan ugyan így játszottak . Remélem a többi szépen felcseperedik ,próbáld meg hátha van az anyának teje ,legalább fröccs tejet kapjanak!

 

Előzmény: bolero84 (4352)
bolero84 1 napja Creative Commons License 4352

Ilyenek voltunk a nyáron...

Előzmény: Rzola (4349)
bolero84 1 napja Creative Commons License 4351

Szia! Egy malac mínsz ,

de a másik kettő sárga színűt ürített és nem hígat...nyílván csak volt értelme 3 óránként éjjel is tunkolnom őket...de borzasztóan kell fűteni rájuk...az anyuka reggel 3 tyúktojást megevett és a vizébe tettem egy púpos evőkanál malactápszert...meg 3  dl savanyú tejet is megivott...fel is állt a három lábára...beszéltem a dokival...holnap egy  gyulladáscsökkentőt még adunk neki...

Köszi a segítséget! :)

Előzmény: Rzola (4350)
Rzola 1 napja Creative Commons License 4350
Előzmény: bolero84 (4348)
Rzola 1 napja Creative Commons License 4349

Nekem is voltak vietnámi malackáim,ha nincs belső sérülése az anyának akkor lehet esélye még ,oxitocin inekció szokott segíteni a tej megindulásában normál esetben .

2éve 65db kismalacom volt :)

Előzmény: bolero84 (4348)
bolero84 1 napja Creative Commons License 4348

Szia! Köszi! Sajnos egy állatpatikában vásárolták és 3 kilós zacskóban...nincs ráírva semmi...holnap felhívom a patikust(állatorvost)...azt elfelejtettem írni,hogy ezek vietnámi malacok...picik...a komondorunk megharapta,illetve összemarta az anyjukat...a koca nagyon szarul van...erre megfialt ma reggelre...a kocának sajna kevés esélye van...kapott egy antibiotikumot és egy gyulladáscsökkentőt... injekciókat...a megmaradt kismalacokat inkább behoztam...nem is volt teje a kocának... :(

Előzmény: Rzola (4347)
Rzola 1 napja Creative Commons License 4347

Szia!
Szerintem 1-2dl keverjél be fejenként és addig erőszakoskodj velük,de csak finoman ameddig nem lesznek hajlandóak elfogadni a cumit. Nem tudom milyen cumid van de ha olyan ami a gumikesztyű újára hasonlít az a legjobb. Tedd a tápszert műanyag flakonra arra húzd fel a cumit ,tedd a szájába és finoman spricd be neki de ne nagyon nehogy félre nyeljen.
Dobozán biztos van név és gyártó az oldalukon biztos találsz mennyiségi adatott!

Előzmény: bolero84 (4346)
bolero84 2 napja Creative Commons License 4346

Sziasztok! Légyszi segítsetek...vagy legalább mondjátok meg hányadik hsz-ben volt róla szó...napos malac kézből etetése tápszerrel? 3 kicsi malac...tápszert megvetettem ,de azt nem mondták,meg nem is kérdezték meg...hogy mennyi tápszer kell ,mennyi vízbe...a cumit nem is fogadják el...légyszi segítsetek minél előbb! Most melegben vannak,melegvizes palackokat is raktunk melléjük...3 van...

MG Petimester 2 napja Creative Commons License 4345

"....- Szeretnék disznó lenni!
Ez a kijelentés annyira meglepő volt, hogy mindnyájan elhallgattunk. Még a szakállas főorvos is abbahagyta az ezredessel való vitatkozást és a lengyel fiú kezében megállt a szájharmonika. Boris pedig ült az ágyán és ahogy végignézett rajtunk, a szeme sötéten tüzelt .
- Igen - ismételte makacsul, törött németséggel, az ezernyelvű tábor nemzetközi volapükjén - szeretnék disznó lenni. Mert irigylem a disznókat, értik ? Azért !
Néhányan összenéztünk. Valaki hátul a szoba sarkában fölnevetett. Élesen, cinikusan.
- Tán nem elég moslék neked ez az élet itt ?
De a szobrász mintha meg se hallotta volna a szavakat. Szeme végigszökdösött a figyelő arcokon, aztán szaggatott, ideges hangon beszélni kezdett.
- Tudják, én szegény fiú voltam és gyermekkoromban anyám elszegődtetett a községhez disznópásztornak. Maguk most nevetnek, pedig a  disznók előtt megemelheti a kalapját minden ember. Tudják-e milyen jószándékú, becsületes állatok azok ?
Három éven át jártam ki a legelőre velők, tavasztól őszig. Megismertem őket. Hűségesek, tisztességesek. Értik? Szerettek engem! Pedig én nem is voltam disznó, csak ember...
Nyelt egyet és egy pillanatig maga elé bámult a padlóra. Aztán folytatta :
- Egy őszön makkoltatni küldtek föl a hegyekbe. Akkor történt, hogy farkasok kezdték kerülgetni a kondát. Volt a rám bízott állatok között egy, amelyik mindig külön járt a többitől. Egy rühes, sovány kis süldő. A többi nem tűrte meg maga között, mert, hogy maga alá piszkolt, fektiben. Mert a disznó nagyon tiszta állat , tudják-e, az elveri magától az ilyet. A konda szégyene volt ez a süldő. És éppen erre mentek rá a farkasok.
- Reggel történt, alig valamivel virradat után. Éppen kitereltem az állatokat a karámból s álmosan dűtöttem neki hátamat egy bükkfának, amikor a visítást meghallottam. A kis rühes süldő megint valamivel távolabb túrt a többitől s azt cserkészték be a farkasok. Négyen támadtak reá egyszerre. De amikor én felütöttem fejemet a sivalkodásra, már valamennyi disznónak fönt volt a feje és a következő pillanatban az egész konda összeröffent s mint egy roppant fekete henger rohant reá a farkasokra. Képzeljenek csak el kétszázegynéhány disznót, tömötten egymás mellett, fölemelt ormánnyal rohanni, fújva és fogcsattogtatva ! Szempillantás alatt elkergették a farkasokat s a kis rühes süldőnek néhány harapáson kívül semmi baja nem történt. Én pedig sokat gondolkoztam akkoriban azon, hogy miért is védte meg a falka ezt az egyet, akit amúgy is kitaszított maga közül s akit azután sem fogadott vissza soha. De csak most jöttem rá: azért, mert disznó volt az is.
- Hát látjátok, ezért szeretnék disznó lenni. Mert irigylem a disznóktól a szolidaritást, ami az én emberi falkámból hiányzik. Mi tanokat hirdetünk és jelszavakat halmozunk jelszavakra, de közben mindenki csak önmagával törődik, nemhogy a kisujját is mozdítaná másért. Ha akkor, ott az erdőn, az én disznófalkám is úgy viselkedik mint ma az emberi társadalom: rendre az egész falkát fölfalhatták volna a farkasok. Mint ahogy az embereket is fölfalja rendre a,gonoszság és az önzés. Elsőnek talán engem. De aztán mást is. Es végül mindenkit. Mindenkit! Még azokat is, akik most engem falnak föl ott az irodákban !
Nem szólt többet, csak ült az ágyán és hallgattunk mi is. "   ....              :-))

MG Petimester 2 napja Creative Commons License 4344

,-)) ...Jó magam is be szeretnék köszöni majd...   :-))   üdv.

Előzmény: Norbert Zsankó (4340)
kanga 1 2 napja Creative Commons License 4343

Előzmény: kanga 1 (4342)
kanga 1 2 napja Creative Commons License 4342

Bocsánat az offért!

Egy autóból kidobtak két 3- 4 hónap körüli kan kutyust. Átmenetileg az önkormányzat ránk bízta őket , de ha nem találunk végleges befogadót akkor viszik őket a gyepire, ahol lealtatják őket. Nagyon aranyos, bújós babák. Nem ezt érdemlik! Nem tudná valaki befogadni őket?Dél Pest megyében vannak.

Lilatigris 2 napja Creative Commons License 4341

Szia!

Köszi a választ. Nagyon szépek. :) Kíváncsi voltam hogy az enyémek kb. jó súlyban vannak-e. 

Előzmény: Mirtill72 (4336)
Norbert Zsankó 2 napja Creative Commons License 4340

F1-ES Duroc mangalica malacaim vanak ,természetes takarmányon hizlalok.

Előzmény: jenos (4339)
jenos 3 napja Creative Commons License 4339

Köszi Norbert tavasszal szeretnék venni 2 malacot csak azt nem tudom hol érdemes és milyen fajtát vegyek és milyen árban vannak felénk a malacok. Te milyen fajtát tartasz?

Előzmény: Norbert Zsankó (4338)
Norbert Zsankó 3 napja Creative Commons License 4338

Szia!Zalaszentlászlóról,vagyok ha tudok segitek.

Előzmény: jenos (4337)
jenos 3 napja Creative Commons License 4337

Sziasztok van köztettetek itt olyan aki  Zalaegerszegi vagy környékbeli, ha van akkor szeretném vele felvenni a kapcsolatot lenne pár malacos kérdésem. Válaszaitokat előre is köszönöm. 

Mirtill72 3 napja Creative Commons License 4336

szia.

Nem kb hanem biztosra mondva a fehérebb csapat 8 hetes 12 db  és kb 20 kg . de le mérhető helyben , a tarka csapat ami 9 db egy alom ők 11. hetesek és 25 kg kb , mind 2 csapat  be vizsgáltan PRRS mentes állományból . Mind 2 alom ivartalanítva , vasazva és féreg hajtózva van. A szülő pár  is helyben  meg tekinthető.

Előzmény: Lilatigris (4335)
Lilatigris 3 napja Creative Commons License 4335

Szia!

Mennyi idősek és kb. hány kgsak? 

Előzmény: Mirtill72 (4325)
kanga 1 4 napja Creative Commons License 4334

Köszönöm szépen! Erre tippeltem én is!  <3

Előzmény: ez-Ben (4333)
ez-Ben 5 napja Creative Commons License 4333

 

 :) Kérlek szépen...a féreghajtásnál tulajdonképpen mérget juttatunk be az állat szervezetébe. Ha az nem az előírásoknak megfelelően történik, akkor bizony okozhat "bágyadtságot". 

  ( ez a válasz a lehető leghamarabb volt ! Üdv. :)

Előzmény: kanga 1 (4324)
ez-Ben 5 napja Creative Commons License 4332

 

 :)) NAHÁT !........             Ecetes az üvegem

                                        Emelem a süvegem !

 

                                                                         ( Bravó !:)

 

Előzmény: kanga 1 (4323)
Mirtill72 5 napja Creative Commons License 4331

Szia :)

 

Szerintem a disznók változtak meg :) vagy ki hat rájuk is a mai rohanó világ  okozta stressz :) Vagy csak annyira agyon vannak már keresztezve , hibridizálva , hogy azt se tudják ki -kivel van :)

 

Előzmény: Xaxonos (4329)