Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

kirikovkati fél órája Creative Commons License 4114

Szia az éjjel megszülettek a kismalacok. 13db abból egy halott, 8koca lett 4kan. Anyukájuk pietrin apjuk lapály ja és előhasú koca volt. Remélem ezzel már nem lesz gondunk. 

Előzmény: Mirtill72 (4110)
kirikovkati 1 napja Creative Commons License 4113

Sziasztok! A napokban fial a kocánk, már nagyon várom, remélem nem éjjel fog, nem akarok odafagyni!:) Szép napot mindenkinek! 

Palko83 2 napja Creative Commons License 4112

Köszönöm mindenkinek a segítséget a fejleményekről majd később írok. remélem nem lesz semmiféle bajság ami fellép választás után.

Üdv mindenkinek: Palkó

gyöngyikedvelő 3 napja Creative Commons License 4111
Így van. Sokan örülnek hogy választás napjától milyen szépen esznek a malacok... Pár nap mulva meg gondolkozik hogy vajon mitől hullanak el...?! Haveromnak így pusztult el 47 malaca!
Előzmény: Mirtill72 (4110)
Mirtill72 3 napja Creative Commons License 4110

Én tapasztalatból beszélek. A tavasszal meg szívtam , azóta úgy vagyok vele , hogy inkább a malac sírjon mert éhes mint hogy én mert meg döglött :)

Előzmény: gyöngyikedvelő (4109)
gyöngyikedvelő 4 napja Creative Commons License 4109
Így van. Inkább éhezzen egy kicsit a malac minthogy beteg legyen! Ezt a kis "kínzást" majd meghálálja neked szép egyenletes növekedéssel!
Előzmény: Palko83 (4106)
Mirtill72 4 napja Creative Commons License 4108

Szia :)

 

Mi hirtelen választunk. Reggel etetés előtt gyorsan . A választás miatt ha oda figyelsz a takarmányozásra nem lehet gond. Ha van rá lehetőséged ne a malacokat , hanem a kocát költöztesd másik helyre , egyrészt azért mert úgy a malacokat kisebb stressz éri más részt a vissza ivarzás miatt jót fog enni a kocának a hely változtatás és a választás okozta stressz.

 

Malacoknál figyelj a takarmányozásra , nehogy túl etesd őket. Csak fokozatosan emeld a takarmányt nekik.

Előzmény: Palko83 (4106)
gyöngyikedvelő 5 napja Creative Commons License 4107
Én legelőször fokozatosan választottam. Nem vált be nekem. Azóta mindíg hírtelen választok. Nem ismerek olyat itt a faluban fokozatosan választana... Szerintem próbáld meg most az egyik módszert, legközelebb meg a másikat. És amelyik beválik azt folytatod majd a későbbiekben.
Előzmény: Palko83 (4106)
Palko83 5 napja Creative Commons License 4106

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni választás témában. lassan esedékes lenne a választás nem tudom melyik jobb a jószágoknak. egy ismerősöm azt mondta vegyem el őket hirtelen a másik meg azt h próbáljam fokozatosan elzárni őket. nem tudom melyik lenne a jobb megoldás a munkahelyem miatt sajnos a hirtelen választást helyezi előbbre de nem akarom hogy kárt szenvedjenek a malackák sem az anyjuk. mi a tapasztalatotok ebben a témában?

előre is köszi Palkó

gyöngyikedvelő 6 napja Creative Commons License 4105
Hát kicsit messze tőletek. :-D
Előzmény: Mirtill72 (4104)
Mirtill72 6 napja Creative Commons License 4104

Hát az nem itt van :D

Előzmény: gyöngyikedvelő (4102)
gyöngyikedvelő okt. 22. Creative Commons License 4103
E-mail címem: zolibacsi27@gmail.com
telefon: 06204130593 itt lehet érdeklődni a kocasüldő felől
gyöngyikedvelő okt. 22. Creative Commons License 4102
Kocsér. Ez Nagykőrös mellett van.
Előzmény: Mirtill72 (4101)
Mirtill72 okt. 22. Creative Commons License 4101

Merre laksz?

 

Előzmény: gyöngyikedvelő (4099)
Mirtill72 okt. 22. Creative Commons License 4100

Szia. Kövesden olyan drága a termény ? Nálunk aratás után még 4ezret se akartak adni a terményért :(

 

Igen valóban van olyan koca ami fél a kantól. Ezt mint kanos gazda igazolom :) Nálunk is hordanak egy kocát, ami szabályosan fél ,retteg a kantól. A kan szó szerint meg erőszakolja. Egyszer meg van az aktus utána meg a kan fordul neki. Hál istennek eddig még elég volt a kocának 1* is , abból is 14 malacokat produkál :) De csak ez az 1 ilyen koca van ami hozzánk jár. Tehát ritka jelenség.

Előzmény: Palko83 (4098)
gyöngyikedvelő okt. 22. Creative Commons License 4099
Szia. Köszi a tanácsokat. Èn végleg úgydöntöttem hogy eladom. Veszek helyette egy másikat. Úgyhogy ez most eladó ha érdekel valakit. Ès kocasüldőt keresek megvételre.
Előzmény: Palko83 (4097)
Palko83 okt. 22. Creative Commons License 4098

Köszi.hát lehet szeretni néha több időm el megy vele mint amit a családra fordítok. de hát ez van. írtad hogy felétek milyenek az árak, merrefelé laksz? én jobban örülnék a 600nak hiszen 7ezres terményt ettek eddig hiába akarják csökkenteni az árakat.nálunk mkövesden 500at beszélgetnek annyiért nem igazán szeretném eladni őket.remélem felkúszik az ár még van egy hónap az értékesítésig úgyhogy reménykedem.

Előzmény: Xaxonos (4086)
Palko83 okt. 22. Creative Commons License 4097

Szia!

olvasgattam az írásaidat és gondolom milyen rossz így szenvedni a kocával mert én is jártam így. kétszer is. amit úgy gondoltam h jó alap lenne az egyik hamsire volt és bármennyire flushingoltam dédelgettem nem akarta az igazságot így hát levágtam. a másikkal ugyanígy voltam és sehogy sem sikerült. megalkudtam a vevővel azt mondta egy hét múlva elviszi. hát nem rá két napra felindult! így jártam de már nem akartam s..et csinálni a számból levágtam neki. a mostani kocát csak úgy viccből választottam ki a csapatból egy kicsit féltem tőle mert még nem volt fias disznóm. felindult elvittem a kanhoz és tessék 8 szép kismalac lett az eredménye.

olvastam h korlátozott lehetőségeid vannak a mindenféle csúcsminőségű anyagok beszerzésében így nem is tudom mit írhatnék. nekem az egyik ismerősöm broiler csirkét termel és behordja nekem az etetőben maradt befejező tápot mikor kiürül az istállója. nálam észrevettem h ha egy kicsit többet adok a moslékban nekik/ elég magas fehérje és vitamintartalma van/ akkor jobban búgnak a kocák. jelenleg van 7 duroc X nagyfehér hízóm amiből 4 koca van 70-110 kg-osak.már mind a négy búgott viszont a topigs x nagyfehér hízóimból 5 db van a 3 koca meg sem mukkant. szóval nem tudok tanácsot adni csak a saját tapasztalataimat írom meg hátha alkalmazni tudod Te is.

ha van időd türelmed és lehetőséged akkor próbáld ki ha minden kötél szakad akkor hizlald meg és fagyó.

üdv: Palkó

Előzmény: gyöngyikedvelő (4008)
Roland1214 okt. 22. Creative Commons License 4096

Sziasztok. Kérdésem lenne. Ha a kertünkhöz tartozó szántót bekerítem tarthatok e ott (50-100 db) mangalicát? Ha igen milyen engedélyek kellenek hozzá? Köszi.

gyöngyikedvelő okt. 21. Creative Commons License 4095
Most meg az juttott eszembe hogy megdumálnám hogy vigye el a sűldőmet, és legyen ott nála amíg fel nem veszi a kant... Szerintetek belemenne a csávó ilyenbe?
Előzmény: gyöngyikedvelő (4094)
gyöngyikedvelő okt. 21. Creative Commons License 4094
Akkor neked sem egyszerű a kocád... Egy kanosember azt mondta hogy van olyan koca aki fél a kantól. Lehet hogy van benne valami, mert egyszer a telepen mikor dolgoztam ott volt ilyen.
Előzmény: buzavirág79 (4093)
buzavirág79 okt. 21. Creative Commons License 4093
szia! Beszéltem ma egy régi motoros sertéstartóval,azt mondja neki is van egy 1 éves kocája ami még nem indult ki.vagy olyan gyenge neki a búgási hajlam hogy nem veszi észre.azt mondta nem fogja megélni nála ,hogy anya legyen.
Megnézte a kocámat,péntekre már lemegy róla a búgás.az a baj nem akar megállni a kannak.az első búgatásnál is igy volt,be kellet szoritani a sarokba,még ráugrott a kan.aztán már hagyta magát.elmondtam ezt a mostani gazdájának,de azt mondta olyan nincs hogy nem áll meg.beengedi 10percre a kant a kocámhoz,aztán meg mondja hogy nem búgik még rendesen,mert nem áll meg.szóval várok jövőhónapig megint,ha akkor is igy lesz,nem tudom mit csinálok,mert levágni nem tudom.túlságosan hozzámnőlt és megszerettem.
Előzmény: gyöngyikedvelő (4092)
gyöngyikedvelő okt. 21. Creative Commons License 4092
Igazad van! Szeretem mikor 15 ezer a malac ár, és jönnek hogy 5000 be elviszi mindet hogy nekem jó legyen... Mert "zolikám, mit csinálnál velük ha rajtad maradnak? Se pènzed se takarmányod se helyed felhízlalni őket! Jobban jársz ha ötezrivel nekemadod!" ilyenek ezek...
Előzmény: Mirtill72 (4091)
Mirtill72 okt. 21. Creative Commons License 4091

Szia :) Az olyat el kel hajtani jó messzire :) Esetleg 30-ba ne dolgozd fel is neki? Nem tudom hol él némelyik ember. Az ilyennek csak azt tudom tanácsolni , hogy van a jó öreg tesco és vegyen ott 5 éve le pecsételt husikát.

Előzmény: gyöngyikedvelő (4090)
gyöngyikedvelő okt. 21. Creative Commons License 4090
Felénk úgy veszik a hízót hogy, 30-at tudok érte adni mert még gázpalackot kell venni hozzá, meg böllért fizetni, fűszereket venni, stb, stb... Végül már a 30 is sok neki érte...
Előzmény: Xaxonos (4088)
gyöngyikedvelő okt. 21. Creative Commons License 4089
Hát nem rossz ötlet. Csak nem egyszerű dolog vevőket keresni. Meg nálunk a böllérnek egy hónapra előre kell szólni... Élve meg nehéz árában eladni. Pedig 50 ezerért odaadnám.
Xaxonos okt. 21. Creative Commons License 4088
Felénk már most 550/kg a hizónak,karacsonyra 600 is lesz és a legtöbbje kimérésre keresi. Én a mostaniböl a felét elmértem mert terményt akarok még venni, mondhatom hogy megérte. Élve nem adtam volna oda az tuti. Borsodban most fialás elötti kocákat is hirdetnek kilóra jó áron. Ha nem félnék a más nevelte disznótól vennék egyet én is.
Előzmény: gyöngyikedvelő (4087)
gyöngyikedvelő okt. 21. Creative Commons License 4087
Én is erre gondoltam. Beadom neki azt a kettőt, aztán ha nem akkor majd levàgom vagy élve eladom. Tegnap 35 ezret kínált érte egy ismerősöm. El is zavartam. Most 130 kg körül van. Benne van már nekem 68 ezerbe ez a disznó.
Előzmény: Xaxonos (4085)
Xaxonos okt. 21. Creative Commons License 4086
hali. Szép malacok. Lehet is szeretni a jószágozást ha néha van benne kanyar is. Sok sikert továbbra is!
Előzmény: Palko83 (4081)
Xaxonos okt. 21. Creative Commons License 4085
Hali. Helyedben én azt tenném hogy majd még beadnám neki a maradék 2 kapszulát és hagynám a francba és akkor biztos ki indulna. Ha mégse akkor kést neki,mérd ki és vegyel egy búgottat. Ha meg van a disznód kora meg a sulya is. 8hónap v 120 kg és még ennyi varázs szertöl sem indult ki akkor az lehet meddö.
Előzmény: gyöngyikedvelő (4080)