Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Xaxonos 5 órája Creative Commons License 3985
ui. A fajtájuk: magyar nagyfehér volt az anyjuk,az apjuk egy szlovák kan,yorkshire-lapály ugy mondta annó a doki
Előzmény: Xaxonos (3984)
Xaxonos 5 órája Creative Commons License 3984
Szia. Ez az a 2 malacom ami tripla súllyal is született már. Mióta megvannak csak falnak,nem mertem közéjük bent hagyni a vett malacom mert tuti azt is megették volna. Nem etetem amugy túl öket mert nem birná a tárcám. 20kg táp bemegy nekik 2 és fél nap alatt így is. Meg mindent befalnak,folyton éhes két dög. Lehet kap majd vasat az egyik hamarosan
Előzmény: Mirtill72 (3982)
Mirtill72 10 órája Creative Commons License 3983

Sorry rosszul írtam :( közel 1 kg  0,88 kg , azt ház tájiba elég sok. Vagy nagyon jó fajta vagy oda van ütve neki minden.

Előzmény: Mirtill72 (3982)
Mirtill72 10 órája Creative Commons License 3982

Szia. Akkor neked nagyon jó malacaid vannak :) Vagy nagyon oda adsz neki mindent. Azért ha ki számolod 6 hónap alatt az több mint napi 1 kg súly gyarapodás.

Előzmény: Xaxonos (3981)
Xaxonos 24 órája Creative Commons License 3981
szia. Fajtától is függ. Ami nekem 6án lesz 6 hónapos azok 140-160 kgsok, fehérek, a vett durok kb 4 hónapos lesz az jó ha van 50kg. Ugy gondolom olyan 80nak lennie kén egy 4 hónaposnak.
Előzmény: buzavirág79 (3976)
ez-Ben 28 órája Creative Commons License 3980

 

 :)) Pontosan ! Nem adom fel !- ez a lényeg- ahogy az LGT énekli  (malacok nélkül is !:)

 

Előzmény: Mirtill72 (3964)
kirikovkati 30 órája Creative Commons License 3979

Köszönöm tanácsod, sajnos csirke belet nem de vettem neki far-hátat meg nyakat azt adtam neki evett épp egy picit de inkább be ment a helyére és lefeküdt, ma próbáltam a tojáslevest mert ezt is hallottam, de megnyalta és ment a helyére! Sajnos már vagy 2hete ezt csinálja tanácstalan vagyok vàrom az ötleteket!

Előzmény: Palko83 (3978)
Palko83 30 órája Creative Commons License 3978

Szia!

Az egyik rokonunknak is volt ilyen problémája az orvos azt mondta neki hogy utolsó próbaképpen adjon neki csirkebelet, vagy döglött csirkét. kicsit bizarr de szereztem neki belet és helyrejött az anya. háztáji sertéstartóktól hallottam már többször hogy a nagyon lesoványodott anyáknak csirkebéllel javítják a kondiját a következő fialáshoz.

én még nem próbáltam de nem is szeretném, de ha segít akkor ez a járható út egy próbát megér.

Előzmény: kirikovkati (3975)
Palko83 30 órája Creative Commons License 3977

Köszi a segítséget

Előzmény: Xaxonos (3974)
buzavirág79 1 napja Creative Commons License 3976
sziasztok!4 hónapos malacoknak kb milyen súlyúnak kell lennie?
kirikovkati 1 napja Creative Commons License 3975

Segítséget szeretnék kérni 5 hetes malacaink anyukája egyik pillanatról a másikra nem eszik! Még fel sem kel. Mit adjak neki? Dr. Is volt adott valami szurit,meg foghagymás valamit de semmi!

Xaxonos 1 napja Creative Commons License 3974
Szia. Szerintem ha direkt kismalacnak való a táp amit vettél,akkor ne keverd még semmivel. Majd esetleg késöbb,ha már megtanultak jól enni. Ha bele bele esznek az anyjuk ételébe sem lesz gond, hisz még ugy is szopnak,az anyatej megvédi öket meg tudják ök ösztönösen mi jó nekik mi nem. Arra viszont kell vigyázni hogy ne egyék túl magukat a malacok mert abból lehet baj.
Előzmény: Palko83 (3973)
Palko83 2 napja Creative Commons License 3973

Sziasztok!

 

Ma kaptam malacoknak való kész tápot 3 hetes kortól adható. A kérdésem az lenne, h keverjek hozzá szerintetek ACIBET-et vagy mehet nekik tisztán. minden válasz érdekel tegnap voltak a kicsik 3 hetesek. szeretném őket a saját etetőjükre szoktatni mert félek h az anyjuk moslékjából összeszednek vmi olyan dolgot amire még nem feltétlenül van felkészülve a bélflórájuk.

segítségeteket előre is köszi

gyöngyikedvelő 6 napja Creative Commons License 3972
Köszönöm ezt is. 2230 ft 1x1 adag. Akkor ez kb 7-8 ezer ha doki hozza és adja be.
Előzmény: woods80 (3970)
Nagy-Imre szept. 24. Creative Commons License 3971

lapály malacok(4 hét) és az anyakoca

woods80 szept. 24. Creative Commons License 3970

A PG 600-t nézd az 1x1-es kiszerelést! http://hungaropet.com/kerepesvet/arjegyzek/

Előzmény: gyöngyikedvelő (3969)
gyöngyikedvelő szept. 24. Creative Commons License 3969
Köszönöm szépen! Most kipróbálom ezt a koplaltatási formát. Így még nem csináltam soha. Ha ez sem válik be akkor adatok be neki hormon injekciót. De az már biztos nem olcsó mulatság lesz. Kb. 8000; egy kocának szerintem.
Előzmény: woods80 (3968)
woods80 szept. 23. Creative Commons License 3968
Előzmény: gyöngyikedvelő (3966)
buzavirág79 szept. 22. Creative Commons License 3967
igy kerestem rá:nem indul ki a koca.remélem kiadja neked.azt is irja hogy betegség is szóba jöhet,vagy tartási probléma.ami szerintem nálad nincs,mert akkor a másik kettő sem indult volna ki.ja és hogy julius-szeptember -ig nem bugnak a nagy meleg miatt.de van olyan is hogy ellés utan nem indul ki többet.nagyon remélem ez nem lesz egyikőnknél sem.
Előzmény: Mirtill72 (3962)
gyöngyikedvelő szept. 22. Creative Commons License 3966
Nem adom fel. Eszemben sincs feladni! Csak tudod nekem fontos lenne hogy mihamarabb vemhes kocám legyen. Márciusra akarok választási malacokat. Ezért vettem olyan kocasüldőt ami már tenyészérett. Ezért sürgetem a dolgot. Ès ezért hUztam fel magam mikor a volt gazdálya azt mondta nevetve hogy ha nem indul ki akkor levágom és kész. Én ha csemetefát veszek akkor azt sem gyújtósnak veszem... Ha nem lenne sűrgős akkor megvártam volna a kis kocasüldòmet ami most 5 hónapos. De nem akartam hónapokat várni rá.
Előzmény: Mirtill72 (3964)
Palko83 szept. 22. Creative Commons License 3965

Sziasztok!

segítséget szeretnék kérni Tőletek vki hátha látott már ilyet amit leírok. tegnap voltak 2 hetesek a malackáim első koca első fialás stb. köldök csonkjuk szépen lesett minden rendben volt de észrevettem a 8-ból 4-en hogy a köldöküknél kb. 1 cm átmérőjű hólyagok, golyók képződtek. a dokim azt mondta fújjam betadinnel de nem sok javulást tapasztaltam. a gazda akinek a kanja búgta a kocámat azt mondta ne foglalkozzak vele, ha virgoncak a malacok nincs semmi gond majd elmúlik. hál Istennek virgoncak, meg gyönyörűen fejlődnek de aggódom!

kérlek segítsetek mit tegyek!

 

Mirtill72 szept. 22. Creative Commons License 3964

Szerintem túl hamar fel adod, de te tudod. :)

Előzmény: gyöngyikedvelő (3963)
gyöngyikedvelő szept. 22. Creative Commons License 3963
Ezzel befaragtam egy kicsit. Soha nem volt ilyen kocám. Próbálkozom ezzel-azzal még 10 napig, és ha addig nincs eredmény akkor megprobálom eladni és másikat venni.
Előzmény: Mirtill72 (3961)
Mirtill72 szept. 22. Creative Commons License 3962

Szia. Ezt így nem találom :( Le írnád , hogy hogy kerestél rá? Talán az alapján én is rá lelek. Én az enyémnél arra is gondoltam már , hogy ő valami fertőzést kaphatott vehem alatt. Ő volt a legnagyobb kocám és neki lettek a legapróbb malacai is :( Szépen nevelt ugyan , mert attól függetlenül a malacai utol érték a többit. Viszont az is lehet , hogy később kapot össze valamit , mert míg a malacok alatta voltak meg se látszott rajta , hogy szoptat. Választáskor meg be sztrájkolt , alig evett már a végén majdnem kenyeret lehetett vágni a gerincén :( Most már szépen ki igazodott a Sano prémiumnak köszönhetően , de nem búg :(

Előzmény: buzavirág79 (3958)
Mirtill72 szept. 22. Creative Commons License 3961

Sajnos lehet :( Elő hasúnál nagyon sok minden. Pl a nem megfelelő takarmányozás. Írtad , hogy borsódara keveréket és hízó koncit kap. Pl szerintem ez se kifejezetten növendék koca takarmány ami fel készíti a vemhesülésre és a vehem kihordására. A másik. Éppen az idén jártunk úgy egyik ismerősömmel , hogy akár mit csináltunk a kocájával , nem tudtuk be búgatni :( Vett tavaly 2 koca süldőt egy alomból. Mikor el érték az ivarzási súlyt és kort , az egyik koca folyamatosan olyan volt mintha búghatnék lenne. Étvágya csökkent , péra duzzadt piros volt , egész nap csörtetett nem hagyta a másikat sem. Viszont valamiért annyira sose indult ki , hogy a lovagló próbát ki állja. Fel hoztuk hozzánk , hogy kan közelében legyen 2 hónapig kínlódtam vele. Koplaltattam , stresszeltettük , költöztettük jobbra balra még szelénes szurit is kapott de semmi. 2 hónap után a gazdi meg unta haza vitte. Majd ő be búgja késsel címszó alatt. Miután le vágta ki derült , hogy felesleges volt kínozni , mert belül hiányos volt a koca :( A másik kocája be búgott ugyan , de többet nem jött rá a búghatnék , viszont nem is fialt :( Valószínű , hogy selejt volt az egész alom. Ezek ilyen ki rívó esetek. Ezért írta Woods , hogy ne kapkodd el még a vágást. Lehet , hogy még csak nincs ki fejlődve valami nála vagy valóban csak takarmány gond van. Adj neki egy kis időt még próbáld meg mással etetni stb stb . Ha nem , akkor lesz belőle karácsonyi menü :)

Előzmény: gyöngyikedvelő (3960)
gyöngyikedvelő szept. 22. Creative Commons License 3960
Tudom hogy Woods segíteni akar nekem. És nagyon köszönöm is neki. És észre veettem hogy nagy szakértelemmel rendelkezik. Csak mindenképpen bennem keresi a hibát... Az nem lehetséges hogy valami a kocánál nem működik?
Előzmény: Mirtill72 (3957)
kisszati szept. 22. Creative Commons License 3959

Sziasztok! 

Olyan kérdésem lenne, hogy szőlőlevelet lehet e zöldként adni nekik?

buzavirág79 szept. 22. Creative Commons License 3958
szia!megkérdeztem pár sertéstartót itt a faluban,és másnál is van ilyen probléma hogy nem indul ki a koca.találtam egy cikket ,olvasd át ha gondolod.
Erre kjeress rá: open the document- ubbs.bocsi de nem tudom bemásolni a linket,telorol nem lehet.ir rola hogy milyen gond lehet a kocánál.
Nagyon remélem ,hogy kifog indulni a kocám,mert nem tudnám levágni.várok még ,és ha nem mutat hajlandóságot,beadatok neki hormon injekciot.
Előzmény: Mirtill72 (3957)
Mirtill72 szept. 22. Creative Commons License 3957

Szia :)

 

Nem akarok bele szólni , viszont szeretném el mondani neked, hogy Woods nekem nagyon sokat segített a tanácsaival. Többek között neki köszönhetem azt is , hogy a tavasszal a 31 malacomból csak 3 pusztult el a többit meg tudtuk menteni a nélkül , hogy az orvosnak egy vagyont fizettem volna ki :) Érdemes meg hallgatni a javaslatait,és fontolóra venni, én tapasztaltam :)

 

Woods azért újfent hálás köszönetem neked :)

Előzmény: gyöngyikedvelő (3956)
gyöngyikedvelő szept. 22. Creative Commons License 3956
Ismerem az ivarzás jeleit. Nem ez az első kocám. Meg dolgoztam egy 80 kocás telepen is. A sógor is mindíg engem hív hogyha ivarzás gyanuja látható a kocáján és az én jóváhagyásommal hív kant. Minden kocámat így takarmányoztam. Minden rendben is ment mindegyiknél. Élesztőt azért kap mert ezt ajánlották az ivarzás kiváltására. Utánanézek milyen takarmányban van szelénforrás, aztán adok neki olyat is.
Előzmény: woods80 (3953)