Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

gyöngyikedvelő 13 órája Creative Commons License 4105
Hát kicsit messze tőletek. :-D
Előzmény: Mirtill72 (4104)
Mirtill72 16 órája Creative Commons License 4104

Hát az nem itt van :D

Előzmény: gyöngyikedvelő (4102)
gyöngyikedvelő 2 napja Creative Commons License 4103
E-mail címem: zolibacsi27@gmail.com
telefon: 06204130593 itt lehet érdeklődni a kocasüldő felől
gyöngyikedvelő 2 napja Creative Commons License 4102
Kocsér. Ez Nagykőrös mellett van.
Előzmény: Mirtill72 (4101)
Mirtill72 2 napja Creative Commons License 4101

Merre laksz?

 

Előzmény: gyöngyikedvelő (4099)
Mirtill72 2 napja Creative Commons License 4100

Szia. Kövesden olyan drága a termény ? Nálunk aratás után még 4ezret se akartak adni a terményért :(

 

Igen valóban van olyan koca ami fél a kantól. Ezt mint kanos gazda igazolom :) Nálunk is hordanak egy kocát, ami szabályosan fél ,retteg a kantól. A kan szó szerint meg erőszakolja. Egyszer meg van az aktus utána meg a kan fordul neki. Hál istennek eddig még elég volt a kocának 1* is , abból is 14 malacokat produkál :) De csak ez az 1 ilyen koca van ami hozzánk jár. Tehát ritka jelenség.

Előzmény: Palko83 (4098)
gyöngyikedvelő 2 napja Creative Commons License 4099
Szia. Köszi a tanácsokat. Èn végleg úgydöntöttem hogy eladom. Veszek helyette egy másikat. Úgyhogy ez most eladó ha érdekel valakit. Ès kocasüldőt keresek megvételre.
Előzmény: Palko83 (4097)
Palko83 2 napja Creative Commons License 4098

Köszi.hát lehet szeretni néha több időm el megy vele mint amit a családra fordítok. de hát ez van. írtad hogy felétek milyenek az árak, merrefelé laksz? én jobban örülnék a 600nak hiszen 7ezres terményt ettek eddig hiába akarják csökkenteni az árakat.nálunk mkövesden 500at beszélgetnek annyiért nem igazán szeretném eladni őket.remélem felkúszik az ár még van egy hónap az értékesítésig úgyhogy reménykedem.

Előzmény: Xaxonos (4086)
Palko83 2 napja Creative Commons License 4097

Szia!

olvasgattam az írásaidat és gondolom milyen rossz így szenvedni a kocával mert én is jártam így. kétszer is. amit úgy gondoltam h jó alap lenne az egyik hamsire volt és bármennyire flushingoltam dédelgettem nem akarta az igazságot így hát levágtam. a másikkal ugyanígy voltam és sehogy sem sikerült. megalkudtam a vevővel azt mondta egy hét múlva elviszi. hát nem rá két napra felindult! így jártam de már nem akartam s..et csinálni a számból levágtam neki. a mostani kocát csak úgy viccből választottam ki a csapatból egy kicsit féltem tőle mert még nem volt fias disznóm. felindult elvittem a kanhoz és tessék 8 szép kismalac lett az eredménye.

olvastam h korlátozott lehetőségeid vannak a mindenféle csúcsminőségű anyagok beszerzésében így nem is tudom mit írhatnék. nekem az egyik ismerősöm broiler csirkét termel és behordja nekem az etetőben maradt befejező tápot mikor kiürül az istállója. nálam észrevettem h ha egy kicsit többet adok a moslékban nekik/ elég magas fehérje és vitamintartalma van/ akkor jobban búgnak a kocák. jelenleg van 7 duroc X nagyfehér hízóm amiből 4 koca van 70-110 kg-osak.már mind a négy búgott viszont a topigs x nagyfehér hízóimból 5 db van a 3 koca meg sem mukkant. szóval nem tudok tanácsot adni csak a saját tapasztalataimat írom meg hátha alkalmazni tudod Te is.

ha van időd türelmed és lehetőséged akkor próbáld ki ha minden kötél szakad akkor hizlald meg és fagyó.

üdv: Palkó

Előzmény: gyöngyikedvelő (4008)
Roland1214 3 napja Creative Commons License 4096

Sziasztok. Kérdésem lenne. Ha a kertünkhöz tartozó szántót bekerítem tarthatok e ott (50-100 db) mangalicát? Ha igen milyen engedélyek kellenek hozzá? Köszi.

gyöngyikedvelő 3 napja Creative Commons License 4095
Most meg az juttott eszembe hogy megdumálnám hogy vigye el a sűldőmet, és legyen ott nála amíg fel nem veszi a kant... Szerintetek belemenne a csávó ilyenbe?
Előzmény: gyöngyikedvelő (4094)
gyöngyikedvelő 3 napja Creative Commons License 4094
Akkor neked sem egyszerű a kocád... Egy kanosember azt mondta hogy van olyan koca aki fél a kantól. Lehet hogy van benne valami, mert egyszer a telepen mikor dolgoztam ott volt ilyen.
Előzmény: buzavirág79 (4093)
buzavirág79 3 napja Creative Commons License 4093
szia! Beszéltem ma egy régi motoros sertéstartóval,azt mondja neki is van egy 1 éves kocája ami még nem indult ki.vagy olyan gyenge neki a búgási hajlam hogy nem veszi észre.azt mondta nem fogja megélni nála ,hogy anya legyen.
Megnézte a kocámat,péntekre már lemegy róla a búgás.az a baj nem akar megállni a kannak.az első búgatásnál is igy volt,be kellet szoritani a sarokba,még ráugrott a kan.aztán már hagyta magát.elmondtam ezt a mostani gazdájának,de azt mondta olyan nincs hogy nem áll meg.beengedi 10percre a kant a kocámhoz,aztán meg mondja hogy nem búgik még rendesen,mert nem áll meg.szóval várok jövőhónapig megint,ha akkor is igy lesz,nem tudom mit csinálok,mert levágni nem tudom.túlságosan hozzámnőlt és megszerettem.
Előzmény: gyöngyikedvelő (4092)
gyöngyikedvelő 3 napja Creative Commons License 4092
Igazad van! Szeretem mikor 15 ezer a malac ár, és jönnek hogy 5000 be elviszi mindet hogy nekem jó legyen... Mert "zolikám, mit csinálnál velük ha rajtad maradnak? Se pènzed se takarmányod se helyed felhízlalni őket! Jobban jársz ha ötezrivel nekemadod!" ilyenek ezek...
Előzmény: Mirtill72 (4091)
Mirtill72 3 napja Creative Commons License 4091

Szia :) Az olyat el kel hajtani jó messzire :) Esetleg 30-ba ne dolgozd fel is neki? Nem tudom hol él némelyik ember. Az ilyennek csak azt tudom tanácsolni , hogy van a jó öreg tesco és vegyen ott 5 éve le pecsételt husikát.

Előzmény: gyöngyikedvelő (4090)
gyöngyikedvelő 3 napja Creative Commons License 4090
Felénk úgy veszik a hízót hogy, 30-at tudok érte adni mert még gázpalackot kell venni hozzá, meg böllért fizetni, fűszereket venni, stb, stb... Végül már a 30 is sok neki érte...
Előzmény: Xaxonos (4088)
gyöngyikedvelő 3 napja Creative Commons License 4089
Hát nem rossz ötlet. Csak nem egyszerű dolog vevőket keresni. Meg nálunk a böllérnek egy hónapra előre kell szólni... Élve meg nehéz árában eladni. Pedig 50 ezerért odaadnám.
Xaxonos 3 napja Creative Commons License 4088
Felénk már most 550/kg a hizónak,karacsonyra 600 is lesz és a legtöbbje kimérésre keresi. Én a mostaniböl a felét elmértem mert terményt akarok még venni, mondhatom hogy megérte. Élve nem adtam volna oda az tuti. Borsodban most fialás elötti kocákat is hirdetnek kilóra jó áron. Ha nem félnék a más nevelte disznótól vennék egyet én is.
Előzmény: gyöngyikedvelő (4087)
gyöngyikedvelő 3 napja Creative Commons License 4087
Én is erre gondoltam. Beadom neki azt a kettőt, aztán ha nem akkor majd levàgom vagy élve eladom. Tegnap 35 ezret kínált érte egy ismerősöm. El is zavartam. Most 130 kg körül van. Benne van már nekem 68 ezerbe ez a disznó.
Előzmény: Xaxonos (4085)
Xaxonos 3 napja Creative Commons License 4086
hali. Szép malacok. Lehet is szeretni a jószágozást ha néha van benne kanyar is. Sok sikert továbbra is!
Előzmény: Palko83 (4081)
Xaxonos 3 napja Creative Commons License 4085
Hali. Helyedben én azt tenném hogy majd még beadnám neki a maradék 2 kapszulát és hagynám a francba és akkor biztos ki indulna. Ha mégse akkor kést neki,mérd ki és vegyel egy búgottat. Ha meg van a disznód kora meg a sulya is. 8hónap v 120 kg és még ennyi varázs szertöl sem indult ki akkor az lehet meddö.
Előzmény: gyöngyikedvelő (4080)
Xaxonos 3 napja Creative Commons License 4084
Szia. Én holnap hivnák hozzá kant,reggel vagy alkonyatkor. 3ik 4 nap a legjobb ugy mödják,meg ha be guglizod hogy ,,sertés ivarzás' ott is igy irja. Péntek az már uto ivarzás,akkor már bizonytalan ha vasárnap duzzadt ki.
Előzmény: buzavirág79 (4083)
buzavirág79 3 napja Creative Commons License 4083
sziasztok!aki ért hozzá,mondjon már nekem egy időpontot mikorra hivassam ki a kant.vasárnap indult ki a koca,ma jött a kan,de még nem állt meg neki.a kan gazdája péntek reggelt mondta hogy jó lesz.de én félek ,hogy addigra lemegy róla.vasárnap be volt neki duzzadva a pérája,de ma már ugy veszem észre megy le neki a duzzanat.köszi a válaszokat
Palko83 3 napja Creative Commons License 4082

Palko83 3 napja Creative Commons License 4081

Sziasztok!

Végre sikerült feltennem ezt a kis képet a malackáimról.vasárnap voltak a kicsikéim 6 hetesek és nagyon örülök nekik hiszen ez az első kocám amit fialtattam és mind a 8 kismalacom megmaradt. a tenyésztést folytatom tovább és remélem sikerül még egy kocát beállítanom termelésbe. nagyon szeretek velük foglalkozni és persze nem utolsó sorban megtermelni a családnak a sok finomságot amit belőlük készítek :)

Szép napot mindenkinek

gyöngyikedvelő 3 napja Creative Commons License 4080
Mostmár nemtudom hogy mit tegyek még hogy kiinduljon a kocasűldőm.... Már mindent kipróbálltam amit itt írtatok nekem. Már szelént is kap 2 hete. Rendeltem neki janova kapszulát. Postaköltséggel együtt 4000 ft- ba került. És 7 nap után semmi eredménye. Rá van írva hogy ha nincs eredmény akkor 10 nap mulva meg kell ismételni. De egy levélben 6 kapszula van. Egy kezeléshez kellett 4 kapszula, maradt 2. Akkor hogy ismételjem meg a kezelést? Ezek tiszta hülyék... Miért nem 8 van akkor egy levélben? Nem értem... Biztos azt hiszik hogy van az embernek pénze újra rendelni.
buzavirág79 5 napja Creative Commons License 4079
sziasztok!gratulàlok Mirtill a kicsikèkhez:)
kiindult ma nekem is a kocàm,vègre.junius óta ideje volt màr.viszont ugy ki van neki dagadva a pèràja,reggel mèg semmi nem làtszott rajta,dèlben meg már kidagadt neki.remèlem megàll majd a kannak szerdán,mert akkor szeretnèm hozatni
Mirtill72 5 napja Creative Commons License 4078

kirikovkati 6 napja Creative Commons License 4077

Gratulálok! :) pont jó a 10 malacka majd megnőnek itt kint, jó kis éjszaka lehetett. :( de sajnos ez ilyen én is ott ülök még túl nincs rajta. Sok sikert hozzájuk!

Előzmény: Mirtill72 (4073)
Lilatigris 6 napja Creative Commons License 4076

Gratulálok! :) 10 malacka pont jó. De jól elhúzódott a fialás, biztos jól elfáradt szegény koca.

Előzmény: Mirtill72 (4073)