Keresés

Részletes keresés

j.cs Creative Commons License 2009.09.06 0 0 248
http://www.youtube.com/watch?v=QmN7PXU2Yqk

A 300 fő feletti tömegből (308-an írták alá a Viktornak címzett levelet) kb 15-20 fő Jobbikos szervező volt. Ez most nekik a városban egy nagy pluszt hozhat, "ügyesek" voltak, hogy az interneten szerveződő polgári tiltakozást meglovagolva egyszerűen fogták és lefoglalták a teret a Jobbik nevében.

A libás tüntetők a Fidelitas és a Fidesz tagjai voltak, mindkét szervezet helyi elnökét láttam, de még Kesztölcről is hoztak nyugdíjas bányászokat, hogy többnek tűnjenek. Nem tűntek.

Azt tudni kell, hogy a háttérben komoly viták folytak arról, hogy a Jobbik "beelőzése", térfoglalása miatt mi legyen most - a szülők, szimpatizánsok csatlakozhatnak-e egy Jobbik bejelentésű tüntetéshez. De úgy gondoltuk, hogy nem lehet kihagyni ezt az egy lehetőséget arra, hogy Esztergom város díszpolgárának, Orbán Viktornak a figyelmét felhívjuk arra, hogy amit itt helyben az ő nevében is a helyi fideszesek művelnek, az minden, csak nem demokrácia. 308 zömében nem Jobbik szimpatizáns, csak a gyermekük, iskolájuk jövőjéért aggódó esztergomi és környékbeli polgár látta el aláírásával a következő levelet, melyet nem sikerült átadnunk a pártelnök úrnak:

Orbán Viktornak, Magyarország volt miniszterelnökének, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökének és Esztergom Város díszpolgárának!

Mi, a Szent István Gimnázium szimpatizánsai, jelenlegi és volt diákjai és családtagjaik ezúton kell, hogy kérjük az Ön segítségét, hogy úgy is mint városunk díszpolgára tegyen valamit az ellen a méltánytalan bánásmód ellen, mellyel Esztergom város polgármestere és képviselő testülete iskolánk dolgaival kapcsolatban viseltettek és viseltetnek. Értjük ez alatt az iskola elhelyezésének körülményeit, működtetését, az iskolavezetés leváltásának módját és indokát, az új vezetés kinevezésének érthetetlen magyarázatát és személyét, a vezetés által kezdeményezett fegyelmi eljárások vállalhatatlan, demokratikus országban elképzelhetetlen folyamatát és eredményét, diákok, tanárok és szülők alkotmányos jogainak mérhetetlen sárba tiprását.

Határozottan elutasítjuk azt az eddig hozott intézkedések alapján aligha leplezhető önkormányzati szándékot, amely más fontosabb dolgokra hivatkozva, Szent István városában Szent István nevét viselő 323 éves iskola lezüllesztésével, annak esetleges megszüntetését és/vagy más iskolába való olvasztását szorgalmazza.

Nem értünk egyet a közakarat ellen hozott, szakmaiságot teljesen nélkülöző döntéssel, amely az iskola hírnevéhez, múltjához és értékrendjéhez méltatlan, nem hozzáértő, gyakorlatlan, a tantestület szétverésén munkálkodó vezetőt állított iskolánk élére, ezzel is gyorsítva annak ellehetetlenítését.

Kérjük, hogy minden lehetséges eszközzel segítsen nekünk abban, hogy közös erővel rávehessük a város vezetését, hogy – félretéve iskolánk iránti ellenszenvét – állítsa vissza a normális, nyugodt, önálló működéshez szükséges körülményeket, a hozzáértő iskolavezetést és tegyen meg mindent a közmegelégedésre történő mielőbbi végleges elhelyezés érdekében.

Mert egy diktatúra, sújtson akár egy országot, vagy csak egy önkormányzatot, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje.

Esztergom, 2009. szeptember 6.

Az aláírók

halkergető Creative Commons License 2009.09.06 0 0 247

Összefüggni éppen összefügghet, de vannak szituációk, amikor dönteni kell: Vagy ezt, vagy azt!

 

Az érdekösszehangolás nem minden esetben, és nem feltétlenül megoldás!

 

Azt mindenesetre a létező legrosszabb megoldásnak tartom, amit O.V. állítólag válaszolt: Hogy a kormányra, vagy kormányzatra hárította a megoldást.

 

Mert ebbe a helyzetbe ugyan milyen belevauzása lenne akár  a kormánynak, akár a kormányzatnak?

Előzmény: kajuraho (244)
damm Creative Commons License 2009.09.06 0 0 246
"Abban egyet kell értsek sokakkal, a Fidesz környékén is kellene egy kis gyomírtás, az ilyen kétes tagok, vagy támogatottak kiszűrése érdekében."
Ilyenkor persze felmerül a kérdés, hogy ha "ilyen alakok" maradhattak a "legjobbak" között, akkor miért volt szükség a már-már menetrendszerinti fidesz-átalakításokra?
Előzmény: Priluki (239)
Priluki Creative Commons License 2009.09.06 0 0 245
Khm! Esetleg üzent ott helyben néhány szarházinak. Személyes megjelenésével alátámasztva annak komolyságát.
Előzmény: paragrafus (241)
kajuraho Creative Commons License 2009.09.06 0 0 244
A kettő nem függ össze?
Előzmény: halkergető (236)
halkergető Creative Commons License 2009.09.06 0 0 243

Persze, lehet mondani, hogy ez a probléma ott csak egy szűk csoportot érint (Azokat a szülőket, akiknek csemetéi aktuálisan épp' iskolába járnak, abba az intézménybe.)

 

De végülis egy város érdekrendszere ilyen kisebb érdekek halmazaiból áll össze, elég nehezen lehet tettenérni olyan érdekeket, amelyekr azt lehet mondani, hogy ez a(z egész) város érdeke.

 

"Abban egyet kell értsek sokakkal, a Fidesz környékén is kellene egy kis gyomírtás, az ilyen kétes tagok, vagy támogatottak kiszűrése érdekében. Jót tenne a pártnak, meg nekünk is."

 

Húsz évvel az új rendszer működésének megkezdése után látsz Te valamilyen esélyt arra, hogy a politikába az ilyen alakok ne kerülhessenek be?

Honnan tudjam én, a választópolgár, hogy az a képviselőjelölt alkalmas és méltó személy arra, hogy többezer embert képviseljen? Abból, hogy A vagy B párt kiáll mellette és azt mondja, hogy ez egy jó ember? Aztán kiderül, hogy mégsem!

 

Hol van nekem lehetőségem ennek a jelenségnek a megváltoztatását befolyásolni? Nem szavazhatok arra a pártra, amelyik azt szerepelteti a programjában, hogy ő bizony valamilyen komoly alkalmasságvizsgálatnak veti alá a jelöltjeit, mert ilyen párt nincs! Mindegyik mögött csak a pártjuk áll mint garancia, de praktice ez nem igazán bizonyult igazi garanciának, legalábbis eddig.

Ezért aztán ne csodálkozzanak a pártvezérek, ha rajtuk kérik számon a garanciális hibákat, az "alkalmasságvizsgáló intézetek" helyett! 

 

 

Előzmény: Priluki (239)
Priluki Creative Commons License 2009.09.06 0 0 242
Nos! Talán az óvatosság nem árt ilyen esetekben. Ez a polgármester volt az, akinek felgyújtották házát, kocsiját még tavaly. Sok ellensége lehet.
Ki tudja, most kinek áll az útjában. Lehet ilyesminek is a következménye ez az egész córesz.

Majd választ kapunk egyszer valahogy így Echo tévében : " Te Laci! Mi is volt ez a - tudod, na hogy is hívják az illetőt? Igen, azzal. Mi is történt ott?"
Aztán Kövér majd elmeséli, kit hogyan fenyítettek meg, vagy találták meg a felbujtót.
Igen. Most nem nyugszik meg pár száz ember, de később esetleg elismerően csettint majd a nyelvével.
Vagy átszavaz a Jobbikra.
Előzmény: ZE (240)
paragrafus Creative Commons License 2009.09.06 0 0 241
Miközben a tüntetők várták Orbánt, bent az épületben ezek hangzottak el Orbán Viktor szájából - idézem -:

 

......."ma a törvényesség helyreállítása a legfontosabb feladat. Ki kell mondani, hogy a hatalommal való visszaélés, a törvények fölé helyeződés nem fogadható el és meg kell szabadulni azoktól, akik ebbe a helyzetbe sodortak bennünket".......

 


A tüntetők éppen ilyen ügyben kérték volna Orbán segítségét, ő azonban fentiek elmondása után a hátsó ajtón elillant. Látjátok feleim szemetekkel, mi várhat az ország egy olyan embertől, aki bort iszik és vizet prédikál!

ZE Creative Commons License 2009.09.06 0 0 240
A vicc szerint az abszolut politikus úgy küld el ...ádba, hogy alig várod az indulást. Itt ennél alacsonyabb a léc: egyszerűen egy nesze semmi, fogd meg jól szintű "a párton belül áttekintjük a kérdést, természetesen a jogállamiság, önkormányzati föggetlenség, satöbbi teljes tiszteletben tartása mellett" kellett volna -- és nem csak ennek a párszáz embernek a megnyugtatására, hanem azoknak is, akik az egészből annyit hallottak, hogy "Esztergom, Fideszes polgármester, iskola, botrány, tiltakozók".
Előzmény: Priluki (239)
Priluki Creative Commons License 2009.09.06 0 0 239
"Az e.gomi polgárok lelki békéjének mielőbbi helyreállítása,"

Erre írtam azt, hogy ha ígér egyet a nép előtt, annak eredményeit hamar szeretnék látni a nép részéről. Amit olvastam az iskola körüli botrányról, az valóban bűzlik. Csak itt van egy kis gáz. Ezeket a hivatalnokokat megválasztották, és nem a város túlnyomó többsége követeli menesztésüket. Néhány - talán száz - ember szép szemeiért, nem fog egyetlen párt sem öngyilkos rohamba kezdeni. Ebből lehet fasza kis piár-fogást építeni a Jobbik erősítésére, de a Fidesz nagyobbat bukhat, ha valami meggondolatlan ígérgetésbe belemegy.
Minden együttérzésem a szülőké és gyermekeiké, de komoly gáz van úgy összességében az iskolák körül, országosan. Ezt országosan kell és lehet is kezelni, egy következő választás után.

Abban egyet kell értsek sokakkal, a Fidesz környékén is kellene egy kis gyomírtás, az ilyen kétes tagok, vagy támogatottak kiszűrése érdekében. Jót tenne a pártnak, meg nekünk is.
Előzmény: halkergető (236)
Sakktábla Creative Commons License 2009.09.06 0 0 237
 topoicnyitó  Andris55 is Jobbikos lett, a többi balossal együtt. Oszt ne felejtsetek jövőre a Jobbikra szavazni.
halkergető Creative Commons License 2009.09.06 0 0 236

Nem vitatom, hogy az elemzésed helytálló.

 

De: Melyik érdek az előbbrevaló?

Az e.gomi polgárok lelki békéjének mielőbbi helyreállítása, vagy a Fidesz - mint párt - valamelyest távlatosabb érdekei?

Hmmmmm? 

Előzmény: Priluki (233)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.06 0 0 235
Hát ez az!
Priluki Creative Commons License 2009.09.06 0 0 233
Persze! Megteheti. Mi is történne a következőkben. A városi fideszeseket felszólítja a párt." Fejezzétek be, mert gebasz lesz" Válasz:" Nem! Különben önjáróvá válunk, és van más párt is akivel lepaktálhatunk."
Orbán ígért valamit, és nem történt semmi. Legalább is nagyon rövid idő alatt, mert ezt a nép így szereti. Azonnal legyen látszata valaminek. Ha lassú valami, akkor már keresik is a felelőst. Ott megy:Orbánc az.
Hát nem ilyen hülye OV.

Megvan a lehetőségük arra, hogy ezeket leállítsák, ha nagyon elkapatják magukat. De nem fogják reklámozni az esetet. Szép csendben, a fű alatt elintézik. Esztergom szakrális központ. A Fidesz sem engedheti meg magának, hogy egy következő önkormányzati választáson a jobboldali választók csalódjanak bennük. Biztos vagyok benne, ezeket a faszokat rendesen megtáncoltatják. Ha nem, akkor a Jobbik fog itt önkormányzatosdit játszani a következő választás után.
Ez ilyen egyszerű. Gondolod, hogy ezt a kiemelt várost nem figyeli a Fidesz? Ezek a faszik most ássák meg az erkölcsi sírjukat - és a politikai jövőjüket cseszik el -, ha valami nem volt etikus a rendelkezéseik körül.

Előzmény: ZE (227)
Csendes A Don Creative Commons License 2009.09.06 0 0 232
Ez még csak a kezdet. Itt a hívek álltak sorba egy megváltó szóért.
Előzmény: Magic Horse (229)
sörivó Creative Commons License 2009.09.06 0 0 231
Söt kötelessége!
Előzmény: ZE (222)
ZE Creative Commons License 2009.09.06 0 0 230
Az a "ty" a véletlen műve, de találó...
Előzmény: ZE (227)
Magic Horse Creative Commons License 2009.09.06 0 0 229
Na végre egy orbitális BOTRÁNY, amivel az egybites orbánfób kieresztheti a gőzt ennyi viszontagság közepette. :DD
ZE Creative Commons License 2009.09.06 0 0 227
De ott, és akkor miért nem lehetett kiállni, és azt mondani, hogy "A Fideszen belül megvizsgáljuk a problémát, azonban az önkormányzat döntéseibe nem kívánunk beleszólni, hiszen egy demokratyikus jogállamban... blaaah, blaaah, blaaah..."
Előzmény: Priluki (223)
Csendes A Don Creative Commons License 2009.09.06 0 0 224
Ne szégyelld, hogy csak 6 elemid van, attól még lehetsz jó polgár. A mondás egyébként G. B. Shaw-tól származik.
Előzmény: Regisztrált ingyenél (219)
Priluki Creative Commons License 2009.09.06 0 0 223
"Ennek ellenére hátsó kapun távozott – a várakozók döbbenten fogadták a hírt."

Attól tartok, nem kívánt ígérgetni a zorbánc a Jobbik által kezdeményezett megmozduláson a zembereknek. Mivel ez a balhé kezdi kinőni a városi keretet - elképzelhető -, szép csendben elkapják pártvonalról az illetékes hülyék tökét. Aztán a nép megnyugszik.
Előzmény: sörivó (200)
ZE Creative Commons License 2009.09.06 0 0 222
Bezony... A pártelnöknek viszont illene véleményt alkotni az egyik pártkatonájának a tevékenységéről, nem?
Előzmény: 07napi (202)
Regisztrált ingyenél Creative Commons License 2009.09.06 0 0 219
Nem, hanem ezt a dumát a hatelemis lumpenprolik szokták ereszteni.
Hallottam már.
Előzmény: Csendes A Don (218)
Csendes A Don Creative Commons License 2009.09.06 0 0 218
Hat elemivel lett egyetemi oktató? Akkor már érthető, miért keverte össze Medgyessyt, Meggyessel.
Előzmény: Regisztrált ingyenél (213)
Regisztrált ingyenél Creative Commons License 2009.09.06 0 0 217
Ennyi elég is.
A fasiszták is összeértek mindig a bolsevikokkal.
Itt is hasonló a helyzet :)
Előzmény: Törölt nick (212)
Regisztrált ingyenél Creative Commons License 2009.09.06 0 0 216
Ennyi elég is.
A fasiszták is összeértek mindig a bolsevikokkal.
It is hasonló a helyzet :)
Előzmény: Törölt nick (212)
sörivó Creative Commons License 2009.09.06 0 0 214

Jövő a fiatalké. Itt az ideje a rendszerváltókat lecserélni!

Jobbik!

Előzmény: Regisztrált ingyenél (210)
Csendes A Don Creative Commons License 2009.09.06 0 0 211
Nem Orbán választotta Medgyessyt, hanem az emberek.

Ez 2002-ben történt, elzavarták az emberek Orbánt a picsába. Jelenleg Meggyes Tamás viselt dolgai ellen kértek védelmet az emberek, de őket meg a JEL zavarta el a picsába. 2010-ben lehet ismét revansot venni.
Előzmény: Törölt nick (194)
Regisztrált ingyenél Creative Commons License 2009.09.06 0 0 210
"Emiatt lett hányingerem nekem is az egésztől... Ha így folytatják, a kispártok parlamentje jön létre jövőre..."

A 0 százalékos kispártoké?

Senki sem hagyja pocsékba menni a szavazatát.

Jövőre ballibet takarítunk!
Előzmény: ZE (188)
Csendes A Don Creative Commons License 2009.09.06 0 0 209
hogy ő egyetemi oktató!

Aki tudja csinálja, aki nem oktatja, és akinek lövése sincs, az egyetemi oktató.
Előzmény: halkergető (204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!