Keresés

Részletes keresés

Petrányi Jen Creative Commons License 4 órája 0 0 1656

Köszönöm a tanácsot, rá fogok mérni. Ma mostam a gépet, és láttam a tárcsán 3,5 mm-es feliratot. Ez lenne az alsó határ?

Előzmény: glbtech (1655)
glbtech Creative Commons License 11 órája 0 0 1655

Szerintem én maradok már annál az olajnál amit a kezdetektől használok, Repsol Moto Racing 4T 10w50, eszegeti, de azt mondja egy szerelő barátom, hogy nem baj, ha megeszi akkor ott előtte ken is. :-) Soha nem melegítem egy percet sem, persze nem húzom neki azonnal kíméletlenül, de ezt az olajra bízom. Persze jelentősen drágább mint amit ajánlottál, de 4 literes kiszerelésben nem annyira fájdalmas, és azért az elég 1-2 olajcserére is az utántöltögetésen felül. Ritkán de én is megyek utassal, mentünk már kollégámmal motort venni, ketten voltunk kb. 180-190 kg, és teljesen használható volt a moci, még a rugóstagok is bírták. Azért mérd majd meg a tárcsát, ha válla van akkor már nem kevéssel lehet a megengedett alsó méret alatt. Utángyártott van olcsón, inkább cserélném, mint hogy gond legyen.

Előzmény: Petrányi Jen (1654)
Petrányi Jen Creative Commons License 1 napja 0 0 1654

Próbáld ki a manoil 10-40-es motorolajat - nekem tényleg kevesebbet evett ebből. Van manoilból 20-50-es is, azt még nem próbáltam, de elvileg abból még kevesebb kellene hogy fogyjon.

Előzmény: glbtech (1652)
Petrányi Jen Creative Commons License 1 napja 0 0 1653

Szia!

 

Dehogy gyári a lánc! - bár kétségtelen, hogy az viszonylag sokáig bírta. Fékbetéteket is cseréltem persze. A féktárcsa vastagságát még nem mértem, de van már válla rendesen.

Az ötös főúton járok vele én is, és tényleg mindenki megelőz, de inkább segítek nekik - lehúzódok ha lehet - akceptálják, és néhány kivételes alkalmat eltekintve már nem akarnak elütni.

Nekem valahogy úgy tetszett, hogy a hetvenes tempóig megy szépen, erőlködés nélkül a motor, és utána erre álltam rá. A gázmarkolat és a kormány közé tettem néhány gumikarikát, és így nem megy vissza a gáz. Ahogy kiérek Bp-ről szépen ráhúzom 70-ig és nem tovább és nagyjából ezzel a tempóval tudok hazáig elmenni.

Egyszer néztem a végét, akkor még azért sem sok km volt benne. Úgy emlékszem 107-ig gurult el, de nem nagyon akaródzott neki. 

Idén nyáron volt olyan hétvége, amikor a Nejemmel kettesben mentünk el vele - azt szoktam mondani - poroszkálni. Egy ilyen alkalommal mentünk közel 350 km-t :)

Imádom, hogy ezen a motoron menet közben is lehet az utassal beszélni, és nézelődhetsz, akár egy kerékpáron, mert az a 65-70-es tempó nem teszi még csőlátásúvá az embert.

A kétszemélyes használathoz persze tudni kell, hogy együtt vagyunk max. 125 kg :)

Az olajfogyasztásról azt gondolom, hogy aki azt állítja, hogy az ő egyhengerese 50 ezer után nem csipegeti az olajat - csúsztatást követ el.

Van aki bevallja, és van aki áltatja magát és esetleg másokat is ennek tagadásával :)

 

Előzmény: glbtech (1652)
glbtech Creative Commons License 1 napja 0 0 1652

Ez nem semmi, gratula ! A gyári féktárcsa meg lánc már majdnem hihetetlen, de ha ennyire kíméletesen használod akkor persze hihetőbb. Nekem már kellett cserélni tárcsát is, és úgy tűnik jövőre megint cserére szorul ( kb. 40.000 kilométert bír ).A fékhatás miatt nem kellett volna cserélni nekem sem, az jó volt, csak a megengedett vastagság alatt volt már. Persze az enyém azért jobban volt és van hajtva, hetvennel sajnos szinte mindenhol letolnának, de így is elég jól bírja. Az olajat eszegeti, de hát ez van. :-)

Előzmény: Petrányi Jen (1651)
Petrányi Jen Creative Commons License 3 napja 0 0 1651

Szia!

 

A motoromon minden eredeti. Hoppá hazudok, mivel a tízéves motoron a hátsó lámpa izzóját kellett lecserélni, más minden eredeti. A motor mentségére legyen mondva, hogy az izzó sem nálam égett ki :)

Egyedül a jobb oldali dekni lett levéve a centrifugál szűrő tisztítása miatt. A féktárcsán látszódik a használat, mármint fogyott a vastagságából, de szép egyenletes a fékezés műszakin, így egyenlőre hagyom azt is. 

Én addig hozzá nem nyúlok, ki nem nyitom, amíg pöcre indul. Nézem az olajat, és ha kell öntök bele egy keveset. Amit ezenfelül kap a motorka az a négyezrenkénti szelepállítás, 5 ezer környékén olajat cserélek, 15 ezer futás után le van kaparva a centrifugál, és cserélem a gyertyát, levegőszűrőt, ahogy a gépkönyv előírja. Gyertyából én Densot használok, ami olcsóbb az NGK-tól, és az utóbbit állítólag hamisítják is. Hetvennel járok vele lakott területen kívül. Határait soha nem feszegetem, mert ez a motor nem arról szól :)

Szeptember 13.-án - mikor máskor is :) - egy frissen festett zebrán csúsztam el - annyira nem volt időm, hogy a lábam levegyem a lábtartóról, mintha jégre szaladtam volna. A motor még fekve is működött, kulccsal kellett leállítanom :)

Feltápászkodtam, rúgtam rajta kettőt, és már pöfögött is, és vitt tovább szépen. Hál Istennek semmi baja nem lett a kasznijának sem.

Ja kímélendő az önindítót én 99%-ban berugókarral indítózok :)

 

Előzmény: glbtech (1650)
glbtech Creative Commons License 3 napja 0 0 1650

Neked be van kötve még a PAIR szelep ? A motor még teljesen bontatlan ? Gondolkodom rajta hogy télen leveszem a hengerfejet, meg a hengert, megnézem mi a helyzet a dugónál.

Előzmény: Petrányi Jen (1649)
Petrányi Jen Creative Commons License 4 napja 0 0 1649

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen szépen él még ez a fórum, pedig azért olyan sok Innovátorral nem lehet találkozni az utakon :)

Az én kis motorkám múlt héten futotta le a 86 ezredik kilométerét. Vasárnap állítottam rajta szelephézagot, de igazából hozzá sem kellett volna nyúlni, mert a miniatűr 5 százados hézagot szinte lehetetlen kimérni. Össze vissza görbítgetem csak a hézagmérőt. Lassan megint rendelhetek egyet az aliexpresstől :)

Régebben már közzétettem, hogy nekem a Manoil 10-40-es négyütemű olaja vált be legjobban. Ebből eszi a legkevesebbet, de egyben ez a legolcsóbb is (a Zsu Kft-nél kereken 1 ezer Ft :). A futott km-ek felét biztos, hogy ezzel az olajjal tette meg a Hondácska. Mellesleg a Honda Jazz autómba is Manoilt öntöttem a legutolsó cserekor.

Nem tudom, hogy meddig fogja még vonszolni magát a kis Innova, de én azt gondolom, hogy mindennél fontosabb, hogy a megfelelő olajszint meglegyen a blokkban. Én napi min. 76 km-t teszek meg a motorral - teszem ezt most is persze :) - és inkább minden második nap megnézem az olajszintet, hogy az a max-on, vagy akár egy kicsivel fölötte legyen. Ha fogy az olaj, azonnal darabossá válik a váltó, és bizonyára a motor egyéb forgó alkatrészeinek sem tesz jót az olajhiány. Szóval én azt tanácsolom, hogy a hosszú élet kedvéért az olajra figyeljetek oda legjobban. 

Széles utat mindenkinek!

Jancsi Pista Creative Commons License 2016.10.08 0 0 1648

Köszi a segítséget, a robbantott ábrás oldalt én is megtaláltam, gyakorlatilag annak a a segítségével raktam össze a blokkot, sajna még nem tudtam betenni a motorba, így nem is tudom jó lett-e? (azóta folyamatosan dolgozom a munkahelyen) de ha el is csesztem valamit, akkor az csak a kuplungnál lesz, annak orvoslására, meg nem kell már kivenni a blokkot a helyéről. már nagyon várom, h elkészüljön, hihetetlen, de most látom, milyen nagy segítség nekem ez a motor, hiszen mindenhova szinte ezzel közlekedtem a városban.

UGB-50M Creative Commons License 2016.10.03 0 0 1647

Szia!

Meg van még a Town Mate?

Ha igen, hogyan tudunk megegyezni?

 

Üdv: Papp László

Előzmény: brabo (1621)
Tibi983 Creative Commons License 2016.09.30 0 0 1646

Sziasztok!

 

4 sebességes karburátoros 50-es Honda super cub-nak mekkora szelephézagnak kell legyen hideg motornál?

 

Egyesek 0.05 századot írnak  mások pedig 0.1 tizedet mi az igazság ,melyik adat a jó?

 

Köszi mindenkinek :)

WESCO66 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 1645

Őket javaslom : http://mirekmotors.hu/

Az én innovám 2004-es..

Előzmény: Tibor Innova (1644)
Tibor Innova Creative Commons License 2016.09.28 0 0 1644

Sziasztok,

Budapesten keresek jó szerelőt Honda Innovámhoz, nagyszervíz esedékes. Ti hol vásároltok hozzá kopó alkatrészt?

Köszi! 

glbtech Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1643

Nem tudom mennyit mondtak, itt : http://oem-parts.hu/en/parts/honda/innova/anf1253-innova-2003/e-14-fotengely-dugattyu 30206 forint. Én nem rendeltem még tőlük, de van ismerősöm aki igen. Jó robbantott ábrák viszont itt is vannak.

Előzmény: Jancsi Pista (1638)
Tibor Innova Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1642

A lényeg lemaradt: budapesti vagyok.

sonantibus Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1641

Kisújszálláson van Széll Imre.

Ha nincs túl messze érdemes felkeresni, nagyon jó szerelő.

Előzmény: Tibor Innova (1640)
Tibor Innova Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1640

Sziasztok, kérlek Benneteket ajánljatok egy jó Innova szerelőt. 13 éves a gépen, első tulajdonosa vagyok, nagyon szeretem. Köszönöm.

mistar Creative Commons License 2016.09.25 0 0 1639

Thai nyelvű szervizkönyvem (a sok rajzolt kép és színes fotó miatt így is hasznos) van PDF formátumban, de nem nyilvános az email címed.

Előzmény: Jancsi Pista (1638)
Jancsi Pista Creative Commons License 2016.09.25 0 0 1638

Üdvözlök mindenkit! Van egy innovám már 13 éve. ez kb azt is jelenti, hogy talán soha nem is akarom majd eladni, mert mindennapos használatra, szerintem egy verhetetlen motor. viszont, sajna mostanra 66000 km-nél elkezdett lógni a hajtókar csapágy, ami lent a főtengelynél van. vagyis nem a dugattyú felöli oldalon. ezért szét kellett szednem a blokkot. az interneten csak robbantott ábrákat lehet találni a motorról, ami persze nagyon nagy segítség, de esetleg nem-e tud valaki olyan oldalt, ahonnét letudnék javítási könyvet tölteni, vagy ha esetleg van valakinek pdf-es formátumban elküldené-e nekem e-mail címre. sajna stzétszedéskor, egyetlen pici alkatrész kiesett váratlanul, és nem tudom honnét. igaz ebben a robbantott ábrák is majd segítenek talán mikor összerakom, de még előtte meg kell rendelnem a gyári hajtókart is. esetleg tud valaki olyan helyet, ahol olcsóbban lehet venni gyári cuccokat hozzá? mert itt ahol lakom, egy kicsit irreális az összeg amit mondtak a hajtókarra. :)

 

glbtech Creative Commons License 2016.09.21 0 0 1637

Hát igen, mennek bele a km-ek, napi hetvenet megyek minimum. Kicsit köhécsel mostanában, de semmi komoly, cél a 100.000 ( le is kopogom gyorsan :-) ) Télen leveszem a hengerfejet, megnézem mi ott a helyzet. A villanyak csapágy már megvan, az is csere érett már ( 1-2 éve :-) ) Jövőre megint kell féktárcsát is cserélnem, már nézegetem milyet, a gyári már nagyon ésszerűtlenül drága, az utángyártott az ebayon meg gyanúsan olcsó. :-) Jó kis gép az Innova, szeretem.

Előzmény: mzsombi (1636)
mzsombi Creative Commons License 2016.09.20 0 0 1636

Ohh, a fekete sas már 72000 km felett jár, gratula! :)

Előzmény: glbtech (1635)
glbtech Creative Commons License 2016.09.20 0 0 1635

Este ha nem felejtem el lemérem.

Más kérdés :  A PAIR rendszerrel nem volt még gondotok ? Ez az a rendszer, ami egy szívócső vákuum vezérelte szelepen át friss levegőt eresztget a kipufogó  csatornába, csökkentendő az emissziót.

A hibajelenség az volt, hogy az alapjáratom össze-vissza mászkált, nem ejtette el a fordulatot, máskor leállt, és induláskor nagyon gyenge volt. Átnéztem mindent, kipucoltam a karbit, ellenőriztem nem szív-e falschot, szelepet állítottam, nem lett jó. Néha úgy éreztem jobb lett, de igazándiból nem. Utána megnéztem a PAIR szelepét, ami amúgy a leírásnak megfelelően működött, lezárt, fújásra nem eresztett át a reed szelep sem,  viszont ha külső vákumot kötöttem a szelencére hogy fixen lezárjon az áteresztés akkor a motor azonnal megjavult, lett alapjárat. Elméletileg alapjáraton lezárva kellene lennie, de nincs. Nem tudom, hogy tud így elromlani az a szelence meg a rugó, érdekes. Mindenesetre az a tapasztalat, hogy miután teljesen kikötöttem a PAIR rendszert a motor megvadult. Van alapjárat, és úgy megy mint mikor megvettem ( 72000 km van benne ! ). Az utóbbi években szépen lassan gyengült, gondoltam kopik, de a ledugózástól egy csapásra visszajött az erő. Már rég nem tudott menni százat, most megint simán. Nem értem a dolgot, hogy a kipufogó csatornába vezetett levegő miért van ilyen óriási befolyással a működésre. További érdekes jelenség, hogy mindez egy olajcsere után jött elő ( mármint nem a gyengülés, az szép fokozatos volt ), amikor másik olajra váltottam ( Repsol Moto 4T Racing 10W50-ről Repsol Moto Syntetico 10W40-re ). A motorom fogyasztja az olajat, de abból még többet fogyasztott, ez is okozhat valamit, illetve esetleg annak az olajnak az adalékolása más, mindenesetre mikor visszaálltam pár száz km után az eredetileg használtra akkor jobb lett, de nem lett jó.

Egész pontosan úgy volt az egész, hogy olajat cseréltem, szelepet állítottam, és utána 1-2 nappal kezdett el nagyon vacakolni, ( ez lehet véletlen egybeesés is). Utána volt karbi pucolás, mindenek ellenőrzése, kicsit jobb lett, de nem lett jó, utána lekötöttem a PAIR-t, ekkor majdnem teljesen tökéletes lett, és végül visszacseréltem az olajat, ezzel gyakorlatilag teljesen jó lett, sőt mint írom bitang jól is megy. Vettem egy másik bontott PAIR szelepet, még nem hasonlítottam össze, hogy azonos vákuum értékeken működik-e, most kikötve a rendszert nagyon jól megy a gép. Persze az olajat továbbra is eszegeti, de ennyi km-el megengedem neki, majd télen leveszem a hengerfejet és szelepszár szimmeringet cserélek. Kicsit hosszú lett, de nekem nem sikerült még összerakni a legót. :-)

s.olyom Creative Commons License 2016.09.17 0 0 1634

Sziasztok

Karbis Innovam van.Valaki tudja, hogy a hatso rugonak mekkora a szem tavolsaga?

Le szeretnem cserelni, de sajna 2 honap mulva megyek csak haza. Addigra szeretnem megrendelni.

Valakinek tapasztalata YSS markaju hatso rugorol esetleg?

 

s.olyom Creative Commons License 2016.08.28 0 0 1633

Sziasztok

 

Peogeot vox 110-ről valakinek valami tapasztalata vagy valaki látott már olyat.

foveon Creative Commons License 2016.08.11 0 0 1632

hat ha vakumcso az nem jo, de ha csak a kartergazt vezeti vissza akkor az nem sokat szamit, persze a nyilasat amin bejon azt en betomitenem ha mar nem lehet visszatenni.

 

Előzmény: osz1972 (1631)
osz1972 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 1631

Mindössze annyit vettem észre, hogy a légszűrőházba tartó vékony cső (talán vákuumcső?) csatlakozás törött, magyarán lóg a levegőben...Köszi a tippet így is!

Előzmény: foveon (1630)
foveon Creative Commons License 2016.08.10 0 0 1630

nincs valami mokolas a legszurohaz kornyeken? ha valaki hozzanyult a gyari konfighoz, es nem eredeti a szuro, a szurohaz, a levegocso akkor az siman okoz ilyen viselkedest, mintha leszabalyozna. pl betett egy sport legszurot, rovid gumicsovet, vagy csak siman szimpla csovet nem bordasat, modositva az eredeti legutakat stb.

 

Előzmény: osz1972 (1629)
osz1972 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 1629

Üdvözlet Mindenkinek!

Jelenlegi gépem a képen látható Yamaha Mate kétütemű (1986), körváltós segédmotor.Hibátlanul üzemel, nagyon kedvelem.

Keresztfiam vásárolt egy Honda Super Cubot (2004) az elmúlt napokban.A motor az elmúlt időkben sokat állt, romlott, büdös benzin volt benne, kapott egy általános szervizt (olaj-, gyertyacsere, karbi tisztítás, stb.) gyönyörűen jár, nagyon szép hangja van. Viszont nem hajlandó 40-45 km/óránál többet menni az istennek sem.Addig nagyon dinamikusan, szépen húz, de ott mintha csak leszabályoznák.  Nekem volt Little Cubom is az emlékeim szerint azért 50-55 km/órára simán képes volt.

Elképzelhető, hogy valamiféle fojtás található benne? Vagy más tipp esetleg erre a problémára van nektek?

Válaszaitokat előre is köszi! Üdv:Ottó

87Adrian Creative Commons License 2016.08.07 0 0 1628

Köszönöm!

Előzmény: Túrázó Zsola 73 (1626)
Stone80 Creative Commons License 2016.07.18 0 0 1627

Üdv! Nemrég vásároltam egy karbis Innovát, leszervizeltem ahogy illik, de a láncot már nem lehet rajta megfelelően beállítani. Egyenetlenül van megnyúlva. Most DID 420DX lánc van rajta, ami nem O-gyűrűs. Ez-e a gyári, nem tudom, mindenesetre furcsállom, hogy 14.000 km-alatt tönkrement. A kérdésem, hogy milyet vegyek rá, simát, vagy O-gyűrűst?

Illetve van még néhány kérdésem, mivel ez egy 10 éves motor és feltételezem, hogy ilyesmik soha nem történtek vele, így mindenképpen szeretném kicserélni az első teleszkópban az olajat, de nem ismerem a feltöltési mennyiséget és nem is igen tudom, hogy fogjak hozzá.

Aztán a kormánycsapágyat nem tudom érdemes-e megbontani egy zsírzásért, illetve így vagyok még hátsó lengőkar forgáspontjával és a kerékcsapágyakkal is. Szokás ezekkel egyáltalán foglalkozni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!