Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.04 0 0 4383

A nukleáris tél után meg jöhet a nukleáris nyár, amelyben az ózonréteg károsodása olyan nagy mértékű lehet, hogy a kevés számú túlélő genetikailag károsodott szörnyszülött utódokat hozhat majd világra.

 

"A nukleáris nyár egy olyan, nukleáris fegyver okozta feltételezett globális klimatikus állapot, amely a nukleáris tél után következhet be. Ebben az állapotban a sztratoszférában található vízmennyiség megnövekszik, ami az üvegházhatás révén a földelszín felmelegedéséhez vezet. A nukleáris robbantások során nagy mennyiségű üvegházhatású gáz (nitrogén-oxid) jöhet létre, amely károsíthatja az ózonréteget. Ez a réteg óvja meg a Földet a Nap UV-B sugaraitól, amelyek a felszíni életformákat genetikailag károsítják. Ilyen extrém feltételek mellett az élőlények túlélési esélyei jelentősen csökkennek. Az ózon elnyelődése miatt a sztratoszféra felmelegszik, ezért az üvegházhatás erősödik."

Előzmény: Törölt nick (4382)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.04 0 0 4382

Reménykedjünk benne, hogy Huntingtonnak nem lesz igaza, ugyanis a jelenlegi nukleáris fegyverarzenál mellett még egy korlátozott nukleáris háború is beláthatatlan következményekkel járna, több évig tartó ún, nukleáris telet idézhetne elő, ami a Föld nagy részén az emberiség és a magasabb rendű élővilág szinte teljes kipusztulásával járna.

 

"Nukleáris tél:

 

nukleáris tél egy feltételezett globális klimatikus állapot, amely egy nagy kiterjedésű nukleáris háború lehetséges következménye.

nukleáris fegyverek nagy mennyiségben történő felrobbantása elméletileg rendkívül hideg időjárást eredményezhet, különösen abban az esetben, ha gyúlékony célpontok (például városok) ellen vetik be őket, mivel ebben az esetben a nagy mennyiségű füst és korom bekerülhet a Föld sztratoszférájába.

A részecskékből képződő réteg jelentősen csökkentheti a földfelszínt elérő napfény mennyiségét és hetekig vagy akár évekig is megmaradhat a sztratoszférában (a kőolaj, az üzemanyagok és a műanyagok elégéséből származó füst és korom a fa elégetéséből származó füstnél hatékonyabban képes elnyelni a napfényt). A nyugat-kelet irányú szelek egybefüggő övet hozhatnak létre a részecskékből az északi félgömbön, a 30. és 60. szélességi fokok között. A vastag fekete felhők heteken át meggátolhatják a napfény nagy részének áthaladását, így ebben az időszakban a felszíni hőmérséklet akár 30 °C-kal is lecsökkenhet.[forrás?]

A sötétség, a pusztító fagy és a radioaktív kihullásból eredő nagy mértékű sugárzás kombinációja súlyosan károsítja a területen élő növényzetet. A rendkívüli hideg, a magas sugárzási szint és az ipari, az egészségügyi valamint a szállítási infrastruktúra megsemmisülése, amely kihat az élelmiszerkészletek és termények elérhetőségére is, éhínséghez és megbetegedésekhez vezet, amelyek a népesség tömeges pusztulását okozzák.

Emellett feltételezhető, hogy a robbanások során létrejövő nitrogénoxid károsítja a Föld ózonrétegét, ahogyan az már az első termonukleáris kísérletek idején is megfigyelhető volt. Ez közvetve, az ózon csökkenése (és az ultraibolya sugárzás növekedése) révén negatív hatással van az ember számára fontos haszonnövények életképességére és a fitoplanktonok elpusztításával az óceáni táplálékláncokra.

Megállapítható, hogy egy megfelelően nagy méretű kozmikus tárgy Földbe való becsapódása vagy egy szupervulkán kitörése a nukleáris télhez hasonló hatásokat eredményezhet, így az ezen események kapcsán bekövetkező állapot is nevezhető ekképpen."

 

(Forrás: Wikipedia)

Előzmény: Törölt nick (4377)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.04 0 0 4381

Nem sorosgyurkázott itt senki, nem is tudom, hogy miért hoztad föl. :-)

 

Egyébként a többi részével egyetértek, de ezt már megbeszéltük.

Előzmény: polária (4378)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.04 0 0 4380

Egész egyszerűen döbbenetes, ami Fekete-Afrika bizonyos részein folyik.:-(

 

Ahogy olvastam, a nyugati élelmiszersegélyek sem javítanak sokat a helyzeten, a legnagyobb részük el sem jut a rászorulókhoz, lenyúlják a törzsfőnökök és a "tűzhöz" közel álló ügyeskedők. :-(

Előzmény: Törölt nick (4379)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4379
polária Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4378

Polária professzor / ehunn vagyok-e / szerint viszont az a gond hogy a Föld iskolázott fejlett kultur részein lásd Nyugat / Europa és Északamerika / egyre kevesebb a gyerek,  vagyis a népesség eszetlen növekedése a mélyszegény fejletlen lemaradó térségekre jellemzi. Turulsávos hasonlattal élve a Rózsadombon kevés a gyermekáldás,Alsó-salétromfalván pedig tulárasó.

Ujabb hasonlat : NEM PÜSPÖKHIÁNY van a romaikatolikusoknál az összes főpásztori állás be van töltve :((( csupán PAP-hiány van ahol több a meló és kevesebb a kárrier :)))

Ilyen témákban PONTOSAN kell fogalmazni. Ugy értem ő s z i n t é n !

Nem a tulnépesedés a gond hanem hogy a gyereksereg ott születik ahol az iskolázás etikai nevelás szociális esély a lehető legrosszabb. Nemcsak a jobban szituáltabbakat kéne RÁbeszélni hogy szüljenek,hanem másokat pedig LEbeszélni arról hogy a kilátástalan nyomorba vállaljanak fel gyerekseregletet.

És egy szót se mondtam bőrszinről se liberálizmusrol :)))) Indiában szebb a bőrük szine mint az enyém :))) és most olvastam hogy Numbaj városban egy négyzetkilométeren 65 ooo ember él ez világcsucs-kisérlet. Nem és nem.....erről sem a Sorosgyuri bácsi  tehet :)))

http://nepesseg.population.city/

Előzmény: Törölt nick (4377)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4377

Samuel P. Huntington 1993-ban megjelent tanulmánya szerint a 21. század a különböző civilizációk közötti konfliktusokról fog szólni.

 

Nagyon erősen reménykedjünk, sőt higgyünk benne, hogy nem így lesz, de azt azért figyelembe kell venni, hogy a környezet pusztulása, a szűkülő természeti erőforrások, az édesvízkészletek csökkenése, az élelmezési problémák felerősíthetik a különböző kultúrák, vallások és civilizációk közötti ellentéteket.

 

Remélem, hogy ezt a bejegyzést Aventinus mester sem minősíti OFF-nak itt a topikon:

 

"Civilizációk összecsapása és párhuzamos társadalmak

 

 

Már 1993-ban, az átmenetileg egypólusúvá vált liberális nyugati világ eufórikus örömünnepének tetőpontján

egy roppant elgondolkodtató tanulmány jelent meg a Foreign Affairs, a rangos amerikai külügyi folyóirat hasábjain, 

Samuel P. Huntington, a Harvard Egyetem politológiaprofesszorának tollából.

 

Az 1996-ban kibővített formában, könyvként is kiadott, „ A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása" című tanulmány Francis Fukuyama 1992-ben megjelent „A történelem vége és az utolsó ember" című könyvében megfogalmazott, a nyugati liberális világrend győzelmét és a liberalizmus primátusát meghirdető téziseire adott kritikai válasz. Huntington prognózisa szerint

a jövő nagy konfliktusai nem egy adott civilizációs körön belül, hanem az egymástól eltérő kultúrák között fognak kirobbanni. 

 

A professzor úgy értékeli, hogy a globális kihívások, a túlnépesedés, az élelmezési és ivóvízválság, valamint a 20. században végig vezető szerepet játszott nyugati kultúrkör meggyengülése miatt, a 21. századot a civilizációk közötti konfliktusok fogják jellemezni.

Huntington kilenc nagy civilizációt különböztet meg egymástól, 

amelyek közül a latin-amerikai kultúrkört tartja a leggyengébbnek, az iszlámot pedig a legagresszívebbnek.

 

Az erős vagy agresszív civilizációk - Huntington szerint az iszlám és a kínai a két legerősebb kultúrkör a civilizációk közül –

homogének és alapvetően ellenállóak a nyugati ideológiákkal szemben. 

A nyílt társadalom teóriájának egyik legfontosabb alapvetése, a különböző kultúrák egy adott országon belüli békés keveredése illetve egymás mellett élése Huntington felfogása szerint fikció."

Előzmény: Törölt nick (4376)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4376

Rendben, általában tiszteletben tartom a véleményed, de vitás esetekben inkább bízzuk a moderációra, hogy mely témák nem valók ide a topikba. :-)

 

 

Előzmény: polária (4375)
polária Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4375

Hiába lapátolsz ide ilyen ZAGYVALÉKOT ha nem érdekel el sem olvasom és más se !

Maradjunk a KÖRNYEZET veszedelme témánál ez tényleg veszélyezteti az emberiséget .Ehhez értesz okosságokat is irsz. A politikai véleményedet a nemlétező "háttérhatalomról" szintén közzéteheted a POLITIKA topikcsoportban. Bár a humor témáknak jobban illaszkedne !

De sokkal jobbak a Jean viccek :

- Mondja, Jean, miért iszik üres pohárból?
- Mert nem vagyok szomjas, uram.

Előzmény: Törölt nick (4373)
polária Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4374

Létezik egy objektiv etikus tudományos módszer : B E C S L É S !

Előzmény: Törölt nick (4371)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4373

Ma már csak kultúrtörténeti érdekesség, egy régebbi konspirációs teória, de azért finoman szólva is elgondolkodtató:

 

http://www.origo.hu/tudomany/felfedezo/20151004-uj-vilagrend-osszeeskuves-elmelet-politikai-konspiracios-teoria-bilderberg-csoport-torontoi.html

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4372

Az iszlamizmus mételyként terjed dél felé a szegény, súlyos társadalmi.,  gazdasági és környezeti problémáktól sújtott Fekete-Afrikában.

 

Míg korábban, a gyarmati időszakban, az iszlám elterjedésének déli határa lényegében a Szahel-övezet volt, addigra mára az iszlám és vele az iszlamizmus aggresszíven benyomult dél felé, ma már olyan területeken is jelen van, amelyek korábban 100%-ig keresztények és/vagy animisták voltak:

Guineai-öböl országai, Nigéria, Kamerun, Burkina Faso, Közép-Afrika, Kenya, Uganda stb.

 

Ha ezek a trendek így folytatódnak, a 21. sz. végére Fekete-Afrika nagyobb része muszlim vallású lehet, a keresztények - ezzel együtt a nyugati civilizáció értékeihez pozitívan viszonyulók - vészes kisebbségbe kerülhetnek a kontinensen.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4371

Tegnap már azt írták a hírekben, hogy az évszázad végéig +0,3 fokot jelent Trump döntése, bár azt nem tudom, hogy hogy tudták ilyen hamar kiszámolni. :-)

 

Mindenesetre arra fel lehetünk készülve, vagy inkább már csak a gyerekeink, unokáink, hogy  a 21. sz. második felére pokoli éghajlati viszonyok alakulhatnak ki a Föld egyes részein.

 

Várhatóan a Térítők környékén meghúzódó száraz és félszáraz övezetek lesznek a legnagyobb vesztesek, itt hatalmas területek szó szerint alkalmatlanok lesznek az emberi életre, ezekből az övezetekből majd tíz-, sőt százmilliók próbálnak a Föld szerencsésebb régióiba kivándorolni. 

Mindez hatalmas káosszal fog járni, a következmények megjósolhatatlanok és beláthatatlanok.

Előzmény: polária (4367)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4370

Amit már írtam korábban is:

egy a környezeti ügyekben kifejezetten műveletlen, sőt tudatlan elnök, aki a kérdésben rossz tanácsadókra hallgat (lényegében a szén-és olajipar által pénzelt szervezetekre).

 

Sajnos az USA így működik, nem tudsz ellene mit tenni, a demokrácia az USA-ban lényergében egy kamu, 4 évente választhatsz lényegében rossz és még rosszabb, ostoba és még ostobább között...

 

No, nem mintha itt az EU-ban olyan túl nagy igazi demokrácia lenne, de ebbe most ne menjünk bele...

Előzmény: polária (4367)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4369

Hú, de jól működnek itt bizonyos információs csatornák.:-)

 

Lásd a hiányzó két hozzászólást.

 

Pedig még a kódolással is megpróbálkoztam. :-)

 

Hiába no, az információs szupersztrádák korát éljük, villámgyors keresőmotorokkal.:-)

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4368

Csak egy kis kultúrtörténeti érdekesség, nem is igazán értem, hogy miért ebbe a topikba tettem be, inkább valamelyik történelmi topikba kellett volna. :-)

Előzmény: polária (4366)
polária Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4367

Trump miatt sül meg a világ?

Nem érti, miért hisztizik mindenki amiatt, hogy Trump kilépne a nemzetközi klímaegyezményből? Mindent a szájába rágunk. irja az index.hu

polária Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4366

Kaspar ez már ÜLDÖZÉSI MÁNIA általad ezt fejezd be ! én a legjobb indulattal is csak nevetni tudok azon amiket idelapátoltál a szabadulő mérges kőmüvesekről.

Előzmény: Törölt nick (4365)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4365
Szimfónia Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4362

Ennek csak az lehet a következménye, hogy a Világ leszámol az USA-val. Gazdaságilag összeomlasztja őket, ehhez csak annyi kell, hogy lesz@rják a dollárt, és egy új pénzre térnek át. Az USA pedig nyomtathatja magának a dollárt, amíg csal lesz papírjuk.  Az USA cégek tönkremennek, és már nem fogják szennyezni a levegőt. Más megoldás nincs.

Előzmény: dave6847 (4361)
dave6847 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4360

Trump döntött: felrúgja a történelmi klímaegyezményt

195 ország írta alá, de az Egyesült Államok kilép az Obama által szentesített párizsi egyezményből. Az amerikai elnök kamunak tartja a klímaváltozást.

A baj az hogy a klima folyamatos romlása  mostantpl  f e l g y o r s u l  !

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4359

Most legalább látható, hogy miért törvényszerű a nagy Összeomlás. Főleg azért, mert demokrácia van. A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek egyenlő szavazati joga van. Mintha egy viharba került hajó kapitánya választásakor a részeges matróznak ugyanannyi joga lenne, mint a normálisnak. Hát, most egy részeges lett a kapitány.

Előzmény: dave6847 (4358)
dave6847 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4358

Ez az elkeseritő.

A Föld vezető gazdasági katonai tudományos országa első embere szemlátomást NEM ÉRT HOZZÁ. Piff puff beszállt sőt megnyerte az elnöki posztot. Nem mintha a konkurrencia értelmesebb lett volna :)) Trump tele pofával kamunak nevezte a klimamelegedést ! Ha ilyen az ELNÖK milyenek akik rászavaztak ? és ez KÉRDŐ mondat !

https://hu.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

Ugyan mán Izidóra ! ez nem politika csak A G G O D A L O M hogy a Föld nevü planéta környezetvédelme ilyen alakoknak is ki van szolgáltatva !

http://www.ozonetvmedia.hu/ozonenetwork/ismeretterjesztes/20130515-egyenlito.html

Előzmény: Törölt nick (4357)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4357

Nem is akkora ökörség különben.

 

Lehet, hogy Trump otthon ha nem is ostoba, de egysíkú gondolkodású vagy ellenérdekelt tanácsadókkal vette magát körül, akik  - tegyük fel - gondosan ügyelnek arra, hogy az elnökhöz ne jussanak el a klímaváltozással kapcsolatos valós tudományos tények.

 

Namost Trump elutazik a pápához, akivel fél órán át magánbeszélgetést folytat, a vaskalapos tanácsadók kizárásával.

 

Szerintetek miről volt szó, hogy ki melyik futballcsapatnak szurkol???...:-)

 

Bár a pápáknak már koránt se van akkora spirituális hatalma, mint pl. a középkorban, a pápa még mindig a keresztény világ legfontosabb spirituális vezetője, akinek a véleményére a vezető politikusok is adnak.

Előzmény: friss szél (4356)
friss szél Creative Commons License 2017.05.27 0 0 4356

persze, hiszen Rómában van a világosság, nem tudtad? :-)

Előzmény: polária (4355)
polária Creative Commons License 2017.05.27 0 0 4355

Trump beszélgetett emberekkel, és alakul a véleménye klímaváltozás-ügyben

Már sokkal okosabb a témában, mióta Európában járt.

dave6847 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4354
pk1 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4353

Nyilván nem jó hirtelen sok koffeint fogyasztani, de - a főcímmel ellentétben - itt nem csak kávéról volt szó, az energiaitalokban egyebek is vannak, a kereszthatások is fontosak.

Előzmény: rhemaáb (4352)
rhemaáb Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4352

Így visz minket sírba a mértéktelen kávévedelés

Egy 16 éves fiú esete mutatja, mihez vezet az óvatlanság.

polária Creative Commons License 2017.05.16 0 0 4351

A dízelautók kipufogógázában lévő nitrogén-oxid miatt világszerte évente 108 ezren halnak meg idő előtt - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

A halálesetek  egyharmada  arra vezethető vissza, hogy az utcai károsanyag-kibocsátás jóval túllépi az engedélyezett, laboratóriumi értékeket - írják szakértők a Nature című tudományos lapban. Az idő előtti halálesetek közül 11 400 az Európai Unió területén következik be.

A kutatásban olyan rangos ökológiai szervezetek, intézetek munkatársai vettek részt, mint az amerikai International Council of Clean Transportation (ICCT), az ausztriai székhelyű Alkalmazott Rendszerelemzés Nemzetközi Intézete , a Környezetegészségi Elemzések , a Coloradói Egyetem és a Stockholmi Környezetvédelmi Intézet.

A kutatók mérései szerint a dízellel üzemelő járművek évente 4,6 millió tonnával több nitrogén-oxidot bocsátanak ki, mint amennyi a jelenleg érvényben lévő határértékek szerint engedélyezett lenne. 2015-ben a teljes kibocsátás 13,1 tonna volt.


A nitrogén-oxidok a talajközeli ózon előanyagai: erős napsugárzás hatására kémiai reakciót indítanak el, amelynek során ózon keletkezik. Ezek az oxidok a levegő finomporterheltségét is növelik. A Volkswagen körül kirobbant botrány óta ismert, hogy sok dízellel működő jármű több káros anyagot bocsát ki az utakon, mint az ezt mérő előzetes teszteken. A kipufogógázt közvetlenül az utcai forgalomban mérő rendszerek segítségével egy kutatássorozattal megállapították, milyen mértékű a többletkibocsátás.

A kutatók a dízeljárművek 11 legnagyobb piacán - Ausztráliában, Brazíliában, Kínában, Indiában, Japánban, Kanadában, Mexikóban, Oroszországban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban és az Európai Unió 28 tagállamában - elemezték a dízelautók szennyezőanyag-kibocsátásnak káros egészségügyi kihatásait. Ezekben az országokban, illetve régiókban értékesítik a világ dízelautóinak 80 százalékát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!