Keresés

Részletes keresés

Re:barbara Creative Commons License 2012.02.06 0 0 694

http://mno.hu/belfold/igy-tiltja-meg-a-rendszer-hogy-cigire-alkoholra-menjen-a-segely-1049110

 

Alig öt nap alatt 180 ezer forint értékben éltek az I. kerületben elsőként bevezetett szociális kártya nyújtotta kedvezményes vásárlási lehetőséggel.

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.03.27 0 0 693

Új rendeletet alkottak a gyöngyösi képviselők a pénz- és természetbeli szociális ellátásokról. Ez lehetővé teszi, hogy az átmeneti segélyt a jövőben utalványban fizessék ki a rászorulóknak.

 

http://www.heol.hu/heves/kozelet/utalvanyra-adnak-segelyt-a-matraaljan-367774

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.01.29 0 0 692

Szlovákiában megvalósul a projekt! :-)

 

 

Szociális kártya Szlovákiában

 

 

Szlovákiában hamarosan elektronikus szociális kártyát vezetnek be.

 

E-pay kártyának nevezik majd, és erre utalnák a rászorulók segélyét, sőt a családtámogatást is. A szociális munkások azt is meghatározhatnák, mennyit költhet naponta egy-egy ember.

Az ötlet a kormányzattól indult. A kártyákat kísérleti jelleggel először öt kelet-szlovákiai faluban vezetik be. 600-an kapják majd így az állami segélyt.

- Három jelenséggel szemben szeretnénk így harcolni. Az első az uzsora, a második a fizetésképtelenség, a harmadik pedig, hogy nem tudnak megfelelően gazdálkodni az államtól kapott pénzzel - jelentette ki Lucia Nicholsonová a Szociális és Családügyi Minisztérium államtitkára.

Azt nem korlátozzák, hogy mit lehet vásárolni a kártyával. Azonban akik egyáltalán nem tudnak gazdálkodni a pénzükkel, azok a kártyáról csak naponta meghatározott értékben vásárolhatnak: 4-5 euróért. A jobban gazdálkodók heti limitet kapnak, a rendezetten élők számára pedig nem lesz korlátozás. Az érintettek körében vegyes a fogadtatás.

A szociális minisztérium elképzelései szerint félévente újabb és újabb falvak csatlakoznának a programhoz, így a választási ciklus végére így minden szociális segélyből élő kártyát használna.

WYW Creative Commons License 2010.11.19 0 0 691

Több olyan határozatot visszavont a monoki önkormányzat, amit az előző, Szepesi Zsolt polgármester által irányított képviselő-testület hozott. Megszüntették például a szociális kártyáról szóló rendeletet és visszavonták azt a szándéknyilatkozatot is, amelyben a kettős állampolgárságot igénylő határon túli magyaroknak ajánlották fel, hogy jelentkezzenek be Kossuth Lajos monoki szülőházába.

 

"Demeterné Bártfay Emese a település jelenlegi polgármestere a visszavonó határozatot azzal indokolta, hogy a szociális kártyáról szóló rendelet értelmét vesztette, mivel egyetlen ilyen kártyát nem kapott még senki a településen"

 

 

Nem is ez volt a cél, hanem hogy a hülye Szepesiről szóljon minden hír!

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 689
Hogy kerültem én ide? Bocsánat, de én nem ezt a kocsit akartam.
Engem jól elvarázsoltak, heee.
Előzmény: WYW (688)
WYW Creative Commons License 2010.03.01 0 0 688
Mert ő nem érti?
Előzmény: Törölt nick (687)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 687
Sokszor teljesen ellentmond a józan észnek az, ahogyan ma a hatóságok fellépnek a különböző gyermek- és családvédelmi eljárások során - reflektált Monok polgármestere a szociális rendeletüket megsemmisítő alkotmánybírósági döntésére."

http://nol.hu/belfold/_alkotmanyos__dobbenet_monokon

Tessék elmagyarázni.
Előzmény: Törölt nick (683)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 686
Persze mindig az újságira a hibás.
Ba..meg, ti csináljátok a hülye politikát. Buták vagytok, mint a föld.
Előzmény: Törölt nick (683)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 685
Ezt, hogy érted? Rajzold le.
Mi az, hogy sz.rkenegetés?
Előzmény: Törölt nick (684)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 682
„Hitelezők 112 millió forintos követelése miatt felszámolás folyik a monoki Reneszánsz Kastélyszálló Kft. ellen, amely jelenleg is a cég egyik korábbi tulajdonosa, a monoki polgármester, Szepessy Zsolt lakcímére van bejelentve - írta tegnap az index.hu.”
http://nol.hu/belfold/20090801-adotartozast_halmozott_fel__a_monoki__polgarmester_

Zsotika szépen beosztaná más pénzét.
Igaz, önállóan gazdálkodni még nem tud. Szociális kártyát neki.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 681
Szepessy Zsolt hétfőn úgy fogalmazott:

fel kell hívni a törvényi szabályozások közötti anomáliákra a figyelmet.
Ebben az esetben ugyanis az Alkotmánybíróság azt mondta,

joga van a szülőnek úgy nevelni gyermekét, ahogy akarja.

Több esetben pedig - az önkormányzat feljelentése alapján - elmarasztalták a szülőt (felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság),

mert nem járatta gyerekét iskolába."

http://nol.hu/belfold/_alkotmanyos__dobbenet_monokon

Megint a Monoki nyakatlan. A szék és a sámli esete.
Ki a f… hülyiti, ezt az idétlent?

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.28 0 0 680
A kajajegy is jó példa, de az alap fizu is! A fizetésednek egy jórészét az állam dönt el hogy mire költheted: 11,5 egészségbiztosítás, 8,5 nyugdíjjárulék, 18% és 36% szeméjji jövedelemadó stb. Ha az én saját jogon keresett jövedelmem jelentős hányadának elköltését előírják akkor teljesen elfogadható hogy az állam által adott szociális transzferre( amiből nem kell közteherviselést fizetni) vonatkozóan is kikötnek előírásokat. pl azt hogy arra a célra legyen felhasználható amilyen célra azt az állam eredetileg juttatta. Egyébként a maradék 60% át amit nem a szociális kártyára fizetnek nekik továbbra is elkölthetik alkoholra, cigarettára, luxuscikkekre, nyerőgépezésre, és odaadhatják az uzsoramaffiának. Ez egy jó kezdeményezés, az állam eredeti szociálpolitikai céljainak eredményes végrehajtására
Előzmény: Nagylexikon (676)
Nagylexikon Creative Commons License 2010.02.10 0 0 678
Szarul bizony. többek közt azzal, hogy a vállalkozások kb 80 %-os adót fizetnek, kismillió jogcímen. meg azzal, hogy a segély az csak úgy jár.. merne nem járni.

Annak, hogy te nem kérsz számlát a szerelőtől, annak mi köze a szociális segély felhasználásához?
Előzmény: katzpadre (673)
Nagylexikon Creative Commons License 2010.02.10 0 0 677
Mennyire ismered a mai piacokat magyarországon? mert elsősorban áram kellene ahhoz a kütyühöz, aztám meg hálózat. Na ez az ami nincs.
Előzmény: Derek (675)
Nagylexikon Creative Commons License 2010.02.10 0 0 676
Én a fizetésem részeként kapom a kajajegyet ( meleg étkezési), és azt is megszabják mire költhetem, valamint nem mindenhol fogadják el. Mondom fizetés, nem segély.


Előzmény: spooler (674)
Derek Creative Commons License 2010.02.09 0 0 675

"A kártyaelfogadásnak meg tárgyi feltételei vannak, nem kivitelezhető a piacon,"

 

Technikailag semmi akadalya.

Előzmény: Nagylexikon (672)
spooler Creative Commons License 2010.02.09 0 0 674
Szociális kajajegyel lehetne a piacon is fizetni...
Előzmény: Nagylexikon (672)
katzpadre Creative Commons License 2010.02.09 0 0 673
No az, hogy mi lenne kötelező, és mi ezzel szemben a napi gyakorlat, azt talán nem kell bővebben ecsetelnem. Ha majd nekem, mondjuk egy vízvezeték szerelő, csak úgy spontán számlát ad, azt bekereteztetem és díszhelyre akasztom a lakásban. Valószínűleg ad olyan helyeken, ahol el tudják számolni a pluszt, majd visszaigényelni az adóból. Ez az egész szisztéma balfaszul van összerakva.
Előzmény: Nagylexikon (672)
Nagylexikon Creative Commons License 2010.02.02 0 0 672
"És persze pl a piacokon is be kell vezetni, hogy minden árus kötelezően számlát adjon"

Jó reggelt, eléggé régóta kötelező.

A kártyaelfogadásnak meg tárgyi feltételei vannak, nem kivitelezhető a piacon, és erre nem kötelezhető az árus. ne gyere azzal, hogy ot 20 ft-al olcsóbb az alama, a kajajegyet se fogadják el mindenhol, pedig az a fizetésem része.
Előzmény: pert2 (671)
pert2 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 671
» Ezért javasolta az MDF már kezdetektől a szociális kártya törvényes, országos bevezetését. Egy olyan kártyát, amellyel minden termék, szolgáltatás megvásárolható, kivéve az alkoholt és a cigarettát.»

E csak egyféleképpen oldható meg, ha alkoholt csak az alkoholboltban, cigarettát meg csak a dohányboltban lehet vásárolni. És persze pl a piacokon is be kell vezetni, hogy minden árus kötelezően számlát adjon, és kártyaelfogadóval is rendelkezzen. Ennek az a nagy előnye is meglenne, hogy adóban és áfában bejönne a duplája annak, amit összesen szociális segélyre költenek.
Előzmény: Törölt nick (668)
kábelbúvár Creative Commons License 2010.02.02 0 0 669
Előzmény: kábelbúvár (667)
kábelbúvár Creative Commons License 2010.02.02 0 0 667

Fleck Gábor, Kovács Éva, Szalai Júlia és Szuhay Péter nem tartják szükségesnek az érvelést: a szerintük "antiszociális" kártya bevezetését "ein völkisch kezdeményezésnek" hívják, innentől ugye hangulat megteremtve, ki meri ezek után vállalni a fasiszta, szegregáló szemétláda ódiumát (képzavar), és azt mondani, márpedig lehet azt a kártyát másképp is szervezni, például országosan, nem diszkriminatívan, nem megbélyegezve a szegényeket/romákat?

A négyeknél nincs apelláta: tényként, bizonyítékok nélkül sorjáznak az olyan állítások, hogy az Út a munkához programmal "első- és másodrendű állampolgárokra osztották a szegényeket"; hogy a kártya "szankcionáló eszköz"; hogy az átkos életviteli szempontok "burkoltan ugyan, de a roma szegények elkülönítésére szolgálnak". Merthogy a cél "az érintett - roma - szegények lelki alkatának és életvitelének célirányos megváltoztatása, az 'átnevelés' és a munkára való (vissza)szoktatás (…)". Fel vagyunk háborodva: ilyet elvárni romáktól! Inkább maradjanak a passzív, segélyváró semmittevésben, így szeretjük őket az etnikai rezervátumaikban.


Az antiszociális szakma

katzpadre Creative Commons License 2010.01.31 0 0 666
Hát, ha ez a Bokros olyan überfasza fiú, hogy már minden környező országot kihúzott a sz--ból, akkor ott is maradhatott volna (mondjuk Ukrajnában), mert minket így ne húzzon ki. (Egyébként van emlékem előző ténykedésére, és nem csodálom, hogy mindenünnen hazazavarták.) Nekünk meg Ő a megváltó (és Ibolya asszony martalócvezére), hát ez enyhén szólva röhejes.
Előzmény: Törölt nick (663)
katzpadre Creative Commons License 2010.01.16 0 0 665
"Ott van az önkormányzat, amely segít, ha beszakad a tető."

Hol méltóztatik élni?
Detonátor Creative Commons License 2009.12.26 0 0 664
Húzd cigány, hisz is úgyis vége már. Csordulásig telve a pohár....

Senkinek én nem panaszkodom, nem segít a könny a bánaton.

Fájó szívvel elmegyek tovább, tovább. Kedves iskolám jó éjszakát....
Előzmény: Törölt nick (663)
Detonátor Creative Commons License 2009.12.08 0 0 661
Toljad Monok, toljad! ;-)
Előzmény: Törölt nick (660)
WYW Creative Commons License 2009.12.01 0 0 659
Igen. Talán erre alkalmas.
Előzmény: Detonátor (658)
Detonátor Creative Commons License 2009.12.01 0 0 658
Lehet, hogy nem is az a cél, hogy átmenjen. Figyelemfelkeltés, köztudatban tartás. Ilyet is el tudok képzelni.
Előzmény: WYW (653)
katzpadre Creative Commons License 2009.12.01 0 0 655
Ez annyira szörnyű fogalmazvány, hogy még én se értem, nemhogy az, aki kiizzadta.
Előzmény: WYW (653)
katzpadre Creative Commons License 2009.12.01 0 0 654
Na persze, de azért rabszolgának csak jól jött az olasz, majd balkáni vendégmunkás.
Gondoljátok, hogy egy "pedigrés" svájci majd mostantól kezébe vesz egy utcaseprűt?
Hamarabb lesz annál az Alpokból Hortobágy.
Előzmény: Detonátor (652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!