Keresés

Részletes keresés

Cardio-Sp Creative Commons License 2015.09.22 0 0 38

A Cardio Service Point Kft.  KARDIOLÓGIAI MAGÁNRENDELŐJE  Debrecenben  szeretettel várja mindazon személyeket, akik rövid várakozási idővel, diszkrét, gyors szakellátással , barátságos kultúrált  környezetben, és korszerű diagnosztikus eszközökkel szeretnének gyógyulni.  Előzetes bejelentkezés szükséges.

 

Rendelési idő:          Kedd: 16:00-20:00-ig.

Rendelő orvosunk:  Dr.Kerekes György (Kardiológus, Belgyógyász, Klinikai adjunktus)

 

Email:  rendelo@cardio-sp.com

Cím:    Debrecen, Vág utca 4.

Mobil:  (30)989 2964

Web:   www.cardio-sp.com

Tel.:    (52)-500-120

 

     

 

Vizsgálataink:

Szívultrahang, Nyugalmi és Terheléses EKG, 24 órás EKG Holter, 24 órás vérnyomásmérés, ABI Boka-karindex, Vércukor és Koleszterin mérés, Testtömeg analízis, Vizsgálati csomagok, Szakorvosi konzultáció

 

Akciónk:

Bármelyik vizsgálati csomagunk igénybevétele esetén plusz 1 egyedi alapvizsgálat 50%-os árkedvezménnyel vehető igénybe!

 

Ingyenes receptfelírást biztosítunk ha arra szükség van.  Számlát minden esetben adunk.

Részletesebb információk weboldalunkon megtekinthetők.

 

 

Várjuk szeretettel Önt és kedves ismerőseit!

 

 

afintha Creative Commons License 2011.03.14 0 0 36

A kérdésekre a válaszok:

Nem, Nem.

Előzmény: jozzi (35)
jozzi Creative Commons License 2011.03.13 0 0 35

sziasztok.

 

alcsony vérnyomást okzhat-e a trexán 2,5mg os rendszeres szedése, és a metoprolol z hexal alacsony vérnyomás kezelésére használhato-e?

Admina Creative Commons License 2011.01.29 0 0 34

Az első gyomortükrözésem lesz,mert areflux az nyilvánvaló volt,nem tükröztek hozzá.

Az MRI-t azért csinálják,mert Sklerozis Multiplexre vizsgálnak ki,de a házidokim szerint nem lesz.Tünetszegény vagyok hozzá.

A pánikot meg igen,pszichiáter diagnosztizálta,sőt depressziós is vagyok,közepes epizódos.

Tüdőgyógyászhoz meg 4 havonta járok.

 

De most úgy hírtelem minden bajom lett.:(

 

Fáj a gyomrom,hátam,szívemnél,alszok mindíg,étvágyam és emésztésem nem jó.Vérképem tökéletes lett.

Előzmény: afintha (33)
afintha Creative Commons License 2011.01.29 0 0 33

Szerintem a haziorvosnak es a kardiologusnak megegyszer egyeztetnie kellene.

Korabban is volt mar gyomortukrozesed? Akkor volt Helicobacter pylori a gyomrodban?

Miert kell az MRI vizsgalat?

A panikbetegseg diagnozist pszichiater allitotta fel?

Tudogyogyaszhoz rendszeresen jarsz?

Előzmény: Admina (32)
Admina Creative Commons License 2011.01.29 0 0 32

Köszönöm a választ!

Akkor azt mondod,szedjem csak nyugodtan a gyógyszereket,mert csak a  szívemet erősítik?

 

Az a baj,hogy a háziorvosom nagyon megilyesztett ezzel,hogy majd egyszer csak nem kelek fel.:(

Ez a szűk vagy kanyargós ér a szívben ilyen súlyos dolog lenne?Tőlem kérdezte a kardiológus,hogy szeretnék-e még gyereket,de amíg ilyen rosszulléteim vannak,addig biztos hogy nem.És azt mondta hogy a gyerekvállalás miatt küld egyáltalán CT-re.

 

Sajna engem többféle betegségre vizsgálnak most,vár rám MRI,gyomortükrözés és ez a melkas CT.

Kezelnek refluxra,de nem hatnak már a savlekötők,asztmára,pánikbetegségre és most a szívemre is kaptam gyógyszert.:S

 

 

 

 

Előzmény: afintha (31)
afintha Creative Commons License 2011.01.29 0 0 31

Az gondolom, hogy az orvosoknak egymassal meg kellene beszelni a dolgokat, es kialakitani egy egyseges allaspontot.

 

Fontos lenne elmenni a haziorvoshoz, es a haziorvos a jelenletedben hivja fel a kardiologust, es ott-akkor beszeljek meg azt, hogy mi legyen a teendo, milyen gyogyszert kelljen szedned.

 

Erdemes korbetelefonalni a kornyekbeli vagy akar tavolabi CT laborokat, hogy mikor hol van a legkozelebbi szabad hely. Egeszen kulonbozo hosszusaguak az elojegyzesi listak az orszag kulonozo reszein. Erdemes megkerdezni Kaposvart es a Raditec-et is.

 

A vérnyomásnál a cél a 120/80. Nem egészen értem, hogy a háziorvosod miért mondta azt, hogy a vérnyomásod alacsony.

 

Egyébként ezek a szivedre adott gyógyszerek olyan alacsony hatoanyagtartalmuak, hogy lenyegesen a vernyomasodat nem fogjak befolyasolni. Sokkal inkabb ugy ertelmezendoek, hogy pufferkent viselkednek, hogy a kiugrasokat csillapitsak.

Előzmény: Admina (30)
Admina Creative Commons License 2011.01.29 0 0 30

Sziasztok!

 

Diastole,Ön orvos.:) Lenne önhöz egy kérdésem,meg igazából mindekihez aki nagyon érti ezeket a dolgokat.

 

Én 32 éves nő vagyok,160 cm 60 kg.Az átlag vérnyomás 115-120/75-85 körül van,a pulzusszámom 65-75.

Gyakran zsibbad a bal vállam és karom,a mellkasom pedig fáj ilyenkor,a kezeim jéghidegek.Voltam szív UH-n,terheléses és 24 órás EKG-n.Jah azt hozzá tenném,hogy pánikbeteg vagyok.

A terheléses EKG-n volt pár eltérés,ritmus zavar és magas pulzusszám is.

Pár napja estére a vérnyomásom felmegy 140/85ig.:S de ezt igazából a pániknak tulajdonítom,mert saját magamat spanolom fel amikor elkezd fájni a szívemnél,és lezsibbad a karom.Pánikra Frontint szedek,0.25 mg -osat.

Beutaltak mellkas CT-re,(de május végére kaptam időpontot,)mert kanyargós vagy szűk eret feltételeznek a szívemben.

Májusig ezzel meglehet lenni?:S Mert nekem néha nagyon fáj...

Kaptam 3 féle gyógyszert is.Corvaton retardból este 1/2-t kell bevennem,és Corviogal 5mg-ból este negyed és a Magnerot.

De ahogy néztem ezek pulzusszám és vérnyomás csökkentők,nem nagyon merem szedni,mert a háziorvosom megilyesztett,hogy amúgy is alacsony a vérnyomásom,ezek nekem feleslegesek,mert egyszer csak nem kelek fel reggel.Viszont azt mondta egy másik orvos,ha meg nem szedem megreped az ér a szívemben és végem van.:S

 

Úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok...,ilyeneket mondani egy pánikbetegnek.:D

 

Egyébként asztmám is van és refluxom,csak gyógyszerek szempontjából írom ezeket.Azokra Alvescot 1X 1  meg Esomeprazol Sandozt 40 mg 2X1-et szedek.

 

Nagyon várok valakitól választ.

 

Szép napot!

 

Előzmény: diastole (14)
afintha Creative Commons License 2011.01.08 0 0 29

Ez igy semmikeppen sem jo.

Surgosen lassa orvos.

Előzmény: Papa83 (27)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.08 0 0 28

És mennyibe telne felhívni a kezelőorvost, aki ismeri a részleteket több évre visszamenőleg, és megmondja, h van-e aggódnivaló. Ha nem olyan az orvos, akit fel lehet hívni ezzel, akkor sürgősen lecserélni.

Előzmény: Papa83 (27)
Papa83 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 27

Kérdésem következő lenne: 91 éves nagymama, kissé magas vérnyomással, de most egy-két napja systolés érték felmegy 180, sőt 200-ra, a diastolés viszont 40-50 körülire esett. Pár éve túlélt egy infarktust, szellemileg ép, fizikailag is igyekszik tartani magát, rendszeresen jön-megy, levegőzik, sétál. Most a hirtelen felmelegedés óta van ez, de orvost egyelőre nem hívtunk, mivel a gyengeségen kívül más panasza végülis nincs, napi rutin tevékenységeit végzi. Van ok aggodalomra, vagy a fronttal együtt jó eséllyel visszaállhat?

 

Előre is köszi a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.29 0 0 26
Igen, az is tud alacsony vérnyomást csinálni.
Előzmény: JustG (25)
JustG Creative Commons License 2010.10.29 0 0 25
Folyadék.
TheRainbowGirl Creative Commons License 2010.10.27 0 0 24
90/50-60 legtöbbször. Olykor nagy gond ez...
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.12 0 0 23
Az én esetemben meg az a gond, hogy az átlagos vérnyomásom 110/70 körüli, vagyis még nem túl alacsony, viszont sokszor fordul elő, hogy valamiért leesik ez kb. 90/55 környékére hirtelen, utána egy kis pihenés után 20-30 perc alatt visszatér a normális értékre. Sajna az orvosom szerint a magas vékony testalkatom miatt fordulhat elő ilyen, és általában amúgy ez a jelenség hideg-frontos (front előtti meleg nyomott levegő miatt) vagy kánikulai meleg napokon szokott előfordulni.

Magasságom 180 cm, súlyom 57 kg, életkor 21 év, napi folyadékbevitelem 3-4 liter.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.12 0 0 22
Ugráló vérnyomás: a legrosszabb.
Előzmény: 1994.11.20. (21)
1994.11.20. Creative Commons License 2010.07.11 0 0 21
Nekem mikor megmérik a vérnyomásom,akkor mindig magas: 143/90 asszem ennyi vlt legutóbb,de mindig ilyen,ha izgulok.de más a helyzet,mikor szépen nyugodtan fekszek az ágyban,hirtelen felállok,mert mondjuk csörög a telefon,sietek,h felvegyem,erre amint felállok,elkezdek szédülni,a látásom homályosodik,káprázik a szemem,a hallásom majdnem megszűnik,zúgást hallok...automatikusan ilyenkor vminek neki akarok támaszkodni,nehogy elájuljak(már volt rá példa 2-szer is).ha nwm válik be,még mindig rosszul vagyok,akkor leülök a földre,vagy lefekszek,de ezelőtt még megpróbálkozok azzal,h nagy levegőket veszek,mélyen lélegzem,és akkor általában 14 mp múlva teljesen elmúlik,de utána inkább leülök,mert akkor még mindig zúgást hallok,és szédülök,de már nem annyira,mint az elején.Az egyik,amikor elájultam,akkor is nagy levegőket próbáltam venni,mozgattam a fejem,h nehogy elájuljak,jobbra-balra erőtljesen gyorsan,de nem segített,és a következő amire emlékszem h a földre letesz anyukám,szólintgat,és hív vkit h segítsen.Amúgy eddig nem tudtam h mi a bajom,interneten kerestem rá,és ott találtam meg h alacsony vérnyomás lehet bizonyos helyzetekben.Anyukám orvos,CT-t is csináltatott,de nem láttak semmit,szóval csak ez lehet.ja és novemberben 16 leszek,lány vagyok.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 18
Kíváncsian várom a kivizsgálás eredményét :-)
Előzmény: Andus87 (17)
Andus87 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 17
Szia 1001!
Nem vizsgáltattam ki még magam, mert a háziorvosom nem adott beutalót se a szívultrahangra se a szívterhelésre...De most fogok beszélni egy kardiológussal, és teljes kivizsgálásra szeretnék menni...eddig csak egy 24 órás vérnyomás mérést végeztettem el, és abból jött le h alacsony a vérnyomásom, de mellette nagyon magas a pulzusszámom, amit érzek is, hiszen olyankor nehezebben veszek levegőt,és a gyomromba is érzek nyomást...Szedtem már szívlassító gyógyszert is pár hónapig de abba hagytam (Nebivololt).Nem igazán hatott, mármint lassított a szívemen de volt amikor rám jött egy hirtelen fél órás roham és utána hirtelen beállt megint a szív működésem, és az a baj h évek során egyre rosszabb és hosszabbodik időben és ez már nagyon zavaró...
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.20 0 0 16
Nem értek egyet a pszichoilógussal, sztem pszichoszomatikus, mert gondolom, fizikailag már kivizsgáltattad magad, v nem? Gondolom, írtad volna, ha találtak volna vmi fiz problémát, anélkül pedig pszichoszomatikus. MAgas vérnyomásosokat már kezeltem (és kineziológiai szempontból ilyen értelemben mindegy, h magas v alacsony, azoknál mindig kiderült a "nemlétező" lelki teher. Csak egy kicsit mélyebb (ön)ismeret kellett ennek felismeréséhez. És lett rendeződő vérnyomás is :-)
Előzmény: Andus87 (15)
Andus87 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 15
Sziasztok! Én egy 22 éves lány vagyok... Alacsony a vérnyomásom: 82/90 vagyis szédülni szoktam, de nem zavarna hogyha nem lenne mellette magas a pulzusszámom pihenő állapotban...Rohamok szoktam rám jönni amikor valamiféle megterhelő mozgást végzek, vagy esetleg a meleg vízből jövök ki. Eleinte nem foglalkoztam vele mert nem voltak erősek a tünetek. Ez 4 éve kezdődött...De ma már úgy érzem h pihenő állapotban rám akar jönni a roham, ami az egész testemet rángatja a felgyorsult szívverésemmel együtt, nem kapok levegőt... Semmiféle pszihickai probléma nem lehet.Igaz sokat stresszelek, de voltam pszihológusnál is... A házi orvosom is már sokféle gyógyszert írt fel: most a concor cor tablettát szedem, reggel felet: béta blokkoló gyógyszernek minősül... A szüleim idősebbek és mindkettő szívbeteg, ez mellett magas vérnyomással küszködik édesanyám... Esetleg örökölhettem tőlük?? De nekem nem magas a vérnyomásom, az ellenkezője... Elég rossz ilyen fiatalon gyógyszert szedni. Ráadásul nem tudom a problémát konkrétan, hogy mi lehet a bajom... Szeretnék egészséges lenni, de nem úgy h gyógyszert kelljen szednem minden nap.
diastole Creative Commons License 2010.02.14 0 0 14
SZIASZTOK !
(doki vagyok) Akinek alacsony vérnyomással (hypotensio) kapcsolatban panaszai vannak nyilván járt háziorvosánál - akivel megbeszéltétek a dolgot. Én csupán (innen) általános tájékoztatást adhatok.
Először is szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy túlnyomó többségében (A súlyosabb tünetekkel járó változatok kivételével) az alacsony vérnyomás, egyébként egészséges embernél nemhogy káros lenne, de az illető várható élettartama magasabb, mint a normális, vagy magasvérnyomásos (hypertoniás)betegek esetében.
Ez persze tudom, hogy nem igazán nyugtatja meg azokat, akiknél a hypotensio szédülést, ájulást okoz.
A vérnyomás - a közhiedelemmel ellentétben - nem egy stabil élettani érték. Változik a napszakkal, étkezések után, légnyomás-változás hatására, idegi állapottól függően, terhelésre, pihenésre. Az agy érzékeli a vérnyomásváltozást és kompenzáló utasításokat ad - elsősorban az erek -, értágulás (dilatatio), vagy érszűkítés (constrictio) útján. Természetesen függ a vérnyomás a szív pumpafunkciójától - egy beteg szív (súlyosabb esetben decompenzált, azaz elégtelen szívműködés) hatására.
Minél több vért pumpl ki a szív percenként (perctérfogat), annál magasabb a vérnyomás. A vérnyomás kompenzálását az ún. baroreceptorok befolyásolják. (Érzékelő sejtek.) Az alacsony vérnyomás néhány oka lehet:
- szívritmuszavar, szívinfarktus, szívbillentyű rendellenességek, tüdőembólia -,
- az erek tágulása (alkohol, antidepresszáns gyógyszerek, nyugtatók, vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, nitrátok, bakteriális fertőzések, hőhatás, cukorbetegség, gerincvelő sérülés, -
- vértérfogat csökkenés (hasmenés, vízható gyógyszerek, erős vérzés, nagymértékű izzadás, nagymennyiségű vizeletürítés (kezeletlen cukorbetegségnél, vagy pl. Addison-kórnál.-
- agyi központ gátlás (alkohol, barbiturátok, egyes gyógyszerek),-
- vegetatív idegrendszeri károsodások ( különböző betegség-szindrómák )
A túl alacsony vérnyomás elsősorban az agy vérellátást rontja - esetleg olyan mértékben, hogy ájulás következik be.
Kiadós étkezés okozhat vérnyomáscsökkenést.
Akinek semmiféle szívrendellenessége nincs és pulzusszáma komolyabb terhelésre sem emelkedik irreális mértékben (100/perc fölé)- annak jót tehet a coffein. Akinek nincs vesebetegsége, szívbetegsége, segíthet a só. (Ezt azonban csak mértékkel, mert hosszú ideig tartó túlzott sófogyasztás a veséket károsítja.) Gyógyszereket csak háziorvosa ajánlhat.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 13
Így van, nem a mennyiséghez kell mereven ragaszkodni, hanem az elegendőhöz, mert a vízigény az elfogyasztott kajától, annak sótartalmától is nagyon függ. A túl sok víz meg ki is mossa az ásványi sükat, és pótolni kell azokat -legjobban nyers zöldséggel, gyümölccsel. De egy dinyne mellett nyilván kevesebbet iszol, mint egy pacalpörkölt (bbbrrrrr...) mellett.
Előzmény: szulejmanszultan (11)
szulejmanszultan Creative Commons License 2009.07.12 0 0 12
Mit mond erre az orvosod?
Előzmény: attila40 (10)
szulejmanszultan Creative Commons License 2009.07.12 0 0 11
Ezt nem tudom, mert még sohasem mértem le konkrétan mennyit iszok naponta. Egy másfél literes palack minden nap elfogy ez holtbiztos (RO-eljárással szűrt víz), de iszok mellette mást is. Egy héten elfogy egy vagy két liter gyümölcslé, kb 1,5 l tej. Hébe-hóba egy fél literes energiamentes kóla, gyömbér, vagy narancslé, esetleg csinálok magamnak egy pohár teát. Heti fél liter alkohol mentes sör is becsúszik, és persze a kávék.
Inkább úgy vagyok ezzel az elég vizet fogyasztok dologgal, hogy a vizeletemet figyelem és ha sötétebb árnyalatúvá kezd válni rögtön iszok egy jó adagot.
Előzmény: annat (8)
attila40 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 10
Így van, nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot igyon mindenki!

Amúgy 26 évig cigiztem, általában 140-150/90-100-110 volt a vérnyomásom, alapvetően 80-90 pulzussal ÉS napi 1 db 80 mg-os Diovan vérnyomáscsökkentő mellett.

Most nulla cigi, csak 1/2 db Diovan mellett 105-115/60-70 és 55-70 pulzus.

Alighanem ezt a 1/2 gyógyszert is el kellene hagynom...
Előzmény: annat (8)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.11 0 0 9
Igen, a folyadékfogyasztás és a mozgás is.
(Ha nem iszom eleget, én is hamarabb megszédülök, míg egy nagy adag víztől helyre kerülök. Néha előfordul, h vizet magában már nem bírok inni (ld elektrolit-háztartás), viszont mézeslimonádé v szörpike, v már sima citromosvíz is akár egy lityi is.)
Előzmény: annat (8)
annat Creative Commons License 2009.07.11 0 0 8
Iszol eleget? Azt hiszem, hogy az is összefüggésben van az alacsony vérnyomással.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.11 0 0 7
Úgy tartják, nyersen hatásosabbb. Létezik fokhagymakúra is.
Előzmény: szulejmanszultan (6)
szulejmanszultan Creative Commons License 2009.07.11 0 0 6
Szeretem, szoktam is használni az ételeimbe, amit főzök. Nyilván, valamilyen más formában, más adagolásban (nagyobban) kellene ugye?
Előzmény: Törölt nick (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!