Keresés

Részletes keresés

music05 Creative Commons License 15 perce 0 0 2585

"Erre akkor az a megoldás, hogy veszel egy dual tuneres dvb-c vevőt a tévéhez. Így előre programozhatsz bármit, a tévét sem kell bekapcsolva tartani, és a két tunerrel tudsz timeshift-et is, vagyis nézel valamit, és közben mást veszel fel."

 

Köszönöm, ez lesz a legjobb. Ebben az esetben, ha jól értelmezem, a dvb-c vevő maga egyben a felvevő és a kódoló is, azaz nem lesz szükség a t-home-os Humat boxra, és ebben az összefüggésben a vhs magnóra sem.

 

Bocsánat a hülye kérdésekért, mert van még néhány, mentségemre szóljon, hogy járatlan vagyok a témában, nincs is hozzá érzékem, és nem is igazán érdekel, de kénytelen vagyok foglalkozni velem és ahhoz viszont drága dolgokról beszélünk, hogy elintézhessem annyival, majd veszek egy másikat:

- szóval ha ezen a módon rögzítem az adást, ugyanúgy tudok benne lejátszáskor tekerni, ugrani a következő track/record-hoz, mint a vhs magnón, vagy ezen csak le lehet játszani a két végpont közti tartalmat;

- mekkora a kapacitása ennek a felvételi módnak, és az nagyságrendileg mire elég (a régi vhs kazetta 4 órás volt, amit esetleg lehetett duplázni, ha olyan volt a magnó);

- van-e "fáradása" a memóriának, vagy akármennyiszer terhelhető?

Előzmény: Kroy Prince (2579)
t.lantos Creative Commons License 2 órája 0 0 2584

Ha bony elvtars megcsinalja.

Előzmény: Lenti Tamás Sasa (2583)
Lenti Tamás Sasa Creative Commons License 2 órája 0 0 2583

Milyen vezér tv lesz ??? Ez új ?

Kroy Prince Creative Commons License 3 órája 0 0 2582

"Azert az alapveto problema az, hogy mondjuk 5 eve vettel 200e-ert egy tevet, es most dobd ki" sajnos ez így igaz. Különben miből profitálnának a gyártók? Olvastam anno valahol, hogy vizsgálatot indítottak egyes termékekkel kapcsolatosan, mert a gyártók eleve bizonyos avulást terveztek tudatosan a termékbe, már a tervező asztalon. Ez azért hasznos a gyártónak, mert mi felhasználók kénytelenek leszünk pár év használat után kidobni és megvenni az újat, hisz javítani úgysem érdemes, mert többe kerülne, mint az új.

Ha meg esetleg a termék mégis "örök-életű" lenne, akkor meg a szolgáltató gondoskodik rólunk. lásd: analóg, digitális, IPTV meg a jóég tudja mi lesz még.

Előzmény: t.lantos (2581)
t.lantos Creative Commons License 3 órája 0 0 2581

Azert az alapveto problema az, hogy mondjuk 5 eve vettel 200e-ert egy tevet, es most dobd ki, mert ok ugy gondoljak, hogy ez a fejlesztes.

Ragyogoan lehetne analogon nyomni 100 csatornát, csak nem akarjak.

Vegyel ip tv-t, azon is csak a szar jon, mert az ertelmesebb csatornak szep lassan eltunnek a kínálatból.

Előzmény: Kroy Prince (2579)
peler Creative Commons License 4 órája 0 0 2580

Új tévét nem igazán érdemes felvenni, ha a cél eleve a programozott felvétel, mert akkor bekapcsolva kell tartani ott a tévét, + timeshift sem működik.

 

Praktikusabb egy stb-t venni a régihez. Ha a nyelv nem akadály (mert azokban lehet, hogy nincs magyar nyelv), akkor az ebay-ről használtan. Ha akadály, akkor itthon újonnan, vagy lehet, hogy itthon is lehet venni magyarul tudót használtan a netről.

Előzmény: Kroy Prince (2579)
Kroy Prince Creative Commons License 4 órája 0 0 2579

Tökéletes megoldás, ha egy kicsit mélyebben tudsz zsebbe nyúlni, veszel egy olyan új tv-t, amelyikben van DVB-C egység és tud felvenni is. Így foghatod az összes kódolatlan csatornát és fel is tudsz venni, csak a TV-t azon  kell bekapcsolva hagyni, ahonnan a felvételt elindítottad. Itt előre programozni is lehet, de a TV-t nem szabad másik csatornára kapcsolni, vagy kikapcsolni.

A meglévő TV megtartása mellett "peler" korábbi 2562-es javaslata a legjobb: Erre akkor az a megoldás, hogy veszel egy dual tuneres dvb-c vevőt a tévéhez. Így előre programozhatsz bármit, a tévét sem kell bekapcsolva tartani, és a két tunerrel tudsz timeshift-et is, vagyis nézel valamit, és közben mást veszel fel.

Előzmény: music05 (2574)
t.lantos Creative Commons License 4 órája 0 0 2578

Raadasul ha megcsinaljak a Vezer TV-t, lehet, kapsz egy otodiket is ingyen :)

Vagy leveszik mondjuk a duna world-ot, azon kevesebb a propaganda.

Előzmény: music05 (2577)
music05 Creative Commons License 5 órája 0 0 2577

Kösz, így mindjárt más... 

Előzmény: t.lantos (2575)
t.lantos Creative Commons License 5 órája 0 0 2576

Nalunk pl. 2 helyi tv is van. Gyakorlatilag napi 24 ora kepujsag megy rajta. De hogy erre miert kell penzt adni???

Előzmény: t.lantos (2575)
t.lantos Creative Commons License 5 órája 0 0 2575

Nem lesz ures a kepernyo, mert megmarad a 4 propagandaado (amibol Neha ugyanaz megy ketton is :) meg elvileg a helyi tv is analognak.

Előzmény: music05 (2574)
music05 Creative Commons License 5 órája 0 0 2574

Ez, ha jól értelmezem, azt jelenti, hogy március X.-étől kezdve stb nélkül csak az üres képernyőt bámulhatom? Bravó. Bezzeg a hűségidő meghosszabbításakor egy szót nem szóltak erről, szép kis társaság ez a tréhóm is.

 

No, akkor megint felteszem a kérdést, most már annak az információnak a birtokában, hogy a mostani állapot csak egy bő hónapig tartható fenn, hogy akkor arra a kívánalomrendszerre, hogy van egy 10 éves, az akkori tudást képviselő tévém (2 db scart, és 1 db HDMI csatlakozóval), egy vhs-magnóm, egy HUMAT márkájú stb-om, és naponta többször szeretnék felvenni - olyankor is, amikor nincs otthon senki a lakásban, de többnyire ugyanarról az adóról - mit javasoltok?

 

Volt itt olyan javaslat, hogy

-  másképp összekötni a kütyüket, ezt ma kipróbálom, eddig nem volt rá időm (2555);

- venni egy drágább stb-ot, amivel HDD-re tudok felvenni (2557) - itt a kérdésem, hogy előre be tudok-e állítani több felvételt, és hogyan tudom visszanézni: értem ezalatt, hogy mit kell mivel összedugni, elég láma vagyok a témában;

- LED TV (2556) - itt az a gond, hogy bekapcsolva kéne tartani, ezt nem tudom vállalni;

- dual tuneres vevő (2562) - ehhez már nem tudok szólni, ezért minden kérdésem érvényes

- új tévé, amivel fogni tudom az adást, de akkor még mindig kérdés a rögzítés: van-e scartja az új tévének is, - ha nincs, akkor a VHS magnó ugrott, mi tudja kiváltani, no és arra a magnóra azért szükség lenne, mert a régi felvételeket csak azon keresztül lehet megnézni.

 

Köszönöm a válaszokat

 

 

Előzmény: Proart (2571)
t.lantos Creative Commons License 13 órája 0 0 2573

...milyen...

a billentyuzet meg kihagy :)

Előzmény: t.lantos (2572)
t.lantos Creative Commons License 13 órája 0 0 2572

Men belterit erdemes venni?

5 eves LCD teve sajna nem tudja a digitalis vetelt.

Előzmény: Proart (2571)
Proart Creative Commons License 17 órája 0 0 2571

Analóg alap csomagok tervezett lekapcsolási menetrendje:

 

2016. március 1.: Budapest (III., XVI., XVIII. kerületek), Csömör 
2016. március 8.: Ajka, Budapest (VIII., IX., XI., XVIII. kerületek), Ajka, Kislőd, Magyarpolány, Nagykovácsi, Noszlop, Perbál, Piliscsaba, Remeteszőlős, Solymár, Tinnye 
2016. március 16.: Budakalász, Budapest (III., IV., XIII. kerületek), Üröm 
2016. március 17.: Diósd, Érd, Esztergom, Pusztazámor, Sóskút 
2016. március 22.: Aszód, Budapest (II., XII., XV. kerületek), Diósd, Domony, Érd, Gyömrő, Iklad, Isaszeg, Mende, Pusztazámor, Sóskút, Tura, Üllő, Veresegyház 
2016. március 29.: Bernecebaráti, Budapest (XVII., XIX., XX., XXI., XXIII. kerületek), Dunabogdány, Dunakeszi, Fót, Göd, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kisoroszi, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Perőcsény, Pócsmegyer, Pomáz, Szob, Szokolya, Tahitótfalu, Vámosmikola, Verőce, Visegrád, Zebegény 
2016. április 5.: Budapest (III., V., VI., VII., X., XIV., XIX., XX., XXI., XXIII. kerületek), Gyál, Vecsés 

 

http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/tv/digitalis-leszek

t.lantos Creative Commons License 20 órája 0 0 2570

Es az hogy van, hogy a fene nagy technologiavaltas eredmenye mindig csak az, hogy szarabbat dragabban?

Ja, es a kedves tre nem hajlando hd-t adni digitalis kabelen, mondvan, hogy nem tudja garantalni a jo kepminoseget.

Persze regen meg ment, mi? Vegyel ip tv-t. ha kornyeken epp lehet. Ha jol mukodik. Ahhoz persze megint egy retkes belteri (amiknek tok szar a taviranyitoja, a tv eredetije sokkal jobb)

Előzmény: peler (2569)
peler Creative Commons License 20 órája 0 0 2569

Újonnan valóban túlzás az ára, de a célra a használt is éppúgy megfelel. Gondolom azért van annyi használt az ebay-en, mert más piacokon átálltak iptv-re, és akkor a technológiaváltás miatt megint le kellett cserélni mindent.

Előzmény: t.lantos (2567)
t.lantos Creative Commons License 20 órája 0 0 2568

Raadasul ugy, hogy ragyogoan mukodnek.

Mosolyogtunk, hogy analog kabelen nem erint a digitalis atallas, nem kell uj tv (vagy mindigtv decoder). Aztan kiderult, hogy az 5 eves lapostevet is dobhatod ki, mert mar azt se tudod nezni.

Előzmény: Kroy Prince (2565)
t.lantos Creative Commons License 20 órája 0 0 2567

Szep. 40e, akcioban 30e, de ha kettot veszek, maris csak 20e/db. Valami fillerekbe kerulhet, es jo dragan lehet adni.

Az is egy vicc, hogy amikor ujdonsagkent behoztak a digitalis kabeltevet, akkor koteleztek egy stb-re, holott egyaltalan nem szukseges hozza, ragyogoan megy az kodolatlanul is.

Előzmény: peler (2562)
peler Creative Commons License 21 órája 0 0 2566

Valóban, nálunk is van a családban DVD felvevő, amit emiatt nem lehet használni, pedig kifogástalanul működik.

 

Mindenesetre egy használt egytuneres stb-vel jóval 10 alatt meg lehet úszni a kiváltást, ha a tv-ben van már tuner, és 10 körül egy két tuneres használttal, ha nincs a tv-nek saját tunere.

 

De abban egyetértünk, hogy a régi jól működő eszköz leváltása pazarlás. Nálunk a családban simán ellettünk volna az analóggal továbbra is, ha a telekom nem húzza ki alólunk.

Előzmény: Kroy Prince (2565)
Kroy Prince Creative Commons License 22 órája 0 0 2565

Amit leírtál hasznos lehet sok ide látogatónak. Sok minden megoldható, de ahhoz zsebbe kell nyúlni. Én arra próbáltam fókuszálni, hogy amikor korábban sokan invesztáltunk százezreket valamiért, azok mára használhatatlanok.

Nálam tányéros UPC van három helyiségben, csak az én kuckómban van a leírtaknak megfelelő lehetőség. Itt sincs gond a tévézéssel, csak a drága DVD felvevőm biztosította korábbi lehetőségeket sajnálom, amiért anno sokat spóroltam, mire meg tudtam venni.

De ezt eredményezi a technikai fejlődés, ami miatt számtalan "e-hulladék" keletkezett és alig tudunk megszabadulni tőlük.

Előzmény: peler (2564)
peler Creative Commons License 24 órája 0 0 2564

Illetve ha a tévédben van már úgyis tuner, akkor vehetsz egy egytuneres felvevőset is. Ezzel akkor tudsz előre programozva felvenni, a timeshift pedig megoldott, mert akkor ha felvétel közben mást néznél, akkor az input választóban átváltasz a tv tunerére, és azon nézed élőben a műsort, miközben a doboz felveszi a másikat.

 

 

Előzmény: peler (2562)
peler Creative Commons License 24 órája 0 0 2563

Megnéztem, az ebay-en 8 ezerért már lehet kapni használt két tunerest, és még beépített merevlemeze is van:

 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xdvb-c+twin.TRS0&_nkw=dvb-c+twin&_sacat=0

 

Előzmény: peler (2562)
peler Creative Commons License 24 órája 0 0 2562

Erre akkor az a megoldás, hogy veszel egy dual tuneres dvb-c vevőt a tévéhez. Így előre programozhatsz bármit, a tévét sem kell bekapcsolva tartani, és a két tunerrel tudsz timeshift-et is, vagyis nézel valamit, és közben mást veszel fel.

 

Pl: http://bolt.sat.hu/televiziozas_tv_vetel_230/belteri_egyseg_set_top_box_237/kabeltv_vevo/globo-hd-xc3-twin-kabelvevo-2609

 

Az ebay-en használtan olcsóbban is szoktak lenni időnként.

Előzmény: Kroy Prince (2561)
Kroy Prince Creative Commons License 25 órája 0 0 2561

Amit leírtál, mind igaz,de:

Nekem abban a helységben, ahol tévézek van egy LG TV és semmi box. A TV fogja a kódolatlan kábel TV adásokat, így ami engem érdekel, arra jó. Különben legtöbbet a netről letöltött filmeket, sorozatokat nézek itt. Mivel van egy 250 GB-os DVD felvevőm, gondoltam kipróbálom, és akkor tapasztaltam, hogy mivel analóg, ezért már nem lehet programozni a digitális adásokra, tehát amire eddig használtam, már alkalmatlan. Mivel a TV nem box-al működik, így az közvetlen a DVD-vel van összekötve, ezért kell a TV-nek bekapcsolva lennie.

 

Egy másik nálunk eddig jól kihasznált lehetőségtől fosztott meg a technikai fejlődés, mivel a DVD felvevő rendelkezik Time-shift funkcióval, ezért korábban számtalanszor volt olyan, egy időben két csatorna műsora, amit úgy néztünk, hogy az egyik csatornán indítottuk a felvételt Time-shift-el és közben a másik csatornán megnéztük az adást, majd amikor vége lett átkapcsoltunk a DVD felvevőre és a Time-shift-al visszamentünk az ott rögzített műsor elejére és kezdtük az nézni. Mivel ez a lehetőség már a múlté, ezért fáj az a majd 100 ezer forint, amit kiadtam anno a DVD felvevőért.

 

Arról nem is beszélve, hogy két hétre előre számtalan csatorna műsorát lehetett programozni és nem kellett mindent, nap-mint nap észben tartani, hogy el ne felejtsem a felvevőt indítani. Nos a digitalizálás ettől a lehetőségtől is sikeresem megfosztotta az érdekelteket.

Előzmény: peler (2559)
peler Creative Commons License 1 napja 0 0 2560

A másik lehetőség, hogy létezik  olyan tanítható eszköz, ami időzítve tud infravörös jelet küldeni más eszköznek. Tanítható távirányítók ugye vannak már rég, ezt azzal egészíti ki, hogy egy időzítő is van benne, vagyis be lehet állítani, hogy ekkor és ekkor küldjön ezt a jelet mondjuk az stb-nek, vagyis éjjel is át tudja pl. időzítve kapcsolni egy adott csatornára, így akár több csatornáról is fel lehet venni időzítve éjjel hagyományos felvevővel.

 

 

 

peler Creative Commons License 1 napja 0 0 2559

"Ezekkel a magnókkal és az analóg DVD felvevőkkel a programozott felvételeknek sajnos annyi. Nekem a DVD felvevőmet kellett száműznöm e-miatt, mivel arra használtam, hogy a késő éjszakai filmeket felvegyem, de mivel programozni nem lehet, most reggelig működik minden, amíg le nem állítom."

 

Miért lenne annyi? Ha elég egy filmet felvenni éjszaka, akkor hagyományos felvevővel is fel lehet venni, csak arra kell figyelni, hogy a doboz arra a csatornára legyen állítva, és legyen kikapcsolva az automatikus kikapcsolás funkció, vagyis maradjon bekapcsolva egész éjszaka. Így a hagyományos felvevőt be lehet programozni, hogy éjjel ettől-eddig vegyen fel az stb csatornájáról.

 

Több különböző csatornáról így persze nem lehet éjjel időzítve felvenni, de egyről igen.

Előzmény: Kroy Prince (2556)
Egone Creative Commons License 1 napja 0 0 2558

Sajnos a tévéknél is lutri a felvétel. Hiába van az adatlapján, hogy PVR képes.

 

Nekem is van ilyen tévém, de az csak akkor vesz fel, amikor be van kapcsolva (ahogy te is írtad). És felvétel után nem kapcsol ki.

Aztán az LG tévékről meg azt hallottam, hogy felvesz ugyan, de saját formátumra formázza meg az USB eszközt. Tehát más eszközön nem lehet visszanézni, csak azon amin felvetted (még a kódolatlant se).

Erről saját tapasztalatom nincs, valaki vagy megcáfolja ezt, vagy megerősíti.

 

Ezért nem is adnék ki több tízezer forintot új led tévére, csak ha ezt ki tudom próbálni. De erre nem nagyon van lehetőség még üzletben sem.

Előzmény: Kroy Prince (2556)
Egone Creative Commons License 1 napja 0 0 2557

Én is azzal küszködtem, hogy hogyan tudnám továbbra is használni az analóg dvd felvevőmet (de akár videomagnó is lehetne).

Ha scart kábellel összekötöm a set top box-szal, akkor az stb-t azon a csatornán kell hagyni bekapcsolva, amit fel szeretnék venni. És ez így egyáltalán nem kényelmes és nem is időzíthető.

Tehát az első felismerés, hogy ezeknek az ideje lejárt, valami más költséghatékony megoldást kell találni.

Sajnos az eszközök automatikus felvételéről elég keveset lehet megtalálni a leírásokban, ezért ki kellett tapasztalnom nekem is.

Vettem egy Amiko HD 8140 T2/C stb-t (16 ezerért), amivel nagyon szépen bejönnek a T-Home digitális csatornái. Ezt tudom ajánlani neked is! Ha ehhez csatlakoztatsz egy pendrive-ot (én egyelőre csak 32 GB-t használok) vagy egy külső HDD-t (még jobb), akkor fel tudsz venni vele.

- Be lehet állítani EPG-ből is, és menüből is a felvételt.

- Elindul standby-ból és ha felvétel ütemezésnél beállítod, akkor ki is kapcsol standby-ba.

 

Persze erre sokan mondhatják, hogy ezt minden stb tudja. Hát ez nem így van.

Előtte egy wayteq 95cx stb-m (mindig tv matricás) volt, ami bekapcsolt ugyan standby-ból és elindította a felvételt, csak éppen az USB eszközt ez után találta meg, addigra meg eldobta a felvételt. Azóta sincs új firmware rá.

 

Biztosan vannak jobb megoldások, de én ezt minél olcsóbban szerettem volna kihozni.

Előzmény: music05 (2551)
Kroy Prince Creative Commons License 2 napja 0 0 2556

Először is Humax FT MTA box nincs, helyes típus Humax MT FTA, ami valóban a leggagyibb.

Hihetetlen, hogy létezik még működő VHS-videomagnó, de ha mégis egyetlen lehetőség, amit t.lantos írt az előbb.

Viszont csak azt tudod felvenni amelyik csatornán áll a box bekapcsolva és ilyenkor másik csatorna nem nézhető. Ha átkapcsolsz másik adóra, akkor a felvétel is arról fog folytatódni.

Ezekkel a magnókkal és az analóg DVD felvevőkkel a programozott felvételeknek sajnos annyi. Nekem a DVD felvevőmet kellett száműznöm e-miatt, mivel arra használtam, hogy a késő éjszakai filmeket felvegyem, de mivel programozni nem lehet, most reggelig működik minden, amíg le nem állítom.

Van ugyan egy modern LED TV-ém, ami már rendelkezik DVB-C MPEG4 tunerrel, ami fogja a kódolatlan digitális adókat, amelyeket fel is tuja venni egy USB-n csatlakoztatott külső HDD-re, de csak ha a TV be van kapcsolva és arra az adóra van állítva, ahonnan fel akarok venni. A felvétel a TV-n igaz már programozható és csak addig tart a felvétel, ameddig beállítottam, viszont a TV akkor sem kapcsol ki magától.

Szerintem a legtökéletesebb megoldás: egy új tv (már 30-40 ezer forintért kapható príma LED tv, ami rendelkezik DVB-C tunerrel), amiről már príma felvétel készíthető HDD-re, ami azután pl. még számítógépen is lejátszható.

Előzmény: music05 (2551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!