Keresés

Részletes keresés

t.lantos Creative Commons License 3 napja 0 0 2724

Ose olyan idiok, hogy iden ingyen adnak valamit, hogy utana jovore adhassanak mast ingyen.

Előzmény: japipapi (2720)
t.lantos Creative Commons License 3 napja 0 0 2723

Atya eg, az eszed annyi, mint egy marek szaritott molylepkenek, es meg azt a keveset is osztogatod?

 

5+ evvel ezelott levettek az analog csatornakiosztast. Ha bementel, kozoltek, hogy nem tudnak adni, mert mar nincs ilyen szolgaltatas. Persze meg lehetett talalni, mivel kotelezo volt kozzetenniuk, csak nem segitettek abban, hogy megtalald. Iden szunt meg.

Az a feladatuk, hogy ip tv-t adjanak el. Es a leheto legtobb embert attereljek oda. Igen, kozben siman atvernek.

Előzmény: japipapi (2722)
japipapi Creative Commons License 3 napja 0 0 2722

Hivatalos tájékoztatás valóban nincs, de ráutaló magatartás van bőven.

Amikor kora nyáron akartam venni egy jelátalakítót, inkább javasolták a KÖKI T-Homenál az IPTV-t, mert HUMAX és hasonló kütyük élete pár hónap kérdése. Gondolom a tájékoztatás nem volt felelőtlen, mert az alkalmazott teljes névvel felelős, félretájékoztatásért zsebbenyúló felelősége van.

Elgondolkoztató az is , hogy már hírbe ment, felelős államtitkár nyilatkozata, hogy 2020-tól a nyomtatót tankönyvek megszűnnek, internetes alapon működik a tankönyv. Akkor viszont a kormányzatnak valahogy biztosítani kell a világ halló hozzáférhetőséget. Na, erre nagyon alkalmas az IPTV rendszer.

 

Előzmény: Proart (2721)
Proart Creative Commons License 3 napja 0 0 2721

Nincsen semmi hivatalos infó a digitális megszűntetéséről, egyedül a délkeleti régióban szűnt már meg korábban a digitális szolgáltatás.

Az analóg lekapcsolás már megtörtént, őket átállították a kódolatlan digitális kábeltévé előfizetésre, ők kaptak ingyen 1 HUMAX-ot háztartásonként.

A következő lépés majd a kódolt digitális csatornák lekapcsolása lesz, de ahogy az analóg esetében, ez sem 1 nap alatt fog megtörténni, mivel még 100 ezer felett van a digitális kábeltévé előfizetők száma. A kódolatlan csatornák még jó ideig meg fognak maradni.

Az ügyfélszolgálaton dolgozóknak pedig fogalmuk sincs semmiről, egyik ezt mondja tényként kezelve, másik meg az ellenkezőjét. (Személyes tapasztalat).

 

Előzmény: japipapi (2720)
japipapi Creative Commons License 3 napja 0 0 2720

A KULTURÁDRÓL NEM IGEN LEHET BESZÉLNI, EMBER!

Nem tudsz olvasni

"Az analogosokat most nyomjak at kodolatlan digitálisra."

(ez is a te kultúrád)

Hát persze, ez az átmenet. Nem az ujjamból szoptam az IPTV uralmát 2017-től. Nem véletlen nyomják a Magenta 1-et! Akinek nem lesz IPTV szerződése, nézheti a királyi 4 db csatornát.

 

Kérdezd meg a T-home -nál! én a KÖKI-nél tájékozódtam. Nem fogják osztogatni ingyen a HUMAX-ot, mert nem lesz jó semmire! Érded már?

Előzmény: t.lantos (2719)
t.lantos Creative Commons License 3 napja 0 0 2719

Szerintem baromsagot beszelsz.

Az analogosokat most nyomjak at kodolatlan digitalisra. Nem fogjak fel ev mulva megegyszer megkavarni a sz.rt, foleg, hogy egy humaxot ingyen adtak.

Előzmény: japipapi (2718)
japipapi Creative Commons License 4 napja 0 0 2718

Pedig így van!  Az év végéig a HUMAX-ot használhatod, de ha nem térsz rá az IPTV rendszerre, akkor kidobhatod a közel 10000,-Ft-os kütyüdet, nem tudod fogni a mostani csatornákat, csak a 4 db analóg királyi TV-t. Tájékozódj, mert meglepődsz. Én is vettem egy ilyen kütyüt, volt egy csomó Kapcsolat pénzem, azon vettem, bagóért, majd elajándékoztam, de közöltem, csak az év végéig használható! 

Megcsináltam a Magnettát, összevonásokkal lényegesen olcsóban jöttem ki havi díjjal és kitűnő a  minőség. Ha van HDIM bemeneted még szebb a kép, persze csak korszerű TV-n. 

Írtam, az

 

 

IPTV (Internet Protocol Television) olyan digitális televíziós műsorszolgáltatás, melyet az internetenvagy helyi hálózaton (LAN) keresztül, IP szabvány használatának segítségével nyújtanak. A technológia lehetővé teszi a kétirányú kommunikációt, így a felhasználók a hagyományoskábeltelevíziónál több szolgáltatást kaphatnak"

 

 

persze magától érthető, új szerződést kell kötni, vagy nézheted a kék eget. (a szerződést olvas el, más rendszer sugárzást a szolgáltató fejlesztés címén bonthat a fennálló szerződés kártalanítás nélkül. Kis betűvel írják, de attól még, ha aláírtad, kötelez.

 

Más szolgáltatónál már nem tudom, hogy mi a helyzet.

 

Ez van.

Előzmény: priszkosz2 (2717)
priszkosz2 Creative Commons License 6 napja 0 0 2717

"de nem sokára kidobhatod, mert  2017. 01.01-tól csak IPTV lesz a T-home területen."

 

Ezt kötve hiszem. Más az, hogy mit szeretnének és más az, hogy mi a racionalitás. Jelenlegi előfizetőknek még a kódoltat is simán hosszabbítják. Már ők sem tudják mit akarnak...

 

Itt meg lehet vásárolni :

https://www.telekom.hu/shop/termek/HUMAX+DVB-C+Mediakonverter?sku=jsku1754592694

 

 

 

Előzmény: japipapi (2716)
japipapi Creative Commons License 6 napja 0 0 2716

Szia!

Röviden, nem.

Régebbi készülékekhez jel átalakító szükséges (pl:. HUMAX MT-FTA jelátalakító, de nem sokára kidobhatod, mert  2017. 01.01-tól csak IPTV lesz a T-home területen. Egy TV , egy IPTV egység, tehát osztani csak IP számmal tudod, amit a szolgáltató ad, szerződéssel és fizethetsz.  UTP kábellal oszthatod, de akkor mindenhol csak azonos csatornát nézhetsz. A távirányítónak látnia kell a jeladót. Ki van ez találva! :-) 

Előzmény: makk85 (2715)
makk85 Creative Commons License 6 napja 0 0 2715

sziasztok!

 

Az IPTV  -hez szükséges a set up box?

2 db Tv van egy régebbi és egy Smart TV mindkettőhöz külön-külön kell  set up box?

 

előre is köszönöm a válaszokat.

 

 

hellsing Creative Commons License 2016.07.03 0 0 2714

Üdv, segítség kéne. IPTV-sek vagyunk, de nemrég beüzemeltünk egy tévét Thomson DVB-C stb-vel (azért nem T-Home-os, mert ez pendrivera is felvesz és médialejátszóként is működik).

 

Az a probléma, hogy az 59-es csatorna (778MHz, Cooltól Echóig) jele pocsék, az összes többi viszont teljesen rendben van. Az az érdekes, hogy most épp van jel, csak szétesik a kép, szaggat a hang, de sokszor annyit ír ki az stb, hogy "nincs jel". Mi lehet a gond? Illetve miért írhatja ki az stb a legtöbb csatornára, hogy jelszint 99%, minőség 25-35%? Azokra is ezt írja, amelyikeken nem látszik, h bármi gond lenne.

japipapi Creative Commons License 2016.06.26 0 0 2713

Szia!

Cseréltá t a TV-t. Csodák nincsenek. Ha, a kábelezés jó, csak TV hiba lehet. Gondolom nem Faraday kalickában van a rossz vétel! :-) (csak humor)

 

Előzmény: true75 (2711)
belert Creative Commons License 2016.06.25 0 0 2712

Kérdezd meg a telekom fórumon, ott vannak emberek, akik konyítanak a digitális tv témához: https://kozosseg.telekom.hu/topic/103-digit%C3%A1lis-k%C3%A1bel-tv/?page=31#comment-14837

Előzmény: true75 (2711)
true75 Creative Commons License 2016.06.24 0 0 2711

- volt szerelő, ő is azt mondta, hogy szar a kábelezés

- erre mondtam, hogy semmi baj akkor a földön húzzon ki olyan kábelt amilyet ő szeretne és nézzük meg azzal és ha igaza van akkor áthúzom a mostani kábel helyére az újat

- azzal se változott semmi

- bármit cserélt nem lett jó

- ezért keresném a megoldást, mert fura, hogy ami az egyik szobába jó az a másikba miért nem?

 

Előzmény: belert (2709)
Kroy Prince Creative Commons License 2016.06.24 0 0 2710

Nos erről csak annyit, hogy nálam a szerelő három alkalommal próbálkozott ez ügyben. Amit lehetett átvizsgált és amit csak tudott alkatrészt kicserélt, de nem változott semmi.

Amikor negyedjére telefonáltam a hiba bejelentéssel, azt mondták, hogy amit én látok hibát, azt Ők központilag nem, úgyhogy jobban járok, ha IPTV-re váltok.

Na ekkor rágtam be igazán és váltottam, csak nem a sz@r IPTV-re, hanem UPC-re. Bánom hogy nem hamarabb.

Előzmény: belert (2709)
belert Creative Commons License 2016.06.23 0 0 2709

Nekem a szerelő erre azt mondta, hogy a kábelezés nem megfelelő, mert összeszed zajokat máshonnan. Szóval ha nem értesz hozzá, akkor hívsz egy kábeltévé szerelőt, aki valószínűleg meg tudja csinálni.

Előzmény: true75 (2708)
true75 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 2708

Sziasztok

 

 

- olyan gondom van, hogy egyik tv-n tökéletesen mennek az adók, de egy másik tv-n szétesik a kép,  amikor a legjobb minőségű akkor is csíkok vannak benne

- ilyenkor mi lehet a gond?

ANONYMOUS Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2707

T által biztositott humax csodaszerkezethez nincs valakinek gyári firmware?

marculak71 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2706

üdv

 

nekem is ez a problémám...

mediamarkt os ok tipusu tv. full hd

azt hittem a tv szart be, de kipróbáltuk digi és upc platformon és tökéletes

mi a megoldás?

Előzmény: uveges13 (2619)
Proart Creative Commons License 2016.06.12 0 0 2705

Augusztus 2.-től

Az M5 csatorna elosztásra kerül az IPTV valamint a digitális kábeltelevízió, a műholdas televízió, és a TV GO TV szolgáltatások alapkínálati csomagjaiban. Az M5 HD csatorna elosztásra kerül az IPTV, a digitális kábeltelevízió, és a műholdas televízió Családi + HD csomagjaiban. A változással érintett csomagok előfizetői részére az M5 csatorna TV GO szolgáltatással is elérhetővé válik. A műholdas televízió Családi + HD csomagból kikerül az ATV HD csatorna. A PRO4 csatorna elnevezése Mozi+ elnevezésre módosul.
Az Universal  Channel kikerül az IPTV, analóg és digitális kábeltelevízió, a műholdas televízió, valamint a TV GO élő TV szolgáltatások kínálati csomagjaiból mert a csatorna megszűnik.

mackalac Creative Commons License 2016.05.30 0 0 2704

Ne aggódj, BP. dettó. Levitték a bitratet, ezért kockásodik. Elmossák  a képet,h jobban lehessen tömöríteni. Lecsökkentik a sorfelbontást, szintés a kisebb sávszél érdekében. (így olcsóbb továbbítani ). AZ UPC indulásákor trükközött ilyeneket,még tanulták a dolgokat... drága volt az Astrán a transzponder bérlet...

 

 

Ráadásul vmelyik okos,felemelte a fényerőt, így sok jelenet világos része  beég, a sötét részek pedig szürkék. Értem,h nagy a fluktuáció a T-nél, de hogy nincs egy felelős ember aki figyelne egy minimum minőségi szintet?  Vajon milyen ISO-t teljesítenek?

 

 

Előzmény: mogyo02 (2702)
t.lantos Creative Commons License 2016.05.26 0 0 2703

ON kerdes:

Gondoltam, megnezem, lehet e eredeti hanggal nezni par adast.

Es lehet. De melyik adon van felirat is? Mert ugy lenne a jo nyelvoktatasra.

mogyo02 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 2702

Igen, amit itt Szegeden áttettek egy másik frekvenciára, ahol TÖBB csatorna van  a sávon, és különösen a sport adóknál állapítható meg, hogy egyenlő a szarral.  Tegnap az utcánkba új oszlopot állítottak, azért mert azon lesz a DIGI kábel.

Előzmény: Blackslac (2694)
priszkosz2 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 2701

A szüleimnél Telekom Digitális Kábeltv Családi+HD + Nagyvilág minicsomag megy. Kaptak egy STB-t és bele egy kártyát ami dekódolja az előfizetett csatornákat. A kártyát kivettük és egy STRONG modullal megy hibátlanul a nappaliban az LG tv-ben STB nélkül. Előfizetni már nem tudsz rá, viszont a jelenleg aktív előfizetők hosszabbíthatnak és rendelhetik a minicsomagokat is (a nagyvilágot mi is nemrégen kértük az Eurosport 2 miatt). A képminőségről annyit, hogy valóban valamivel gyengébb mint a DIGI, de teljesen élvezhető és a HD csatornák is szépek. Az IP tv-nél mindenképpen jobb és kényelmesebb. Úgyhogy amíg nem szüntetik meg, mindenképpen maradnak a DVBC-nél...

Előzmény: Blackslac (2698)
t.lantos Creative Commons License 2016.05.23 0 0 2700

Set top box (mert a buzik kartyat nem adnak)

Előzmény: Blackslac (2698)
Blackslac Creative Commons License 2016.05.23 0 0 2699

Csak azét kérdeztem, mivel úgyanez volt nálam.

 

Mondjuk azt tudtam, hogy a bejövő kábelcsonknál még megfelelő volt a DVB-C jel. Azóta kidobtam a régi jelerősítőt, ami érdekesmód analóg adóknál még jó volt, és betettem egy újat. Azóta rendben van, hibátlanul jön mind a 36 adó, És a minősége egyértelműen jobb, mint a korábbi analóg adásoké.

Előzmény: mogyo02 (2692)
Blackslac Creative Commons License 2016.05.23 0 0 2698

És ha előfizetem rá, akkor hogyan biztosítják? (Arra vagyok kíváncsi, hogy mi az, ami dekódol?)

Előzmény: t.lantos (2697)
t.lantos Creative Commons License 2016.05.23 0 0 2697

Shogy. Ha 4 eve nem fizettél elo ra, akkor buktad.

 

Előzmény: Blackslac (2695)
t.lantos Creative Commons License 2016.05.23 0 0 2696

Harmincvalamennyi van (most a minoseget hagyjuk, gyakorlatilag csak a fejtagito csatornak ernek valamit)

Előzmény: mogyo02 (2692)
Blackslac Creative Commons License 2016.05.23 0 0 2695

Van ember ma magyarországon, aki meg tudná mondani, hogy a T által sugárzott DVB-C adók közül azokat, melyek kódoltak, hogyan lehet fogni?

 

Mert a T-nél egyelőre ilyet nem találtam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!