Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

gabo011 10 órája Creative Commons License 2114

Sziasztok!

 

Azt tudja valaki, hogy Telekom digitális kábel tv szolgáltatáshoz lehet 3 kártyát (set top box) kérni vagy 2 a max?

Jelenleg 2-t bérelek (persze egyik beltérit sem használom) egyet conax modulban a másikat pedig normális set top box-ban használom! Tervben van 3. tv vásárlása és ahhoz kellene még egy kártya! :-)

FRANKYE 2 napja Creative Commons License 2113

Sajnos azt kell mondanom ennyire nem felhasználó barát sőt inkább felhasználó ellenes "szolgáltató" mint a "téhóm" nem sok van Magyarországon. Kezdve a Conax mizériával és lezárva azzal, hogy hónapok óta nem működik a honlapjuk személyes menüpontja. Nem baj jövőre jön az UPC( XVI. ker déli része), remélem azzal több szerencsém lesz. 

Sajnos a Conax kártya egyre rosszabbul működik a TV-ben. November elején megint romlott a helyzet adók tűntek el azt mondták a telefonban a "folyamatos fejlesztés eredménye". (SIC) 

Remélem tönkremegy a cég úgy ahogy van és átveszi helyét egy normális szolgáltató.

GT_00007 6 napja Creative Commons License 2112

Sajnos Pesterzsébet azon részén lakok ahol kizárólag T-s IPTV-van. Ha nem így lenne vennék egy olyan dekóder modul kártyát a Samuba. Így marad a kábelbox infravörös távvezérlése a TV által. De az EPG-nek ettől mennie kell. Sajnos dunsztom nincs hogy működik az EPG. A TV a digitális video stream-ből szedi az EPG infót vagy letölti valahonnan az Internetről? Azért lenne jó tudni mert valószínűleg a forrásnál van a hiba. A kábelbox EPG-je egyébként gond nélkül megy. Sajnos EPG nélkül az okos tévém tudásának egy része elveszik és plusz két távirányítót kell használnom. Nem vagyok hepi. 

Előzmény: Aszpirin (2107)
GT_00007 6 napja Creative Commons License 2111

Én se olvastam el a korábbiakat, jogos volt. 

Előzmény: Erzsébeti (2104)
GT_00007 6 napja Creative Commons License 2110

Úgy hogy a Samu H6400-as sorozat készülékeivel jön egy infravörös adó és a tv vezérli a set-top-boxot. Meglepően hatékony. De ha az EPG a TV-n csak részlegesen megy akkor használhatatlan. Pár napig működött, utána csak néhány csatorna programját írja ki. Bosszantó. 

Előzmény: TraceR_ (2105)
Aszpirin 6 napja Creative Commons License 2109

Ja, tényleg, ezt benéztem, bocs,

Gondolom olyan okostévéje van, ami tud IPTV-t is, de ez csak sejtés, majd ő válaszol akkor...

Előzmény: TraceR_ (2108)
TraceR_ 6 napja Creative Commons License 2108

Ezt tudom, én is így használom,  de ha megnezed a hozzaszolast amire válaszoltam, akkor látod, hogy a kérdezőnek IPTV-je van. Annál nem értem a kerdest.

Előzmény: Aszpirin (2107)
Aszpirin 6 napja Creative Commons License 2107

Úgy, hogy a mai tévék jó része rendelkezik a digitális kábeltévé-adások vételéhez szükséges, DVB-C szabványú vevőegységgel. Vagyis set-top-box nélkül is "tudja" venni a kódolatlan kábeltévés adásokat. A kódolt adások dekódolásához viszont egy ún. CA-dekódermodul kell, amit viszont a kiskereskedelemben kapható, nagyjából  hitelkártya-méretű eszköz. Ha van ehhez való foglalat a tévében, és ha az előbb említett DVB-C hangolóegység is benne van, akkor a T-Home digitális kábeltévé adását set-top-box nélkül is lehet nézni. Ez egyrészt kényelmi szempontból előnyös, de ennél talán sokkal fontosabb, hofy a képminőség az T által adott utolsó übergagyi settopbox képminőségéhez képest, főleg az SD-adások esetében, nagyságrendekkel lesz jobb.

Előzmény: TraceR_ (2105)
Aszpirin 6 napja Creative Commons License 2106

Az EPG-nek nincs köze a Conax-modulhoz, vagyis az nem fogja megoldani a problémádat.

Előzmény: GT_00007 (2101)
TraceR_ 2014.11.20 Creative Commons License 2105

Hmm... szerencsére nekem nem IPTV-m van, ezért annyira nem vágom a témát, de annak nem úgy kéne működnie, hogy kijön a set top boxból egy kábel (legyen az scart vagy HDMI), azt bedugod a TV-be és akkor egy adott TV bemeneten (HDMI/SCART) "látod" az összes csatornát és mindent a set top box kezel le (csatornaváltás, EPG, stb)? Hogy jön itt egyáltalán képbe a TV saját EPG-je?

Előzmény: GT_00007 (2101)
Erzsébeti 2014.11.20 Creative Commons License 2104

bocs, ha ingerültnek tűntem.

Előzmény: GT_00007 (2103)
GT_00007 2014.11.20 Creative Commons License 2103

Azon mindent, feltéve ha elolvassa az ember. Talán láttad hogy más téma miatt jöttem ide, csak az előző beíró említette ezt a témát gondoltam rákérdezek. Szóval nem...

Előzmény: Erzsébeti (2102)
Erzsébeti 2014.11.20 Creative Commons License 2102

Mit nem lehet azon érteni, hogy kizárólag a digitális kábeltv-vel működik a T nél a connax-os játék? Sőt a T nem is támogatja ezt sem.

Előzmény: GT_00007 (2101)
GT_00007 2014.11.20 Creative Commons License 2101

Ah, kiegészítés: Nem CONAX modult használok (az az amit a TV-be lehet dugni) hanem az IPTV kábel modemhez csatlakozok HDMI-vel. De így is kellene mennie. 

 

A Samu H6400-asokhoz lehet CONAX modult csatlakoztatni? Ha igen, hol lehet venni és mennyit kóstál egy olyan amivel lehet venni a T IPTV-t? 

Előzmény: TraceR_ (2099)
GT_00007 2014.11.20 Creative Commons License 2100

Köszi a választ. Nem, a dög nem tölti be őket így sem. Már korábban próbáltam azt amit írtál mert logikusnak tűnik, de sajnos ez sem segít. Például az RTL az első csatin betölti a műsort, utána a következő kettő meg nem. Körülbelül 80%-a a csatornáknak csak a csatorna nevet írja ki az EPG-ben, a műsort nem. Máshol ajánlották hogy rakjam át a TV-t más országkódra, de úgy se működött. Ami gyanús, hogy még a régi csatornakiosztás szerint írja ki az adókat, tehát nekem még nem AMC-t mutat (amit egy hete raktak be) hanem valami mást ami korábban azon a csatornahelyen volt. Mintha beragadt volna benne valami. Egyébként miután megvásároltam (kb. 10 napja) még működött, azóta valamikor kezdődött ez a probléma. 

 

Nem tudjátok véletlenül a TV honnan veszi az EPG információt? Ezt a T-Home digitálisan sugározza az adás alatt vagy a TV valahonnan az internetről húzza be a műsorinformációt? Mert gyanús nekem hogy az a forrás ahonnan a TV az EPG infót megkapja az a hibás. A Samu ügyfélszolgálaton azt mondták hogy a T-nél lehet a baj, ott reklamáljak. Nem tudtam velük vitatkozni mert nem ismerek mást aki H hatezres sorozatú Samu TV-t használ ennél a szolgáltatónál és nem tudom hogy csak nálam jelentkezik e vagy minden hasonló készüléktulajnál. Szerintem kell lennie megoldásnak. Gondolom ha az összes Magyarországon kapható okos-tévén nem menne a T szolgáltatónál az EPG akkor nagyobb visszhangja lenne. 

 

 

Előzmény: TraceR_ (2099)
TraceR_ 2014.11.20 Creative Commons License 2099

Jól gondolom, hogy digitális kábeltévéd van és conax modult használsz, igaz? Egyáltalán nem írja ki a műsorinformációt a TV bizonyos csatornáknál vagy azért ha odakapcsolsz az adóra és vársz 1-2 másodpercet akkor megjelenik? Nekem is Samsung TV-m van és nálam ez utóbbi van. Bekapcsoláskor alapból nem mutatja egyik csatornáét sem, kivéve amelyik csatornán kezd a TV, illetve a vele azonos frekvencián lévő többi csatornáét. És ahogy lépegetek át másik frekikre, úgy tölti be az azokon lévő csatornák infóját. Új csatornákat nálam be kell hangolni.

Előzmény: GT_00007 (2098)
GT_00007 2014.11.19 Creative Commons License 2098

Sziasztok! Gondolom már volt itt korábban is kérdés a Samsung okos TV EPG-vel kapcsolatban, de nincs időm végigolvasni az elmúlt hónapok beírásait úgyhogy megkérdezem: Tudja e valaki miért van az hogy a Samu (UE48H6400) bizonyos csatornáknál kiírja a programot, máshol csak a csatorna nevét “nincs információ”-val. Az óra be van állítva (egyébként automatikus beállításon van) és próbáltam azt is hogy végigléptetem a csatornákon a TV-t. Már reseteltem is a TV-t. Eddig semmi sem segített. Még azt figyeltem meg hogy a csatornakiosztása a "régi", a néhány nappal ezelőtt bekerült új csatornák nincsenek az EPG-ben. (Pl. az AMC.) Mivel egy hete vettem a TV-t nem tudom előtte működött e volna. Mit tegyek? Várjak türelemmel és vagy a Samu vagy a T frissíteni fog? Esetleg van valamilyen trükkös megoldás? Ha tudtok valami okosságot akkor várom. Előre is köszi! 

F1mre 2014.11.18 Creative Commons License 2097

Neked milyen van? PC-t is tud kezelni? (PC médialejátszót, HDMI-n TVhez kötve)

Előzmény: Proart (2096)
Proart 2014.11.18 Creative Commons License 2096

Kaphatóak ám nagyon jó univerzális távirányítók. Én egy távirányítóval kezelem a tévét, iptv set-top-boxot, erősítőt, dvd lejátszót és a wd médialejátszót.

Előzmény: Wyktor89 (2094)
F1mre 2014.11.18 Creative Commons License 2095

Szerintem egyik műholdas szolgáltatónál sem lehet box nélkül nézni. Kábelesen viszont mind a három nagynál, bár a T-homenál csak a Digitális kábeltévét és azt sem hivatalosan. (és talán már nem is kötnek rá új szerződést) UPC-nél CI+ foglalat kell, Diginél kártyaolvasó se kell, csak 1-2 csatornához(szintén CI+). A MinDigTV viszont sima CI foglalatos tévével is nézhető, ahhoz tetőantenna kell.

Előzmény: Wyktor89 (2094)
Wyktor89 2014.11.18 Creative Commons License 2094

Szia!

Az a borzasztó, hogy a Média Markt-ból hívtam a 1412-es telefonszámot, hogy veszek Conax Modult tudom-e használni. Azt mondta a csávó, hogy hivatalosan nem, de elméletileg működnie kell, csak ha frissitem esetleg a szolgáltatást plusz csomagot kérek stb, addig rakjam vissza a boxba, mert nem biztos, hogy a frissitést eltudja végezni.... hát nem működik... És megerősített benne egy újabb telefonálás a telekomhoz. Vicc, hogy van egy Led tv-m és két távírányítóval kell kezelni, hogy nézzem a tv-t. Akkor minek vettem 250.000ftért tv-t, hogyha nem tudom kihasználni a funkcióit. Adás megállítás felvétel stb... valamint a falon vana  tv. Hogy néz ki, hogy ott van alatta a box... Szerintem áttérek a UPC-hez! Bár ott sem tudták normálisan megmondani, hogy a meghírdetett csomagjaiban van Conax kártya, hogy hány darabot tudnak adni egy csomaghoz....

Előzmény: Sam Sem (2093)
Sam Sem 2014.11.17 Creative Commons License 2093

Szia Wyktor89!

Nos, én hetekig leveleztem a tréhómmal, és nem engedtek egy picit sem: össze van párosítva a kártya és a settopbox (STB), így még akkor sem engedik a tévébe tenni a kártyát, ha lehozod nekik a csillagokat az égből.
Egyes vélemények szerint lehet módosítani egyes nem is olyan régi LG okostévék firmwarejét, hogy beleégeted a STB számát a sajátja helyett, így azt hiszi a rendszer, hogy a tévéd maga a tréhóm beltéri, de erre nem tudok biztos megoldást (csak pletyka).

 

Egy megjegyzés: milyen ciki már, hogy a tréhómos STB többet fogyaszt standby állapotban, mint a 42"-os tévém bekapcsolva, és milyen gáz, hogy a STB firmware 2011 augusztusi, és milyen modern, naprakész, XXII. századi cég az, aki 60 centis vasantennát ad a műholdjához, aminél a legkisebb esőfelhőtől is elmegy a kép (emiatt 150 centisre kellett cserélnem a parabolát, és így már minden oké).

Egy biztos: lejár a hűségnyilatkozat hamarosan, így mennek a levesbe.

Előzmény: Wyktor89 (2074)
TraceR_ 2014.11.17 Creative Commons License 2092

Hát igen, az kicsit homályos, hogy ez most digitális kábeltévé, vagy IPTV. Ha digitális kábeltévé, akkor a válasz igen. 

Előzmény: d0v3 (2090)
Erzsébeti 2014.11.17 Creative Commons License 2091

nekem nem tiszta, hogy neked most digitális kábel tv előfizetésed van, vagy IP tv előfizetésed?

Előzmény: d0v3 (2090)
d0v3 2014.11.17 Creative Commons License 2090

Visszalapoztam néhány oldalt, de nem találtam egyértelmű választ rá:

 

T-home kábeltv előfizetés (mellette két ip tv). Egyik készülékünket digitális kábelen szeretnénk használni.

Analóg kábelen rendesen jönnek a csatornák, digitális kábelen pedig fogja a TV az epg-t.

A kérdés az lenne, hogy egy conax (ci+ foglalat van a tv-n) kártya vásárlása esetén működne-e a digitális tv-nézési lehetőség? pl. egy mediamarktban kapható Conax CAS7-essel?

 

 

Proart 2014.11.16 Creative Commons License 2089

A reklámadó miatt szép lassan átkerülnek az rtl legfőbb műsorai a testvércsatornákra.

F1mre 2014.11.16 Creative Commons License 2088

Az RTL lehet fizetőssé teszi, valamivel kompenzálni kell a kormánytól érkező szopatást.

Előzmény: TraceR_ (2087)
TraceR_ 2014.11.16 Creative Commons License 2087

Kikerült az RTL Klub HD a családi+HD csomagból??? Hát ez elég érdekes lépés... ennek vajon mi lehet az oka? Külön lehet majd előfizetni rá?

Előzmény: Proart (2086)
Proart 2014.11.14 Creative Commons License 2086

"TV Á.SZ.F: 
"2015. január 6-ától megszüntetjük a Pulse kiegészítő minicsomagot. A vonatkozó szerződéseket e hatállyal felmondjuk, az érintett elfizettet külön értesítjük. (5/A Melléklet, 6/A, 6/B, 6/D Melléklet)

2. A 2015. január 6-ától megszüntetjük a Globe, Speak!, Movie, Kids, Kids Plus, Filmbox és Delta kiegészítő minicsomagok értékesítését. (5/A, 6/A, 6/B, 6/D Melléklet)

3. A médiaszolgáltatókkal kötött szerződés alapján illetve az egyes csatornák szerepeltetésének vállalt időpontjának lejárta miatt, 2014. december 31-ét követően megváltozik a meghirdetett
csatornakiosztás. Az új programkínálatot 2015. január 6-ától biztosítjuk, s a 2015. január 2- és január 5-e közötti időszakban a műszaki lehetőségek függvényében, a zavartalan átállás biztosítása érdekében
fokozatosan térünk át az új csatornakiosztásra, amely időszakban a megszűnés csatornák már nem érhetőek el. (6/A-6/D. melléklet)

4. A 2015. január 6-ától érvényes csatornakiosztás szerinti csatornák, kínálatban történő szerepeltetésének vállalt időpontját 2015. január 31. napjában határozzuk meg. (6/A-6/D. melléklet)

5. Az IPTV és a digitális kábeltelevízió kínálatunk 2015. január 6-ától a következők szerint módosul. Új csatornaként kerül bevezetésre az Universal és a Fix TV a Családi és Családi+HD csomagba,
továbbá az RTLII HD[, Cool HD, Film+ HD, National Geographic Wild HD a Családi+HD csomagban.

Kikerül a sorozat+ az Alap, Családi és Családi+HD csomagból, a Filmbox a Családi és Családi+HD csomagból, valamint az RTL Klub HD a Családi+HD csomagból. (5/A, 5/B, 6/A, 6/B Melléklet)

6. 2015. január 6-ától új csatornaként vezetjük be az Universal csatornát a Movie Mix kiegészítő csomagba, míg a sorozat+ és a Filmbox kikerül kínálatból. (5/A, 5/B, 6/A Melléklet)

7. 2015. január 6-tól új csatornaként vezetjük be a Fix TV csatornát a Lifestyle Mix csomagba. (5/A, 5/B, 6/A Melléklet)"

Wyktor89 2014.11.10 Creative Commons License 2085

Nem biztos, hogy ide tartozik, de van valakinek UPC SAT tvje? Lehet váltanék, mert több csatornája van, HD adások is, valamint mükődik a Conax modulos megoldás.. Valakinek vélemény?