Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

pgyafi aug. 5. Creative Commons License 2070

Valaki tudja, hogy milyen szabad csatorna/freki van még a digit kábelTVnél ami üres és használható másra?  Van egy rf modulátor bekötve, az eddig a ch34-re volt állítva, de most oda is bekerült valami.  Átraktam ch38-ra, ott meg a földi digitális adás zavar be.

 

FC_Tyler_Durden júl. 13. Creative Commons License 2069

Hi,

Én ezt látom az utolsó számlán:

5. Megszüntetjük a digitális kábeltelevízió szolgáltatás értékesítését, meglévõ digitális kábeltelevízió elõfizetõink továbbra is biztosítjuk a határozott tartamú szerzõdésük meghosszabbítását. ( Törzsrész 3.1.; 2. és 5. Melléklet)

Tehát a meglévő előfizetők hosszabbíthatnak.

Előzmény: Proart (2067)
Erzsébeti júl. 13. Creative Commons License 2068

menjenek a fenébe.


Addig tornáznak a hülyeségeikkel ,míg a digi is behúzza végre a cuccosát ide is.. aztán mehetnek a fenébe végleg...

Előzmény: Proart (2067)
Proart júl. 13. Creative Commons License 2067

Szeptember 1.-én megszünteti a digitális kábeltévé csomagok értékesítését a Telekom. A meglévő előfizetők a hűségidejük végéig kapják a meglévő csomagjukat. Utána akit lehet átterelnek IPTV-re vagy Sat-ra.

 

Forrás: telekom hírlevél

TraceR_ júl. 8. Creative Commons License 2066

Családban van ket ugyanilyen modul, megy vele siman. Argepen ha rakeresel, ugyanezt meg lehet kapni 2k-val olcsobban is. 

Előzmény: papírmoly (2056)
F1mre jún. 21. Creative Commons License 2065

Ez digitális földfelszíni műsorszórás, nem kábeltv, másik topikban érdeklődj, ott nagyobb eséllyel találkoztak ilyennel.

Előzmény: ferike27 (2064)
ferike27 jún. 21. Creative Commons License 2064

Illetve: vagy set tpo kell a tv-hez ha régi tipusú vagy ha tuneres akkor elég egy antenna nem? A csatornákat eltárolta de csak hang van, meg a rádióadók pluszba. 

Előzmény: ferike27 (2063)
ferike27 jún. 21. Creative Commons License 2063

Vagy set top box vagy antenna kell a tuneres tv-hez. Azt mondták ez okés! 

F1mre jún. 20. Creative Commons License 2062

Ezzel digitális kábeltv-t biztosan nem fogsz tudni fogni. :) 

Előzmény: ferike27 (2061)
ferike27 jún. 20. Creative Commons License 2061

One for all SV9360

F1mre jún. 20. Creative Commons License 2060

Digitális kábeltv-hez milyen antenna van bedugva?

Előzmény: ferike27 (2059)
ferike27 jún. 20. Creative Commons License 2059

Sziasztok!

Samsung tv-hez csatlakoztatva van az antenna de csak audiot sugároz a tv, nincs kép! A csatornák el vannak mentve. Azt írja ki: a merevlemez nem támogatott! Tud valaki segíteni mi a baj?

blumpen jún. 14. Creative Commons License 2058

Helló Mindenki!

Ki tudna segíteni az otthoni kábel tv-s rendszer kialakításában?

Kiinduló adatok:

Bejövő  jel - digitális, optikai kábelen az egyik szolgáltatótól.

Van 4 db tv készülékünk.

1 db asztali PC + router.

Vezetékes telefon.

 

Előre is köszi. 

F1mre jún. 13. Creative Commons License 2057

Nekem ilyen Strong Conaxom van.

Előzmény: papírmoly (2056)
papírmoly jún. 9. Creative Commons License 2056

T-Home digitális kábel tv-m van a szokásos stb-vel: GlobalTeq GCR 300CX.

Szeretném kiiktatni az stb-t, szerintetek ez viszi a T-Home kártyát?:

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/STRONG-CAS7-Conax-CAM-modul,103952,505066,1284375.html?langId=-19

 

Köszönöm!

Törölt nick ápr. 3. Creative Commons License 2055

A YouTube videós oldalon lévő tartalmak mennyire számítanak legálisnak? Mert vannak amiket kitörölnek, például Disney rajzfilmsorozat részei, ugyanakkor egy másik feltöltőtől ugyanazon felvételt (ugyanazzal a tv logóval, meg szinkronnal rendelkezik, tehát ugyanazt) meghagyják. A korábban beharangozott nem legális letöltések most, hogy a YouTube engedélyezi egyben feltölteni, akár több órás anyagot is szép számmal megjelentek hasonló tartalmak. Ezekről honnan lehet tudni, hogy legálisak -e, hiszen a megnézése is letöltésnek számít? A fájl formátumú letöltés nem volt legális, legalábbis ahogy mondták, a letöltő is ugyanúgy nem legális cselekedetet hajtott végre amikor letöltött műsor tartalmat, ilyenek megjelenése a YouTube oldalon már teljesen legálisnak számítanak?

Törölt nick ápr. 3. Creative Commons License 2054

Most akkor a cikk szerint kicserélik a réz belsejű kábeleket az oszloptól újravezetik, milyen típusú kábelt húznak be helyette? Földbe teszik, vagy továbbra is a levegőben lesz? A fák szempontjából elég hátrányos az oszlopos megoldás..

 

A Telefont emlegeti kihangsúlyozva a cikk, az emberek jó részét hogyan tudják rávenni, hogy újra vezetékes telefont köttessenek be, a kedvezményekkel, hogy összekötve mindennel csomagban olcsóbban kapja a szolgáltatást? Hiszen mobilra váltott szinte mindenki, csak az olcsóbb szolgáltatás összekapcsolás révén győzi meg magát az ügyfél, hogy legyen vezetékes telefonja ismét?

 

Telekom hirdeti főleg az m3-as csatornán, hogy ha lemaradt a Híradóról például visszanézheti, van olyan aki le tud maradni a híradóról, nem is tudom összeszámolni napjában hányszor megy a csatornákon, inkább azt kéne összeszámolni, hogy mikor nem mennek hírek. Ezek valahogy érdekes dolgok..

Proart ápr. 2. Creative Commons License 2053
Előzmény: F1mre (2052)
F1mre ápr. 2. Creative Commons License 2052

Tudnál linkeket adni a forrásról? Vagy hogy mikortól lesz így?

Törölt nick ápr. 2. Creative Commons License 2051

Mit jelent ez a gyakorlatban a Telekomos digitális tv előfizetők számára, hogy csak az IPTV-t és a Műholdast tartja meg a szolgáltató?

Törölt nick ápr. 2. Creative Commons License 2050

Az analógra és a digitális TV-re állítólag már nem köt a Telekom új szerződést. Marad az IPTV és a Műhold. Az analóg lekapcsolását követően a Digitálist is megszünteti, tehát visszarendeli a set top boxokat, vagy a mostani digitális előfizetőkkel hogyan tervezi a Telekom? Hiszen kiveszi az értékesítésből, IPTV és Műhold marad, az analógot lekapcsolja, oda nem kellett semmilyen eszköz, egyszerűen eltűnik, viszont a digitálissal mi lesz, akiknek ez van? Kicseréltetik a Set Top Boxokat IPTV-re, mert egy idő után a Digitális Set Top Boxból nem fognak jönni az adások, vagy új szerződést nem kötnek már, viszont akiknek megvan azoknak a Digitális TV megmaradhat a Digitális set top box-szal és ők még sokáig használhatják, nem kell IPTV?

Törölt nick márc. 26. Creative Commons License 2049

A Hello HD szolgáltató amúgy is költségesebben kínálja a tv adást még más szolgáltatóval szemben is.

 

Nem tudom, a legújabb tv-ken meg a blu ray felvevőkön kívül még a korábbi készülékekben nem volt digitális tv tuner, hanem analóg. Azokba is beletették a Scartot, meg egyesekbe a HDMI-tm így azok mind csak set top box készülék segedelmével tudták fodni a digitális adásokat.

 

Akkor még ha mindig tv-re kell váltani, csak hátrány lehet nekünk, meg akik csak sima tévézésre használták a televíziót, tehát nem kellett HD, meg digitális adás (digitális adó csak akkor ha pont azon ment olyan műsor ami érdekelt és a szolgáltató csak a digitális csomagban adta a tv csatornát), ekkor el kellett hozni a set top boxot, viszont ez ritkán kellett. Most már minden adást csak ezen keresztül fog adni ez a szolgáltató, létezik, hogy ilyen hátrány előny lesz szolgáltató és szolgáltató között, egyik kerületben van DIGI és megmarad a hatvan analóg adás, van UPC ott a 31, viszont ahol csak Telekom van, ott ugyanezekért a tv adásokért már be kell iktatni a tévékhez külön készülékeket? Mert a DIGI-nek a műholdja sem megy set top box nélkül, a kábel szolgáltatásukkal igen, 60 tv megy set top box nélkül, viszont műholdas szolgáltatás, parabola antennával nincs ilyenre lehetőség. Akkor így mi és még mások is esetleg Telekomosok elég nagy szívás ez.

Előzmény: Ati_66 (2048)
Ati_66 márc. 25. Creative Commons License 2048

Sorban:

 

Tehát olyan szolgáltató van -e (vagy eszköz kapható -e) amelyiknél a set top box ugyan a digitális adást tudja, viszont a TV UHF, VHF Tunerjére (sávjaira) is rá tudja keverni analógban ugyanúgy mint ahogy most van?

 

Minden szolgáltatói box-on van analóg kimenet, jellemzően SCART de RF modulátor, tehát TV tunerre átkeverés már nem jellemző.

 

A Hello HD elnevezésű szolgáltató említi, hogy a Set Top Box egységük koaxon keresztül is UHF, VHF sávon keresztül tudja fogni az adást. 

Ez nem tudom mi akar lenni?  A műholdvevő fejről valóban jön a koax és azon fogja az adást, de nem   UHF VHF sávon. 

Lehet rajta RF modulátor, ami a vett adás jelét UHF sávra egy fix csatornára adja ki, mint régen videó magnók. 

1 Box egyszerre csak 1 adást ad ki, akkor is ha van benne RF modulátor (coax kimenet).

Tehát ahány TV készülék, mindig annyi box kell, mert egyébként minden TV-n azonos műsor megy.

 

A MINDIG TV esetén saját box kell, mait árulnak pl SPAR-ban is. Az ingyenes adásokhoz elég a legolcsóbb kártya olvasó nélküli is.

 

Mindig TV előfizetés esetén elvileg + 2 db társ kártyát is lehet igényelni darabonként havi 500 Ft körüli összegért . Tehát 3 TV-hez nem kell 3 db teljes árú előfizetés.  

Előzmény: Törölt nick (2047)
Törölt nick márc. 25. Creative Commons License 2047

A mindig TV szolgáltatónál nincs set top box díj, ezeket a set top boxokat árusítják egyes sparokban is? Itt elvileg akkor havi előfizetési díj van,  ha mindhárom tévéhez set top boxot kell vásárolni akkor azokba a set top boxokba 3 kártya kell amit a szolgáltató ad, akkor az 3 külön előfizetés? Vagy 1 előfizetés 3 kártyával? Olyan set top box vagy eszköz, szolgáltató nincsen amelyik a dekóderen keresztül az UHF VHF sávra ráküldi úgy a tv adásokat, hogy 1 set top box elég és mindhárom televízión jönnek a tv adások, nem a set top boxon tárolva?

Előzmény: Ati_66 (2044)
Törölt nick márc. 25. Creative Commons License 2046

Egyik rokonomnál DIGI van, nézegettem 58 adást tudtam beállítani + a Hyper sávon lévő 3 vagy 4 tv állomás ami szintén mindegyik analóg (Digitális külön van náluk még egy jó néhány, de kevesebb mint az analóg). Nálunk sajnos csak Telekom van, (UPC 31 TV csatornája is elég lenne, (fő csatornák) de sajnos nincs) elég hátrány, itt lekapcsolják, DIGI-nél viszont több mint 60 tv adás jön analógban és ők (DIGI) nem tervezik, hogy lekapcsolnák, UPC fokozatosan az évek alatt lecsökkentette a korábbi hatvan valahány analóg adását és digitálisba tette át. Olyan szolgáltató van -e amelyiknél (mondjuk műholdas) nincs szükség dekóderre vagy a dekóder ki tudja küldeni az adást a tv készülék UHF, VHF tartományába a DIGI-hez hasonlóan? Vagy itt a környéken ahol csak Telekom van, az analóg lekapcsolást követően nem lehet olyan szolgáltatást bevezetni (van -e egyáltalán), amelyikkel továbbra is használható az UHF, VHF tartomány, mint mondjuk a DIGI-nél, ott rendesen ki van használva a TV vagy videó  ezen Tuner egysége, viszont a Telekom most készül ezt nyugdíjba küldeni, ha az analógot lekapcsolja. A Hello HD elnevezésű szolgáltató említi, hogy a Set Top Box egységük koaxon keresztül is UHF, VHF sávon keresztül tudja fogni az adást. Akkor ez kiküldi, hogy a TV a saját Tuner egységén keresztül fogja az UHF- VHF sávban az adást? És ez működik 1 set top box több tv-re vagy itt is ahány tv annyi eszköz?

Előzmény: Ati_66 (2044)
Törölt nick márc. 25. Creative Commons License 2045

Kicserélni, de milyenre? Lapos tv egyrészt nem tetszik, téglalap formájú pláne és nézegetve a boltokban bekapcsolva az adást, hát nem ájultam el annyira tőlük, másrészt a mi tv állványaink nem a laposhoz készültek, tehát szép dísze a lakásnak. Másrészt, ez eddig nekünk tökéletesen megfelelt (analóg tv), jobb, nézhetőbb műsorok ha voltak még inkább. A készülékek meg amit vásárolni szoktunk általában azontúl, hogy jó legyen minőségileg azért az sem volt elhanyagolható, hogy tetszett -e vagy sem. Ebbe bele tartozik, hogy ugyan nem sok mindent, viszont azért néha van mit felvenni és azt szívesebben tesszük a saját, nem oly régen vásárolt készülékeinkkel, ami jobban tetszik mint egy Telekom által adott felvevős Set Top Box, vagy egy szintén felvevős lapos TV amiből egy se kellene, nemhogy három, ha a házban valaki lemaradt valami műsorról felvettem és csak át kellett vinnem a kazettát ahhoz a készülékhez ahol aki lemaradt róla szokta a tévét nézni, merthogy ott is van egy általunk választott és tetszetős videó készülék. (Szerencsére nem vásároltunk tavaly 140 ezerért egy felvevős merevlemezes Panasonic DVD készüléket amiben szintén analóg tuner volt, vagy egy Blu-Ray Digitális Tuner egységgel ellátott felvevőt, mert a tuner egysége ugyan már digitális volt, viszont szolgáltató SIM kártyájára alkalmatlan), mert egyrészt azok a készülékek egyáltalán nem is tetszettek, teljesen feleslegesnek tartottuk, csakhogy egy nagy terjedelmű merevlemezre rögzítsen, azért vásárolni egyet, másrészt horribilis volt mindegyiknek az ára.

 

 

Tehát olyan szolgáltató van -e (vagy eszköz kapható -e) amelyiknél a set top box ugyan a digitális adást tudja, viszont a TV UHF, VHF Tunerjére (sávjaira) is rá tudja keverni analógban ugyanúgy mint ahogy most van?

Ati_66 márc. 25. Creative Commons License 2044

A "fejállomás" beiktatásával ahogy írta, hogy maradhat így, technikailag hogyan kell érteni és mennyibe kerülne?

 

Viccelt .

 

Technikailag egy saját analóg kábel TV hálózat fejállomására gondolt.

Minden venni kívánt csatornához kell egy beltéri egység , ha szükséges előfizetői kártyával, és mindegyik analóg kimenetét különböző frekvenciákra átteni és így maradna a laksásban analóg kábel TV hálózat, hogy a régi TV-k maradjanak.

 

Árakat nem tudok, de 38 csatornához biztos olcsóbb lenne venni 3 új TV-t és vagy 10 évre előfizetni egy digitális szolgáltató csomgjára.

A maradék pénzt pedig valahol be lehet fektetni. :-)

Előzmény: Törölt nick (2043)
Törölt nick márc. 25. Creative Commons License 2043

Említette, hogy "ha pénz nem számít be kell szerezni egy fejállomást és minden maradhat a régiben", azaz az eddigiekben.. Konkrétan hogyan lehet ezt megvalósítani? Fejállomást, a Telekomnál van ilyen lehetőség és mennyibe kerülne? Konkrétan ezt technikailag hogyan lehet megvalósítani, hogyan értette? Telekom analóg tv van 38 tv állomással, 3 tv-vel egy kábelen keresztül elosztóval mindhárom televízión önállóan a televíziók memóriájába van tárolva a 38 tv csatorna a televíziók saját analóg tuner egységén keresztül. Semmilyen készülék nem kell most és eddig hozzá, csak 1 T alakú elosztó. A "fejállomás" beiktatásával ahogy írta, hogy maradhat így, technikailag hogyan kell érteni és mennyibe kerülne?

Előzmény: pgyafi (2026)
Törölt nick márc. 24. Creative Commons License 2042

- telekom, a mobil interneted nagyon hulladék trágyadomb.. - azért ilyen sz-r, mert még nem kapcsoltad le az analógot? Mert ez egy rakás sz-r mióta csak használatban van.. -

Törölt nick márc. 22. Creative Commons License 2041

Mindezen itt leírtakra prózaian egyszerű az ok: Túl pazarló a Telekomnak az analógot szolgáltatni, egy frekvencia helyén 20 adást tud digitális vagy IP formában közvetíteni. "Mindenkinek internet széles sávot kell biztosítani pár éven belül", lehetőleg Telekomot, mert arról van itt szó. Telenor, Vodafon, DIGI, UPC mobil és széles sávú internet itt most nem lényeg, a lényeg a lényeg, Telekomos széles sáv kell pár éven belül mindenkinek. Ehhez azonban egyre inkább le kell kapcsolni, majd teljesen megszüntetni az analóg tv hálózatot, mert az elavult, korszerűtlen, pazarló, rossz és az évek során még rosszabb lesz, a díjazásán sajnos nem lehet változtatni, kifutási időben marad még 2 évig az összegyúrt analóg akinek még ez van és a 3200 Ft-os portós havi díj. Dióhéjban összefoglalva, ennyi.. viszont VÁLSÁG van.. Nem szabad pazarolni.. cégeknek meg még inkább nem.. azért csak nem fizetnek rá, hogy még egy darabig biztosítják az analóg tv adást havi 3200-ért.. Persze egy elavult, rossz, korszerűtlenért ennyit elkérni elég nagy disznóság.. Persze szerelemben, háborúban és válságban egyeseknek mindent szabad.. A szolgáltatóé a cég, ő adja a szolgáltatást, nála van a puska.. mondhatni finomabban ő a vadász.. A társadalmat meg át kell állítani az 'újfajta' technológiára és meggyőzőnek lenni, hogy ez micsoda csoda és mennyivel jobb mint eddig, csak ezzel nem köpik szemen magukat? Akkor ennyi éven át egy analóg szemétért szedtek be annyi pénzt? Ebbe bele értendő még VHS, DVD ecetera, ecetera.. Persze mire eljött az interaktív felvevős tv már nem sok minden maradt mit felvenni. De van aki ettől is a seggét a földhöz veri, hogy nagy újdonság, hogy a tv műsort fel lehet venni..