Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Törölt nick 2014.04.03 01:44:31 © 2055

A YouTube videós oldalon lévő tartalmak mennyire számítanak legálisnak? Mert vannak amiket kitörölnek, például Disney rajzfilmsorozat részei, ugyanakkor egy másik feltöltőtől ugyanazon felvételt (ugyanazzal a tv logóval, meg szinkronnal rendelkezik, tehát ugyanazt) meghagyják. A korábban beharangozott nem legális letöltések most, hogy a YouTube engedélyezi egyben feltölteni, akár több órás anyagot is szép számmal megjelentek hasonló tartalmak. Ezekről honnan lehet tudni, hogy legálisak -e, hiszen a megnézése is letöltésnek számít? A fájl formátumú letöltés nem volt legális, legalábbis ahogy mondták, a letöltő is ugyanúgy nem legális cselekedetet hajtott végre amikor letöltött műsor tartalmat, ilyenek megjelenése a YouTube oldalon már teljesen legálisnak számítanak?

Törölt nick 2014.04.03 01:00:33 © 2054

Most akkor a cikk szerint kicserélik a réz belsejű kábeleket az oszloptól újravezetik, milyen típusú kábelt húznak be helyette? Földbe teszik, vagy továbbra is a levegőben lesz? A fák szempontjából elég hátrányos az oszlopos megoldás..

 

A Telefont emlegeti kihangsúlyozva a cikk, az emberek jó részét hogyan tudják rávenni, hogy újra vezetékes telefont köttessenek be, a kedvezményekkel, hogy összekötve mindennel csomagban olcsóbban kapja a szolgáltatást? Hiszen mobilra váltott szinte mindenki, csak az olcsóbb szolgáltatás összekapcsolás révén győzi meg magát az ügyfél, hogy legyen vezetékes telefonja ismét?

 

Telekom hirdeti főleg az m3-as csatornán, hogy ha lemaradt a Híradóról például visszanézheti, van olyan aki le tud maradni a híradóról, nem is tudom összeszámolni napjában hányszor megy a csatornákon, inkább azt kéne összeszámolni, hogy mikor nem mennek hírek. Ezek valahogy érdekes dolgok..

Proart 2014.04.02 21:30:38 © 2053
Előzmény: F1mre (2052)
F1mre 2014.04.02 18:01:17 Creative Commons License 2052

Tudnál linkeket adni a forrásról? Vagy hogy mikortól lesz így?

Törölt nick 2014.04.02 13:19:18 © 2051

Mit jelent ez a gyakorlatban a Telekomos digitális tv előfizetők számára, hogy csak az IPTV-t és a Műholdast tartja meg a szolgáltató?

Törölt nick 2014.04.02 12:51:13 © 2050

Az analógra és a digitális TV-re állítólag már nem köt a Telekom új szerződést. Marad az IPTV és a Műhold. Az analóg lekapcsolását követően a Digitálist is megszünteti, tehát visszarendeli a set top boxokat, vagy a mostani digitális előfizetőkkel hogyan tervezi a Telekom? Hiszen kiveszi az értékesítésből, IPTV és Műhold marad, az analógot lekapcsolja, oda nem kellett semmilyen eszköz, egyszerűen eltűnik, viszont a digitálissal mi lesz, akiknek ez van? Kicseréltetik a Set Top Boxokat IPTV-re, mert egy idő után a Digitális Set Top Boxból nem fognak jönni az adások, vagy új szerződést nem kötnek már, viszont akiknek megvan azoknak a Digitális TV megmaradhat a Digitális set top box-szal és ők még sokáig használhatják, nem kell IPTV?

Törölt nick 2014.03.26 01:00:47 © 2049

A Hello HD szolgáltató amúgy is költségesebben kínálja a tv adást még más szolgáltatóval szemben is.

 

Nem tudom, a legújabb tv-ken meg a blu ray felvevőkön kívül még a korábbi készülékekben nem volt digitális tv tuner, hanem analóg. Azokba is beletették a Scartot, meg egyesekbe a HDMI-tm így azok mind csak set top box készülék segedelmével tudták fodni a digitális adásokat.

 

Akkor még ha mindig tv-re kell váltani, csak hátrány lehet nekünk, meg akik csak sima tévézésre használták a televíziót, tehát nem kellett HD, meg digitális adás (digitális adó csak akkor ha pont azon ment olyan műsor ami érdekelt és a szolgáltató csak a digitális csomagban adta a tv csatornát), ekkor el kellett hozni a set top boxot, viszont ez ritkán kellett. Most már minden adást csak ezen keresztül fog adni ez a szolgáltató, létezik, hogy ilyen hátrány előny lesz szolgáltató és szolgáltató között, egyik kerületben van DIGI és megmarad a hatvan analóg adás, van UPC ott a 31, viszont ahol csak Telekom van, ott ugyanezekért a tv adásokért már be kell iktatni a tévékhez külön készülékeket? Mert a DIGI-nek a műholdja sem megy set top box nélkül, a kábel szolgáltatásukkal igen, 60 tv megy set top box nélkül, viszont műholdas szolgáltatás, parabola antennával nincs ilyenre lehetőség. Akkor így mi és még mások is esetleg Telekomosok elég nagy szívás ez.

Előzmény: Ati_66 (2048)
Ati_66 2014.03.25 21:52:42 © 2048

Sorban:

 

Tehát olyan szolgáltató van -e (vagy eszköz kapható -e) amelyiknél a set top box ugyan a digitális adást tudja, viszont a TV UHF, VHF Tunerjére (sávjaira) is rá tudja keverni analógban ugyanúgy mint ahogy most van?

 

Minden szolgáltatói box-on van analóg kimenet, jellemzően SCART de RF modulátor, tehát TV tunerre átkeverés már nem jellemző.

 

A Hello HD elnevezésű szolgáltató említi, hogy a Set Top Box egységük koaxon keresztül is UHF, VHF sávon keresztül tudja fogni az adást. 

Ez nem tudom mi akar lenni?  A műholdvevő fejről valóban jön a koax és azon fogja az adást, de nem   UHF VHF sávon. 

Lehet rajta RF modulátor, ami a vett adás jelét UHF sávra egy fix csatornára adja ki, mint régen videó magnók. 

1 Box egyszerre csak 1 adást ad ki, akkor is ha van benne RF modulátor (coax kimenet).

Tehát ahány TV készülék, mindig annyi box kell, mert egyébként minden TV-n azonos műsor megy.

 

A MINDIG TV esetén saját box kell, mait árulnak pl SPAR-ban is. Az ingyenes adásokhoz elég a legolcsóbb kártya olvasó nélküli is.

 

Mindig TV előfizetés esetén elvileg + 2 db társ kártyát is lehet igényelni darabonként havi 500 Ft körüli összegért . Tehát 3 TV-hez nem kell 3 db teljes árú előfizetés.  

Előzmény: Törölt nick (2047)
Törölt nick 2014.03.25 20:33:18 © 2047

A mindig TV szolgáltatónál nincs set top box díj, ezeket a set top boxokat árusítják egyes sparokban is? Itt elvileg akkor havi előfizetési díj van,  ha mindhárom tévéhez set top boxot kell vásárolni akkor azokba a set top boxokba 3 kártya kell amit a szolgáltató ad, akkor az 3 külön előfizetés? Vagy 1 előfizetés 3 kártyával? Olyan set top box vagy eszköz, szolgáltató nincsen amelyik a dekóderen keresztül az UHF VHF sávra ráküldi úgy a tv adásokat, hogy 1 set top box elég és mindhárom televízión jönnek a tv adások, nem a set top boxon tárolva?

Előzmény: Ati_66 (2044)
Törölt nick 2014.03.25 19:16:18 © 2046

Egyik rokonomnál DIGI van, nézegettem 58 adást tudtam beállítani + a Hyper sávon lévő 3 vagy 4 tv állomás ami szintén mindegyik analóg (Digitális külön van náluk még egy jó néhány, de kevesebb mint az analóg). Nálunk sajnos csak Telekom van, (UPC 31 TV csatornája is elég lenne, (fő csatornák) de sajnos nincs) elég hátrány, itt lekapcsolják, DIGI-nél viszont több mint 60 tv adás jön analógban és ők (DIGI) nem tervezik, hogy lekapcsolnák, UPC fokozatosan az évek alatt lecsökkentette a korábbi hatvan valahány analóg adását és digitálisba tette át. Olyan szolgáltató van -e amelyiknél (mondjuk műholdas) nincs szükség dekóderre vagy a dekóder ki tudja küldeni az adást a tv készülék UHF, VHF tartományába a DIGI-hez hasonlóan? Vagy itt a környéken ahol csak Telekom van, az analóg lekapcsolást követően nem lehet olyan szolgáltatást bevezetni (van -e egyáltalán), amelyikkel továbbra is használható az UHF, VHF tartomány, mint mondjuk a DIGI-nél, ott rendesen ki van használva a TV vagy videó  ezen Tuner egysége, viszont a Telekom most készül ezt nyugdíjba küldeni, ha az analógot lekapcsolja. A Hello HD elnevezésű szolgáltató említi, hogy a Set Top Box egységük koaxon keresztül is UHF, VHF sávon keresztül tudja fogni az adást. Akkor ez kiküldi, hogy a TV a saját Tuner egységén keresztül fogja az UHF- VHF sávban az adást? És ez működik 1 set top box több tv-re vagy itt is ahány tv annyi eszköz?

Előzmény: Ati_66 (2044)
Törölt nick 2014.03.25 18:30:19 © 2045

Kicserélni, de milyenre? Lapos tv egyrészt nem tetszik, téglalap formájú pláne és nézegetve a boltokban bekapcsolva az adást, hát nem ájultam el annyira tőlük, másrészt a mi tv állványaink nem a laposhoz készültek, tehát szép dísze a lakásnak. Másrészt, ez eddig nekünk tökéletesen megfelelt (analóg tv), jobb, nézhetőbb műsorok ha voltak még inkább. A készülékek meg amit vásárolni szoktunk általában azontúl, hogy jó legyen minőségileg azért az sem volt elhanyagolható, hogy tetszett -e vagy sem. Ebbe bele tartozik, hogy ugyan nem sok mindent, viszont azért néha van mit felvenni és azt szívesebben tesszük a saját, nem oly régen vásárolt készülékeinkkel, ami jobban tetszik mint egy Telekom által adott felvevős Set Top Box, vagy egy szintén felvevős lapos TV amiből egy se kellene, nemhogy három, ha a házban valaki lemaradt valami műsorról felvettem és csak át kellett vinnem a kazettát ahhoz a készülékhez ahol aki lemaradt róla szokta a tévét nézni, merthogy ott is van egy általunk választott és tetszetős videó készülék. (Szerencsére nem vásároltunk tavaly 140 ezerért egy felvevős merevlemezes Panasonic DVD készüléket amiben szintén analóg tuner volt, vagy egy Blu-Ray Digitális Tuner egységgel ellátott felvevőt, mert a tuner egysége ugyan már digitális volt, viszont szolgáltató SIM kártyájára alkalmatlan), mert egyrészt azok a készülékek egyáltalán nem is tetszettek, teljesen feleslegesnek tartottuk, csakhogy egy nagy terjedelmű merevlemezre rögzítsen, azért vásárolni egyet, másrészt horribilis volt mindegyiknek az ára.

 

 

Tehát olyan szolgáltató van -e (vagy eszköz kapható -e) amelyiknél a set top box ugyan a digitális adást tudja, viszont a TV UHF, VHF Tunerjére (sávjaira) is rá tudja keverni analógban ugyanúgy mint ahogy most van?

Ati_66 2014.03.25 17:42:06 © 2044

A "fejállomás" beiktatásával ahogy írta, hogy maradhat így, technikailag hogyan kell érteni és mennyibe kerülne?

 

Viccelt .

 

Technikailag egy saját analóg kábel TV hálózat fejállomására gondolt.

Minden venni kívánt csatornához kell egy beltéri egység , ha szükséges előfizetői kártyával, és mindegyik analóg kimenetét különböző frekvenciákra átteni és így maradna a laksásban analóg kábel TV hálózat, hogy a régi TV-k maradjanak.

 

Árakat nem tudok, de 38 csatornához biztos olcsóbb lenne venni 3 új TV-t és vagy 10 évre előfizetni egy digitális szolgáltató csomgjára.

A maradék pénzt pedig valahol be lehet fektetni. :-)

Előzmény: Törölt nick (2043)
Törölt nick 2014.03.25 11:54:04 © 2043

Említette, hogy "ha pénz nem számít be kell szerezni egy fejállomást és minden maradhat a régiben", azaz az eddigiekben.. Konkrétan hogyan lehet ezt megvalósítani? Fejállomást, a Telekomnál van ilyen lehetőség és mennyibe kerülne? Konkrétan ezt technikailag hogyan lehet megvalósítani, hogyan értette? Telekom analóg tv van 38 tv állomással, 3 tv-vel egy kábelen keresztül elosztóval mindhárom televízión önállóan a televíziók memóriájába van tárolva a 38 tv csatorna a televíziók saját analóg tuner egységén keresztül. Semmilyen készülék nem kell most és eddig hozzá, csak 1 T alakú elosztó. A "fejállomás" beiktatásával ahogy írta, hogy maradhat így, technikailag hogyan kell érteni és mennyibe kerülne?

Előzmény: pgyafi (2026)
Törölt nick 2014.03.24 08:58:57 © 2042

- telekom, a mobil interneted nagyon hulladék trágyadomb.. - azért ilyen sz-r, mert még nem kapcsoltad le az analógot? Mert ez egy rakás sz-r mióta csak használatban van.. -

Törölt nick 2014.03.22 15:05:49 © 2041

Mindezen itt leírtakra prózaian egyszerű az ok: Túl pazarló a Telekomnak az analógot szolgáltatni, egy frekvencia helyén 20 adást tud digitális vagy IP formában közvetíteni. "Mindenkinek internet széles sávot kell biztosítani pár éven belül", lehetőleg Telekomot, mert arról van itt szó. Telenor, Vodafon, DIGI, UPC mobil és széles sávú internet itt most nem lényeg, a lényeg a lényeg, Telekomos széles sáv kell pár éven belül mindenkinek. Ehhez azonban egyre inkább le kell kapcsolni, majd teljesen megszüntetni az analóg tv hálózatot, mert az elavult, korszerűtlen, pazarló, rossz és az évek során még rosszabb lesz, a díjazásán sajnos nem lehet változtatni, kifutási időben marad még 2 évig az összegyúrt analóg akinek még ez van és a 3200 Ft-os portós havi díj. Dióhéjban összefoglalva, ennyi.. viszont VÁLSÁG van.. Nem szabad pazarolni.. cégeknek meg még inkább nem.. azért csak nem fizetnek rá, hogy még egy darabig biztosítják az analóg tv adást havi 3200-ért.. Persze egy elavult, rossz, korszerűtlenért ennyit elkérni elég nagy disznóság.. Persze szerelemben, háborúban és válságban egyeseknek mindent szabad.. A szolgáltatóé a cég, ő adja a szolgáltatást, nála van a puska.. mondhatni finomabban ő a vadász.. A társadalmat meg át kell állítani az 'újfajta' technológiára és meggyőzőnek lenni, hogy ez micsoda csoda és mennyivel jobb mint eddig, csak ezzel nem köpik szemen magukat? Akkor ennyi éven át egy analóg szemétért szedtek be annyi pénzt? Ebbe bele értendő még VHS, DVD ecetera, ecetera.. Persze mire eljött az interaktív felvevős tv már nem sok minden maradt mit felvenni. De van aki ettől is a seggét a földhöz veri, hogy nagy újdonság, hogy a tv műsort fel lehet venni..

Törölt nick 2014.03.22 14:22:20 © 2040

Nem brutálisabb, mint jó néhány sok mindenre elszánt elvetemült ami mindig volt és lesz is, nekem elhiheti. Egyszerűen nem lehet mást tenni valahogy alkalmazkodni kényszerülünk, aklimatizálódni, ami nekünk fog többe kerülni, előnyünk benne szinte semmi.. Ez van.. ezt kell szeretni.. persze azt talán még nem muszáj.. bár.. változnak az idők.. nem kicsit.. nagyon..

Előzmény: 2Bálint (2039)
2Bálint 2014.03.22 13:48:06 © 2039

Brutális ez a csávó...

Előzmény: F1mre (2037)
Törölt nick 2014.03.22 13:06:51 © 2038

Szórakozásnak nem mondom egy kicsit drága mulatság, ahogy nézem még többe fog kerülni, újabb költség kiadások tekintetében. Egyesek semmitől sem riadnak vissza, mindenre képesek. Erre még az sem vigasz, ha borotva élen táncolnak majd és tűsarkú éles is lesz és az se inspirál, ha mindezt 3D-ben és majd kilépnek a képernyőből egyenesen a szobába a celebek..

 

Ahogy olvastam, interaktív tv 50 órányi anyag rögzítésére alkalmas. Megadja a munkát, hogy ebből a kínálatból 50 órát felvenni, fel van adva a lecke. A produkciók zömét még egyszer végig nézni is felér egy fogászati kezeléssel akár..

Előzmény: F1mre (2037)
F1mre 2014.03.22 10:15:35 Creative Commons License 2037

Ide irányítják a floodolni vágyókat vagy csak egy ember szórakozik itt hetek óta?

Törölt nick 2014.03.22 09:30:48 © 2036

Igen, azt kell mondani, hogy "én is a Fideszre szavaztam".. hátha utána egy jó nagyot beb@sznak..

Törölt nick 2014.03.22 09:25:40 © 2035

Akkor mindenképpen váltás, mindig tv, az aminél az alapnál nincs havi díj ha jól tudom. Egyszer mindenképpen akkor is plusz költség, antenna, dekóder több tévéhez, viszont legalább nincs további költség havi előfizetési díj. Kíváncsi leszek meddig, mire telekom lekapcsolja az analógot annak is lehet, hogy fizetős lesz még az alap csomagja is, mely a 3 műholdas (m2, és a 2 Duna) kivételével gondolom a Szabadság hegyi adótoronyból szórja a tv adás jelet, tehát ilyen szinten az is állami.

Hogy találta volna el egy véletlen NATO B52-es nehézbombázó rakéta 1999. tavaszán azt a tornyot, akkor amikor a Koszovói incidens volt, még mielőtt Orbánék 2000.-ben lekódoltatták (AM-Mikro), előtte ledőlhetett volna..

Törölt nick 2014.03.22 00:45:02 © 2034

Akárhogy számolva is mindenképpen többe kerül a telekomnál egy digitális vagy IPTV-re történő átállás. Még ha csak 2 televízióval számolva, a set top box a havi díjon felül még plusz költség, sőt 2 set top box  a 2 tv-hez és a harmadik tv teljesen elnémul, (néha - néha használatra hol többet hol kevesebbet volt, így nem éri meg a harmadik box), viszont egy új tv sem, pláne a nem kívánatos lapos - hangulatos (főleg nem főtévének használva, szintén költségbeverés) és ráadásul nem egyszerűbb adatközvetítési forma az analógnál (szolgáltatónak lényegesen olcsóbb és jobban megéri így az biztos) továbbá  technikailag megfigyelhetővé válik, hogy mikor hova kapcsol az ember, mikor érkezik haza, mikor megy el otthonról (mármint a tv-t mikor kapcsolja be és ki, mikor van kikapcsolva a set top box stb.

 

Tehát azon felül, hogy jár még vele egy halom ismételgető rtl meg tv2 társ tv adó, egy jó pár viszont kikerül (IPTV alap csomag) ami eddig sem hiányzott, meg kapunk hozzá műsor újságot, meg set top boxon jövő internetet ami nincs is nekünk a telekomtól, vezetékes internet meg telekom vezetékes telefon, nem is kell, így iptv set top box, bonyolítottabb (nem egyszerűsítettebb) tv adatközlési forma + magasabb havi díj ( a dekóderrel együtt) és még talán több áramfogyasztás is.

 

Van akinek ez haladás a korral az kétségtelen, elsősorban a cégnek, viszont nekünk akiknek 3 tv van a házban 2 aktív használatban, a harmadik csak időnként, havi 3200 Ft-os díjjal és untig elég tv adásokkal, ez a lekapcsolást követően fejlődésnek igencsak nem nevezném. Csak drágábbra jön ki akárhogy is számolva és még akkor csak 2 tv-n fog menni az adás. Internet eddig is volt, csak más, telefon eddig is volt, nem kellett telekom ahhoz. Tehát nekünk ez mindenképpen hátrányt jelent. Érdekes azért, hogy a 2000-es AM Mikro (Szabadság-hegyről fogta a tv adásokat, nem műholdas volt) hasonló lekapcsolás és dekóderesítés is egy ama bizonyos kormány alatt következett be és most is hasonlóan politikus fogott kezet a telekommal karöltve..

 

Olyan ez mint korábban az olaj radiátor fűtés. Amikor sok ember beugrott és sokaknak lett, jól felemelték az olaj árát. Aztán egyre többen vezettették be utána a gázt vidékeken, Pest körül is ahol korábban még az utcában sem voltak a csövek lefektetve a földbe, elindult a nagy gáz terjesztési dömping. Akkor még olcsó volt a gáz, mondták, hogy megéri és vezetették is be a legtöbb helyen ahol korábban nem volt. Aztán szépen az évek alatt mikor már majdnem mindenki bevezettette és azzal fűtött, főzött, fürdött, jól felemelték azt is. A devizahitel is elég hasonló volt, amikor már összegyűjtötték, hogy mennyien belementek bedőlt minden és szépen megemelkedett ugyanúgy, ugyanaz történt mint a korábbi esetekben. És erre mondanák: "ez a szemét a politika",  persze, meg az ilyen szemét emberek..  tisztelet annak a kevésnek akik kivételt képeznek.

Törölt nick 2014.03.21 22:00:34 © 2033

Hiába lehet már akármilyen fotót készíteni vagy 10 éve a mobil telefon készülékekkel, van aki még ma is hasra vágódik tőle.. Üzleti fogás.. parasztvakítás.. abból meg van jó néhány.. Ettől függetlenül mégsem fognak mondjuk egy iskola komoly fotós szakán mobil telefonnal készíttetni és tanítani a profi fotózást, videó vágást (vajon miért nem?)..  A nagy átlag viszont soha az életében nem fog a kezébe venni egy olyan komoly fotó masinát, használni meg pláne, azt sem tudná hogyan és mire, viszont mobil telefonjával egyre több fotózgat és ők haladnak a nekik kitalált korral..

Törölt nick 2014.03.21 21:37:08 © 2032

Azt sem értem, hogy mondjuk hogyan olyan jó kézre eső és élményt nyújtó egy táblagép használata mint mondjuk egy asztali PC például egy Rayman számítógépes játék esetében aminek már néhány változatát kifejezetten a telefonokra és táblagépekre írták meg. A PC-s változatoknál volt olyan lehetőség, hogy ha nem volt kézre eső a billentyűzet kiosztása, megváltoztathattam és beállíthattam úgy, ahogy egyénileg nekem és bárkinek a legmegfelelőbb. Ugrás, repülés, jobbra balra billentyű stb. Egy táblagépnél ha a képernyőn húzogatja az ember az ujjával a figurát és azon a kis készüléken keresztül nézi a játékot, hol ad olyan beleélést, térhatást, élményt és hol jön ki olyan hang zene azon a kis készüléken mint egy asztali PC komoly hangkártyáján keresztül átmenő nagy teljesítményű hangszóróból? Persze az üzleti világ nem rekedhet meg egy szinten, mindig újabbat és újabbat kell kitalálnia, az se baj, ha visszafelé fejlődik és már már esetenként sz@rabb, a lényeg, hogy talpon kell maradnia, sőt haszonnal, állandó profitot csak az új készülékekkel és az újításokkal tud teremteni ez adja a gazdaság és a cég alapját, ahol sz@r van ott veréb is akad, vásárló meg mindig lesz és az újdonságokkal fenntartható a piac, ettől még nem kell, hogy jobb legyen, nem feltétel.

 

Hamarosan, már ha még maradnak rendes iskolák, meg oktatás, a sulikban a hardveres órák a notebookról fognak szólni és a táblagépekről, a gyakorlati hardveres 'szerelős' órák arról fognak szólni, hogyan kell egy táblagépet szétszedni, megnézni, egy notebookból RAM-ot és merevlemezt cserélni, okos telefon meghibásodott belső áramkörét egy másikra cserélni és megvolt a hardver ismereti szakvizsga? Vagy ez hogyan fog együtt "haladni a korral"?

Törölt nick 2014.03.21 21:08:56 © 2031

"A korral való haladás" volt 2000.-ben az is, hogy az AM Mikro szolgáltatást egyik percről a másikra pár hónap alatt csontig lekódolták (átnevezték Antenna Mikróra), és az addig 10 éven át felfuttatott AM Mikro rendszer ahol 'csak' magát a parabola antennát kellett megvásárolni és felszereltetni és gyakorlatilag havi díj nélkül lehetett tévézni akárhány készüléken szabadon, egyszer csak 2000.-ben gondoltak egyet, és abban az évben pár hónap alatt teljesen lekódolták az összes tv adást, Set Top Boxhoz, 2 éves hűségnyilatkozathoz kötötté tették a szolgáltatást, a Televíziók, Videók saját belső Tunerjeinek funkcióját gyakorlatilag ezzel kiiktatták (Set Top Boxon voltak a TV állomások, mint most), így ahol, főleg Pesten kívül csak AM Mikro Parabola Antennára volt lehetőség, szépen 2000.-től előfizetőssé, Set Top Box-hoz kötötté és 2 éves hűségnyilatkozathoz kötötté tették és ahány TV, ahány Video annyi Set Top Box kellett. Akkor ez is korral való haladás volt, ha úgy vesszük, nem?

 

Törölt nick 2014.03.21 20:14:12 © 2030

Egy "elavult, korszerűtlen" technológiás hamarosan megszűnő analóg szolgáltatásért havi 3200 Ft díjat kérni azért egy kicsit drága.. Egy "korszerűtlen, elavultért" 3200 Ft havonta?? Ilyet kijelentenek és még évekig értékesítenek és havi 3200 Ft-ot beszednek?! Ez érdekes, ezt mifelénk másképp szokták nevezni, ha így igaz..

Törölt nick 2014.03.21 19:46:29 © 2029

Hogy maradna minden a régiben (mostaniban) nekünk ha be kellene szerezni majd egy fejállomást és egy hozzá társuló költséget. Van ami igen, például egy nagy duett szórakozási díja kerül nekünk a jövőben többe..

Előzmény: pgyafi (2026)
Törölt nick 2014.03.21 19:37:22 © 2028

Mindenképp plusz gond, költség, ha fejállomást kellene behelyezni ahhoz, hogy ugyanezt amit most továbbra is nézni lehessen. Mi ebben az előny nekünk akinek nem kell külön még több sport csatorna (van így is, nem is egy), elektronikus tv újság sem, telekom videótár sem és merevlemezes rögzítő sem, volt mivel rögzíteni, amit kellett eddig sem maradtunk le róla stb.? Tehát nem értem.

 

Ugyanazok a fejek akiket eddig láttunk a jövőben többe kerülnek..

 

Vagy marad az ár ugyanennyi egy családi házban ahol több tv van (havi 3 ezres előfizetési díj (elég sokk)) (miért vonta össze 1 analógba, hol a korábbi alap, az ezer forintos csomag?)- addig ameddig nem kapcsolja le teljesen nyugodtan lehetne olcsóbb is, miért csak egy összevont háromezres havidíjas analóg maradt meg. Ha már úgyis elavult meg régi, lehetne olcsóbb is és főleg 3000 Ft feletti összeget fizetni havonta (és nincs más analógban) akinek nem kell ez a 38 összerakott egyetlen egybegyúrt analóg csomag.

 

Vagy azzal a szlogennel, hogy még csodásabb minőségben nézhesse legalább egyszer ruházzon be aki csak teheti egy vagy nagy lakásban több lapos tv-be és még dobozok sem kellenek majd a jövőben, vagy nem értem.

 

Telekomnak biztos olcsóbb, meg is mondta, rengeteget megtakarít, költséghatékonyabban tudja üzemeltetni a céget, nekünk ebben a 'változtatásban' analóg lekapcsolásban mi az előny? Internet most is van, TV újság is (itt az internet), Videótár nagy része megy vagy évekig ment a tv-ben.

 

 

Fejállomást beépíteni, hogy látni lehessen a továbbiakban is ugyanúgy például Majkapapa fejét, ez lehet, hogy van akinek minden pénzt megér, ahogy említette viszont nem hiszem, hogy mi lennénk azok..

Törölt nick 2014.03.21 19:00:42 © 2027

"Haladni kell a korral" - ezt hogyan kell érteni? Ugyanezt amit eddig néztünk, a lekapcsolástól nézhetjük egy "szép lapos" tv-n ami speciel egyáltalán nem stílusunk, nem is tetszik, de jó, tegyük fel a műsor a lényeg, szóval minden szobában ki kell cserélni egy általunk nem tetsző lapos tv-re, a működő készülékeket hogy ugyanezt amit eddig nézni tudtunk a jövőben is nézni lehessen. A kép és hang jó volt amióta telekom van a házban, a készülékekkel sem kellett foglalkozni, tönkre sem mentek. A tv műsorok tetszés szerint hol jobbak, hol kevésbé tetszőek voltak. Tehát egy "élesebb kép és hang" szlogenjével be kell ruházni és kicserélni az összes készüléket, vagy mindenképpen set top boxok kellenek, hogy ugyanezeket a tartalmakat továbbra is nézni lehessen? Mi ebbe nekünk a jó? Elektronikus képújság nem érdekel, van internet, meg lehet kapni újságot, 70 tv csatorna nem érdekelt, untig elég volt, az a 38 amit most analógban nyújtanak. Ettől a változtatástól kicserélődnek a fejek is a tv-ben, meg stílus meg hasonló, vagy csak gazdasági hatása van, mert még mindig nem értem, hogy ettől nekünk miért lesz jobb? Technikai újításra való hivatkozással újabb "élet megnehezítés" költségbeverés stb. stb. Egyáltalán, hogy foglalkozni kell olyannal amit lehet nézni vagy 10 éve mióta telekom van, a műsorok jöttek mentek, a díj nem nagyon változott, kicsit emelkedett, csak le kellett ülni és nézni amit elénk tettek a tévében. Ha már ezzel foglalkozni kell, gondot okoz, kitalálhatnak akármilyen indokot akkor sem értem, hogy nekünk mi ebben az előny? Mert így ez kb olyan mint a taxisoknak kitalálták, hogy beruházni kell sárgára festetni az autókat meg ecetera, hogy ugyanazt folytatni tudják amit eddig csináltak. Viszont elmondhatják, hogy szép új sárga lett az autójuk, ez a fejlődés. Csak valahogy az embernek a saját bőrén kell éreznie, ha mások mondják meg, hogy ez jó nekem viszont a bőrömön mást érzek, hááát ez nem valami meggyőző. Haladjon, fejlődjön a technika, meg az ipar, nincs is ezzel semmi gond csak legyen választási lehetőség, akinek megfelelt az ahogyan eddig láthatta azt a néhány tv csatornát  és esténként tudott is aludni rajta ne kelljen már azért Full HD-re digitalizálódnia, beruháznia vagy eszközökkel felszerelni még pluszban a fél házát azért, hogy ugyanúgy nézhesse, vagy alhasson rajta.

pgyafi 2014.03.21 17:04:15 © 2026

Nincs erre lehetőség. Haladni kell a korral. 

Vagy ha a pénz nem számít, akkor betesztek egy fejállomást és minden maradhat a régiben.

Előzmény: Törölt nick (2025)