Keresés

Részletes keresés

t.lantos Creative Commons License 1 napja 0 0 2830

Beteszi a megfelelo szurot, es kesz.

A csomagokat is azzal allitottak be.

Előzmény: Kroy Prince (2829)
Kroy Prince Creative Commons License 2 napja 0 0 2829

Ahogy Pasa64 is írta, nézz utána mielőtt ide írsz valótlan dolgokat. 

A földi sugárzás vételéhez valóban kell box, de azért, mert a digitális jelet az analóg antenna bemenetről egyik tv sem tuja venni. Ahol közel van az adótorony ott pl. elég egy szobaantenna is, de azt is csatlakoztatni kell egy DVB-T (Digital Video Broadcasting — Terrestrial), vagyis földfelszíni adás vételére alkalmas set top box-al, azt pedig a TV-vel.

Azokban a lakásokban, amelyeket a Telekom annak idején bekábelezett, szolgáltatott (a TV mellett lehetett internetet és telefont), majd a szerződésbontás után nem vágta le a kábelt (általában csak leszűrték), akkor a mai napig lehet fogni a kódolatlan digitális adásokat.

Akinek pedig több szolgáltatásra is van előfizetése és csak a TV-ét szüntette meg, annak nem is lehetett a bemenő jelet csak úgy levágni, hisz minden egy kábelen megy.

Előzmény: japipapi (2827)
Pasa64 Creative Commons License 2 napja 0 0 2828

Hát ha kétled, akkor bizony nem vagy képben. Nézz utána a dolognak. Set top box nélkül jönnek a DVB-C csatornák Telekom hálózaton élő szerződés nélkül. Ez a helyzet.

Előzmény: japipapi (2827)
japipapi Creative Commons License 3 napja 0 0 2827

Kétlem. Volt ilyen, de ma már digitális a hálózat. Külön kütyü kell, még a földi sugárzásnál is kell az átalakító. Csodák nincsenek. 😀

 

Előzmény: Pasa64 (2817)
japipapi Creative Commons License 3 napja 0 0 2826

Trehány volt a szerelő, szerződés bontáskor meg kell szüntetni a vételezés lehetőséget. Nem maradhat élő vonal.

Előzmény: Kroy Prince (2816)
japipapi Creative Commons License 3 napja 0 0 2825

Mert valószínű, a kikötés alvállalkozónak kellett volna végre hajdani, de nem tette, leadta munkalapot, mint készt. (dolgoztam ilyen cégnél, ismerem a dörgést) Csomagok voltak. Ha a címen nem volt rendelve csomag, az oszlopról, több elosztó esetén a szekrényből ki kellett kapcsolni. (kitekerni a TAP-ból és levágni a csatit) Ezek után csak földi sugárzást, saját antennával lehetett fogni, set-toppal.

Előzmény: Pasa64 (2814)
Pasa64 Creative Commons License 4 napja 0 0 2824

"A DIGI-nél az előny, hogy minden TV  csatorna símán nézhető  több TV-n, de sajnos a szolgáltatás is, és a kép minőség is gyengébb, mint az IP TV-n."

Ez valami vicc? A Diginek nemcsak az az előnye, hogy box nélkül 4-5 tévén is nézhető mind a 120 csatorna, de még szebb is a kép, mint az IPTV-n. Bezonyám!!!

Előzmény: mogyo02 (2823)
mogyo02 Creative Commons License 5 napja 0 0 2823

A T Home féle IP TV adás, ami internetről jön, nos az a világ legjobb technológiája. Ez a kép stabilabb, szebb mint az összes többi. Sejtésem szerint a digitális kábel TV-t azért akarják megszüntetni, hogy azt a sávot is az IP TV vegye át. Eddig jó az elképzelés, de ahhoz az internet sávszélességet  nagyon meg kell növelni, mert ahol két helyről tudják nézni, gyengül a net jel, és szakadozik a kép. Ez a rendszer eddig jó volt-van, hogy a másik TV-n 27 adást nézhetünk, mondjuk jó gagyi csatornákat. Mert a legtöbb helyen a  TV nézési szokás az, hogy este 19 órától 22-23 óráig  nézik a másik TV-t. Tehát ezért befizetni még 1200 Ft-ot már nem éri meg. Ha végképp elveszik a digitális kábel TV-t, akkor tegyék lehetővé MINDKÉT  TV-n a tűéles minőséget, és a 2-ik  beltéri egység legyen INGYENES.

A DIGI-nél az előny, hogy minden TV  csatorna símán nézhető  több TV-n, de sajnos a szolgáltatás is, és a kép minőség is gyengébb, mint az IP TV-n.

Előzmény: t.lantos (2822)
t.lantos Creative Commons License 2017.04.08 0 0 2822

Férgek.

A sima mezei digitalis adas tokeletesen megfelelne. De meg a hd-t se adjak, a sima minosege meg szarabb, mint az analog.

Előzmény: Proart (2821)
Proart Creative Commons License 2017.04.07 0 0 2821
Június 1-től azon előfizetők, akik a Digitális alapkínálati csomagok valamelyikét határozott időtartamú szerződéssel veszik igénybe, újabb határozott időtartamú szerződést ilyen csomagra nem köthetnek.
Kroy Prince Creative Commons License 2017.04.07 0 0 2820

"Az mondjuk még mindig nem világos számomra, hogy a dvb-c és dvb-t wayteq STB miért nem fogott egyetlen csatornát sem ezen a kábelen" 

Azért, mert a DVB-C kábeles digitális adás vételére szolgál, tehát nálad a kábelen már nem jön digitális jel (amiről beszéltünk, hogy a Telekom berakta a szűrőt). Analóg jelet viszont a DVB-C set top box nem ismeri (azért digitális).

A DVB-T pedig (Digital Video Broadcasting — Terrestrial), vagyis földfelszíni adás vételére szól. Ahhoz egy külső antenna kell, a Telekom-os kábel ide nem jó. Földfelszíni adás 7 db van és akár szobaantennával is fogható, de csak DVB-T dekóderrel  rendelkező set top box-al, mint a te wayteq boxod.

 

Előzmény: dadis640 (2818)
t.lantos Creative Commons License 2017.04.07 0 0 2819

T-hez antenna kl. a C a kabel.

Lehet, hogy annyira Digital astb, hogy az analógot meg nem latja.

Előzmény: dadis640 (2818)
dadis640 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 2818

Köszönöm Mindenkinek a segítséget!

Az mondjuk még mindig nem világos számomra, hogy a dvb-c és dvb-t wayteq STB miért nem fogott egyetlen csatornát sem ezen a kábelen...(még azt a négyet sem,ami a tv-n bejön...) Mindenesetre beszerzek egy modernebb tv-t kölcsönbe (beépített tunerrel) és megpróbálom,hátha én az 1%-hoz tartozok :)

Pasa64 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 2817

Mindenesetre apám is ingyen nézi ezeket évek óta, bár lehet, hogy csak szerencséje van... :)

Kroy Prince Creative Commons License 2017.04.06 0 0 2816

Abban igazad van, hogy a kábel maradt, azt nem szüntették meg. Azonban, amikor az előző tulaj szerződést bontott és a szerelők beraktak egy szűrőt, akkor már nem lehet a kódolatlan digitális csatornákat fogni.

Tapasztalatom szerint 10-ből 9-szer leszűrik a kábelt, a kivételes egy esetben, pedig kell egy kis suska a szerelőnek, hogy elfelejtse a szűrőt beszerelni.

A Telekomnak az az érdeke, hogy minél többen szerződjenek az IPTV-re, nem pedig az, hogy ingyen nézzenek egy csomó kódolatlan adást.

 

Előzmény: Pasa64 (2814)
t.lantos Creative Commons License 2017.04.06 0 0 2815

Egeszen addig, amig ki nem jonnek, es fel nem tesznek egy szurok, hogy csak a 4 analog maradjon.

Mert azert az egyre szarabb, egyre jobban fogyo 3x csatornaert is tobbezret kell fizetni.

Előzmény: Pasa64 (2814)
Pasa64 Creative Commons License 2017.04.05 0 0 2814

Tisztázzuk, mert nem úgy van ez, ahogy itt neked megválaszolták. Az tény, hogy a Telekom lemondásával megszűnik az előfizetés, viszont a kábel marad (tehát nem kötik ki). Ezek után valóban foghatsz négy közszolgálati csatornát analógon, ezeket sikerült is venned, viszont - ahogy az előző lakó említette neked - ennél sokkal több (kb. 30) csatorna marad még elérhető digitálisan is. Ezek is ingyenesek és nem IPTV rendszerűek, így egy DVB-C vételre képes lapostévével foghatóak set-top-box nélkül. Szóval ha kicseréled a tévédet, ezeket az adásokat rögtön tudod fogni. Más kérdés, hogy nincs köztük HD, meg egyébként is nem szebbek egy hagyományos analóg minőségnél, de ingyen vannak.

Előzmény: dadis640 (2811)
Kroy Prince Creative Commons License 2017.04.05 0 0 2813

Ahogy t.lantos is írta, sajnos bukta.

Igaz, hogy a kábel ott maradt a régi tulajtól, de azon már nincs szolgáltatás, mivel azt megszüntették. Ezek után pedig már nem is lehet is lehet szerződést kötni, mivel a t-home véglegesen megszüntette az új előfizetéseket digitális csatornákra. Tehát hiába veszel bármilyen TV-t, az ott maradt kábelen az analóg jelen kívűl nem jön semmi.

Ezek után már csak az IPTV-re kötnek szerződést (ami egy nagy sz@r) szerintem.

Keress más szolgáltatót, mint pl. UPC. Nálam a tányéros szuper jó. 3 TV-re kb 100 csatorna, alig több, mint 5 ezer forint/hó.

Előzmény: dadis640 (2811)
t.lantos Creative Commons License 2017.04.05 0 0 2812

A propaganda 1-2-3-4 analogon bejon ingyen, ahhoz nem kell semmi se.

A digitálisát buktad, mert nem lehet elofizetni ra. Mindenképpen ip tv-t tudsz csak bekottetni, ahhoz meg kell venned vagy berelned stb-t

Előzmény: dadis640 (2811)
dadis640 Creative Commons License 2017.04.04 0 0 2811

Sziasztok!

Szakértő segítségre lenne szükségem, kezd már az őrületbe kergetni a kábeltévé!

Nemrég költöztünk ide és próbálok tv-t varázsolni ide.

 A tv készülék egy "öregecske" 32LG3000 (ez elvileg önmagában nem alkalmas digitális csatornák vételére, dvbt set-top box kell hozzá).

Ha csak bedugom a falból kijövő kábelt, akkor m1 m2 duna m4 jön csak rajta. Az előző tulajnak t-home előfizetése volt, de elvileg kiköltözéskor kiköttette...de akkor miért jön ez a pár csatorna és miért csak ezek? Ezek nem digitális csatornák, hogy egy digitális adás vételére alkalmatlan tv-n is bejön???

Hogy bonyolítsam a helyzetem gondoltam kipróbálom az ingyenes mindigtv-t. Vettem egy wayteq set-top boxot. Próbakémt bedúgtam a kábelt amin a tv-re kötve 4 csatorna jött, set-top boxon SEMMI... mivan????ez hogy lehet?

aztán vettem egy szobaantennát is, ingyenes csatornák egy része jött, de semmi kevesebb mint egy hét után besz@rt a set-top box, úgyhogy ezzel nem kívánok a továbbiakban foglalkozni, visszaviszem az egész kócerájt...

Beszéltem a volt tulajjal, hogy mi van itt, azt mondta, hogy nekik t-home kikötése után is a falban lévő kábelből jött több csatorna (több mint 4), de az egy modernebb tv volt( beèpített dvbt-vel...)

Szóval nem tudom mi tévő legyek, vegyek egy új tv-t (ez úgyis lassan cserés lesz) és azon jönni fog ami az előző tulajnál (indokolja ezt hogy a régi tv-n bejön 4 csatorna)? Vagy ez teljességgel lehetetlen és új tv-vel sem fog több csatorna jönni (a set-top boxba bedugva ezt a koax kábelt semmilyen csatornát nem talált...)

Előre is köszönöm a segítséget!

japipapi Creative Commons License 2017.03.21 0 0 2810

Szia!

Ha jól értem, szerződtél az IPTV-re, kábelen vagy rezen (telefon vonal) kapod a jelet modemen és set-top keresztül scard (sok tűs )csatlakozással. Közvetlen módon R6 koax kábelen, set-tap nélkül csak néhány csatornát foghatsz, ne is keresd, a többi összesen 130 csatornát, kódolt.

Minden egyes TV készülékhez kell a set-tap, külön - külön fizetni kell. 
Van a set-tapon HDMI kimenet is, az LG LB730-ason is van, kettő is. Lényegesen jobb a kép, hang minősége ott. A HD adás vételhez a távkapcsolón, csatorna váltót lefelé indíts, az M1, 999 számon van jelölve.

Nincs semmi hiba, jan. 1-től ez a rendszer.

 

 

 

Előzmény: Rec81 (2809)
Rec81 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 2809

Sziasztok,

 

LG LB730-as TV-m van és a minap hosszabítottam szerződést a telekommal. Korábban a tv-ből csak sima alap csomag volt, és set-top box nélkül használtam a tv-t. Simán bedugtam az antenna kábelt a tv-be, futattam egy csatorna keresést, és ugyanúgy megtalált mindent mint egyébként. Feltételezem hogy a dvb-c tuner miatt, így nem kellett vacakolni még a telekomos távirányítóval.

A szerződés módosítást követően most már hiper szuper családi hd csomagom lett 130 csatornával. Gondoltam hogy futattok újra egy csatorna keresést és megtalálja az új csatornákat is és minden szuper lesz.

De sajnos nem így történt, lefutattam a csatornakeresést, de még mindig csak az 'alap' csomag csatornáit látja. Visszaszereltem a settop boxot, azon jönnek mostmár az új csatik is, de ha csak egyenesen a tv-be megy az antenna kábel akkor nem csak az eddig meglévőket látja.

Tudna valaki segíteni, hogy mit kellene vagy mit lehetne tenni, hogy megtalálja a tv is az új csatornákat?

 

Üdv.

hellsing Creative Commons License 2017.02.20 0 0 2808

Sziasztok, a Thomson stb-om frissítése után nem találja a Disney Chanellt, a Comedy Centralt és az AXN-t. Egy listán megtaláltam, hogy ezeknek a 786MHz-en kéne lenniük (SR 6875, 64 QAM), de a stb. ott nem talál semmit. Reggel még megvoltak... Ismertek esetleg egy aktuális frekvencia-listát?

Pasa64 Creative Commons License 2017.01.31 0 0 2807

Bocsánat, ha a kérdésem nem passzol ebbe a topikba (sajnos nem találtam megfelelőbbet), aziránt érdeklődnék, hogy van-e továbbítva a Telekom kábelen analóg rádió?

Nekem nincs ennél a cégnél előfizetésem, de a kábel itt megy a ház előtt és fogok két "nem létező" frekvenciát DX-antennával. A 91,5-ön a Sláger FM, a 99,9-en pedig a Karc FM szól. Én kábelkiszűrődésre gyanakszom.

japipapi Creative Commons License 2016.12.22 0 1 2806

japipapi Creative Commons License 2016.12.22 0 0 2805

"szerződésnek olyan pontja, ami szerint garantálni ...."

Biztosan le van írva, nézd át sajátod. Engem is rá akartak dumálni 10-re, bizonyítottam, hogy a fejállomás eleve jóval kevesebbre képes. Még az 5-t sem éri el, így kevesebbet fizetek. 

Nekem is hoppám van, plusz IPTV, internet, illetve még egy mobil internet. Ez durván mindösszesen 10 eFt. 

Nekem  az egész cucc "rezes", de van aki "kábeles" módszert használ, mindegy. Központi helyre telepítettem, onnan legalább 100-150 m-en tökéletesen működik a Wifi. Az épület 3 szintes, alig van veszteség! Nem értem, Neked a 60 cm vályog miért fog le, hacsak nem lett dróthálózva (rabicháló) a  házad falai. Akkor a Faraday kalitka alapján csak a kábel mehet. 

Dolgoztam mindegyik számottevő szolgáltatónál, állítom nincs különbség, csak más.

Előzmény: Kroy Prince (2804)
Kroy Prince Creative Commons License 2016.12.22 0 0 2804

Szerencsére IPTV-m nincs és nem is lesz. Csak internet és telefon maradt a T-home-nál, én a TV-vel áttértem a tányéros UPC-re, százszor jobb és olcsóbb.

Így szerintem nem vertek át, mivel a hoppá-plusz díjcsomagon kívül nincs kedvezőbb a csak internet mellé.

A WiFi-vel kapcsolatosan pedig még csak annyit, hogy a lakásom 22 méter hosszú 9 helyiség a hozzátartozó falakkal és a modem kb. a középső helyiségben van. Ezért mondtam, hogy a vastag falak miatt nem jut el a jel tökéletesen mindenhova. A szolgáltatók (nemcsak a T-com) csak a végpontra garantálják a szerződés szerinti jel erősségét. Az eredeti szerződés kötés idején még nem is létezett WiFi-s modem, az akkor kapott modemnek pl. csak egy kimenete volt és ezért kellett routert beszerezni. Én úgy jó tizenöt évvel ezelőtt újítottam fel a házat és kábeleztem be minden helyiséget és nem bántam meg.

WiFi-s modemet akkor adott a szolgáltató, amikor a régi már gagyizott és javítást kértem és így feleslegessé vált a routerem.

Ha szerinted van a szerződésnek olyan pontja, ami szerint garantálni kell a szolgáltatónak a WiFi jel erősségét bármilyen körülmények között és lehet reklamálni, megköszönném, ha idézni tudnád nekem.

Előzmény: japipapi (2803)
japipapi Creative Commons License 2016.12.21 0 0 2803

Szerintem jól levett a csávó! Ha besétáltál volna a szolgáltatóhoz, jobb ajánlatot kaptál volna, -még megteheted. Van olyan, hogy 5 ezer percen belül, hálózaton belül, és 20, 30, 70 számokra is "ingyen" szolgáltat, pláne, ha van IPTV-d, mobil stb. még van további kedvezmény! Ezreket nyerhetsz!

A Wifi-vel kapcsolatban: nem hatol át 50-60 cm vályogon? Hihetetlen. Akkor nagyon gyatra maga az eredeti sugárzás, nagyon messze lehet a fejállomás és kicsi az adott szufla! Könnyen ellenőrizhető. tedd ki a cuccot az ablakba és mérj, majd balhézz a szolgáltatóval, hogy nem teljesíti a szerződést!

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Kroy Prince (2802)
Kroy Prince Creative Commons License 2016.12.21 0 1 2802

Ezek szerint én szerencsésebb vagyok, mert a szegedi körzethez tartozom és hozzám egy nagyon rendes szerelő jött. A sz@r Cisco modemet szó nélkül kicserélte egy "valamivel jobb" Sagemcom modemre. Sőt még egy csomagváltást is intézett nekem, amiről fogalmam sem volt a telefonnal kapcsolatosan. Most a vonalasról hálózaton belül 0 forintos percdíjjal telefonálok és 30-as mobilt 5 ezer perc/hónap időben szintén 0 forintért hívhatok. Én és a nejem 20-sok, míg pl. a lányom 30-as, így korábban szűkre kellett fogni a beszélgetést, most pedig az 5 ezer ingyen perc kontójára órákig cseveg az asszony a lányommal.

 

A WiFi-ről pedig tudni kell, hogy nincs olyan modem, amelyikre azt lehetne mondani, hogy tökéletes. Ez sajnos technikai probléma. Ugyanis pl. én egy vályog családi házban lakom, ahol az 50-60 cm-es falakon, 8-10 méteren belül már a jel nem tud tökéletesen áthatolni. Így a modemtől két szobával arrébb már nincs WiFi jel. Én szerencsére még a WiFi előtt a lakás felújításakor az összes helyiséget bekábeleztem, így a távolabbi helyen ott a kábel.

Sajnos a vonalas telefonnal is ugyanez a helyzet, mivel az olcsótól a drágábbig (nekem már volt mindegyik) a vastag falakon túl már mindegyik kuka.

 

A WiFi-vel kapcsolatosan megértő vagyok, viszont amit a TV-vel és magával az internet-el művelnek, az már észbontó.

Előzmény: t.lantos (2801)
t.lantos Creative Commons License 2016.12.19 0 0 2801

Nekem meg nem adnak wifis modemet, mondván, hogy lassu csomaghoz elegedjek meg azzal a 10 eves szarral, ami evente elhullik.

Előzmény: Proart (2800)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!