Keresés

Részletes keresés

fjani1981 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 2248

tudnátok javasolni, olyan dvb-c boxot ami kiválóan alkalmas a kódolatlan digitális kábeltévé felvételére (és Timeshiftre)
van olyan ami hdmi-n keresztül irányítható lg tv simplink funkciójával?
ja és ha lehet dupla tuneres verzióra is szeretnék kérni javaslatokat. hátha mást is szeretnék nézni közben, miközben felveszek :)

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.24 0 0 2247

A  tegnapi érdeklődésemre a T-Home közölte: Az ingyenes jelátalakító set top box, kizárólag a díjmentes csatornákat fogja -azt a 26-ot. EZEN kívül kell havidíj ellenében igényelni kártyásat, amiken majd  a 81 csatornából kialakított csomagok foghatóak lesznek. Ezt fő készülékként nem adják, csak másodiknak. Lehetséges, hogy a különböző térségekben más és más beltéri lesz, bár ez nem biztos, állítólag még mindig tesztelnek több tipust.Mindenesetre vettem itt Szegeden  egy nagy tudású Amiko HD - 8240 készüléket szuper jó áron, amiben már kártya befogadó, usb bemenet, és HD adás vétele is lehetséges -ha lesz.Ez jó megoldás, ha adják az ingyenest , akkor is, mert  össze lehet fúzni őket, és fel lehet venni bármilyen műsort az időzítő programozással, a másikat pedig nézhetem.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.22 0 1 2246

Amikor jó pár éve volt a DIGITÁLIS kábel adás, azon a szürke egységen, amit meg is lehetett venni, nos az a kép szinte SEMMIVEL sem volt jobb, mint az analóg - csak a többlet információ, és a külön csomagok.Szakember szerint a mostani valóbban jó képet adó digitális NEM OLYAN SUGÁRZÁS MINT AZ ELSŐ VOLT, itt már szinte megegyezik az IP tv képpel. Szerinte a régi egység alkalmatlan a dvb-c vevőjének, és MPEG 4 a kódolás.Engem csak   a műsor felvétel miatt érdekelne, és hogy lesz-e benne usb, mert akkor szuper lenne.A Mindig TV  csak a kódolatlan adásokra alkalmas beltérijében is van, nagyon szépen játszik külső merevlemezrő.

Csak még valami: Németországban ha valaki előfizet televítióra, ALANYI JOGON KAP 2 AZAZ KETTŐ BELTÉRIT, HOGY KÉT KÜLÖN TV-N IS NÉZHETŐ LEGYEN A MŰSOR. Sőt csatornánként lehet összeállítani a saját csomagomat - persze ez jóval drágább, nem éri meg.

Előzmény: peler (2245)
peler Creative Commons License 2015.07.22 0 0 2245

Nem tudom a válaszokat. A telekon fórumán vannak emberek, akiknek a jelek szerint vannak kapcsolataik a cég fel, ezért ők talán többet tudnak, persze kérdés, hogy mennyit mondhatnak el. Bár ha nemsokára küldik a dobozt, akkor talán nem olyan nagy titok:

 

https://kozosseg.telekom.hu/t5/TV/bd-p/board10

Előzmény: Törölt nick (2244)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.21 0 0 2244

Ez a régi tipusú  set top box volt az IP TV  elődje? Amit itt Szegeden felszámoltak, így lettem IP TV előfizető.Egy szakember szerint teljesen más digitális lesz most, mint ami akkor volt. Ez a másik tv-én látszik is, a képet alig lehet megkülönböztetni az IP TV hdmi képétől. Ilyen régi szürke egységeket 500 Ft-ért lehet kapni az ócskapiacon, és erre határozottan mondták, nem ez lesz az egység.Szerintem usb csatlakozó is lesz rajta, külső merevlemez lejátszására - legalább is számítok rá.Az Amiko hd 8240 stb fogja a hd-t, és usb is van rajta.

peler Creative Commons License 2015.07.20 0 0 2243

A telekom fórumán valaki belinkelte a jelenlegi set top box leírását, arra tippelve, hogy ez marad:

 

http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/Digitalis__kabel_TV_kezelesi_C30CX.pdf

 

 

Itt van egyébként a fórum, de hivatalos infók ott se nagyon szivárognak:

 

https://kozosseg.telekom.hu/t5/TV/Digit%C3%A1lis-K%C3%A1bel-TV/td-p/103

 

A két tuneresnek én is örülnék, de kétséges, hogy az iptv-nek konkurenciát akarnának teremteni ezzel.

Előzmény: Törölt nick (2242)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.20 0 0 2242

Nem tudom meddig tartják még titokban az alábbiakat:

- Milyen gyártmányú set top box lesz, választható-e  2 tuneres változat?

- A set top boxon lesz-e usb bemenet külső hdd lejátszására?

- Lesz-e rajta  internet bemenet?

- Hány csomag lesz kialakítva, hogyan lehet rájuk előfizetni, / jelenleg 81 adás fogható, 56 kódolt/?

- Mennyibe fog kerülni a megvásárolni  kivánt set top box?

- Miért csúszott át juliusról augusztusra a set top boxok  kézbesítése?

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 2241

Már átmentünk a juliusi hónap közepén, de nem működik a www.telekom.hu/digitalisleszek  fórum. Hiába, a jó munkához idő kell, a rosszhoz pedig még több.

Tab Creative Commons License 2015.07.15 0 0 2240

A vihar kidöntött egy oszlopot, egy hete semmi szolgáltatás nem megy. Még nem  értek ide. Melyik az új szolgáltatód?

Előzmény: FRANKYE (2238)
kovacslajcsi Creative Commons License 2015.07.15 0 0 2239

Sziasztok!

 

Most, hogy a thome befejezi az analóg kábelTV szolgáltatását, nekem meg van a családban összesen 3 helyen 12 TV, kénytelen vagyok valami olcsó alternatíva után nézni. Szereztem is egy rakás GlobalTeq GCR300CX SD boxot, amik mind sajnos nem magyarok, bolgár hálózatosak, így idehaza a nyelvi nehézségektől eltekintve sem mennek, mert nem lehet sehogy rávenni, hogy frekit váltsak (nem elég a 4 számjegyes kód sem..)

 

Firmware frissítés volna a megoldás, akár valami "független", akár valami magyar "T" firmware lenne a jó. A baj az, hogy nincs. 

 

Nincs valakinek ehhez a boxhoz firmware file?

 

Egyet leltem egy orosz oldalon, megy is, szépen van kép, de nincs hangja a boxnak. Egyik kimeneten sem, még az optikain sem.

 

Tud nekem segíteni valaki?

 

Köszönöm!

FRANKYE Creative Commons License 2015.07.13 0 0 2238

A múlt heti vihar miatti másfél napos adásszünet után egyetlenegy Hd adás sem jön a Tv-n (Conax kártyával) csak 24 sd adó jön. A t-home kitartó munkával elérte, hogy 2 év alatt a tökéletes Conaxos Hd-s vétel már csak 24 darab nem Hd legyen. Így kell ezt csinálni amikor még 2 szolgáltató van a kerületben.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot most aki felvette a telefont nem azt mondta, hogy sohasem hallottunk a Conaxos problémáról, hanem azt többször jelezték a feletteseiknek de nem veszik figyelembe az előfizetők visszajelzéseit.

Nem kértem javítást csak a szerződés felbontásának módjáról érdeklődtem, sajnos az aug. 1-től lévő szolgáltatásukat nem tudom "élvezni" szerződtem egy olyan céggel aki 92 sd abból 25 Hd csatornát ad még kártya sem kell hozzá azaz kódolatlan (kivéve a 7 darab kódoltat ami mehet Connax kártyán is). Az csak hab a tortán: alig több mint a  felébe   kerül az előfizetés. 2400ft vs 4200 ft 2 év hűséggel.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.12 0 0 2237

Ez a lehetőség az IP TV- előfizetéssel érhető el. A felvevős stb  700 Ft/ hó, de itt már ugyanúgy lehet felvenni, mint az analóg rendszerben, a kép minősége is sokkal jobb.

Előzmény: peler (2236)
peler Creative Commons License 2015.07.12 0 0 2236

A másik lehetőség, hogy veszel egy  két tuneres felvevős boxot, és akkor azzal is ugyanúgy tudsz majd felvenni, mint most a hdd felvevővel, mert az egyik tuneren nézhetsz valamit, és közben a másikon felvehetsz.

Előzmény: Törölt nick (2233)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.12 0 0 2235

A Tv SCART csatlakozója oda - vissza játszik. Ha egy Tv-ben több van, akkor a SCART -1  RGB -t kell hasznélni, mert a többi csak befelé vesz jelet.Akármilyen  csatlakozáson viszel be a Tv-be jelet -jelen esetben  a digitális kábelét átalakító nélkül - az a SCART -1 kimenetén becsatlakoztatva az asztali felvevő SCART bemenetre/általában kék színű/, akkor AZT A MŰSORT, AMIT A TV AD LEHET RÖGZÍTENI. Jelenleg a majdani jelátalakító konverterről, vagy DVB-C  átalakítóról SENKI SEM TUD FELVILÁGOSÍTÁST ADNI A TELEKOMNÁL, halvány gőzük sincs  mit fog tudni nyújtani, csak síma átalakító, vagy távirányítós set top box lesz. Csak remélni lehet, hogy majd ERRŐL IS LEHET KÖZVETLENÜL FELVENNI, A TV BEKAPCSOLÁSA NÉLKÜL.

Előzmény: Aszpirin (2234)
Aszpirin Creative Commons License 2015.07.11 0 0 2234

Biztos, hogy a HDMI bemenetről a TV átjátssza. SCART-kimenetre a jelet? 

Előzmény: Törölt nick (2233)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.11 0 0 2233

A digitális  kábel tv adást asztali hdd-s felvevővel a következőképp rögzítheted: A televízió scart csatlakozójába helyezel egy scart-scart kábelt, és a felvevőn beállítod az AV-1-et . A felvevő másik csatlakozóját a hdmi-t, vagy komponent becsatlakoztatod a TV -be -most ott nézed a felvevő menűjét, és beprogramozod  a felvevőt a felvételre, a z AV-1-re.Majd a TV-n nem szabad más adóra kapcsolni, mert MOST A TV TUNERRŐL VESZEL FEL.Modern tv-n, mint az LG lehetőség van a képernyő kikapcsolására, a hangot lenémítására, és a tv tunerről  sikeresen tudunk felvenni.Ha ennél gondtalanabb, olyan régi tipusú felvételre vágysz, mint az analóg korszakban, akkor  IP-tv-t kell megrendelni, ahol a stb-ről KÉT MŰSORT lehet venni egyidőben, és a HARMADIKAT NÉZNI LEHET, de ezt is fel lehet venni külső felvevővel az AV-1-es módszerrel, de a t v-t itt sem szabad elállítani. Tehát az IP-tv-ről HÁROM MŰSOR FELVÉTELE IS LEHET EGYIDŐBEN.

Előzmény: fjani1981 (2231)
F1mre Creative Commons License 2015.07.11 0 0 2232

Felhívtam őket, küldtek frissítést, boxszal működnek a csatornák, kártyaolvasóval továbbra sem mind. :(

Előzmény: Proart (2217)
fjani1981 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 2231
szegeden vagyok en is. fogom a kodolatlan digitalist a tv-vel. tudna valaki javasolni olyan boxot ami rogziteni tudna a dtv adast? vagy meg esetlsg visszatekerni is. kb 15e-t szannek ra. elore is koszi
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.09 0 0 2230

Egy COLUMBO film hasonlatával élve, itt Szegeden,  a "lovak elé fogták a kocsit". Miután tökéletes remek minőségben fogható az lcd tv-n a digitális kábel adása, 81 csatorna a kódoltakkal megjelenik. Miután nekem IP előfizetésem van a modern tv-n, a másik tv-n ami szintén kitűnő, csak az analóg adás, a dicső 26 csatornával, amit szivesen kibővítenék nagyobb csomagra, hiszen már 81 csatorna van. SENKI nem tud semmit arról, milyen átalakító kell, hogyan lehet felvételt készíteni, milyen csomagok lesznek kialakítva? Csak nagyon szerényen  jegyzem meg: nem lett volna okosabb, ha minden előfizetőhöz elküldik az átalakítót, kijelölik a csomagokat /ebben a hónapban kódolatlanul mindet lehetne venni -mert így lehet kedvet csinálni az embereknek az új bővített csomagra/, tájékoztatni őket az IP tv üzenőjén is, mindezt napok alatt, és hol kapható az átalakító, mi a tipusa, mennyibe kerül, ha valaki az asztali hdd felvevőjéhez is vásárolna. És jöhettek volna az új előfizetők, tetemes pénzt hozva a Telekomnak. Ez a Pató Pál uras megoldás  nem való a mai felgyorsult világba.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2229

Nézünk HD-t, de szerintem az van a tévében. 

És köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Előzmény: formasu5 (2228)
formasu5 Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2228

Az Mpeg 4-et csak akkor kell tudnia a TV-nek, ha HD adást nézel!. A sima digitális vételhez elég az Mpeg2 is. Vagy a TV-nek kell tudnia, vagy a STB-nek, a TV elé.

Előzmény: pgyafi (2227)
pgyafi Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2227

Ha iptv-d van, az nem változik.

Az ethernetet hiába dugod az stb-ből a TV-be, azon nincs a TV számára értelmezhető adás. 

 

Ha koax kábelen megy be a jel, akkor azon van egy elosztó is. Egyik fele megy a router/modembe, másik felén van az analóg TV adás. Na ezt kell neked levinni a TV-hez. + A TV-nek ismernie kell a DVB-C  szabványt, azon belül is az mpeg4-es kódolást. 

 

Előzmény: Törölt nick (2224)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2226

Az klassz, pár éve, mikor új, netes tévé lett, húzattuk be az ethernetet, de a koax mellé nem fért, tehát az ment, ez meg jött... :-D

De köszönöm az infót, legalább van idő még lépni.

Előzmény: Proart (2225)
Proart Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2225
Koaxot kell a tévéhez csatlakoztatni.
Előzmény: Törölt nick (2224)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2224

Kicsit megpróbáltam visszafelé is olvasni, eddig nem találtam infót, sorry, ha már volt, meg ha nagyon magától értetődő is az infó (már annak, aki tudja).

 

A levél nálunk is megjött, már az olvasáskor gyanús volt, hogy vajon tényleg elég-e csak beállítanom a digitális csatornákat a tévén, de azért megpróbáltam. Eleve azt gondolnám, hogy a vezetékeket, lévén a nagyszerű stb-re nincs többé szükség, át kell dugdosnom.

Ami persze megint nem egy nagy dolog: megnéztem, mi jön ki a falból és megy be az stb-be, és átdugtam a tévébe.

A gond, hogy nem talált digitális csatornát egy darabot sem.

A felállás most a következő:

a t-home-os router a tetőtérben, amibe jön kintről az adás meg a net, a tévé a földszinten van, és ethernet kábel megy hozzá. Pontosabban az ethernet most az stb-be megy, a tv és az stb pedig hdmi-vel van összekötve. Koax nincs lehúzva a tévéhez.

Megpróbáltam a keresést úgy, hogy az ethernet még mindig az stb-ben volt, meg úgy is, hogy direkt ment a tévébe.

A tévé menüjében átállítottam a adáskeresésben a légi-t kábelre (ehhez írta azt a tévé, hogy ez a digitális adás), de semmit nem talált, ezért megpróbáltam a mostani "légin" is, de úgysem. (A harmadik opció a szatelit volt).

Sajnos a weboldalukon sem volt bővebb, nem volt útmutató hülyéknek meg ilyesmi, és még a gugli sem segített.

Természetesen digi tunerrel felszerelt tévén próbálkoztam, és IP előfizetésünk van :-D.

 

 

FFeri Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2223

Azt hittem, megszüntetik végre az STB-s, kártyás megoldást, és végre az összes tévén lehet nézni mindent, de ezek szerint nem.

Előzmény: Proart (2222)
Proart Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2222
Csak azok lesznek kódolatlanok, amelyek analógon is elérhetőek.
Előzmény: FFeri (2221)
FFeri Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2221

Megkaptam én is a levelet, hogy átállnak kódolatlan digitális kábeltévés sugárzásra.
Ez technikailag hogyan valósul meg? Mert eddig a conax kártyával tudták, hogy ki mire fizetett elő (pl. HD csomag, HBO stb.), most ezt hogyan állítják be, ha ez nem fog kelleni? Mint régen, az analóg kábeltévénél a lakáson kívül van egy szűrő, csak éppen az most digitális, központilag állítható?
Be is hangoltam a tévét, meg is találta a csatornákat, de párnál kiírja, hogy kódolt a jel (pl. Fox), míg a STB-n tudom nézni (része a családi csomagnak). Ennek mi lehet az oka? Később feloldják a kódolását? (A hivatalos indulás augusztus 1.)

formasu5 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 2220

Én is kaptam értesítést, hogy megszűnik az analóg adás. Van több TV-nk, ami nem tudja a DVB-C-t, tehát kell box. HD adás nem kell, akkor elég lesz az Mpeg2-es box is? Csak a kódolatlan adásokra kell.
Pl. a GCR300 Cx, vagy a  kaon K220 box, vagy más DVB-C-s box alkalmas lenne? Valahol azt olvastam, talán a Telekom oldalán, hogy ezek a régebbi Mpeg2-es boxok, és TV-k/ amik csak ezt tudták/ nem lesznek alkalmasak, cserélni kell Mpeg4-est tudóra.

Ati_66 Creative Commons License 2015.07.04 0 0 2219

Analóg szolgáltatás helyett kódolatlan digitális lesz, így legalább kártyaolvasóval nem kell szórakozni akinek már lapos TV-je van esetleg több is.

A HD adások viszont biztos drágábbak lesznek akkor is.

 

"2015. augusztus1-jétől október 31-ig meghatározott településenként az analóg kábeltelevízió szolgáltatás helyett áttérünk a kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatás nyújtására, a helyi tévécsatornák kivételével, "

Előzmény: Aszpirin (2211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!