A repülőgépszerencsétlenséges helyett egy topic amatőröknek, dilettánsoknak, laikusoknak, érdeklődőknek, hobbistáknak, szimmereknek, akiket a repülőgépszerencsétlenség téma azért csak foglalkoztat.
Az Apám kocsijával szállítottam a leendő Apósomat. Igyekeztem, hogy mihamarabb visszatérhessünk a táborhelyre, ahol a leendő Feleségem várt.
Belekeztem 1 busz ellőzésébe, a kocsi motorjának zaja olyan üvenhangra emlékeztetett. Na ekkor jött a kavics. A szélvédő tejföl, és ahogy leírtad, oldalnézés, visszapillantó, oldaltűkör,. Megállás után löktem ki a szélvédő egy részét. Franyesz volt, bár többen idegesek lettek, de én nyugodt voltam végig, mert annak is kell lenni valakinek. :)
Voltak abban a kempingben régebben ennél veszélyesebb dolgok is.
Amikor vagy 25 éve ott voltunk, minden hajnalban pontban fél2-kor bejárt a kemping főzőhelyére egy Gyula néven regisztrált kétéves medve. Az még nem lett volna baj, hogy még a kondérokat is kinyalta a maradék után, de szétszórta a szemetet. Egyszer meg felszakítva a ponyvát (a cipzárt nem ismerte :-) bement két ndk-s kisgyerek sátrába, míg a szülők a diszkóban voltak. Szerencsére a gyerekek viszont ismerték a cipzárt és az elülső részen meglógtak.
Mi ehhez képest az, hogy átrepül a román légierő élemedett korú herky-je a völgy felett - remélhetőleg nappal :-)
OFF: >Csak szólok, az autók szélvédője is több rétegű,
Van olyan is, meg olyan is, ami oly módon edzett, hogy ha törik, rögtön kis darabokra törik az egy réteg. Ilyenkor a berepülő nagyobb darabok nem sértik meg a vezetőt vagy a mellette ülőt, mert nincsenek nagyobb darabok. Megesik, hogy úgy törik, hogy a felület tele lesz sűrű kusza repedésekkel, de a felület benn marad a helyén. Ilyenkor ököllel ki lehet ütni, így a sofőr előre lát. Ha meg a többrétegű üveg úgy törik be, hogy a sofőr a sok repedéstől nem lát előre, azt nem lehet kiütni, ilyenkor az oldalablakon kell nézni az út szélét, míg a járgány megáll. Jobb, mint átkerülni a szembe jövők sávjába. ON
médiaszerencsétlenség. Az utasok, és a személyzet életét csak az mentette meg, hogy az üveg több rétegű.
Persze hogy több rétegű, azé van, hogy ilyenkor ott maradjon. Csak szólok, az autók szélvédője is több rétegű, ebben azé nem kéne ujdonságot keresni.,,,