Keresés

Részletes keresés

chapelle Creative Commons License 2009.05.26 0 0 73

"Gyakorlat ide vagy oda, számomra egy jogász nem tudja hitelesen alakítani és képviselni a gazdaságpolitikát."

Az a szerencse, hogy nem számodra kell képviselnie neki bármit is.

De hiába magyaráznám, hogy hiába egy szakértő a kormányban ha a törvényeket a parlamenti többség fogadja el. A többség pedig soha nem polihisztorokból áll.

Előzmény: LeszittVigasz (47)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 70
Nekem is van adószakértői végzettségem, be is vagyok jegyezve. 2000-ben kaptam, írtó könnyen ment. Ez egy grátisz volt, könyvvizsgálói képzettséghez. Pedig a két dolog elég távol van egymástól. Semmi vizsga, vagy ilyen nem volt.
cserép virág Creative Commons License 2009.05.26 0 0 69
Szélhámos, gazember!
Előzmény: Andris55 (66)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 68

És a nap kitartóan kering a föld körül!

Na meg a Fényességes soha sem hazudik!

Jó hívő vagy . Részt vehetsz a következő naggyűlésen, és kapsz a kezedbe egy elég volt táblicskut..

Előzmény: LeszittVigasz (67)
LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.26 0 0 67
Nem adótanácsadó, hanem adószakértő.
Ehhez nem elég egy jogász diploma, az, hogy summa cum laude pedig tökéletesen mindegy ebből a szempontból.

Pontosabban még okleveles adószakértő sem, csupán egy igazolványt állítottak ki neki, amikor erre még volt lehetőség.
A dolgok jelenlegi állása szerint akkor is törvénytelenül.
Előzmény: Andris55 (66)
Andris55 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 66

Elte summa cum laude+ adótanácsadó

http://www.meh.hu/kormany/kormtag/oszko_p20090417.html

LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.26 0 0 65
A politika szerintem nem tudomány, semmilyen releváns tevékenysége nincs, nem járul hozzá a közjóhoz.

A gazdaság irányítása más tészta és tényleg elképesztő, amit ezek szakértői kormányzás címszó alatt művelnek.
Előzmény: Mar Git (64)
Mar Git Creative Commons License 2009.05.26 0 0 64

mert ez a szakértői kormány csupa ilyen emberekből áll, beleértve a volt és jelenlegi miniszterelnököt is.

Amúgy elképesztő, mit művelnek. Akkora káosz van, hogy na. Egy ország nem vállalat, a politika meg tudomány. Ehhez lövésük sincs.

Előzmény: antilla36 (60)
LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.26 0 0 63
Ráadásul azt akkor 5 évre kaphatta meg, most pedig már szakirányú végzettséghez kötik, ami a hivatalos önéletrajz szerint nincs neki.
Előzmény: LeszittVigasz (62)
LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.26 0 0 62
99-ben járunk, nem 89-ben.

Az akkori PM rendeletet láthatod a topic-ban, ne terelj.
Előzmény: Törölt nick (55)
antilla36 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 60

Milyen nagyon szuper ember Oszkó, nem győzök csodálkozni. Ő, aki 36 évesen keményen végig dolgozta az életét, (őt idéztem) egészen biztosan csak azért lett pénzügyér, mert nagyon okos, nagyon ügyes? Kétlem, jó helyen volt, jó időben, mert ez a szakértői kormány csupa ilyen emberekből áll, beleértve a volt és jelenlegi miniszterelnököt is. Szegény Magyarország!
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 57

na végre kósázhatott az öreg.
/régi vágya/

:-DD
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.05.26 0 0 56
Kosa Lajosnak diplomaja sincs csak hazudta es megis oraado volt a Kozgazon! :-00

Előzmény: LeszittVigasz (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 55

Nem kicsit nehéz a felfogásod.

Adótanácsadó képesítést 86-tól érettségivel lehetett szerezni. (PM tanfolyamon)

Nem kevés egyetemista egészítette ki így a 90-es években burjánzóan létrejövő kisvállalkoz6ások, vállalkozók könyvelésével, adóbevallásainak elkészítésével.

Így mire megszerezte a diplomát egyidejűleg megszerezte a szükséges adótanácsadói gyakorlatot is.

Előzmény: LeszittVigasz (48)
Wanda_Jackson Creative Commons License 2009.05.25 0 0 54

Régi emlékek...

Szoval: a komcsi időkben egyetlen mérnöki beosztáshoz nem kellett egyetemi diploma: a főmérnökihez.

halkergető Creative Commons License 2009.05.25 0 0 53

A viszont kérdésednek mi köze a saját, általam idézett állításodhoz, és az arra vonatkozó kérdésemhez?

Akár választ is adhattál volna rá, akár szereted, akár nem a jogászokat.

Előzmény: LeszittVigasz (51)
LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.25 0 0 52
Ő meg lamperth minden vót csak akasztott ember nem.
Eddig.
Előzmény: Rákattantam (50)
LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.25 0 0 51
Ők politikán felüli szakértői kormánynak nevezték magukat?

(tököm tele van a jogászokkal)
Előzmény: halkergető (49)
Rákattantam Creative Commons License 2009.05.25 0 0 50
A Drazsé azé' mégiscsak e'bódogút ...
halkergető Creative Commons License 2009.05.25 0 0 49

"Gyakorlat ide vagy oda, számomra egy jogász nem tudja hitelesen alakítani és képviselni a gazdaságpolitikát."

Csak a gazdaságpolitikát? Más területet alakíthat, képviselhet?

Torgyán - mezőgazdaság, vidékfejlesztés

Deutsch - sport

Orbán - minden terület

(Csak a jogászok, akik hirtelen eszembe jutottak.)

LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.25 0 0 48
Perpillanat az adótanácsadó végzettség megszerzéséhez szakirányú diploma és igazolt szakmai gyakorlat kell.
Az adószakértőhöz a fentiek + még 2 év gyakorlat.

Korábban más volt a felállás, leírtam.
A hivatalos önéletrajz alapján neki nem lehetett törvényesen adni adószakértői igazolványt (ez mögött akkor még nem volt képesítés).
Előzmény: Törölt nick (45)
LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.25 0 0 47
Oszkónak nincs szakmai (gazdasági) végzettsége, egyedül egy olyan igazolványa (ami mögött akkor még nem volt képesítés), amit valahogyan sikerült megkapnia.

Gyakorlat ide vagy oda, számomra egy jogász nem tudja hitelesen alakítani és képviselni a gazdaságpolitikát.
Előzmény: chapelle (46)
chapelle Creative Commons License 2009.05.25 0 0 46

Szerintem mindegy, hogy van-e erről papírja vagy sem, a lényeg az, hogy jól ért az adókhoz. Aki már egyszer beszélt vele az tudja. Másrészről, kit érdekel a papír egy olyan országban ahol egy időben már minden iskola mindenféle papírt hozzávágott az emberhez pár ezresért.

Másrészről az is elég, ha ő írja alá a tanácsokat. Az sajnos szinte mindegy, hogy a szakértői véleményeket ő dolgozta-e ki a Deloitte-nál vagy más hozzáértő, avgy akár mostanság az egyetlen helyén maradt helyettes államtitkár.

A lényeg szerintem sokkal inkább az, hogy olyan dilettantizmust ne csináljon mint a fordítot áfa körüli hercehurca vagy a vállalkozásoktól visszatartott áfa kifizetés év végén.

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.25 0 0 45

Ez nem jött be kis paparazzó!

Már 89-ben lehetett adótanácsadói vizsgát tenni.

1999-ig akár 10 éves gyakorlata is lehetett.

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.25 0 0 44
Utálom Oszkót mint a szart, de szakmailag nem rossz. Áfából előadásán is voltam nem rossz.
Diótörő Creative Commons License 2009.05.25 0 0 43
Dajcs már bőven miniszter volt, amikor lette a jogi államvizsgáit.
turnbull Creative Commons License 2009.05.25 0 0 42
Általában műszaki pálya az, ahol megfelelő végzettség és tudás nélkül elég nehéz árnyékolni.

Már szakmunkás szinten is kiderül 5 p alatt, hogy ki ért a szakmájához, és ki nem. Ahol szájjal kell dolgozni, ott ezeknek a papíroknak azért kevesebb a tényleges jelentősége, és egyáltalán nem biztos, hogy egy szervilis, nyársat nyelt, konzervatív alak a legmegfelelőbb döntéshozó. Ha meg summa cum laude végzett, akkor azért a kapa nem esik ki a száján.
Előzmény: LeszittVigasz (37)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.25 0 0 41
Deutschról, a polgáriról szólasz?
Előzmény: sutyerka (40)
sutyerka Creative Commons License 2009.05.25 0 0 40

Húúúúúúú, hát  Dajcsnak és a többi jogászfideszesnek is van papírja, mégis akkora bunkók a joghoz, mint az én hízóm az ólban, vagy tán annyit sem tudnak:-)

És ők még el is végezték az egyetemet, nemcsak papírjuk van róla.

Előzmény: LeszittVigasz (28)
LeszittVigasz Creative Commons License 2009.05.25 0 0 39
Valszeg nem véletlenül lett ez beleírva. :D
Előzmény: dzsászti (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!