Keresés

Részletes keresés

Gyuri44 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1005

Kedves CsettelőK!

 

Nem kell tovább ktatnotok, hogy ki az a dr. Opál Sándor. A részletes életrajzát megtalálhatjátok pl. a Who is Who Magyarországon - Magyarország vezető személyiségeinek életrajzi enciklopédiája című könyv 2010. évi kiadásában, valamint a kiadó www.whoiswho.hu elérhetőségű honlapján. Az utóbbin egyebek közt a következők olvashatók róla

 

 

Opál Sándor, Dr. Univ., CSc..

 

 

F.: lexikológus, ny. tgy. bioenergetikus, történelem, filozófia szakos tanár, ny. r. alezredes, a hadtudomány kandidátusa ET.: egészségügyi szakkönyvek és lexikonok kiadása  ........................... KT.: a bioenergetikai gyógyítás területén világszerte elismert szakember, főleg fejletlen, ki nem fejlődött testrészek megnövesztésével, ideg- és izomsorvadásos betegségek gyógyításával vált ismertté; a rendvédelem vonatkozásában pl. a titkos szervezetek történek a többször kitüntetett kutatója; 1959-60-ban a Szabad Föld c. hetilap irodalmi pályázatának egyik díjnyertese; gimnazistaként háromtusázó, 1965-68 Közgazd.tud. Egy. cselgáncs csapatának minősített versenyzője P.: 13 éves kora óta rendszeresen publikál, kb. 130 tanulmány pl. rendvédelem, történelem, filozófia, pszichológia, bioenergetika tárgykörben, kül- és belpolitikai cikkek. Főbb tud. művek: Hadtudományi Lexikon (1992, társszerző), Magyarország a második világháborúban c. lexikon (1995, társszerző), Magyarország az első világháborúban c. lexikon (1998, társszerző), Cikkek, tanulmányok a rendvédelemről és a titkos szervezetekről, Bioenergetikai kislexikon (2003), Természetes gyógymódok lexikona (2007) KI.: Miniszteri kitüntetés 8 alkalommal: pl.: Haza Szolgálatáért Érdemérem arany és ezüst fokozat, Közbiztonságért Érdemérem arany fokozat; Magy. Hadtud. Társ. Tanárky Sándor-Díj (2001), Who is Who Gesellschaft Egy. kitüntetése (2007) TA.: MTA első hadtudományi levelező tagja (1991-94), MTA Köztestülete (1991- ), Magyar Hadtud. Társ. elnöksége (1991-2000), eln.h. (1995-98), Hadtudomány c. folyóirat szerk.bizott. tagja (1991-06), Who is Who Gesellschaft für Biographische Forschung Egyes. különleges tagja (2007-) Website: www.bioenergetika.hu; www.mellplasztika.com

 

A fényképét 2 évvel ezelőtt az IWIW lapjáról töltöttem le.

 

 

kétszer7 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 1003

Ami szöszenetet illeti lexikon jellegű ismertetés és valójában nem felel meg az anyag dialektikus  értelmezéséenk,amely nem nélkülözheti a relativitás elmélet(abszolut és spec.)erre vonatkozó állásfoglalását.Az anyag fogalmának kifejtésénél nem hallgatható el a szellem,a tudathoz való viszonya.

Előzmény: őszszakál (1002)
őszszakál Creative Commons License 2010.12.27 0 0 1002

Itt található :az anyagról szóló ujabb szösszenet.

Az anyag dialektikája

    A dialektika eredete az abszolút és relatív fogalompárra vezethető vissza. Az abszolút szinonimái: változatlan, változtathatatlan, minden, egész, teljes. A relatív szinonimái: változó, változtatható, felcserélhető, rész, nem teljes. Az abszolútnak tartalmaznia kell a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1001

Csel. 17,28
Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk ...

 

Sok állandó van az emberek számára, addig amig egy másik körülményben rá nem jönnek, hogy az nem univerzális. Relatív módon sok minden lehet igaz, de csak a teremtőben van az abszolút Igazság, mert benne élünk mozgunk és vagyunk. A fénysebesség nem abszolút, és az időt meg is lehet szüntetni, és lehet tömeg nélküli az ami földhöz ragadt. :)

Előzmény: emem (1000)
emem Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1000

értem én, hogy ez a rejtélyes, de azért maradhatnánk a realitások talaján

 

A kozmológiai állandó mégsem Einstein baklövése

 

Előzmény: Jéhu74 (990)
repcsepista Creative Commons License 2010.11.29 0 0 999

Szijahahahahaaaa....

 Ez a beszéd, s szintén, állok rendelkezéstekre, de segits magadon, az Isten is megsegit? Roppant érdekes, mert akik imádják az anyagot, csak azok rendelkezhetnek, anyag fel meg kihasználással, mig akik nem redelkezhetnek, csak nyüggel, azok az istent is szidják, vagy anyaga csak annak van, aki elveszi a másik anyagát, ( létét mert mi az éle) vagy aki önként, odadja, mert életét adta értünk, na azzal osztán... nekimentünk a falnak? -NEKED ADON A FÖLDET?  

 Cóval, kell hogy a szeretet is anyag legyen, meg a gyülölet, igy ezeken belül, Isten = Anyag, akinek odadta magát, azt szereti, akinem nem: igy jár, aki spórul járt?- az huzta a rövidebbet? -gyülÖli? - szeret tett ( energia) lét, gyülöl lét? (energia ((anyaga pepe állapotokba)) noncse) - nem ad neki enni...nincs pepe, stb...

 Na, amit anyagnak hivunk, abba temetkezünk, (beledöglünk érte Istenért vagy Coboráért) vagy tudnunk kezdeni véle, ( magunkkal? = cobor s agyag -anyag nélkül) valamit? -mert akik csak anyag vagyunk, (csak anyagiasak) na azokkal, mit kezdel?-(magunkkal) -végzel? - vagy mindenkinek 1 alma, ha tégla, azaz ha vályogot, hajlandó vetni? - leesett?

 Isten = Anyag, ojjjj... ennivaló?

 Fidelem, az embert szeretem, s ez kimondottan, ha valaki szellemeskedik, akkor hol az ellem, (lámpa) tehát mi az anyag ( téma) ami a a a... kivületünk, nem kövület?

 Anyag= az Egész része, szilárdt - cseppfollós - légnemü (gázok) állapotokban? - de nem minden?

 Minden Jót!

 

Előzmény: Jéhu74 (996)
repcsepista Creative Commons License 2010.11.29 0 0 998

Szija ninc nik?-nikorgás?

 Mondjátok, mindenkiért meghalt - e az Úr,  én értem is tehát? - ami egy percig nem ugy van, de hinni meg mondani mindent lehet, mi a valóság, s meg nincs ló? -akko a szamár is jó?

 Viszont szeretlek, sőt mindekit, de abszolita ultimacó csak az igaz Jézusunkkal, mert máskülönben, ugy szeretlek, hogy megeszlek, vagy ha nem Uncle Samu báchi?

 Nos az anyagot is szeretni kell, a probléma, ha valaki összeházasodott vele, amit okvetlen gyertek át a mi is ufók vagyunk!-ba, mert ami történik, itten, az észbontó, vaggis... ki az aki ki meri nyitni a szájájájájájááááááááá....

 De,  a szeretet is anyag, lélek anyag? - na az mi?  - etyem meg a sziveteket? -na etyele petyeleeeee...

 jah, majdnem elfeledtem, hogy ténleg meg kell tudnunk válni, az anyagtól, (buga angyaloktól) ha megfogott, igy ténleg, örvendjetek, mert Ő megmentett bennünket, Énekeljünk....

Előzmény: Törölt nick (995)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.28 0 0 997

Csel. 17,27
Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:
Csel. 17,28
Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk.

Előzmény: menroting (993)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.28 0 0 996

Mi a baj? Miben segíthetek?

Előzmény: repcsepista (994)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.27 0 0 995

Jézus szeret téged!:)

..és, hogy mitől ment meg? Talán önmagunktól!:)

Előzmény: repcsepista (994)
repcsepista Creative Commons License 2010.11.24 0 0 994

Szija Jehu74...s Istenes nes nes nes...fécckes meg fécektelen Isten vagy ágról szakadtak...

 Rögtön, nem az anyaggal, hogy minden anyag örök öccetartó x egbe 666....tolltatott... hanem Isten? -akit én Ismerek: csak szeret, nos a szeret tette... megment bennünket ...kitŐl, vagy mitÖl? -ami anyag is, vagy ellen anyag, Ellen Lenke, lepke...

 Vak Pali Vakk Pali...mindent lát...

Előzmény: Jéhu74 (991)
menroting Creative Commons License 2010.11.24 0 0 993

"Az anyag alkotó elemeiből fel lehet építeni teljesen új fajta anyagokat, amelyeknek teljesen új tulajdonságaik vannak, például nem látható, nem azért mert a fényt elnyelik, mint a fene nagy feketelúk. "

Akkor viszont megpróbálhatnánk tán másképpen észlelni ,tán átölelni , tapintani ?

"Megszégyenülnek mindazok, akik gyűlölnek téged. Semmivé lesznek, elpusztulnak, akik veled perbe szállnak.
Ézs. 41,12"

Direkt hagytam ki azt hogy "és gyalázatba esnek". Ugyanis nékem enélkül valahogy ez valósabbnak tünik most fel.Mert én ezt úgy értelmezném, hogy nem az ember szállt velem szembe ,hanem egy bármilyen okból rosszul vett vagy hibásan feldolgozott valamiből származó gyűlőlet, amit tán egyetlen szerető érintés is örökre elpusztíthat és semmivé tehet ..Persze lehet hogy tévedek.

 

Előzmény: Jéhu74 (984)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 992

 Ez egy jó kérdés.

Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 991

ISten minden szellemi világ, és anyagi világ, minden tér, minden idő, minden energia Ura, és Teremtője!

 

Ézs. 41,9
A föld végén ragadtalak meg, annak széléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek meg!
Ézs. 41,10
Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.
Ézs. 41,11
Megszégyenülnek és gyalázatba esnek mindazok, akik gyűlölnek téged. Semmivé lesznek, elpusztulnak, akik veled perbe szállnak.
Ézs. 41,12
Keresed, és nem találod azokat, akik téged támadnak. Megsemmisülnek teljesen, akik ellened harcolnak.
Ézs. 41,13
Mert én, az ÚR, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!

 

Előzmény: Jéhu74 (990)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 990

A "sötét" anyag nem más mint maga a másik "párhuzamos" világ. Azt gondolják sokkal nagyobb a mennyisége, de ez abszolút nem biztos, mivel erejéből gondolják, és következtetik ki, és minden áron anyagi alapon gondolják megfejteni. De nem anyagi alapú, ezért mennyisége sokkal kisebb is lehet attól függetlenül, hogy sokkal nagyobb befolyással bír az anyagi világra.

(anyag <-> energia)  >-< (sötét anyag <-> sötét energia)

Az anyagból, és annak energiájából nincs átjárás a sötét anyagba és a sötét energiába. Az anyag, energia, sötét anyag, sötét energia vissza alakításából lehet vissza állítani a teremtés pillanatát. De mivel a sötét anyagot, és sötét energiát nem lehet az anyagból, és az energiából előállítani, ezért a LHC segítségével nem fogják megérteni a teremtés pillantát, csak maximum a látható anyag titkát. A látható anyagi világra vonatkozik Eistein relativitás elmélete. A sötét anyagi világra nem. Arra a világra nem  igaz E=m*c2. Az LHC-ben képtelenség lenne a sötét anyagot gyorsítani. Mivel arra  nem hat elektromágneses gyorsító maxium ő hatna gyorsítóra. :)

Az anyagi világ gyorsuló távolódása, igazolja, a sötét anyag, és a sötét energia más szintű tuljadonságait. Nem igaz rá a lassulás, energia vesztés, hanem az ellenkezője.

A sötét anyagra nem hat az anyagi világ, csak a önmaga és a saját energiája.

Előzmény: őszszakál (983)
menroting Creative Commons License 2010.11.09 0 0 989

De én azért még megpróbálom hiszen mi másért is fogtam volna meg az újját Thesszalonikiben.:-)

Előzmény: menroting (988)
menroting Creative Commons License 2010.11.09 0 0 988

Hát itt nagyon úgy néz hogy igen hiszen láthatólag képtelen a fejét már az ég felé emelni.

 

Előzmény: repcsepista (986)
Mirdad Creative Commons License 2010.11.09 0 0 987

 

  Ki cobra? :)

 

  Ez a hollandiai Keukenhof híres parkjából való, egyesek szerint a világ "legfotózottabb" helye.

 

  Tulipánkertek és absztrakt szobrok kavalkádja.

 

  A képhez még egy találó mondat: fejnehéz erölködés :)

Előzmény: repcsepista (986)
repcsepista Creative Commons License 2010.11.09 0 0 986

Szija prosztók, honi pszlók...

 Noca, az anyag, a lélek sedlése - vedlése?

 Mi vagyunk a sedlésért -vedlés, vagy mi van, h ami vagyunk a a a...agyagok? -mondjuk, millen szép cobra van, Arisztotalésznek? -ki lett égetve az agyag?

 találkozu a coborná?-ki cobra?

Mirdad Creative Commons License 2010.11.09 0 0 985

 

  Csak közbevetőleg, egy sokat mondó, jel-kép:

 

  "A (túl sokat) gondolkodó ember"   

 

Mindig csak vízszintesen... :)

Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 984

A sötét anyagnak elnevezett "anyag"-ot csak azért nevezték el így mert nem látható, attól még nem Isten haragja. :)

Attól mert nem látjuk attól még nem garantált az hogy "sötét anyag". Az anyag alkotó elemeiből fel lehet építeni teljesen új fajta anyagokat, amelyeknek teljesen új tulajdonságaik vannak, például nem látható, nem azért mert a fényt elnyelik, mint a fene nagy feketelúk. Az anyag nem más mint szilárd állapotba realizált energia. A rossz gyerekek úgy probálják megismerni környezetüket, hogy szétörnek, és tönkretesznek mindent, hogy rájöjjennek hogy is működik. Meg szeretnénk állítani az időt, térben és időben szabadon szeretnénk mozogni, olyan energiákat akarunk, amelyek sohasem fogynak el. Minden korlátunkat leakarjuk győzni, telhetetlen teremtmények vagyunk, és közben csak Isten szeretetére van szükségünk! :)

Előzmény: őszszakál (983)
őszszakál Creative Commons License 2010.11.08 0 0 983

Mondjuk rá, hogy a fénylő anyag Isten megkövült szeretete, ami az összes anyagnak csupán négy százaléka. Akkor bizonyára a sötét anyag Isten haragja, amit jobb ha nem ismerünk meg semmilyen formájában. ;^)

Előzmény: Jéhu74 (982)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 982

Az anyag a Isten megkövült szeretette. Egy napon addig hasígatják az anyagot a nagy hadron ütköztetőben amig el nem szabadul ISten mindent felül haladó szeretette.

őszszakál Creative Commons License 2010.10.20 0 0 981
Ez még érdekesebb: http://www.semmimv.hu/
Előzmény: Törölt nick (980)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 980
érdekes
Előzmény: őszszakál (979)
őszszakál Creative Commons License 2010.10.18 0 0 979
Ez is egy válasz a sok közül. http://bozon.blog.hu/
Előzmény: Törölt nick (978)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.17 0 0 978
Egyelőre nincs válasz.:)
Előzmény: kétszer7 (976)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.17 0 0 977
Úgy értem, miért van valami a semmi helyet?
Előzmény: kétszer7 (975)
kétszer7 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 976
Elfelejtettem még hozzá írni,hogy az sem mindegy,hogy ki adja a választ a létező létére.Pl.: a vallások szerint ugye az isten azért teremtette a macskát,hogy megegye az egeret.
Előzmény: Törölt nick (970)
kétszer7 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 975
Nagyon sok létezőnek van racionális magyarátata,szinte fel sem lehet sorolni.És van olyan létező,melynek racionális magyarázata még várat magára,de ami késik az nem múlik.Pl:gravitáció.
Előzmény: Törölt nick (970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!