Keresés

Részletes keresés

panxer Creative Commons License 2011.07.29 0 0 527

50 000 Forint az kb. egy évi vízdíj, ha valaki spórolósan használja.

Azért az sok.

 

Előzmény: borzimorzi (522)
borzimorzi Creative Commons License 2011.07.28 0 0 526

Ebben tévedsz. Ez aránytalanul nagy büntetés.

 

Azt pedig már réges-régen ki kellett volna védenie az önkormányzatnak, hogy ilyen hatalmas összadósság felhalmozódhasson az önkormányzati lakások bérlőinél. Eleve bele kellett volna írni a bérleti szerződésekbe, hogy kérem, ha a közüzemi díjtartozás eléri a 200e forintot, akkor lekorlátoznak mindent. Ha pedig eléri a fél millát, akkor kilakoltatás. De az nem OK, hogy valakinek egyből a legnagyobb büntetést, a kilakoltatást helyezik kilátásba, rongyos 50e tartozás miatt. Különösen undorító, hogy a jogvédők és fajvédők által körbenyalt népességhez hozzá sem mernek nyúlni, de ezt a szerencsétlent full erőbedobással csesztetik, csak mert ő történetesen magyar. Közben meg azokat nem büntetik meg egyáltalán, akiknek a dajdajozó, zajos viselkedése miatt hetekig-hónapokig nem aludt éjjel az egész lépcsőház. Aztán nappal a munkahelyükön állva elaludtak az ilyen szerencsétlenek, mint ez a nő is, és végül elveszítették az állásukat.

 

A jog szép dolog, de bölcsen csak akkor alkalmazható, ha emberség is társul hozzá...

 

Üdv:

b

Előzmény: Törölt nick (524)
borzimorzi Creative Commons License 2011.07.28 0 0 522

Na, ez a durva, hogy 50e tartozásért ki akarnaklakoltatni valakit 2 kisgyerekkel:

 

http://index.hu/video/2011/07/28/900_csaladot_lakoltathatnak_ki_miskolcon/

 

Nem azokat kell sajnálni, akik tízmilliókat vettek felész nélkül, aztán fizetni meg nyista!

 

Üdv:

b

borzimorzi Creative Commons License 2011.06.21 0 0 521

Hogyaszondi:

 

Megszavazták az otthonmentést

Újból lesznek devizahitelek és kilakoltatások, csökkenhet a részlet, de ezzel vigyázni kell. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Mazsolázzunk, milyen emberkék is számítottak oly nagyon az adófizetők szolidaritására! És eleddig meg is kapták a védett körbe kerülést!

 

"A törvény szerint október 1-jéig mind a kilakoltatási, mind az árverezési moratórium fennmarad, de a védett körből kikerülnek azok a 30 milliónál drágább ingatlanok, amelyekre eredetileg 20 millió forintnál nagyobb hitelt vettek fel."

 

Hoppszahó! Magyarul 30 milla feletti luxusingatlanra volt igénye a kis nagybélűeknek, de már abból 10 milla sem volt sajátjuk. Magyarul kb. egy panel garzonra valót gyűjtöttek össze önerőből. De legalábbis kertes családi házat vártak el - Kitől is? - persze, hogy az adófizetőktől, nem ám önmaguktól!  És most sírnak. Hooogy sajnálom őket, de tényleg! Elégedtek volna meg azzal, amire volt pénzük - plusz esetleg 2-4 milka hitel, amit játszva viszafizetnek 10-15 év alatt - , aztán boldogan élhetnének.

 

És mit tanultak meg a dologból? Talán azt, hogy eztán hitelt nem vesznek fel, és a meglévőt is törlesztik, ahogy csak tudják? Dehogy! Azt tanultál meg, hogy nemis kell fizetni!

 

"A kereslet és a kínálat java részt eltűnt a piacról ..., többen a moratórium nyújtotta biztonságnak köszönhetően nem törlesztették a hiteleiket, így részben a védelem, részben a devizaárfolyamok változásai miatt a pénzügyi felügyelet adatai szerint folyamatosan nőtt a 90 napon túl nem fizető lakossági hitelállomány, a rossz adósok száma mára meghaladja a 100 ezer szerződést."

 

Na, ezeket akarják az én adómból kistafírozni? Mikor több tízezer gyerek éhezik, és évek óta nincsen a kórházakban gyógyszer, hanem a betegekkel vitetik be? Agyrém!

 

Üdv:

b

borzimorzi Creative Commons License 2009.07.10 0 0 520
A párhuzamosba szántam, de itt is ON. A dolgot valóban meg kéne állítani. Legalább ideiglenesen. Félreértés ne essék, nem képzelem, hogy csupa rendes, vérig becsületes és józan gondolkodású ember került most a bajba, de vannak köztük olyanok is szép számmal.

Feltétlenül meg kellene vizsgálni, hogy az egyes hitelek odaítélésében mennyire hibázott az adott bank, amikor voltaképpen hitelképtelen embereknek is hitelt adott, ráadásul sokszor olyan ingatlan(ok) fedezete mellett, amely(ek) - a valós érték(ük)et tekintve -nem jelentett(ek) kielégítő fedezetet. Ilyenkor bizony vizsgálni kellene az egyes banktisztviselőket is, mert nem egy esetben alighanem ők is kaptak némi jattot a semmire, valós fedezet nélkül, nem elég fizetőképes hitelfelvevőknek odaítélt hitelek után.

Az negyon nem kóser, hogy a bank és ügyfele ketten csinálták meg a balhét, de most csak az egyik vigye el...

Csót:
b
borzimorzi Creative Commons License 2009.06.23 0 0 519
Egyre többen is dolgoznak a megoldásokon: http://ingatlan.net/hirmagazin/3510


Katt.

Csót:
b
borzimorzi Creative Commons License 2009.05.20 0 0 518
OFF
Kösz!
On.

Csót:
b
Előzmény: ZE (517)
ZE Creative Commons License 2009.05.19 0 0 517
OFF
Ment.
ON
Előzmény: borzimorzi (516)
borzimorzi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 516
Tökéletesen egyetértünk.

Ilyen és ehhez hasonló hsz-eidet szeretettel várom az épp e célra indított topickányomban, itt.

Csót:
b
Előzmény: ZE (511)
veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 515
Ez nem csak szerencse kérdése azért... :)

Sok lökött csak az akciós induló THM-et nézi, mint az egyetlen összehasonlító paramétert, aztán meg jön a csodálkozás...
Előzmény: Kiswombat (513)
medroller Creative Commons License 2009.05.15 0 0 514
Ez nem erről szól. Arról, hogy miért kényszerítenek bárkit, hogy egy bankkal szerződjön. Rém gusztustalan...
Előzmény: ZE (502)
Kiswombat Creative Commons License 2009.05.14 0 0 513

Akkor szerencséd volt, vagy van egy normális bank.

De szerintem nem ez a tipikus.

Előzmény: ZE (512)
ZE Creative Commons License 2009.05.14 0 0 512
Én a kérelem benyújtását követően megkaptam átolvasásra az anyagot, aláírni már felkészülten mehettünk az E...ebankos hiteltanácsadóhoz.
Előzmény: Kiswombat (509)
ZE Creative Commons License 2009.05.14 0 0 511
+1. A fogyasztás általános csökkenése borítékolható sajnos, holott ez nem visz előre. Az viszont igen, hogy tudatosan, megfontoltan alakítsa át a társadalom a fogyasztását. Mire gondolok azon felül, amit te írtál? Pl. arra, hogy ne nézzenek marslakónak, ha a madaras teszkóban az azonos áron kínált, darabonként tálcára rakott és szép fényesre síkált lengyel alma helyett az ömlesztett, kevésbé tetszetős magyarból válogatom össze a szükséges menyiséget, hogy igenis hassanak oda jobban, hogy a német/szlovák/osztrák gyümölcskészítményre pakolt túrókrém ára hogy a búsbüdös fenében lehet fele a Bakony túrókrémnek, miért kell nekünk a lóhúgy szintű német/osztrák sörgyári moslékot adni dobozos import sörként (talán azért, mert a németeknél izmosan termékdíjat kell a doboz után fizetni?)...

Soroljam...? Nem sorolom: vegyél hazait, használj magyart -- amiből még van. És ezt teljesen oldalsemlegesen kéne sulykolni az emberek fejébe, nem pedig egymásra dobálni a féceszt... Igen, ezért lehet, hogy a külföldi tőke nem dícsérné meg az eftásaka meg az ellenzéket, de nekünk mi is az érdekünk? Ahogy az egyszeri kocsma felirata is mondja: "Ha nem jössz be, ketten halunk meg! Te szomjan, én meg éhen!"

Előzmény: borzimorzi (508)
ZE Creative Commons License 2009.05.14 0 0 510
Nem teljesen... Van benne még elég masszív treasury móka is, pl. az, amit te is emlegetsz -- azonban azt a nem Forintos számlapénzt, amit kölcsönad a bank, azt ő is kölcsönbe kapta valahonnan, méghozzá adott devizanemben, és abban is kell neki visszatennie. Márpedig a refinanszírozás nem 20 éves futamidejű szokott lenni, azaz a bank nem 20, de még csak nem is két évre kéri és kapja kölcsön (hogy most külföldről, anyabanktól, devizabetétes ügyfelektől, az ebből a szempontból mindegy) az adott mennyiségű CHF-et EUR-t vagy mást, hanem általában rövid távra, ergo a befizetett Ft-ért neki esélyes, hogy CHF-et, EUR-t, vagy más fizetőeszközt kell vennie.
Előzmény: panxer (505)
Kiswombat Creative Commons License 2009.05.14 0 0 509

azonban normális esetben a szerződés tervezetét az üf. megkapja, előre elolvashatja

 

Hát normális esetben, normális bankban biztos így van. De én eddig csak olyat láttam/hallottam, hogy nem adják oda előre a szerződéstervezetet, mert üzleti titok, muhaha.

Nem kérdeztem végig az összes hitelintézetet Mo-n, lehet, hogy vannak normális bankok, én még nem láttam olyat.

Előzmény: ZE (465)
borzimorzi Creative Commons License 2009.05.14 0 0 508
Nem "elkezd nem vásárolni", hanem elkezdi nagyon megnézni, mit vásárol. Sokan fognak rájönni, hogy jó divat a gyorsétterem, de otthon kb. ugyanannyiból kétszer eszik az egész család, és egészségesebbet.

Sokan fognak rájönni, hogy nem kell kocsit venni érettségire. Meg nem kell a csipsz-kóla-fagyi kombó. Esetleg nem kell a 17 éves kislánynak minden második héten másik hajszín. A kocsit se kell háromévente lecserélni, elmegy az 6-8 évet is. Lehet nyaralni itthon is stb.

Meg nem kell egy két nagyiból, három gyerekből és négy unokából álló nagycsaládnak 4 lakásban laknia, amikor elég a nagyiék többgenerációs, 2-300 nm-es háza is.

Csót:
b
Előzmény: panxer (506)
borzimorzi Creative Commons License 2009.05.14 0 0 507
Sajnos, így van.

De egy olyan szintű jólétből, amelyben Magyarország ma van, nagyon hosszú az út addig, hogy tele legyünk hajléktalan éhezőkkel. És ezt te is tudod.

Ha 30 évet csúsznánk vissza életszínvonalban, akkor sem állnánk olyan rosszul, ahogy a rettegtetők vizionálják.

Csót:
b
Előzmény: panxer (506)
panxer Creative Commons License 2009.05.14 0 0 506
"A párhuzamos topicban valaki már félmillió+ hajléktalannal riogatott. Baromság."

Így van, az baromság.

Félmillió hajléktalan majd akkor lesz, ha a most kirúgott 120 ezer ember és családja elkezd nem vásárolni, mert nincs miből... Akit pedig nem rúgtak ki, az elkezdi beosztani a pénzt, és szintén elkezd nem vásárolni.

De még lehet, hogy ekkor se jön össze a félmillió hajléktalan. Szép, lassú lecsúszás a mostani irány... Szegényebbek leszünk, mint 4 éve :-)

Előzmény: borzimorzi (486)
panxer Creative Commons License 2009.05.14 0 0 505
"És ugye akkor, amikor törleszted, a forintodért megveszi a bank a bankközi piacon az Euro-t/CHF-et/Jent/Batkát, és abból fizeti ki a tartozást."

Kivéve, ha van egy új ember aki hitelt vesz fel.

Ha 100 ember törleszteni akar egy hónapban 10 ezer Forintot fejenként, és jön egy új hitelfelvevő, aki felvesz 1 millió Forintot, akkor a kettő egyensúlyban van, és nincsen szükség a HUF-CHF oda-vissza váltogatásra.

Az arány lehet 100:1, ami azért a múltban szerintem sokszor megvolt!
Előzmény: ZE (504)
ZE Creative Commons License 2009.05.14 0 0 504
Bizony... És ugye akkor, amikor törleszted, a forintodért megveszi a bank a bankközi piacon az Euro-t/CHF-et/Jent/Batkát, és abból fizeti ki a tartozást. (Ez az, amit neked elmondanak, a valóság picit összetettebb...)
Előzmény: SpM (503)
SpM Creative Commons License 2009.05.14 0 0 503
Oda berakják az emberek a megtakarított pénzüket, amit a bankok kihiteleznek.

a devizahitelek forrása nem a takarékbetét, hanem kötvényben gyüjtik be a nk. tökepiacon.
a lakáshitelek esetén maga a jelzáloglevél egy kötvény.
Előzmény: Ipari-antidepresszió (491)
ZE Creative Commons License 2009.05.14 0 0 502
Na ja, hogy sokan nem akarnak... Az ugyanis szépen mutatja a legális jövedelmüket...
Előzmény: medroller (499)
borzimorzi Creative Commons License 2009.05.14 0 0 501
Anyósom anno fel is háborodott rajta. Mi az, hogy neki, nyugalmazott tanárnőnek, holmi borravalót akarnak adni?! Becsületére legyen mondva, hogy a 13. havit rendre elköltötte különféle kulturális kezdeményezések és teljesítmények támogatására.

Csót:
b
Előzmény: ZE (498)
veny2 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 500
Nem engem kell meggyőznöd... :)
Előzmény: ZE (498)
medroller Creative Commons License 2009.05.14 0 0 499
Bankszámlát se akarna sok ember, rengetegen csak rákényszerültek, mivel kötelezte őket a hivataluk. Amúgy szerintem ez teljes mértékben etikátlan :(
Előzmény: ZE (490)
ZE Creative Commons License 2009.05.14 0 0 498
Majd akkor legyen 12+n. havi, ha lesz 12+n. havi fizetés, és azzal paralel befizetett járulék. Amíg nem, addig ne.
Előzmény: veny2 (497)
veny2 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 497
"13. havi nyugdíjat programja valóban agyrém volt és remélhetőleg meg is semmisül a párt emiatt"

Épp ellenkezőleg, ilyen programmal erősödni lehet, és a normális állapot helyreállításán lehet bukni.

Fideszék is egyszer szorongattak csak a nyögdíjasokon, bele is buktak. Úgy tűnik, tanultak belőle. Lesz itt még 39-ik havi is...
Előzmény: Ipari-antidepresszió (492)
lerr Creative Commons License 2009.05.14 0 0 496
A szomorú, hogy nem azért semmisül meg, mert adta a nyugdíjat hitelből, hanem mert elveszi...

Ez Magyarország....
Előzmény: Ipari-antidepresszió (492)
ZE Creative Commons License 2009.05.14 0 0 495
Én is megnéztem a Zeitgeist-et, szőröstől-bőröstől, addendumostól, de igyekszem helyén kezelni az ott elhangzott dolgokat: gondolatébresztőként. Az az ábra, hogy az amerikai banki-pénzügyi rendszer egészen másképp működik, mit a magyar, illetve az Eurozóna, ergo az Addendum itt tényleg csak erős fenntartásokkal nézhető.

(A 13. mellé ki ígért 14. havit...?)
Előzmény: Ipari-antidepresszió (492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!