Canon EOS 2000D-m valaminek nekiütődhetett (nem is tudom mikor, mert csak utólag vettem észre...) és a kijelző betörött, olyannyira, hogy nem csak a védő plexi, hanem maga a kijelző is teljesen tönkrement. Ez gazdaságosan cserélhető-e, és ha igen, akkor kit érdemes keresni?
csak azért kívácsiskodtam alternativákkal kapcsolatban, mert camerakft-vel kapcsolatban nekem csöppet rosszabbak voltak tapasztalataim: még canon kompakt+CHDK korszakom elején kértem tőlük árajánlatot tápra, ez 25k volt. 5k-ért vettem ebayről kettőt (2 különböző géphez), s bár utángyártottat ígértek, echte eredeti canon volt.
ez azért árrés...
ahogyan látom: camerakftnél télleg tudják a dolgukat, főleg canon ügyben. de csak vagyonos ember menjen oda 8).
szerintem a 6D bőven jó a sigmához, vagy keress rá a 6DII-re. Nekem a Camera Kft-vel jó tapasztalataim vannak. Írj nekik emailt és kérj árajánlatot. Szenzortisztítást, kalibrálását úgy is vállaltak, hogy reggel beadtam hozzájuk személyesen és délután számlával együtt megkaptam a beállított vázát. Nyilván előre megbeszéltem velük. Ruzsa Jánost megtalálod ebben a topikban, bizalommal ajánlom őt is. Szokott erre járni, és ha magától nem reagál, akkor írj rá. Az ő vállalása szerintem attól függ, hogy éppen mennyi munkája van.
Azon túl, hogy a vaku kondenzátorát ajánlott "üríteni", van valami buktatója? Ha jól sejtem, itt a szenzort is ki kell szedni, nem tud elmászni a síkból? Magát a redőnyzárat nem kell kalibrálni? (rugó feszítés/szoftver?) Vagy ennyire nem kényes a dolog? Ha csak csavarhúzó, meg szalagkábel kérdése, akkor meg tudnám ugrani a feladatot. Na jó, egyszerűbb forrasztás is belefér, mondjuk sok vesztenivalóm nincsen.
Akku, elem ki, memóriakártya ki, objektív le, stb. A fordulj naponta háromszor kelet felé típusú "javításokat" végigpróbáltam. Teszteltem gyári markolattal is. A zár lefut, majd hibát dob. Ami feltűnt, hogy a záridő beállításra nem reagál, tehát hosszabb záridőnél, vagy B időnél is ugyanazt csinálja. Most lepróbáltam a szenzortisztítást, tükör felcsap, de a zár nem nyit, talán lefutnak a lamellák, de szemre nem látni, hogy valójában mit csinál.
Sok esélyt nem adok neki, gondolom zárhibás, de ha van tipp valami más hibára, ami javítható, esetleg nekifutnék.
Igazából értéke nincs, de elfért a családban, és sajnálom, ha szemét lesz belőle.
Valoszinuleg az lesz, ha újabb, felhasznalnak eleg sok mindent tobb helyen is.
A menet 1.5mm, külsö átmérö 4.75-4.85 között ingadozik (valszeg az is kapott mikor esett vagy nem tudom hogy tört el) es a tubusnál levö kisebb henger ~3.0mm. Excentert nem tudtam mérni, de szemre kicsit több mint 2mm a vastagabbik resznel a muanyag, es pont 1mm arovidebbik resznel (?)
Jaj amugy most olvasom a 6D II meg a 10-18 esetet, nekem olyan 10-18 am van Amit az elozo tulaj leesztergált, ha erdekel kicserelhetjuk a te bajonettedre