Elvakult tudományfanatikusok!
Ti még sosem tettetek fel kérdéseket? Még sosem gondolkodtatok el azon, miért bajlódik a világegyetem a létezéssel? Még sosem próbáltátok megtudni, hogy valójában mi az az anyag, mi a fény, mi az energia, mi a gravitázió, és mi az a rezgés, és mi az ami rezeg? És miért teszi ezeket?
Folyton csak bekajáltátok amit a tudomány a szátokba rág, csak azt tudjátok visszaböfögni. Nincs önálló gondolatotok? Miért nem tesztek fel kérdéseket, miért nem próbáltok leásni az alapokig?
Ennyire elvakult hívők vagytok, még az sem tűnik fel, hogy eddig a tudomány összes hittételéről kiderült, hogy helytelen.
Miért hisztek hát neki mégis? És miért fröcsögtök arra, aki nem osztja a hiteteket??
Mire gondolsz konkrétan? Például vasárnap délelőttönként hálaadó szentmisét tartani a Bazilikában Páduai Szent Antal emlékezetére, mert 100 fokon forr a víz? Végül is ... van benne ráció, én nem ellenzem. Nagyban színesítené az életünket és barátságokat kovácsolna a különféle vallások hívei között is.
Úgy tűnik, a "beteg", "gyógyul", "mérés", "statisztika", "tudomány", "hit" szavak je- lentésével nem vagy tisztában. Ezért a beszélgetésnek nincs értelme.
nocsak... és mekkora az a jelentős rész? pl. akik maguktól is meggyógyultak volna? vagy hogy? milyen statisztika alapján mondod ezt? megmérték, hogy ki az aki nem volt orvosnál és meghalt majd utána felélesztetteék és elment? vagy hogy történt ez a mérés?
mert így önmagában ez a kijelentésed elég tudománytalan, olyan, mintha csak a hitedet hirdetnéd konkrétumok nélkül
nem tudtam, hogy ma már hála, a szent orvos"tudomány"nak minden beteg meggyógyul
azt hallottam, hogy volt már rákos beteg aki igen, és nyilván, mivel itt tudás-ról van szó, akkor ez azt jelenti, hogy minden beteg embert meggyógyítanak
Ha olyasmit tapasztalsz, amit más nem (szellemek, kígyók, rémképek) nagy valószí- nűséggel hallucinációról van szó. Ezt sok dolog okozhatja, nem feltétlenül kóros je- lenség. Ha azt gondolod, hogy mindenki más hallucinál amikor nem érzékeli azt amit Te egyedül, akkor baj van. Megijedni még ebben az esetben sem kell, az orvostudomány az esetek jelentős ré- szében tud segíteni.
de igen, hiszen kijártam az iskolákat, vagyis annak idején megtanultam kényszerítettek arra, hogy hittételeket sajátítsak el elválhatna már végre az állam, meg a hitoktatás...
már megint csak mocskolódtál, talán fanatikus tudományhívő vagy
Ártani legfeljebb magának árt ezzel, de ha azt hiszi, hogy a konszenzus kizárható a tapasztalatok sorából, akkor egyszerűen csak hülye. :-) A topiknyitó akkora tévedésben van (ha nem provokál) amit már kijavítani sem érdemes. Mellesleg a tudományhívőség pont azokra vonatkozna, akik az áltudományos halandzsákat is kritikátlanul fogadják tudományos kinézetük miatt, ez tehát, hogy tudományhívőség nem életképes kategória.