Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Mache01 Creative Commons License 2 órája 0 0 409

Biztosan én vagyok béna, de hazai WEB shopokban nem találok 2003-as WJ-hez sártálcát. Későbbi modellekhez van, de a WJ/WG modellekhez sehol nem találok. A hobbim miatt hétvégente a sarat dagasztom és borzasztóan össze tudom mocskolni vele kocsit. Sár vagy hó tálca is megfelelne, csak előre kell kettő. (Csomagtartó tálcát már találtam.) Ha valaki tud valamilyen forrást kérem jelezze. 

Mache01 Creative Commons License 5 órája 0 0 408

"a tavaszi projekt: ledesíteni a csirkét. ez annyit tesz, hogy a beltérben az összes fényforrást kipattintjuk belőle igazi kínából rendelt cuccra, a tetősínre meg felvarrunk egy 1,30as 250W-os powerledet a maga kis tetőcsomagtartójára. trallala. nagyon faja lesz :)"

 

No, ha eljut a dolog odáig akkor erről majd feltétlenül rakj be valami beszámolót mert gondolom sokakat érdekelhet. Egy ideje gondolkodom a tetőre erősített powerled-ben csak attól félek lelopják róla. (Budapesten lakom, elkerülhetetlen hogy időnként az utcán parkoljak.) Az sem világos hogyan lehet a tetőre kivinni a delejt. 

 

A belső fényforrások izzóját LED-re cserélni van értelme? Nyilvánvalóan tovább bírják és kicsivel csökken az áramfogyasztás is, de nem tudom hogy milyen ár-érték viszonyban van a dolog. 

Előzmény: bandigreen (366)
chefr Creative Commons License 10 órája 0 0 407

Nem lehet hogy EGR szelep, vagy esetleg légtömegmérő a hibás?

Előzmény: bandigreen (405)
chefr Creative Commons License 2 napja 0 0 406

hidegen rázkódik az egész kocsi, és amikor gázt adsz, egy pici csörgés füst, aztán nagy fordulaton nem venni észre, csak füstöl.

Előzmény: bandigreen (405)
bandigreen Creative Commons License 2 napja 0 0 405

Szia Chefr!

 

elképzelhető, hogy valamelyik hengerednél hajszálrepedés van. Nekünk a jelenség akkor volt, amikor falsot szívott az utolsó porlasztónál. Dadogott hidegen, meg füstölt, mint a T72 tank...

Előzmény: chefr (404)
chefr Creative Commons License 3 napja 0 0 404

Üdv Márkatársak!

 

Ötleteket várnék az alábbi hibajelenségre: 

 

Fel lett újítva az összes porlasztó+ porlasztó csúcs. De sajnos hidegen főleg, de alapjáraton dadog csattog füstöl a motor. Valamelyik henger lehet a hibás? Vagy csak beállítási probléma?

Mache01 Creative Commons License 3 napja 0 0 403

Köszönöm, Bandigreen! :) Olvasgatok vissza, van itt sok érdekes dolog. Jól beszélek angolul és bejárok amerikai oldalakra, csak ott nem nagyon árusították ezt a 2003-as modellt CRD motorral így tapasztalat sincs róla. Ráadásul náluk minden van bontott alkatrészből mert a csirke odaát igen népszerű volt akkoriban. Nem úgy nálunk. Már ősz óta, mióta vettem, sajnos cserélni kellett az első kardán szimmeringjét és csapágyát, és még bontottat se találtam. A szervíz elküldte a cuccost valami hazai specialistához aki újraépítette az egészet, jóárasítva. De ennyi belefért. Viszont nem vagyok naív, tudom hogy fog ez még nekem meglepetésekkel szolgálni. Úgy néz ki a motor és az automata váltó kifogásmentesek, a többit meg majd csak sikerül kézben tartani.

 

Kérdezném azt akinek van tapasztalata evvel a motorral (2.7 CRD) hogy milyen típushibákra lehet számítani? Mire érdemes odafigyelni? Előre is köszi. 

Előzmény: bandigreen (402)
bandigreen Creative Commons License 4 napja 0 0 402

Hi Mache01!

 

1/ isten hozott a fórumon.

2/ ajánlom Zsebadonisz 329től kezdődő bejegyzéseit. Ezek után isten hozott a földön. Sokan sokat tudnak itt segitni.

3/ haspáncélról szórólapot a Bárdiban láttam...

 

sok vidám pillanlátott a csirkéhez, és sok szeretetet!

 

B.

Előzmény: Mache01 (401)
Mache01 Creative Commons License 4 napja 0 0 401

Kicsit megijesztettél. Ugye a 2.6 CRD-vel nem kell ettől tartanom? Két szerelővel is beszéltem mielőtt megvettem a gépet, azt mondták a 2.6-os Mercedes motor az idők végezetéig bírják, nincs velük probléma. Mondjuk az én dzsipóm se melegít nagyon, de ezt annak tudtam be hogy diesel. Olaszból behozott példány, a kilométerszámláló 140e kilométert mutat de tudom hogy ezt nem kell nagyon komolyan venni. Ez az első disesel autóm, a benzinesek ettől sokkal jobban fűtöttek. (És gyorsabban is, de számítottam rá hogy a diesel lassab fűt fel.) Remélem nem fog nekem bekrepálni. 

Előzmény: jeepwj (378)
Mache01 Creative Commons License 4 napja 0 0 400

Uraim, ez az első beírásom ide, így mindenekelőtt üdvözlöm a többi csirketulajdonost. 

Azt szeretném kérdezni hogy tudtok e forrást ahonnan be lehetne szerezni haspáncélt 2003-as 2.6L-es Laredo WJ-hez. (Vagy inkább WG-hez mert CRD.) Időnként úttalan utakon járok a géppel, amit terepezésnek túlzás lenne nevezni de közel van hozzá. Volt korábban egy Cherokee-m és annak egyszer sikerül kilyukasztanom a tankját egy téglával ami a tócsában volt a földúton. Azóta félek hogy sikerül megismételnem a mutatványt. Viszont sehol nem találok sem haspáncélt sem tank védő apparátust. Ha valakinek van ötlete legyen szíves írja meg.

bandigreen Creative Commons License 2016.02.06 0 0 399

Sziasztok. Szereztünk egy bontottat 10ért :) jövő hégen érkezik, aztán majd meglátjuk, mit mutat a vas. LOL

Előzmény: bandigreen (398)
bandigreen Creative Commons License 2016.02.05 0 0 398

Srácok!

 

Valakinek esetleg nincs egy kiszerelt működő olajnyomásmérő-szenzorja 3.1TD csirkéhez?

jeepwj Creative Commons License 2016.02.03 0 0 397

Ha szemben állsz vele bal oldalon lent ,a turbó előtt. 

Előzmény: bandigreen (396)
bandigreen Creative Commons License 2016.02.03 0 0 396

Kedves Csirkebütykölők!

 

nem tudja esetleg valamelyikőtök, hol található az olajnyomás-szenzor a 3.1TD blokkján?

bandigreen Creative Commons License 2016.02.01 0 0 395

Jó látni, hogy nem csak a mi motortérszigetelésünk porlad rohamos léptékben XD

Előzmény: jeepwj (394)
jeepwj Creative Commons License 2016.01.31 0 0 394

Üdv .Mai nap aktívan telt ,először hűtő modding.Ami nagyon nem tetszett hogy a hűtő nagyon rá van ültetve az intercooler-re ezt úgy orvosoltam hogy 8mm távtartó lett mind a négy csavar alá berakva ,így még a ventilátor se ér bele és a levegő is jobban átjárja. A következő feladat a  ventilátor előtti műanyag takaró szellősebbé tétele :-) , ezt 30 mm es lyukfúróval megoldottam, ami a képen nem látszik hogy az oldalfalakon is képeztem szellőző járatokat. 

Ezek után jött a hengerfejek felrakása. Itt a sorrend a leghátsó hengertől előre hogy jobban hozzá lehessen férni.

A henger megtakarítása(fémtisztára)és a csavar furatok kitakarítása(lényeges hogy a folyadékokat is kifújjuk mivel ha marad benne víz,amikor lehúzzuk a hengerfej csavarokat megrepedhet a blokk) visszarakjuk a szelepvezetőket( "u" alakú fém lemezek),rá a tömítés .Ezek után jönnek a hengerfejek először az m12 es csavarokat kézzel meghúzzuk végigmegyünk mind az öt hengeren. Felrakjuk a leömlőt,szívócsonkot már a tömítéssel együtt ! Jöhetnek az m14-es csavarok illesztő lapokkal. Meghúzzuk mindet sorrendbe megfelelő nyomatékkal(több féle sorrend van ).Jöhetnek az olajvezeték csavarjai új réz tömítésekkel.  

(Lényeges az illesztők helyzete csak így fér el a szelep dekni tömítés) 

Mehet vissza termosztátház és a turbó . A motortér jobb oldalán vissza kell rakni a porlasztókat és a hőmérséklet jeladók csatlakozóit 3-4-es henger. Intercooler csövek,vízcsövek stb... 

Röviden ennyi.

max535d Creative Commons License 2016.01.31 0 0 393

Ebben kérném a segítségeteket.Hol találok ilyent? Meg hegesztettem,működik de ettől függetlenül szeretném lecserélni.

max535d Creative Commons License 2016.01.31 0 0 392

Sziasztok!

 

Pár napja vásároltam egy Grand Cherokee ZJ-t,úgyhogy új vagyok ebben a topikban. Az autónak váltó hibája van(folyik az olaj és bizonyos fordulat vagy sebesség tartományokban ráz) mondta az eladó.Aláfeküdtem,megnéztem a terpeváltó hátsókihajtásának a háza(a mellékelt képen a 26-os számú) el van repedve. 

jeepwj Creative Commons License 2016.01.30 0 0 391

Szia. Sajnos cserés lett a hűtő,nem lehetett kimosni belőle a belekövesedett trutyit.

Előzmény: bandigreen (385)
Semsei07 Creative Commons License 2016.01.29 0 0 390

Gyerekek!

 

Eladóvá vált szeretett gépem kihasználatlanság miatt. 1997. 2.5Td ZJ Grand Cherokee Jeep

A használt autón megtalálhatóak a képek róla

http://www.hasznaltauto.hu/auto/jeep/grand_cherokee/jeep_grand_cherokee_zj_limited_2.5_tdi-9770385

 

4 éve van nálam az autó. Azóta szinte mindent felújítattam rajta (komplett szilent garnitúra csere, önindító, adagoló, első hátsó fékek, összes olaj cserélve -váltókban, hídakban stb.) Végig vezettem a kortörténetét. Kis ízelítő az autóról a totalcar népítéletében Grand Cherokee Limited ZJ 2.5TD - Szeretni való címmel olvasható. Komoly terepen nem volt használva. A motor füst mentes, hidegben is jól indul. Megbízható autó teszi a dolgát. Nappali menetfénnyel, 92A új BOSCH aksival, állófűtéssel, túra csomagtartóval, tökéletes diffikkel és váltóval, teljes értékű pótkerékkel, jó állapotú AT gumikkal és + hólánccal 1.390.000,- eladó. +36205592848

Semsei07 Creative Commons License 2016.01.29 0 0 389

ZJ műszerfal bontásról vagy ZJ motortér, motor szétszedve, stb.. képekre ha szükségetek van írjatok az istermag@gmail.com címre nagyobb felbontásban tudom küldeni őket.

A motor képeket Szokics Mitó Jeep-es társunknak köszönhetjük.

 

 

Semsei07 Creative Commons License 2016.01.29 0 0 388

A klíma kondenzvíz kivezető cső az anyós ülés tűzfalán található a műszerfal alatt. Ki tisztítani nem tudtam másként csak a műszerfal le bontásával. Több legyet ütöttem egy csapásra, mert így legalább gyönyörűen kitisztítottuk a szellőző rendszert ( fél vödör szemét - komposzt :-) jött ki belőle )

A klíma miatt érdemes szerelőt keresni aki le tudja fejteni a gázt és van megfelelő szerszáma is.

A kiegyenlítő tartály alatti karosszéria nyúlványba van ki vezetve a kondenzvíz.

A kiegy. tartály alatt található a komputer agya, azt le bontva találtok még csavart ami tartja a műszerfalat.

 

A 96 előtti évjáratoknál lehet, hogy megy nagyobb bontás nélkül is a youtubon találtam róla videót

Semsei07 Creative Commons License 2016.01.29 0 0 387

Sziasztok!

 

Nem olyan gáz, ha már neki veselkedik az ember akkor megy mint a karika csapás. Alig veszitek észre az idő múlását. :-)

A Hüllő kft készít fűtő radiátorokat is. http://www.hullokft.hu/

 

Szívesen segítek szóban is hívjatok, nyugodtan +36205592848

Műszerfal bontáshoz videós segítség -

 

Előzmény: bandigreen (374)
Danny22 Creative Commons License 2016.01.29 0 0 386

megtaláltam, hátha segit másokon is, elég vicces:

It's an upshift light. For some reason, a genius at the car companies thought it would be a good idea to tell people when to shift gears for best gas mileage. At first, I ignored it...then it started bugging me, so I pulled the bulb out. Much nicer now. 

Előzmény: Danny22 (384)
bandigreen Creative Commons License 2016.01.28 0 0 385

Szia JeepWJ!

 

a képedet nézegetve lenne egy kérdésem:

- a képen ugyebár a hűtőradiátor felső része látszik, amiről a műanyag felső búbot lekaptátok. a hűtő az cserés lett, vagy esetleg szerelhető, és a tetejét visszapattintottátok rá? 

Előzmény: jeepwj (378)
Danny22 Creative Commons License 2016.01.28 0 0 384

Üdv!   egy 91-es yj-m van és a műszerfalon a check engine mellett bal oldalon kigyullad időnként egy felfelé mutató sárga nyil. Valakinek ötlete, hogy mi lehet az? THX!

bandigreen Creative Commons License 2016.01.27 0 0 383

Azért egy nap, mert műszerfal kiugrik? :(

Előzmény: jeepwj (377)
chefr Creative Commons License 2016.01.25 0 0 382

Köszi! Helyileg merre vagy?

Előzmény: jeepwj (380)
jeepwj Creative Commons License 2016.01.25 0 0 381
Előzmény: chefr (379)
jeepwj Creative Commons License 2016.01.25 0 0 380

Szerencsére van itthon jó pár darabom :-)

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=137876384&t=9190550

 

 

Előzmény: chefr (379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!